0775-888 088 FÅ OFFERT
Stora Sydafrikaresan

Stora Sydafrikaresan

På Stora Sydafrikaresan får du chansen att se “The Big Five” på safari, uppleva metropolen Kapstaden och utforska det fantastiska landskapet från väst till öst. En resa för dig som verkligen vill dyka ner i landet Sydafrika.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

23 dagar från 51.300 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Stora Sydafrikaresan

På Stora Sydafrikaresan får du chansen att se “The Big Five” på safari, uppleva metropolen Kapstaden och utforska det fantastiska landskapet från väst till öst. En resa för dig som verkligen vill dyka ner i landet Sydafrika. Resan börjar i Kapstaden som anses vara en av världens vackraste städer. Med dess vänliga människor och rika historia kommer Kapstaden att förtrolla dig. Därefter beger du dig till Little Karoo med dess spektakulära landskap. Här kan du besöka Oudtshoom, hem för världens största strutsbefolkning.

Vackra Garden Route

Sedan kör du längs Garden Route som är en av de mest imponerande delarna i Sydafrika och erbjuder spektakulära bergs- och havslandskap med branta klippor, långa sandstränder, skogar och bördig jordbruksmark.

Kariega Game Reserve

Därefter får du chansen att  Se “The Big Five” i Eastern Cape Game Parks. Här är det praktiskt taget garanterad att se djuren året! Nästa stopp på resan är den vänliga kuststaden Port Elizabeth som är ett fantastiskt resmål med dess underbara klimat, vackra naturstigar, historiska arv, magnifika djurliv, kulturella upplevelser och otaliga vattensportaktiviteter.

Durban & Isimangaliso

Därifrån beger du dig till Isimangaliso vars namn betyder “mirakel”, ett perfekt namn för detta unika subtropiska paradis! Här väntar dig fantastiska stränder, träsk, sjöar, korallrev, våtmarker, skogsmarker, kustnära skogar och gräsmarker. Nästa stopp på rean är det sista kvarvarande traditionella kungariket i Afrika! I Ezulwini-dalen i eSwatini kan du ge dig av på någon av vandringslederna som korsar regionen, eller åka ut på en fyrhjuling eller rida en häst för att upptäcka ett vackert landskap fyllt av vattenfall, raviner och kullar.

Blyde River Canyon

Sedan kör du vidare till Piggs Peak där du kommer att bli bländad av dess naturliga skönhet. Här kan du förvänta dig böljande kullar, gnistrande bäckar och spektakulära vattenfall. Nästa stopp på resan är Blyde River Canyon som kommer att ta andan ur dig med dess stora skala och skönhet. Här väntar dig spektakulära vyer tack vare landskapets imponerande klippformationer, forsande vattenfall och gigantiska naturliga gropar.

Big five Safari i South Kruger

Slutligen avrundas resan i Central Kruger vars nationalpark är symbolen för safariupplevelsen i Afrika, rik på lejonstolthet, elefantflockar och tusentals andra djur och mot skiftande bakgrunder av savanner, skogar, floder och berg. 

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Resan dag för dag

På Stora Sydafrikaresan får du chansen att se “The Big Five” på safari, uppleva metropolen Kapstaden och utforska det fantastiska landskapet från väst till öst. En resa för dig som verkligen vill dyka ner i landet Sydafrika.

Dag 1: Avresa Sverige

Idag reser du från Sverige till Kapstaden i Sydafrika. 

Dag 2-5: Kapstaden

Vid ankomsten till Kapstaden, hämtar du din hyrbil på flygplatsen och startar ditt äventyr! Du kör i drygt en timme till ditt boende för de kommande tre nätterna, Welgelegen Boutique Guest House. Boendet är en sann fristad belägen i Gardens, en gammal och etablerad förort i Cape Town City Bowl. Welgelegen Boutique Guest House ligger vid foten av Table Mountain och består av två vackra 1800-talshus med ett mysigt bibliotek, ett storslaget frukostrum, en kullerstensbelagd innergård och en vitaliserande avsvalkningspool. Hotellet har 13 eleganta och rymliga luftkonditionerade rum, vart och ett är eklektiskt inredda med afrikansk konst. Din afrikanska metropol väntar! Med Table Mountain som en hisnande bakgrund anses Kapstaden vara en av världens vackraste städer. Med dess vänliga människor och rika historia kommer Kapstaden att förtrolla dig, från de färgglada fasaderna på Bo-Kaaps gator och färgglada strandstugor i Muizenberg till den moderna, afrikansk-inspirerade inredningen på restauranger och barer. Upptäck den fantastiska vildmarken på västkusten: valskådning i Hermanus, Godahoppsudden, pingviner i Simon's Town och den magnifika vinregionen. Från oktober till mars kan du njuta av de vilda, vackra stränderna där en varm dag inte skiljer sig alltför mycket från Copacabana eller Ipanema i Brasilien!

Utforska Kapstaden

Njut av en dag med att besöka Kapstadens höjdpunkter. Du kan upptäcka den kosmopolitiska staden i din egen takt. Oavsett om dina intressen ligger i att utforska Kapstadens naturlandskap, dess kulturhistoria och konst, eller till och med i dess gastronomiska scen, har staden allt. Besök Castle of Good Hope, Company Gardens och Green Market Square. Eller åk ända upp till det ikoniska Table Mountain med dess panoramautsikt över staden och kustlinjen utspridd under. Valet är ditt. 

Utforska Vinlandet

Utforska det vackra vinproducerande området i de bergiga städerna Paarl, Stellenbosch och Franschhoek i Bolandsregionen genom en rad aktiviteter på egen hand. Besök Lanzerac Wine Estate i Stellenbosch - hem till världens första pinotage på flaska - och smaka på fina viner i provningsrummet som är omgivet av en hisnande utsikt över dalen. Galoppera på en häst runt naturreservat med fantastiska skogsstigar och floder i Klein Lanzerac Equestrian Club. Smaka på de finaste vinerna Syrah, Cabernet och Merlot i Rust en Vrede och njut av klassisk fransk matlagning i källaren, som är ett nationalmonument byggt 1785. Skäm bort dig själv med ett trädgårdsspa utomhus och ta en promenad i den vidsträckta frukt- och grönsaksträdgården - en av de äldsta Cape Dutch-gårdarna. Se den noggrant kurerade sydafrikanska konstsamlingen och utforska den anlagda vingården och trädgårdarna med vattendrag och pooler i Delaire Graff. Eller vandra genom böljande kullar, dalar och vingårdar i Sir Richard Bransons Mont Rochelle-egendom.

Dag 5-6: Little Karoo

Idag fortsätter resan vidare till Little Karoo. Under resans gång kan du njuta av att se berg, vingårdar och Cape Dutch arkitektur samt Tradouw Pass’ underbara terräng. Bilresan tar 2-5 timmar beroende på vad du vill se på vägen till Little Karoo. Här kommer du att tillbringa en natt på Bloomestate Luxury Retreat som ligger mitt i vackra naturomgivningar i Little Karoo. Bo i ett av de sju moderna och stilfullt inredda rummen, som erbjuder moderna bekvämligheter och komfort. Detta är den ultimata möjligheten att njuta av en unik blandning av urban chic och avslappnad lantlig inredning. Tillbringa dagen med att koppla av vid poolen eller i jacuzzin, eller ta en lugn promenad genom de vackra trädgårdarna inom fastigheten. Detta charmiga boutiquepensionat uppmuntrar dig att njuta av den lugnande utsikten över det omgivande landskapet från terrassen medan du smuttar på utsökt vin. Upplev spektakulära landskap! Little Karoo-platån är otroligt varierad, med dess enorma klippor, ökenlandskap, kristallklara floder och bördiga vinodlingsregioner. Gå tillbaka i tiden för att upptäcka städer som knappt har förändrats på decennier. Besök Oudtshoom, hem för världens största strutsbefolkning, eller bege dig till Montagu, känd som Gateway of Little Karoo, som är en charmig nybyggarstad med välbevarade kapholländska och viktorianska byggnader och hem för många konstnärer och hantverkare. Gå på vandring på vackra stigar. Swellendam, Sydafrikas femte äldsta stad, är en idealisk plats för att njuta av de läckra lokala frukterna, inklusive unga bär, en utsökt björnbärsvariant. 

 

Utforska Little Karoo

Nordost om den grönskande kustremsan på Garden Route, över Outeniquabergens skogsklädda sluttningar, ligger Little Karoo - ett torrt område av halvöken som är en av de mer mångsidiga regionerna i Västra Kapprovinsen, med gigantiska klippor, öken -liknande landskap, kristallklara bäckar och bördiga vingårdar. Området avgränsas av Langeberg Mountains i sydväst, och skiljer sig från den mycket mer omfattande Great Karoo av Swartberg Mountains i norr. Besök de viktigaste höjdpunkterna nära Oudtshoorn som är Cango-grottorna - ett av världens stora naturliga underverk, skulpterat av naturen genom tiderna - fascinerande kalkstensformationer i en mängd olika färger - och strutsfarmarna där du kan besöka kläckeriet, lära dig om deras beteende, deras fysiologi och hur de bidrar till lokal konst, hantverk och industri. 

Dag 6-9: Garden Route

Idag fortsätter resan vidare till Garden Route. Under resans gång kan du njuta av att ett brett utbud av otroliga landskap när du väljer det 23,8 km långa Swartbergpasset norr om Oudtshoorn. Bilresan tar 2-5 timmar beroende på vad du vill se på vägen till Garden Route. Här kommer du att bo de kommande tre nätterna på Starfish Guest Lodge i Plettenberg Bay som endast ligger en kort två minuters promenad från natursköna Robberg Beach, där du kan ta ett dopp i Indiska oceanen. Denna lilla och charmiga lodges interiör återspeglar omgivningen med ett nautiskt tema av svala blåa och vita nyanser, och moderna rottingmöbler. Bo i ett av bara fyra rum som har en egen balkong med utsikt över den vackra trädgården och saltvattenpoolen. Res längs Garden Route! En av de mest imponerande delarna av Sydafrika erbjuder spektakulära bergs- och havslandskap med branta klippor, långa sandstränder, skogar och bördig jordbruksmark. Garden Route sträcker sig från Mossel Bay till Tsitsikamma National Park öster om Plettenberg, och det finns gott om möjligheter till sidoturer. Populära Knysna, känt av matälskare för dess ostron, ligger inbäddat bland skogar, berg och en lagun. Trendiga Plettenberg Bay (lokalt känd som Plett) med dess vackra stränder, erbjuder olika vattensporter, val- och delfinskådning, samt vandringsleder i Robbergs naturreservat med spektakulär utsikt och avskildhet. 

 

Utforska Garden Route 

Ge dig av vid en lämplig tidpunkt för att utforska de fantastiska sevärdheterna i den berömda Garden Route-regionen i din egen takt. Du kan börja med ett besök i Tsitsikamma National Park med dess inhemska flora och fauna, och Storms River som rinner förbi. Välj bland aktiviteter som mountainbike, vandring längs natursköna stigar och bungyjump. Gå till byn Storms River för att äta lunch på den charmiga Marilyn's 60s Diner där du kan njuta av amerikansk mat medan du njuter av retrostämningen. Efteråt kan du njuta av eftermiddagen i solen medan du kopplar av på en av de två vackra stränderna vid det kristallblå vattnet i Plettenberg Bay. Alternativt kan du tillbringa dagen i kuststaden Knysna, ha en picknick vid vattnet och njuta av en unik rundtur i staden. Avsluta med ett besök på Knysna Elephant Park innan du går tillbaka till ditt hotell med minnen från livet. 

Dag 9-11: Eastern Cape safari

Idag fortsätter resan vidare till Eastern Cape Game Parks. Det tar 4-5 timmar att köra hit. Här kommer du att bo de kommande två nätterna på Kariega Main Lodge som är beläget i Eastern Cape Game Parks. Det är en klassisk timmerstuga som erbjuder dig en riktigt vild afrikansk upplevelse. Bo i ett av de 21 rymliga stugorna var och en med sin egen uteplats. Vissa stugor har till och med en privat plaskpool! Du kommer att bo med helpension, så detta är det perfekta stället att sluka upp traditionell sydafrikansk mat, som om vädret tillåter, kan avnjutas i utomhusboman (inhägnad). Se “The Big Five”! Eastern Cape Game Parks runt Port Elizabeth är malariafria safari-destinationer och är därför idealiska för familjer. Det mångsidiga landskapet sträcker sig från den torra, ödsliga Great Karoo till den frodiga Wild Coast. Se elefanter i Addo Elephant National Park! Här är det praktiskt taget garanterat att se djuren året runt då de dras till vattenhålen vid vissa tidpunkter. Andra djur i området inkluderar lejon, leopard, svart noshörning, buffel, zebra, vårtsvin och antilop. Förutom Addo finns det ett antal andra utmärkta privata viltreservat i området som Kariega, Amakhala, Shamwari, Samara och Kwandwe, där du kan njuta av mycket exklusiva safariupplevelser. 

 

Kariega Game Drive & Bush Walks 

Upptäck den vilda sidan av Sydafrikas Östra Kapprovins vid Kariega Game Reserve. Det familjeägda privata safarireservatet längs Garden Route, som matas av floderna Kariega och Bushmans, har en rik mångfald av flora och fauna. Ge dig ut för att utforska de olika ekosystemen inklusive fynboslandskap, savanngräsmarker och akaciaskogar. Observera “The Big Five” - lejon, leoparder, elefanter, noshörningar och bufflar, och ett överflöd av fågelliv på din safari över den magnifika afrikanska vildmarken. Räkna med att se elefantflockar och lejon på jakt efter byte. Njut av synen och ljuden av den afrikanska bushen under guidade promenader. Se det underbara nattlivet tillsammans med utbildade rangers under nattsafari. 

Dag 11-12: Port Elizabeth

Idag sätter du kursen mot Port Elizabeth. Det tar 1-2 timmar att köra hit. Här kommer du att bo en natt på Brighton Lodge som erbjuder en elegant blandning av grekisk, kolonial och viktoriansk arkitektur, men med alla dagens moderna faciliteter och en pool. Frukost serveras i varje enhet separat och till middag finns ett urval av många närliggande och populära restauranger, flera inom gångavstånd. Utforska Sydafrikas vänliga stad! Port Elizabeth är ett fantastiskt resmål med dess vackra naturstigar, historiska arv, magnifika djurliv, kulturella upplevelser och otaliga vattensportaktiviteter. Algoa Bays 40 km av hisnande kustlinje är en perfekt kombination av varmt vatten och skyddade stränder och kompletteras med Port Elizabeths underbara klimat - rankad som en av världens bästa för en kuststad. Området stöder också en mångfald av vegetationstyper eftersom fem av landets sju landbaserade biogeografiska områden är representerade i Eastern Cape. På bara 45 minuter kan du nå några av Sydafrikas bästa viltreservat, inklusive Addo Elephant National Park.

Dag 12-14: Isimangaliso

Idag fortsätter resan vidare till Isimangaliso. Du kör först till Port Elizabeths flygplats och lämnar din hyrbil. Därifrån flyger du i 1-2 timmar till Durban, hämtar upp din hyrbil och kör vidare i 3-5 timmar till Isimangaliso. Här kommer du att bo de kommande två nätterna på St Lucia Wetlands Guest House. Pensionatet ligger i hjärtat av St Lucia i Greater St Lucia Wetland Park, ett världsarv, med fem ekosystem. Varje rum är individuellt inrett. Njut av en utsökt frukostbuffé med nybryggt kaffe och tropisk frukt. St. Lucia erbjuder också en mängd utmärkta grill- och skaldjursrestauranger inom gångavstånd. Välkommen till ett subtropiskt paradis! Namnet iSimangaliso betyder "mirakel", vilket på ett träffande sätt beskriver denna unika plats. Isimangaliso Wetland Park, som sträcker sig 220 km längs östkusten, från St Lucia till den moçambikanska gränsen, var den första platsen i Sydafrika som blev inskriven som världsarv av UNESCO! En av juvelerna på den sydafrikanska kusten, iSimangaliso har en unik mosaik av ekosystem - fantastiska stränder, träsk, sjöar, korallrev, våtmarker, skogsmarker, kustnära skogar och gräsmarker. Området stödjer en häpnadsväckande mångfald av djur-, fågel- och marint liv, vilket gör det perfekt för viltskådning, dykning eller snorkling. 

 

Utforska Isimangaliso

Isimangaliso våtmarkspark i Zululand, Sydafrika, som är inskriven på UNESCO:s världsarvslista, erbjuder dig en otämjd vildmark. Baserat på dina önskemål, kan du välja bland spännande äventyr och safari av varierande längd och intensitet. Utforska det magiska bushlandet via bil, till fots, på cykel eller med båt under dagen eller natten. Ta guidade promenader eller vandra längs skogsstigarna för att njuta av den fantastiska utsikten över terrängen. Åk på djuphavsfiske eller välj en fridfull sköldpaddstur vid de orörda sandstränderna där sköldpaddorna lägger ägg under sommarsäsongen. Upptäck den rika kulturen och sederna hos den inhemska zulubefolkningen genom att välja en kulturarvsvandring. Om du vill ha ett riktigt afrikanskt äventyr, kan du gå på flodhäst- eller krokodilturen för att upptäcka dessa majestätiska djur på nära håll.

Heldagsaktivitet; Självguidad aktivitet; Lätt till måttligt fysiskt krävande; Vänligen bär bekväma skor, solskyddsmedel och solglasögon. 

Dag 14-16: Ezulwini

Idag sätter du kursen mot Ezulwini. Det tar 5-6 timmar att köra hit. Här kommer du att bo de kommande två nätterna på Summerfield Botanical garden & Exclusive Resort som ger dig enkel tillgång till många av stadens sevärdheter såsom Mlilwane Game Reserve, Swazi Candle Factory och National Museum. Med fågelsång i bakgrunden, kan du njuta av en lugn atmosfär. Hotellet osar av elegans med dess överdådiga moderna inredning som kombinerar lyx och intimitet. När du inte kopplar av vid poolen kan du gå på fågelskådning, bush walks och spela golf eller njuta av ett brett utbud av äventyrsaktiviteter, inklusive ridning. Utforska det sista kvarvarande traditionella kungariket i Afrika! Med en unik kombination av hisnande landskap och rikt kulturarv ligger eSwatini inbäddat mellan Moçambique och Sydafrika. Landet har ett utmärkt djurliv och fantastiskt landskap, särskilt i det västra höglandet som reser sig till mer än 1 800 meter, och ett överflöd av floder, vattenfall och skogsklädda raviner. Det glada swaziska folket har bevarat sin rika kultur, och färgglada ceremonier hålls varje år för att fira de swaziska traditionerna. Njut av den årliga vassdansen när tusentals kvinnor i traditionell dräkt konvergerar på det kungliga palatset och visar respekt för drottningen och nationens kvinnliga folk.

Utforska Ezulwini 

Inbäddat mellan Lugogo- och Mdzimba-bergen, erjuder Ezulwini-dalen i eSwatini, det före detta Swaziland, en uppsjö av aktiviteter för att liva upp din dag. Ge dig av på någon av vandringslederna som korsar regionen, eller åk ut på en fyrhjuling eller rid en häst för att upptäcka ett vackert landskap fyllt av vattenfall, raviner och kullar. Om du är äventyrslysten, så är naturreservatet Malolotja perfekt med dess kapellrundtur med zip-wires, broar och plattformar. Du kan också åka på grottutforskning och upptäcka ett stort grottsystem i granit i regionen. Om du söker kulturell utbildning, gå med på en guidad kulturarvstur för att lära dig om urbefolkningen och deras traditionella sätt att leva. Det finns också flera souvenirbutiker i området som är fyllda med lokalt krimskrams.

Heldagsaktivitet; Självguidad aktivitet; Lätt till måttligt fysiskt krävande beroende på val av aktivitet; Vänligen bär bekväma skor, solskyddsmedel och solglasögon. 

Dag 16-17: Piggs Peak

Idag fortsätter resan vidare till Piggs Peak. Det tar 2-3 timmar att åka hit. Här bor du de kommande två nätterna på Phophonyane Falls Lodge som ligger mitt i hjärtat av naturreservatet med samma namn, inom Piggs Peak. Du kommer att bo i en unik halmtäckt stuga här. Inom huvudlodgen kan du njuta av äkta Swai-mat på romantiska Driftwood Restaurant, eller varva ner i biblioteket, loungen eller på uteplatsen som har vacker utsikt över bergen och dalen. Piggs Peak har alltid gnistrat, av en eller annan anledning! Staden, som ligger i nordvästra eSwatini, grundades 1884 på grund av dess potential inom guldbrytning, men idag är dess huvudsakliga industri skogsbruk. Idag kommer bländandet från dess naturliga skönhet, och du kan förvänta dig böljande kullar, gnistrande bäckar och spektakulära vattenfall! Precis nära staden ligger naturreservatet Phophonyane Falls. Med en av de mest natursköna vägarna i eSwatini när du beger dig söderut mot huvudstaden Mbabane, är detta en idealisk destination för självkörning, vilket gör det till ett utmärkt mellanstopp till eller från Sydafrikas berömda Kruger National Park.

Utforska Piggs Peak 

Upptäck Piggs Peak, som ligger i hjärtat av Hhohho-provinsen eSwatini, det före detta Swaziland. Utforska det vackra landskapet, från majestätiska berg till vilda buskmarker och raviner till brusande vattenfall. Ta en tur ner till Hawane Dam eller den äldsta järnmalmsgruvan i regionen Lion Cavern. Gå vidare till Komati River Gorge och fånga den fantastiska utsikten genom din lins. I närheten kan du beundra kraften i de dånande Phophoyane-fallen som plaskar ner. Det finns också ett antal kulturturer tillgängliga som täcker olika aspekter av den lantliga livsstilen i regionen. Lär dig konsten att göra lokalt glas på Ngwenya Glass Factory eller tillbringa tid med att upptäcka den rustika konsten av Nsangweni Bushman Paintings. 

Heldagsaktivitet; Självguidad aktivitet; Lätt till måttligt fysiskt krävande; Vänligen ta med bekväma skor, solskyddsmedel och solglasögon. 

 

Dag 17-19: Blyde River Canyon

Idag fortsätter resan vidare till Blyde River Canyon. Det tar 3-4 timmar att köra hit. Här kommer du att bo de kommande två nätterna på Chestnut Country Lodge som ligger i Blyde River Canyon, i det underbara Kiepersol-distriktet, nära Hazy View. Här kan du förvänta dig enastående utsikt över berget och dalen, ett bekvämt rum samt en perfekt utsiktsplats för Blyde River Canyon eller även den närliggande Kruger National Park. Den personliga servicen, gästvänligheten och den lugna omgivningen garanterar dig ren avkoppling. De 8 individuellt inredda rummen har sin egen uteplats med en vacker utsikt. Sola dig i den afrikanska solen vid lodgens pool. Porten till Panorama Route! Hazyview, en liten bondestad känd för dess bananproduktion, har fått sitt namn från skimret under sommarvärmen. Upptäck Blyde River Canyon - världens tredje djupaste - som har dragit nytta av miljontals år av erosion för att skapa dramatiska klippformationer, inklusive de berömda Three Rondavels, som tros påminna om urbefolkningens hyddor! Denna kanjon är en del av den berömda Panorama-rutten, som även inkluderar God's Window, Pinnacle och Bourke's Luck Potholes. 

 

Utforska Blyde River Canyon

Upptäck Blyde River Canyon i Sydafrika, som kommer att ta andan ur dig med dess stora skala och skönhet. Prickade med imponerande klippformationer av Three Rondavels, forsande vattenfall i Kadishi Tufa och de gigantiska naturliga gropar i Bourke's Luck Potholes, erbjuder landskapet spektakulära vyer. Ge dig ut på en av de många vandringslederna, några av dem sträcker sig över några dagar. Alternativt kan du ta en helikoptertur för att njuta av panoramavyer från himlen. Åk nerför den slingrande floden, stanna längs vägen för att besöka pittoreska platser, eller prova på forsränning om du känner dig mer äventyrlig. Vilda djurentusiaster kommer särskilt att njuta av flodhäststigen där du kan upptäcka den lokala floran och faunan och kanske till och med se en eller två flodhästar, på avstånd förstås!

 

Heldagsaktivitet; Självguidad aktivitet; Lätt till måttligt fysiskt krävande; Vänligen ta med bekväma skor, solskyddsmedel och solglasögon. 

Dag 19-22: Central Kruger

Idag kör du till den sista destinationen på din resa, Central Kruger. Det tar 1-2 timmar att köra hit. Här bor de du sista tre nätterna på Chisomo Safari Camp som har utsikt över den vackra floden Makhutsi, och ligger i Big Five Karongwe Game Reserve i Limpopo. Boendet har exklusiva och lyxigt uppförda tält som kommer med antingen en privat balkong eller uteplats. Alla lägertält är smakfullt inredda, med fantastisk utsikt över Makhutswefloden som sakta flyter förbi. Det är inte ovanligt att se rådjur eller antiloper som dyker upp från vassen vid floden, när du sitter och njuter av din morgonkopp på din privata balkong. Lägrets utomhuspool, som ligger bland frodig grönska, kommer säkerligen att locka dig att ta ett dopp. Eller så kan du bara koppla av vid poolen och njuta av en bok från lägrets bibliotek. Njut av dina måltider på den lyxigt inredda matplatsen med halmtak med utsikt över floden och bushen. Du kan också välja den traditionella braaien på en speciellt skapad bush middagsplats där traditionella rätter serveras. Kruger National Park, en av de äldsta, största och mest mångsidiga parkerna i Afrika, är en av Afrikas främsta safari-destinationer, rik med dess lejonstoltheter, elefantflockar och tusentals andra djur, mot skiftande bakgrunder av savann, skog, flod och berg . Olika privata viltreservat som gränsar till eller nära Kruger National Park erbjuder utmärkta upplevelser av vilda djur och är idealiska för dem som söker exklusiva, lyxiga och mångsidiga safariupplevelser, eftersom du förutom dagliga safariturer kan njuta av nattliga game drives och spännande bushealks för att upptäcka de små naturens under. Vår favorit bland dessa privata reservat inkluderar Kapama, Thornybush, Klaserie, Ngala och Timbavati som delar en lång, oinhägnad gräns med Kruger och är hem för de “the Big Five” samt ett brett utbud av annat vilt såsom gepard och enstaka vildhundar. 

Safari med Chisomo Safari Camp

Upplev hisnande iakttagelser av "Big Five" (lejon, leoparder, bufflar, noshörningar och elefanter) och annat vilt djur över det vidsträckta afrikanska bushfältet vid Karongwe-reservatet på safari med öppna fordon. Förundras över en spektakulär utsikt över Lowveld från en "kopje". Fågelälskare kommer att ha över 365 olika fågelarter att spåra. Njut dessutom av spännande bushwalks med Shangaan-spårare, lokala experter med stor erfarenhet av den afrikanska bushen. Du kanske till och med ser en gepard till fots! Smutta på en bush sundowner för att fräscha upp dig i slutet av en lång dag, när solen går ner över Drakensberg Mountains i ett upplopp av färger. 

Dag 22: Avresa Sydafrika

Det är dags att lämna Sydafrika för denna gång. Flyg från Hoedspruit via Johannesburg mot Sverige.

Dag 23: Ankomst Sverige

Efter en spännande och innehållsrik roadtrip i Sydafrika anländer du tillbaka till Sverige.

Fotogalleri

Karta

Prisexempel

23 dagar från 51.300 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 51.300 kr vid 2 vuxna

Tillägg i högsäsong: ca 5.000 - 10.000 kr per person *

 

* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider, lovtider och när vädret är som behagligast.

Priset inkluderar
 • Flygresan från Sverige till Kapstaden och retur från Hoedspruit (Kruger)
 • Inrikesflyg Port Elizabeth - Durban samt Hoedspruit - Johannesburg
 • Flygplatsskatter & ev. avgifter
 • Bilhyra inkl fria mil, försäkring & WiFi (1GB)
 • 3 övernattningar på Welgelegen Boutique Guest House (Deluxe Room) inkl. frukost
 • 1 övernattning på Bloomestate Luxury Retreat (Red Cloud Room) inkl.frukost
 • 3 övernattningar på Starfish Guest Lodge (Standard Room) inkl. frukost
 • 2 övernattningar på Kariega Main Lodge (Log Chalet 1 Bedroom) inkl. helpension + aktiviteter
 • 1 övernattning på Brighton Lodge (Luxury Room) inkl. frukost
 • 2 övernattningar på St Lucia Wetlands Guest House (Standard Room) inkl. frukost
 • 2 övernattningar på Summerfield Botanical garden & Exclusive Resort (Luxury Room) inkl. frukost
 • 1 övernattning på Phophonyane Falls Lodge (Cottage) inkl.frukost
 • 2 övernattningar på Chestnut Country Lodge (Standard Room) inkl.frukost
 • 3 övernattningar på Chisomo Safari Camp (Safari Suite) inkl. helpension + aktiviteter
 • Utflykter och aktiviteter som nämns i resplanen
 • Transport till destinationerna, samt till och från flygplatsen och till ditt hotell
 • MyPlanets Concierge service (tillgänglig 24 timmar om dygnet)
 • Full klimatkompensation
Ej inkluderat i priset
 • Uppgradering till Business class på flyget
 • Entréer och ytterligare måltider, som inte nämns i resplanen
 • Personliga utgifter och drickspengar
 • Visum och turistskatter
 • Sjuk-och avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
Vi skräddarsyr din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

Barn i skoluniform i Kapstaden, Sydafrika

Robben Island & township

Res genom det moderna Sydafrikas historia och besök både Robben Island och en township.

Sydafrika - Stellenbosch (5)_0

Äventyr i vinområdet

Denna tur ger dig möjlighet att både prova vin samt upptäcka det vackra området på ett aktivt sätt.

Sydafrika - Johannesburg - Soweto Township_0

Soweto och Apartheid Museum

En heldagstur till Soweto som tar dig till alla platser av politisk betydelse samt Apartheid Museum.

Par som tittar på vyn över havet och Hermanus från utsiktsplats, Sydafrika

Hermanus, valar och vin

Upplev valarna längs Sydafrikas sydkust och njut av områdets goda viner på denna privata heldagstur. 

Sydafrika - Atlantis - sandklitter

Sandboarding och fyrhjuling

På denna tur kan du se fram emot en hel dag fylld med fart när du besöker sanddynorna i Atlantis.

Forsande vattenmassor i Victoriafallen genom regnskog, Zimbabwe

Solnedgång på Zambezifloden

Upplev en vacker solnedgång på en båttur på Zambezifloden med möjlighet att även se vilda djur.

Sydafrika - Cape Town - Pingviner (3).jpg

Godahoppsudden & Cape Point

Besök Godahoppsudden, Cape Point och Boulders Beach på denna dagstur fylld med upplevelser. 

Sydafrika - Vinlandet.jpg

På cykel genom vinområdet

Följ med på en cykeltur i charmerande Stellenbosch mitt i hjärtat av vinområdet.

Sydafrika - Cape Town - Bo Kaap (2).jpg

Kapstaden sightseeing & Robben Island

Följ med på en guidad tur av Kapstaden samt besök Robben Island och fängelset där Nelson Mandela satt inlåst under flera år.

Vy över forsande Victoriafallen och regnbåge, Zimbabwe

Victoriafallen med helikopter

Upplev de vackra Victoriafallen och dess omgivningar från luften på en spännande helikoptertur.

Sydafrika - Cape Town - sæler

Valar, sälar och pingviner

En härlig båttur på havet utanför Kapstaden med chans att se valar, sälar, hajar och pingviner. 

Sydafrika - Vin - Vinmark - Stellenbosch.jpg

Tur till vinområdet

Upplev det berömda vinområdets vackra natur på denna heldagstur med hela tre vinprovningar.

Sydafrika - Cape Town - haj

Dyka med vithajar

Dyk med vithajar och se de stora djuren på riktigt nära håll utanför Kapstadens kust.

Färgglad regnbåge som går ner över Victoriafallen, Zimbabwe

Victoriafallen - guidad tur

Åk på en guidad tur runt Victoriafallen och upplev de enorma vattenmassornas brus på nära håll. 

Sydafrik a- Panoramaruten - Gods window (2)

Panoramarutten

Njut av Panoramaruttens vackra natur och storslagna vyer på denna privata heldagstur med guide.

Sydafrika - Johannaesburg - Soweto_1

Tur till Soweto

Denna tur till Soweto tar dig till flera platser av betydelse och inkluderar Mandela Family Museum. 

Solnedgång över taffelberget och hus i Kapstaden, Sydafrika

Kapstaden med helikopter

Upplev vackra Kapstaden med Taffelberget och kusten från ovan på denna 30 min långa helikoptertur.

Afrika - dyr - surikater (3)2.jpg

Surikatsafari

Åk på en morgonsafari och se surikaterna kika fram ur sina hålor för att sola sig i dagens första strålar.

Sydafrika - Boulders Beach - pingvin

Havskajak och Cape Point

En privat heldagstur där du paddlar havskajak till Boulders Beach och även besöker dramatiska Cape Point.

New_Boma_Sept_2013_21[1]

Boma Dinner & Show

Följ med på en Boma-middag och få en festlig kväll och en bättre inblick i Zimbabwes lokala kultur.

Sydafrika - soweto.jpeg

Cykla i Soweto

En guidad tur på cykel i Soweto, är för dig som vill uppleva och inte bara se en township.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Safarihöjdpunkter i Sydafrika

Safarihöjdpunkter i Sydafrika

 • Safari i 3 olika områden
 • Möjlighet till nattsafari
 • Härliga safarilodger

15 dagar från 76.500 kr per person

Stora Sydafrikaresan

Stora Sydafrikaresan

 • Kapstaden, Garden Route & Eastern Cape
 • St Lucia, Blyde River Canyon & Piggs Peak
 • Big Five safari i South Kruger

23 dagar från 51.300 kr per person

Drakensberg, Eastern Wild Coast och Kruger

Drakensberg, Eastern Wild Coast och Kruger

 • Vackra Drakensberg & Blyde River
 • Safari i Södra Kruger & Hluhluwe
 • Eastern wild coast & Durban

20 dagar från 55.000 kr per person

Sydafrika: Western och Northern Cape

Sydafrika: Western och Northern Cape

 • Utforska mångfacetterade och färgstarka Kapstaden
 • Njut av de kulinariska äventyren i vinområdena
 • Åk på valsafari och möt andra marina djur

15 dagar från 40.500 kr per person

Sydafrika och Mauritius

Sydafrika och Mauritius

 • Kapstaden & vinområdena
 • Safari i Kruger N.P
 • Sol & bad på Mauritius

16 dagar från 75.000 kr per person

Rovos Rail Victoriafallen och safari

Rovos Rail, Victoriafallen och safari

 • Åk lyxtåget Rovos Rail
 • Bo på Victoria Falls Hotel
 • Safari i Chobe National Park

12 dagar från 67.500 kr per person

Kapstaden, Victoriafallen och Safari

Kapstaden, Victoriafallen och Safari

 • Upplev färgstarka Kapstaden
 • Victoriafallens enorma vattenmassor
 • Safari i Chobe National Park

14 dagar från 49.500 kr per person

Klassiska Sydafrika

Klassiska Sydafrika

 • Kapstaden & Stellenbosch med egen bil
 • Privat safari i Kruger National Park
 • Mat & vin, djur & natur

13 dagar från 49.900 kr per person

Sydafrikas höjdpunkter

Sydafrikas höjdpunkter

 • Utforska Kapstaden
 • Safari i Kruger National Park
 • Kör i eget tempo med hyrbil

15 dagar från 44.100 kr per person