0775-888 088 FÅ OFFERT
Sydafrika och Mauritius

Sydafrika och Mauritius

Härlig resa till Sydafrika med besök i Kapstaden, vinområdena, safari i Krugerparken och avslutande sol på fantastiska Mauritius.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

16 dagar från 75.000 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Sydafrika och Mauritius

Sydafrika och Mauritius. En fantastisk resa till Sydafrika och Mauritius med stort fokus på äventyr och återhämtning. En resa som passar dig som både vill uppleva safari i Sydafrika men också avsluta resan med paradisstränder, avslappning och god mat. Alla boenden och upplevelser är noga handplockade för för just detta ändamål, både i Sydafrika och på Mauritius.

Safari i Sydafrika

På resan kombineras safari och vinprovning i Sydafrika med avkoppling och romantik på härliga Mauritius. Börja med fyra nätter på lyxiga The Bay Hotel utanför Kapstaden varifrån du bland annat får besöka de världsberömda vindistrikten norr om Kapstaden på en guidad tur. Nästa stopp på resan är två nätter på Motswari Private Game Reserve i Krugerparken, där Big five-safari väntar.

Avslappning på Mauritius

Efter oförglömliga upplevelser bland lejon och bufflar väntar två nätter i Johannesburg med besök i Soweto. Resan avslutas sedan med flyg till vackra Mauritius för fem nätter på 5-stjärniga Paradise Cove Boutique Hotel på Mauritius. Här kan ni förutom att bada i det turkosblå vattnet, också njuta av spa, segelturer och romantiska middagar på tu man hand. Här råder lugnet. Njut av vackra Mauritius och Paradise Cove Boutique Hotel. Här kan du förutom att sola och bada i det turkosblå vattnet också njuta av spa, vattenaktiviteter och romantiska middagar på tu man hand från flera av världens olika kök. Halvpension och en härlig segeltur med katamaran utmed kusten ingår.

Resan kan som alltid skräddarsys med antalet önskade nätter på respektive plats.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Härlig resa till Sydafrika med besök i Kapstaden, vinområdena, safari i Krugerparken och avslutande sol på romantiska Mauritius

Dag 1: Avresa Sverige

Resan går med nattflyg till Sydafrika. Incheckning sen eftermiddag, med en mellanlandning i Europa.

Dag 2: Kapstaden/Camps Bay

Välkomna till Kapstaden som av många anses vara en av världens vackraste städer! Vid ankomst blir du hämtad av en chaufför som kör dig till Camps Bay, beläget vid kusten ca 20 min utanför Kapstaden. Du checkar in på fantasiska Camps Bay Resort och har sedan resten av dagen på egen hand.

Dag 3: Kapstaden/Camps Bay

Dagen är idag fri för egna aktiviteter. Utforska Camps Bay, ligg vid poolen, njut av en SPA-behandling eller ta dig kanske in till Kapstaden och upptäck staden. Här kan du besöka historiska Robben Island eller ta en tur upp till toppen av Taffelberget för en underbar utsikt. Kanske lockar istället en dagstur söderut till Godahoppsudden och Cape Point där de två haven möts och där du kan se pingviner utmed vägen vid Boulders Beach. Vi rekommenderar att du förbokar turer hemifrån då det snabbt blir uppbokat.

Dag 4: Dagstur till vinområdena (privat)

Dags att njuta av goda viner och vackra vyer under denna privata dagstur till vinområdena Stellenbosch och Franschoek norr om Kapstaden. Under dagen får du besöka flertalet fantastiska vingårdar där vinprovning står på menyn. Turen är privat så inga andra resenärer är med under dagen, vilket ger dig en unik och persnlig inblick i detta fantastiska område. Du är tillbaka på hotellet under sen eftermiddag i god tid för en härlig middag med utsikt över bukten.

Dag 5: Kapstaden/Camps Bay

Ytterligare en dag som är fri för dig att upptäcka allt Kapstaden med omnejd har att erbjuda. Få inspiration och se alla våra dagsturer HÄR.

Dag 6: Kapstaden - Hoedspruit/Krugerparken

Idag lämnar du Kapstaden och flyger till Hoedspruit där häftiga safariäventyr väntar. Vid ankomst möts du av en representant som kör dig till lodgen Motswari Private Game Reserve som blir ditt hem de kommande två nätterna. Redan första eftermiddagen åker du på din första safari med chans att se The Big 5, bestående av lejon, noshörning, buffel, elefant och leopard.

Dag 7: Krugerparken/Motswari Game Reserve

Du väcks tidigt på morgonen och åker ut på din andra safari för att få syn på djuren innan solen lyser starkt och djuren drar sig undan. Med på safarin är duktiga spårare och guider som ger dig bästa tänkbara förutsättningar att få se djuren, samt lära dig om hur de lever i området. Oförglömliga upplevelser som sedan kan smältas över en härlig frukost väl hemma på lodgen igen. Motswari Private Game Reserve är beläget i den privata delen av Krugerparken och här kommer du att kunna uppleva både natur och djurliv samt njuta av lodgens olika faciliteter. All mat ingår förutom de totalt fyra safariturerna.

Dag 8: Krugerparken - Johannesburg

Efter en sista morgonsafari och frukost går din transfer till flygplatsen för vidare resa till Johannesburg, där två nätter väntar i denna myllrande storstad. 

Dag 9: Morgontur till Soweto/Johannesburg

Efter frukost blir du idag upphämtad på ditt hotell och åker mot Johannesburgs största township Soweto. Egentligen är det en samling townships som bildades i utkanten av staden under 30-talets apartheid och under dagen besöker du bland annat The June 16 Memorial Acre faces Morris Isaacson High School, varifrån upproret The Soweto Uprising startade 1976, samt Nelson Mandelas hus. En kunnig guide är med på turen och du får lära dig mer om både Soweto och apartheids historia. Efter fyra timmar återvänder du till Johannesburg och har resten av dagen åt att utforska Sydafrikas största stad.

Dag 10: Johannesburg - Mauritius

Idag går resan österut mot Mauritius där härliga stränder och skön avkoppling väntar under fem nätter på Paradise Cove Boutique Resort.

Dag 11-14: Mauiritius/Paradise Cove Boutique Resort

Dags att bara njuta av sol, bad och härliga stränder på Mauritius Paradise Cove Boutique Resort. Hotellet vänder sig endast till vuxna resenärer så här finns chans att slappna av i en lugn och vuxenanspassad miljö. Låt romantiken flöda i de vackra omgivningarna, ta en SPA-behandling och njut av god mat och dryck på någon utav hotellets fyra restauranger. Staden Grand Baie ligger endast 10 minuter bort och erbjuder ännu fler restauranger samt uteliv för den som önskar det. Det finns också dagsaktiviteter som kajak, trampbåtar, vattenskidor och tennis att testa på om man vill vara lite mer aktiv. På resorten finns också en en tropisk trädgård och en vacker infinity-pool som ytterligare förgyller din tillvaro. Fem nätter här är som en lisa för själen och en plats många väljer för att fira någon speciell dag, eller bara njuta av en romantisk semester med sin partner.

Dag 15: Avresa Mauritius

Idag har det blivit dags att lämna Mauritius och paradiset och flyga mot nordligare breddgrader. 

Dag 16: Ankomst Sverige

Efter både äventyr, avkoppling och romantiska hotellvistelser landar du återigen på svensk mark.  

Fotogalleri

Höjdpunkter på resan

Klimatkompenserade resor

Klimatkompenserade resor

Klimatkompenserade resor. Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet ”Envira Amazonia REDD+” i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till ”Envira Amazonia REDD+” görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året!

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet ”Envira Amazonia REDD+” i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet ”Envira Amazonia REDD+” kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till.

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här.

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien.

CO2 certificate 2

Sydafrika - Cape Town - Havn (5).jpg

Kapstaden & vinområdet

Res till Kapstaden för ett besök på Robben Island och smaka vin och ost i det kända vinområdet. Hitta din resa här!

Kapstaden

Med ett läge mellan Atlanten och dramatiska berg är Kapstaden i Sydafrika en av världens vackraste städer. Kapstaden är även en spännande stad som bjuder på ett rikt folkliv och exotisk shopping. I Kapstaden har ni också möjlighet att få en inblick i det moderna Afrika, inte minst om ni besöker någon av Kapstadens fascinerande townships eller Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad i 27 år.

Nära till naturen

Från Kapstaden är det nära till naturen. Gör en utflykt till den klippiga halvön strax söder om Kapstaden och åk till Godahoppsudden. Upplev fina små fiskesamhällen, populära stränder och ett rikt djurliv som inkluderar både babianer, antiloper, sälar och pingviner. Även valar kan ses nära Kapstaden och längre in i landet erbjuder bergen vandring med vacker utsikt över staden och havet.

Sydafrikanskt vin

Längre in i landet väntar vinområdet. Här sträcker sig vinstockarna mot horisonten och på de vackra historiska vingårdarna kan du smaka på det sydafrikanska vinet från den senaste skörden. Till vin hör god mat och du äter fantastisk gott i vindistriktet. Området är även känt för sina trevliga Bed & Breakfasts. 

Resor till Sydafrika – vi kan Sydafrika!

Rejser til Johannesburg og omegn, Sydafrika

Johannesburg & nordväst

Resor till Johannesburg och nordvästra Sydafrika bjuder på kontraster när storstad möter vild natur.

Upplev Sydafrikas kontraster

På en resa till Johannesburg, Madikwe och Entabeni är det på allvar som du får uppleva Sydafrikas kontraster. Johannesburg är en hektisk och exotisk metropol som både på gott och ont representerar det moderna Afrika. Kontrasten kan nästan inte vara större än när du lägger staden bakom dig och ger dig ut i Sydafrikas vilda och storslagna natur. På gränsen till Botswana några timmar nordväst om Joahannesburg ligger Madikwe Game Reserve som är ett 76.000 hektar stort viltreservat. Här är chanserna stora att uppleva The Big Five. Även rakt norrut från Johannesburg ligger ännu ett spektakulärt naturomåde, Entabeni Game Reserve.

Prisexempel

16 dagar från 75.000 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 75.000* kr vid 2 vuxna

*Våra priser är vägledande priser baserade på mellansäsong och kan därför variera beroende på vilken säsong du reser under och tillgången på flyg, hotell och upplevelser. Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast. Prata med din resekonsult för mer information. 

Priset inkluderar
 • Flyg Sverige - Sydafrika - Mauritius - Sverige
 • Inrikesflyg Kapstaden - Hoedspruit o/w
 • Inrikesflyg Hoedspruit - Johannesburg o/w
 • Flygskatter
 • Privat transfer flygplats - hotell Kapstaden t/r
 • 4 nätter i Camps Bay, Kapstaden
 • Privat heldagstur till vinområdena inkl. vinprovning och lunch
 • 2 nätter på Motswari Private Game Reserve inkl. safari och måltider
 • Privat transfer flygplats - Motswari Private Game Reserve t/r
 • 2 nätter i Johannesburg
 • Transfer flygplats - hotell i Johannesburg t/r
 • Privat halvdagstur till Soweto inkl. alla transporter
 • 5 nätter på Paradise Cove Boutique Resort, Mauritius inkl. halvpension
 • Transfer flygplats - hotell Mauritius t/r
 • Full klimatkompensation
 • MyPlanet Concierge service, support 24/7 under resan
Tillägg
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

Barn i skoluniform i Kapstaden, Sydafrika

Robben Island & township

Res genom det moderna Sydafrikas historia och besök både Robben Island och en township.

Sydafrika - Johannesburg - Soweto Township_0

Soweto och Apartheid Museum

En heldagstur till Soweto som tar dig till alla platser av politisk betydelse samt Apartheid Museum.

Par som tittar på vyn över havet och Hermanus från utsiktsplats, Sydafrika

Hermanus, valar och vin

Upplev valarna längs Sydafrikas sydkust och njut av områdets goda viner på denna privata heldagstur. 

Sydafrika - Stellenbosch (5)_0

Äventyr i vinområdet

Denna tur ger dig möjlighet att både prova vin samt upptäcka det vackra området på ett aktivt sätt.

Sydafrika - Atlantis - sandklitter

Sandboarding och fyrhjuling

På denna tur kan du se fram emot en hel dag fylld med fart när du besöker sanddynorna i Atlantis.

Forsande vattenmassor i Victoriafallen genom regnskog, Zimbabwe

Solnedgång på Zambezifloden

Upplev en vacker solnedgång på en båttur på Zambezifloden med möjlighet att även se vilda djur.

Sydafrika - Cape Town - Pingviner (3).jpg

Godahoppsudden & Cape Point

Besök Godahoppsudden, Cape Point och Boulders Beach på denna dagstur fylld med upplevelser. 

Sydafrika - Vinlandet.jpg

På cykel genom vinområdet

Följ med på en cykeltur i charmerande Stellenbosch mitt i hjärtat av vinområdet.

Sydafrika - Cape Town - Bo Kaap (2).jpg

Kapstaden sightseeing & Robben Island

Följ med på en guidad tur av Kapstaden samt besök Robben Island och fängelset där Nelson Mandela satt inlåst under flera år.

Vy över forsande Victoriafallen och regnbåge, Zimbabwe

Victoriafallen med helikopter

Upplev de vackra Victoriafallen och dess omgivningar från luften på en spännande helikoptertur.

Sydafrika - Cape Town - sæler

Valar, sälar och pingviner

En härlig båttur på havet utanför Kapstaden med chans att se valar, sälar, hajar och pingviner. 

Sydafrika - Vin - Vinmark - Stellenbosch.jpg

Tur till vinområdet

Upplev det berömda vinområdets vackra natur på denna heldagstur med hela tre vinprovningar.

Sydafrika - Cape Town - haj

Dyka med vithajar

Dyk med vithajar och se de stora djuren på riktigt nära håll utanför Kapstadens kust.

Färgglad regnbåge som går ner över Victoriafallen, Zimbabwe

Victoriafallen - guidad tur

Åk på en guidad tur runt Victoriafallen och upplev de enorma vattenmassornas brus på nära håll. 

Sydafrik a- Panoramaruten - Gods window (2)

Panoramarutten

Njut av Panoramaruttens vackra natur och storslagna vyer på denna privata heldagstur med guide.

Sydafrika - Johannaesburg - Soweto_1

Tur till Soweto

Denna tur till Soweto tar dig till flera platser av betydelse och inkluderar Mandela Family Museum. 

Solnedgång över taffelberget och hus i Kapstaden, Sydafrika

Kapstaden med helikopter

Upplev vackra Kapstaden med Taffelberget och kusten från ovan på denna 30 min långa helikoptertur.

Afrika - dyr - surikater (3)2.jpg

Surikatsafari

Åk på en morgonsafari och se surikaterna kika fram ur sina hålor för att sola sig i dagens första strålar.

Sydafrika - Boulders Beach - pingvin

Havskajak och Cape Point

En privat heldagstur där du paddlar havskajak till Boulders Beach och även besöker dramatiska Cape Point.

New_Boma_Sept_2013_21[1]

Boma Dinner & Show

Följ med på en Boma-middag och få en festlig kväll och en bättre inblick i Zimbabwes lokala kultur.

Sydafrika - soweto.jpeg

Cykla i Soweto

En guidad tur på cykel i Soweto, är för dig som vill uppleva och inte bara se en township.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Mauritius: Zilwa Attitude

Mauritius: Zilwa Attitude

 • Vidunderlig vit strand
 • Perfekt för familjer & par
 • Miljöcertifierad resort

10 dagar från 26.000 kr per person

4 Mauritius: La Pirogue

Mauritius: La Pirogue

 • Underbar strand
 • För par och familjer
 • Fantastiska golfmöjligheter

10 dagar från 33.500 kr per person

Safarihöjdpunkter i Sydafrika

Safarihöjdpunkter i Sydafrika

 • Safari i 3 olika områden
 • Möjlighet till nattsafari
 • Härliga safarilodger

15 dagar från 76.500 kr per person

Stora Sydafrikaresan

Stora Sydafrikaresan

 • Kapstaden, Garden Route & Eastern Cape
 • St Lucia, Blyde River Canyon & Piggs Peak
 • Big Five safari i South Kruger

23 dagar från 51.300 kr per person

Drakensberg, Eastern Wild Coast och Kruger

Drakensberg, Eastern Wild Coast och Kruger

 • Vackra Drakensberg & Blyde River
 • Safari i Södra Kruger & Hluhluwe
 • Eastern wild coast & Durban

20 dagar från 55.000 kr per person

Sydafrika: Western och Northern Cape

Sydafrika: Western och Northern Cape

 • Utforska mångfacetterade och färgstarka Kapstaden
 • Njut av de kulinariska äventyren i vinområdena
 • Åk på valsafari och möt andra marina djur

15 dagar från 40.500 kr per person

Mauritius: One&Only Le Saint Geran

Mauritius: One&Only Le Saint Geran

 • 2 km paradisstrand
 • Spa, wellness & avslappning
 • Fantastiska matupplevelser

10 dagar från 46.575 kr per person

Mauritius Shangri-La Touessrok Resort

Mauritius: Shangri-La Touessrok Resort & SPA

 • Paradisstrand & turkost hav
 • Fantastiska restauranger
 • Härliga rum & poolområden

10 dagar från 43.700 kr per person

4,5 Mauritius Paradise Cove Boutique Hotel

Mauritius: Paradise Cove Boutique Hotel

 • Sol & bad
 • Magiska solnedgångar
 • Romantik & Lyx

10 dagar från 31.000 kr per person

Sydafrika och Mauritius

Sydafrika och Mauritius

 • Kapstaden & vinområdena
 • Safari i Kruger N.P
 • Sol & bad på Mauritius

16 dagar från 75.000 kr per person

Rovos Rail Victoriafallen och safari

Rovos Rail, Victoriafallen och safari

 • Åk lyxtåget Rovos Rail
 • Bo på Victoria Falls Hotel
 • Safari i Chobe National Park

12 dagar från 67.500 kr per person

Kapstaden, Victoriafallen och Safari

Kapstaden, Victoriafallen och Safari

 • Upplev färgstarka Kapstaden
 • Victoriafallens enorma vattenmassor
 • Safari i Chobe National Park

14 dagar från 49.500 kr per person

Klassiska Sydafrika

Klassiska Sydafrika

 • Kapstaden & Stellenbosch med egen bil
 • Privat safari i Kruger National Park
 • Mat & vin, djur & natur

13 dagar från 49.900 kr per person

Sydafrikas höjdpunkter

Sydafrikas höjdpunkter

 • Utforska Kapstaden
 • Safari i Kruger National Park
 • Kör i eget tempo med hyrbil

15 dagar från 44.100 kr per person