0775-888 088 FÅ OFFERT
Sydafrika: Western och Northern Cape

Sydafrika: Western och Northern Cape

På denna resa till Sydafrika får du chansen att se “The Marine Big Five” på nära håll, uppleva metropolen Kapstaden, och njuta av förstklassigt vin och det fantastiska landskapet ut längs kusten. 

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

15 dagar från 40.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Sydafrika: Western och Northern Cape

Sydafrika: Western och Northern Cape. På denna resa till Sydafrika får du chansen att se “The Marine Big Five” på nära håll, uppleva metropolen Kapstaden, och njuta av förstklassigt vin och det fantastiska landskapet ut längs kusten. 

Underbara Kapstaden

Resan börjar i Kapstaden som anses vara en av världens vackraste städer. Med dess vänliga människor och rika historia kommer Kapstaden att förtrolla dig, från de färgglada fasaderna på Bo-Kaaps gator och färgglada strandstugor i Muizenberg till den moderna, afrikansk-inspirerade inredningen på restauranger och barer. Här får du även chansen att kajaka med afrikanska pingviner och snorkla med sälar!

Paternoster & Cederberg

Därefter beger du dig till Paternoster som är den äldsta staden på Sydafrikas västkust. Staden är ett modernt blomstrande turistmål där du kan njuta av dess orörda, bländande vita sandstränder. Nästa stopp på resan är Cederberg  där du kommer att bo på en avlägsen modern afrikansk bondgård. Inom gården kan du promenera i citrus- och druvträdgården och du kan även utforska vildmarksomgivningarna på mountainbikes eller guidade promenader längs de många arvs- och naturbaserade lederna.

Mat & vin i Stellenbosch

Sedan kör du till vinområdena som är ett av de vackraste områdena i Sydafrika och producerar några av de bästa vinerna i världen. Förutom vinprovningar kan du även njuta av vandringar genom idylliska landskap och ballongflygning.

Valskådning i Walker Bay

Slutligen avrundas resan i Walker Bay som är ett valskådningsparadis. Här kan du njuta av de utmärkta kustvyerna, flugfiske, solnedgångsbåtturer, valskådning och till och med hajbursdykning. Det finns även olika spännande utomhusaktiviteter såsom såsom ridning, golf och 4×4 trailing. Eller så kan du bara koppla av i naturliga varma källor äta i Walker Bay’s mångsidiga utbud av specialiserade kaféer och restauranger!

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Resan dag för dag

På denna resa till Sydafrika får du chansen att se “The Marine Big Five” på nära håll, uppleva metropolen Kapstaden, och njuta av förstklassigt vin och det fantastiska landskapet ut längs kusten. 

Dag 1: Avresa Sverige

Idag reser du från Sverige till Kapstaden i Sydafrika. 

Dag 2-5: Kapstaden

Vid ankomsten till Kapstaden, hämtar du din hyrbil på flygplatsen och startar ditt äventyr! Du kör i drygt en timme till ditt boende för de kommande tre nätterna, Cloud 9 Boutique Hotel & Spa som ligger inbäddat vid foten av Table Mountain och inom bekvämt gångavstånd från de hippa och livliga Kloof & Long Streets med dess många butiker och restauranger. V&A Waterfront, Camps Bay och Clifton Beaches är en 10 minuters bilresa bort. Cloud 9 förbinder fem vackra arvsfastigheter genom en central reception och en avskild innergård. Faciliteterna inkluderar ett spa med 5 behandlingsrum, solterrass, bubbelpool och avsvalkningspooler. Cloud 9 erbjuder också en takbar med spektakulär 360 graders utsikt över Table Mountain, 3 restauranger, ett konstgalleri och ett intimt bibliotek. Din afrikanska metropol väntar! Med Table Mountain som en hisnande bakgrund anses Kapstaden vara en av världens vackraste städer. Med dess vänliga människor och rika historia kommer Kapstaden att förtrolla dig, från de färgglada fasaderna på Bo-Kaaps gator och färgglada strandstugor i Muizenberg till den moderna, afrikansk-inspirerade inredningen på restauranger och barer. Upptäck den fantastiska vildmarken på västkusten: valskådning i Hermanus, Godahoppsudden, pingviner i Simon's Town och den magnifika vinregionen. Från oktober till mars kan du njuta av de vilda, vackra stränderna där en varm dag inte skiljer sig alltför mycket från Copacabana eller Ipanema i Brasilien!

Utflykter:

Runt the Cape på en dag 

Upptäck allt som Cape Point har att erbjuda på denna trevliga dagsutflykt. Efter en tidig frukost på ditt hotell, kör ut till Atlantic Seaboard Coastal Road med din lokala guide. Njut av din biltur längs denna natursköna vägsträcka, förbi vita sandstränder och havet vid Clifton och Camps Bay. Se det plötsliga framträdandet av Twelve Apostles Peaks på ena sidan av vägen, medan de dramatiska klipporna och klipporna på Cape Peninsula reser sig över Atlanten på din andra sida. Gör ett stopp vid den vackra lilla fiskebyn Hout Bay med dess berömda Sentinel. Om du vill kan du ta en båttur till Seal Island, eller bläddra genom färgglada stånd vid hamnen som är fulla med hantverk och lokala artefakter. Kör upp till Capes berömda Chapman's Peak och utnyttja dess fotomöjligheter. Fortsätt upp till Cape of Good Hope naturreservat innan du stannar till vid den spektakulära Cape Point. Håll utkik efter de fjädriga "fynbos" som vajar i hedarna tillsammans med regionens endemiska fåglar och vilda djur, särskilt Cape Mountain Zebra och babianerna. Titta ut över False Bay, eller om du vill kan du åka bergbanan till den gamla fyren för att njuta av vyerna över de två oceanerna Sydatlanten och Indiska oceanen. Ta en uppfriskande lunchpaus innan du besöker kolonin av afrikanska pingviner vid Boulders Beach. Gå över till den gamla flottbasen Simon's Town och avsluta din händelserika dag i Kirstenbosch Botanical Gardens precis när solen går ner över det ikoniska Table Mountain. 

Heldagsutflykt: Gruppaktivitet och delad transport; Lätt fysiskt krävande; Cape of Good Hope Nature Reserve Gate (Cape Point), Chapman's peak drive, pingviner vid Boulders Beach ingår. Seal Island båttur i Hout Bay, lunch, Cape Point bergbana , Kirstenbosch Gardens entréavgifter ingår ej. Vänligen ha på dig bekväma promenadskor. 

 

Kajak med afrikanska pingviner på Boulder's Beach

Besök den världsberömda pingvinkolonin på Boulder's Beach och förundras över de vänliga djuren ur ett extraordinärt perspektiv. I en kajak paddlar du lugnt till de afrikanska glaspingvinerna, som kallar Atlantkustens steniga stränder för sitt hem. Kör först över Chapman's Peak till Simon's Town, där du kommer att åtföljas av en privat guide och kajak. Håll utkik efter de svarta och vita fåglarna när du passerar den historiska hamnen. Om tidvattnet och väderförhållandena tillåter kan du hoppa in i det svala vattnet eller gå i land på de orörda stränderna. Här vaggar de små pingvinerna orädda av sina iakttagarens nyfikna ögon över de soliga klipporna.

Vanligtvis bokas som en del av en heldagstur över Cape Peninsula; minimiålder för kajak: 10 år; privat aktivitet; måttligt fysiskt krävande; Aktivitet beror på vädret).

Snorklingsupplevelse med sälar

Snorkla med sälar utanför Atlanten på Cape Peninsula! Bege dig till Duiker Island, en liten ö i Kapstadens Hout Bay, för ett äventyr att minnas. Denna klippiga ö är hem för en fantastisk liten koloni av Kappälssälar. Omgiven av grunda kelpskogar och gynnsamma havsförhållanden, är kustlinjen längs Duiker Island det perfekta hemmet för denna sälkoloni. Efter frukost på ditt hotell, nå hamnen i tid för rundturen. Möt dina lokala guider och få en säkerhetsinformation om snorkling i Atlanten, såväl som din våtdräkt och annan utrustning. Njut av en höghastighetsbåttur när dina snorklingsguider ger dig alla nödvändiga instruktioner och intressant information. På dykplatsen kan du njuta av ett oförglömligt möte med sälarna. Åk tillbaka till hamnen efter aktiviteten och återvänd till ditt hotell.

 

Varaktighet: 2 timmar; Tid: 11.30-13.30; Gruppaktivitet; Entréavgifter och transport ingår; Lätt fysiskt krävande; All sälsnorkelutrustning tillhandahålls inkl. en båt om du vill njuta av sälarna från en torr plats; Vänligen klä dig bekvämt

 

Dag 5-7: Paternoster

Idag fortsätter resan vidare till Paternoster. Det tar 2 timmar att köra hit. Här bor du de kommande två nätterna på Paternoster Dunes Boutique Guesthouse. Ta en paus från det livliga stadslivet och bege dig till Paternoster Dunes, ett boutiquepensionat som ligger i en traditionell sydafrikansk fiskeby Paternoster. Bara några timmar från Kapstaden, ligger lodgen i en fantastisk destination vid havet som erbjuder ensamhet och lugn. Bo i ett av de sex rummen som vetter mot havet, alla med dess egen unika personlighet och moderna bekvämligheter. Koppla av från världen genom att koppla av på hotellets spa eller den soluppvärmda poolen. Prova gastronomiska underverk från det sydafrikanska köket på pensionatet eller på ett pittoreskt matställe i närheten. Paternoster, ''Vår Fader''! Välkommen till en stad av sitt eget slag. Paternoster är den äldsta staden på Sydafrikas västkust, 90 minuters bilresa från Kapstaden. Traditionell fiskararkitektur pryder de gamla gatorna. Det är ett modernt blomstrande turistmål känt för ett överflöd av kräftor. Njut av avkopplande promenader på orörda, bländande vita sandstränder. Förundras över sevärdheter, ljud och stänk av lekande valar och delfiner längs stränderna. Vilda färgglada blommor i olika stadier av blomning fyller staden med sköna fräscha dofter. Paternoster är ett fågelskådarparadis med över 250 registrerade fågelarter. Njut av exotiska fina middagar och njut av dofterna. En resa till Paternoster ger dig maximalt äventyr och oförglömliga minnen. 

Dag 7-10: Cederberg

Idag fortsätter resan vidare till Cederberg. Det tar 2 timmar att köra hit. Här bor du de kommande tre nätterna på Cederberg Ridge Wilderness Lodge som är en avlägsen tillflyktsort. Du anländer till denna moderna afrikanska bondgård via en grusväg och kan vila i luftiga sviter som omger stenbyggnaden. Förvänta dig eleganta interiörer med jordnära toner, golvvärme, separata sittplatser, fristående badkar och öppna vardagsrum med eldstäder, allt med rikligt naturligt ljus. Njut av panoramautsikten över de karga landskapen täckta av bushveld, medan du latar dig på dagbäddar på din privata balkong. Varva ner i den kristallklara utomhuspoolen eller bläddra i soffbordsböcker i biblioteksloungen. Skäm bort dig själv med speciella massagebehandlingar i sparummet. Slå dig ner i den nedsänkta loungen eller den stämningsfulla terrassen och njut av solnedgångarna medan du skålar med specialviner. Efter promenader i citrus- och druvträdgårdarna kan du njuta av grill med lokalt viltkött och hemlagade delikatesser på restaurangen med utsikt! Vandra genom ett hav av blommor! Uppkallad efter de sällsynta Clanwilliam-cederträden som växer här, erbjuder Cederberg Mountains nära Kapstaden och det omgivande naturreservatet utomordentligt vackra vyer och fantastiska vandringsleder. Nätverket av vandringsleder är ganska utvecklat och att vandra genom den spektakulära Wolfberg Arch eller Maltese Cross här kan vara ett riktigt äventyr! San hällkonst och hällristningar som finns i många grottor här, vittnar om de tidigaste mänskliga invånarna i Cederberg. En bra dag kan du till och med upptäcka skygga babianer, bockar, stäpprävar, karakaler, surikater, honungsgrävlingar, leoparder och schakaler. 

Utflykt:

Cederberg Ridge Wilderness Lodge: Promenader, cykling, båtturer, gårdsturer, utflykter till klippkonstplatser och Cederberg, solnedgångar och stjärnskådning

Upplev skönheten i Cederberg Mountains med Cederberg Ridge Wilderness Lodge som din lyxiga bas. Inom gården kan du promenera i citrus- och druvträdgården samtidigt som du lär dig om de regionala jordbruksmetoderna. Utforska vildmarksomgivningarna på mountainbikes eller guidade promenader längs de många arvs- och naturbaserade lederna. Under våren kan du förvänta dig att bli mött av en vacker matta av fynbos och andra vilda blommor som täcker landskapet. Ge dig ut på lugna båtturer i soluppgången eller solnedgången på Clanwilliam Dam, och förundras över den antika klippkonsten som präglar regionen. Du kan även testa ett antal vattensportaktiviteter. Förstå urbefolkningens historia i södra Afrika under en vandring på Sevilla Rock Art Trail, som genomkorsar nio underbara platser med bushmenkonst. Om du känner dig äventyrlig kan du ge dig ut på de utmanande stigarna till populära sevärdheter som Maltese Cross och Wolfberg Cracks. Besök den familjeägda Skimmelberg Farm i närheten och få en inblick i produktionen av Rooibos och Buchu Tea. Bege dig ut för intima picknickar över bushvelden, där du kan se solnedgångarna över de dramatiska Cederberg Mountains. Tillbaka vid lodgen, kan du sitta runt en sprakande brasa, lyssna på berättelser om landet och njuta av stjärnskådning.

Dag 10-12: Vinområdena

Idag lämnar du Clanwilliam-cederns hem och beger dig mot kulinariska höjdpunkter i Vinlandet. Det tar 3-4 timmar att köra hit. De kommande två nätterna bor du på Clouds Estate som ligger i hjärtat av de vackra vinområdena och erbjuder fantastisk utsikt över Drakenstein och Simons Mountain. Denna boutique vingård erbjuder elegant boende för gäster som vill ha friheten att utforska omgivningen och uppleva bekvämligheterna på en lyxig sydafrikansk egendom. Rummen är rymliga och moderna. Det finns även två infinitypooler omgivna av solterrasser, där man kan koppla av och smaka på gårdens suveräna Clouds Sauvignon Blanc. Sugen på vin? Vinlandet är ett av de vackraste områdena i Sydafrika och producerar några av de bästa vinerna i världen, som du kan provsmaka under dina vingårdsbesök. Regionen är också känd för dess utmärkta restauranger, med lokala och internationella rätter. Njut av vandringar genom idylliska landskap och ballongflygning. Även om Stellenbosch är den äldsta europeiska bosättningen i Sydafrika efter Kapstaden, känns Stellenbosch som den yngsta, då staden är genomsyrad av studenter som går på dess berömda universitet. Samtidigt är Franschhoek (eller "det franska hörnet") en vacker stad, till minne av hugenottflyktingarna som beviljades ​​land här under deras flykt från 1600-talets förföljelse i Frankrike. 

Utflykter: 

Vinprovning på hästryggen

Upplev, på hästryggen, de bästa landskapen, sevärdheterna och ljuden i vingårdarna i Franschhoek Town. De natursköna hästritterna tar dig genom stora vingårdar och skogar och över bergspass som leder till två av Franschhoeks mest kända vingårdar, Rickety Bridge Winery och Mont Rochelle. På Rickety Bridge kommer du att njuta av att prova några av de finaste vinerna medan du njuter av utsökt hemlagat kök från en meny i bistrostil. Galoppera över bergsterrängen till Mont Rochelle Wine Estate för en rundtur i en 150 år gammal vinkällare. Välj ut de bästa vinerna från deras golv till tak utställda utsökta viner. Bevittna även den spännande processen för vinframställning från druva till glas. Efteråt bjuds du på en givande vinprovningsupplevelse. 

Utforska Vinområdet

Utforska det vackra vinproducerande området i de bergiga städerna Paarl, Stellenbosch och Franschhoek i Bolandsregionen genom en rad aktiviteter på egen hand. Besök Lanzerac Wine Estate i Stellenbosch - hem till världens första pinotage på flaska - och smaka på fina viner i provningsrummet som är omgivet av en hisnande utsikt över dalen. Galoppera på en häst runt naturreservat med fantastiska skogsstigar och floder i Klein Lanzerac Equestrian Club. Smaka på de finaste vinerna Syrah, Cabernet och Merlot i Rust en Vrede och njut av klassisk fransk matlagning i källaren, som är ett nationalmonument byggt 1785. Skäm bort dig själv med ett trädgårdsspa utomhus, simma i gårdsdammen och ta en promenad i den vidsträckta frukt- och grönsaksträdgården i Babylonstoren - en av de äldsta Cape Dutch gårdarna. Se den noggrant kurerade sydafrikanska konstsamlingen och utforska den anlagda vingården och trädgårdarna med vattendrag och pooler i Delaire Graff. Eller vandra genom böljande kullar, dalar och vingårdar i Sir Richard Bransons Mont Rochelle-egendom.

 

Dag 12-14: Walker Bay

Idag sätter du kursen mot den sista destinationen på din resa, Walker Bay. Det tar 1-2 timmar att köra hit och du kommer att passera Groenlandberg Nature Reserve och Hottentots Nature Reserve - båda paradis för vandrare och naturälskare. Här kommer du att tillbringa de sista två nätterna på Cliff Lodge Ocean Front Retreat. Hotellet ligger på klipporna, precis ovanför havet med en hisnande utsikt över Walker Bay och omgiven av orörd natur. Faciliteter och tjänster på hotellet inkluderar en bekväm gästlounge, vinterträdgård för alla väder och strandterrass. Njut av en promenad till den avskilda stranden, simma i havet eller i poolen, eller koppla av och se solen gå ner över havet. Olika massagebehandlingar finns även tillgängliga. Ett valskådningsparadis! Inom köravstånd från Sydafrikas mest trafikerade städer kan du upptäcka Overbergs karga bergskedjor, fynbos, böljande vete och rapsfält. Njut av de utmärkta kustvyerna, flugfiske, solnedgångsbåtturer, valskådning och till och med hajbursdykning. Det finns även olika spännande utomhusaktiviteter såsom såsom ridning, golf och 4x4 trailing. Eller så kan du bara koppla av i naturliga varma källor äta i Overberg-områdets mångsidiga utbud av specialiserade kaféer och restauranger!

Utflykt: 

Valskådning 

Njut av en otrolig upplevelse av att se valar i sin naturliga miljö från en båt. Aktiviteten erbjuds från juni till december. Bli förtrollad av landskapet med vita sandstränder, klippiga strandlinjer och de majestätiska Cape Mountains. Båtbaserad valskådningsaktivitet ger dig en chans att se det magnifika vattenlivet på nära håll: du kan se Marine Big Five, som inkluderar valar, delfiner, afrikanska pingviner, sydafrikanska pälssälar och vithajar. Upplevelsen blir ännu mer spännande då valarna ofta blir nyfikna och kommer nära båten. Detta är ett minne som kommer att finnas med dig hela livet. 

Dag 14: Kapstaden & avresa mot Sverige

Efter frukost, kör du i 1-2 timmar till Kapstadens internationella flygplats och lämnar din hyrbil. Sedan börjar du resan hem till Sverige

Dag 15: Ankomst Sverige

Efter en spännande och innehållsrik roadtrip i Sydafrika anländer du tillbaka till Sverige.

Fotogalleri

Karta

Prisexempel

15 dagar från 40.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 40.500 kr vid 2 vuxna

Tillägg i högsäsong: ca 5.000 - 10.000 kr per person *

* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast.

Priset inkluderar
 • Flygresan från Sverige tur och retur till Kapstaden
 • Flygplatsskatter & ev. avgifter
 • 3 övernattningar på Cloud 9 Boutique Hotel & Spa (Classic Room) inkl. frukost
 • 2 övernattningar på Paternoster Dunes Boutique Guesthouse (Sea Facing Deluxe) inkl. frukost
 • 3 övernattningar på Cederberg Ridge Wilderness Lodge (Luxury Suite) inkl. helpension + aktiviteter
 • 2 övernattningar på Clouds Estate (Luxury Room) inkl. frukost
 • 2 övernattningar på Cliff Lodge Ocean Front Retreat (North Room) inkl.frukost
 • Utflykter och aktiviteter som nämns i resplanen
 • Transport till destinationerna, samt till och från flygplatsen och till ditt hotell
 • MyPlanets Concierge service (tillgänglig 24 timmar om dygnet)
 • Full klimatkompensation
Ej inkluderat i priset
 • Uppgradering till Business class på flyget
 • Entréer och ytterligare måltider, som inte nämns i resplanen
 • Personliga utgifter och drickspengar
 • Visum och turistskatter
 • Sjuk-och avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
Vi skräddarsyr din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

Barn i skoluniform i Kapstaden, Sydafrika

Robben Island & township

Res genom det moderna Sydafrikas historia och besök både Robben Island och en township.

Sydafrika - Johannesburg - Soweto Township_0

Soweto och Apartheid Museum

En heldagstur till Soweto som tar dig till alla platser av politisk betydelse samt Apartheid Museum.

Par som tittar på vyn över havet och Hermanus från utsiktsplats, Sydafrika

Hermanus, valar och vin

Upplev valarna längs Sydafrikas sydkust och njut av områdets goda viner på denna privata heldagstur. 

Sydafrika - Stellenbosch (5)_0

Äventyr i vinområdet

Denna tur ger dig möjlighet att både prova vin samt upptäcka det vackra området på ett aktivt sätt.

Sydafrika - Atlantis - sandklitter

Sandboarding och fyrhjuling

På denna tur kan du se fram emot en hel dag fylld med fart när du besöker sanddynorna i Atlantis.

Forsande vattenmassor i Victoriafallen genom regnskog, Zimbabwe

Solnedgång på Zambezifloden

Upplev en vacker solnedgång på en båttur på Zambezifloden med möjlighet att även se vilda djur.

Sydafrika - Cape Town - Pingviner (3).jpg

Godahoppsudden & Cape Point

Besök Godahoppsudden, Cape Point och Boulders Beach på denna dagstur fylld med upplevelser. 

Sydafrika - Vinlandet.jpg

På cykel genom vinområdet

Följ med på en cykeltur i charmerande Stellenbosch mitt i hjärtat av vinområdet.

Sydafrika - Cape Town - Bo Kaap (2).jpg

Kapstaden sightseeing & Robben Island

Följ med på en guidad tur av Kapstaden samt besök Robben Island och fängelset där Nelson Mandela satt inlåst under flera år.

Vy över forsande Victoriafallen och regnbåge, Zimbabwe

Victoriafallen med helikopter

Upplev de vackra Victoriafallen och dess omgivningar från luften på en spännande helikoptertur.

Sydafrika - Cape Town - sæler

Valar, sälar och pingviner

En härlig båttur på havet utanför Kapstaden med chans att se valar, sälar, hajar och pingviner. 

Sydafrika - Vin - Vinmark - Stellenbosch.jpg

Tur till vinområdet

Upplev det berömda vinområdets vackra natur på denna heldagstur med hela tre vinprovningar.

Sydafrika - Cape Town - haj

Dyka med vithajar

Dyk med vithajar och se de stora djuren på riktigt nära håll utanför Kapstadens kust.

Färgglad regnbåge som går ner över Victoriafallen, Zimbabwe

Victoriafallen - guidad tur

Åk på en guidad tur runt Victoriafallen och upplev de enorma vattenmassornas brus på nära håll. 

Sydafrik a- Panoramaruten - Gods window (2)

Panoramarutten

Njut av Panoramaruttens vackra natur och storslagna vyer på denna privata heldagstur med guide.

Sydafrika - Johannaesburg - Soweto_1

Tur till Soweto

Denna tur till Soweto tar dig till flera platser av betydelse och inkluderar Mandela Family Museum. 

Solnedgång över taffelberget och hus i Kapstaden, Sydafrika

Kapstaden med helikopter

Upplev vackra Kapstaden med Taffelberget och kusten från ovan på denna 30 min långa helikoptertur.

Afrika - dyr - surikater (3)2.jpg

Surikatsafari

Åk på en morgonsafari och se surikaterna kika fram ur sina hålor för att sola sig i dagens första strålar.

Sydafrika - Boulders Beach - pingvin

Havskajak och Cape Point

En privat heldagstur där du paddlar havskajak till Boulders Beach och även besöker dramatiska Cape Point.

New_Boma_Sept_2013_21[1]

Boma Dinner & Show

Följ med på en Boma-middag och få en festlig kväll och en bättre inblick i Zimbabwes lokala kultur.

Sydafrika - soweto.jpeg

Cykla i Soweto

En guidad tur på cykel i Soweto, är för dig som vill uppleva och inte bara se en township.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Safarihöjdpunkter i Sydafrika

Safarihöjdpunkter i Sydafrika

 • Safari i 3 olika områden
 • Möjlighet till nattsafari
 • Härliga safarilodger

15 dagar från 76.500 kr per person

Stora Sydafrikaresan

Stora Sydafrikaresan

 • Kapstaden, Garden Route & Eastern Cape
 • St Lucia, Blyde River Canyon & Piggs Peak
 • Big Five safari i South Kruger

23 dagar från 56.500 kr per person

Drakensberg, Eastern Wild Coast och Kruger

Drakensberg, Eastern Wild Coast och Kruger

 • Vackra Drakensberg & Blyde River
 • Safari i Södra Kruger & Hluhluwe
 • Eastern wild coast & Durban

20 dagar från 55.000 kr per person

Sydafrika: Western och Northern Cape

Sydafrika: Western och Northern Cape

 • Utforska mångfacetterade och färgstarka Kapstaden
 • Njut av de kulinariska äventyren i vinområdena
 • Åk på valsafari och möt andra marina djur

15 dagar från 40.500 kr per person

Sydafrika och Mauritius

Sydafrika och Mauritius

 • Kapstaden & vinområdena
 • Safari i Kruger N.P
 • Sol & bad på Mauritius

16 dagar från 75.000 kr per person

Rovos Rail Victoriafallen och safari

Rovos Rail, Victoriafallen och safari

 • Åk lyxtåget Rovos Rail
 • Bo på Victoria Falls Hotel
 • Safari i Chobe National Park

12 dagar från 67.500 kr per person

Kapstaden, Victoriafallen och Safari

Kapstaden, Victoriafallen och Safari

 • Upplev färgstarka Kapstaden
 • Victoriafallens enorma vattenmassor
 • Safari i Chobe National Park

14 dagar från 49.500 kr per person

Exklusiva skräddarsydda resor till över 40 resmål | MyPlanet Resor

Klassiska Sydafrika

 • Kapstaden & Stellenbosch med egen bil
 • Privat safari i Kruger National Park
 • Mat & vin, djur & natur

13 dagar från 49.900 kr per person

Sydafrikas höjdpunkter

Sydafrikas höjdpunkter

 • Utforska Kapstaden
 • Safari i Kruger National Park
 • Kör i eget tempo med hyrbil

15 dagar från 44.100 kr per person