0775-888 088 FÅ OFFERT
halong bay

Äventyr i Vietnam och Kambodja

Vietnam och Kambodjas största höjdpunkter på en och samma resa. Utforska historiska Hanoi. Segla på den vackra Ha Long Bay. Upptäck Hoi An och den kejserliga staden Hue och resa från Ho Chi Minh-staden genom Mekongdelta till Phnom Penh och avsluta resan vid de imponerande templen i Angkor.

 

 

Våra passionerade resexperter har utformat detta reseförslag till inspiration. Du bestämmer avresedatum, antal dagar och innehåll. Detta är ett exempel på hur en resa kan se ut.

18 dagar från 62.000 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Äventyr i Vietnam och Kambodja

Äventyr i Vietnam och Kambodja: På denna spännande resa, äventyr i Vietnam och Kambodja, väntar en perfekt kombination av kulturella höjdpunkter och hisnande landskap. Se de magnifika templen vid Angkor Wat och känn historiens vingslag i Kambodjas huvudstad Phnom Penh. Hanoi och Ho Chi Minh-staden i Vietnam kommer att överväldiga dig med deras kontraster av historia och modern metropol, dess energi och livliga stadsliv. Koppla av på en traditionell kryssning i Ha Long Bay och njut av den fascinerande skönheten i bukten med de dramatiska kalkstensklipporna. Besök den kejserliga staden Hue vid stranden av floden Song Huong och utforska den charmiga gamla handelsstaden Hoi An. De flytande byarna och marknaderna i Mekong Delta är också en av de många höjdpunkterna på resan genom Vietnam och Kambodja, där du utan tvekan kommer att uppleva något av det bästa som dessa två länder har att erbjuda.

 

Som med alla våra resor kan du också skräddarsy den här resan efter dina behov. Kontakta oss för att få ett skräddarsytt erbjudande – helt gratis och utan förpliktelse.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Resan dag för dag

Vietnam och Kambodjas största höjdpunkter på en och samma resa.

Dag 1: Avresa från Sverige

Idag börjar din resa till Vietnam och Kambodja

Dag 2-4: Hanoi

Vietnams charmiga och historiska huvudstad är det första stoppet på din resa runt Vietnam och Kambodja. Staden utstrålar liv och atmosfär och erbjuder en mängd upplevelser som sträcker sig från imponerande monument och historiska byggnader till livliga nattmarknader och smala gator med byggnader som vittnar om landets förflutna under fransk kolonialstyre. Vid ankomsten till Hanoi hälsas du av vår lokala representant som ordnar transport till ditt hotell de närmaste 2 nätterna, det eleganta Silk Path Hotel, som ligger bara 10 minuters promenad från Hanois gamla stad. Efter att ha checkat in på hotellet står resten av dagen till ditt förfogande för att utforska den charmiga huvudstaden på egen hand. Du rekommenderas att ta dig förbi den charmiga "Train Street", där små mysiga kaféer ligger sida vid sida med tågspåren bara en meter från där tåget passerar regelbundet. En riktigt speciell upplevelse.

Utflykter:
Stadsrundtur och tempel i Hanoi med privat guide
Dagen erbjuder ett av de bästa sätten att uppleva Hanoi, nämligen med cykel-rickshaw.
Gå från ditt hotell till det lilla och enkla huset där revolutionärledaren Ho Chi Minh tillbringade sina år i Hanoi. I den historiska byggnaden kan du se några av hans personliga artefakter och verktyg från den tid han ledde Nordvietnam i kriget mot USA. Härifrån går du mot den imponerande West Lake för att beundra Tran Quoc-pagoden, som är mer än 1500 år gammal och är den äldsta buddhistiska pagoden i staden. Turen fortsätter härifrån till det magnifika taoistiska Quan Thanh-templet från 1100-talet, inbäddat i skuggan av ett stort banyanträd. En gammal helgedom i närheten rymmer en vacker staty av den framstående Tao-guden Tran Vu. Senare på eftermiddagen väntar Vietnams äldsta nationella universitet och det vackra 1100-talslitteraturens tempel. Templet är särskilt känt för sin traditionella vietnamesiska arkitektur. Du kan få en inblick i Vietnams koloniala och moderna historia i Hoa Lo-fängelset eller "Hanoi Hilton", där fransmännen fängslade vietnamesiska politiska fångar, men som också blev en ökänd krigsfång under Vietnamkriget, där särskilt amerikanska krigsfångar hölls fångna. När du går igenom resterna av den gamla anläggningen och ser de många utställningarna är det svårt att inte bli rörd av den hårda historien som Hanoi Hilton har format över tiden.

Dag 4-5: Med junk på Ha Long Bay och Lan Ha Bay

Från Hanoi är kursen nu riktad mot den pittoreska Ha Long Bay. Ha Long Bay i Tonkinbukten är med på UNESCOs världsarvslista, och när man tittar på den pittoreska bukten med sitt blågröna vatten och imponerande kalkstensklippor är det inte svårt att se varför denna vackra och närmaste magiska vik har sin plats på den listan.
Vid ankomsten till Hon Gai Harbor och Ha Long Bay, gå ombord på ditt hem för natten, den traditionella junken Dragon Pearl. Efter incheckningen kan du njuta av en välkomstdrink, lära känna din besättning och få en kort säkerhetsinformation, och samtidigt som du njuter av en utsökt lunch sätter skeppet segel och går mot den förtrollande Bai Tu Long Bay.

Utflykter:
Med traditionell junk runt Ha Long Bay.
Du kommer definitivt att bli förtrollad av de fascinerande klippformationerna som glider förbi under din lugna kryssning genom Ha Long Bay. Från båten kommer det att vara möjligt att åka kajakpaddling i fiskebyn Cap La innan vi återvänder till skeppet för att njuta av en sval dryck medan solen går ner över bukten och middag avnjuts ombord. Nästa morgon avnjuts frukosten medan du går mot de imponerande stalaktitgrottorna Thien Canh Son. De stora stalaktitgrottorna består av 3 enorma grottor, med fascinerande formationer av både stalaktiter och stalagmiter. Tillbaka vid skeppet väntar en lunchbuffé som avnjuts medan resan går tillbaka till hamnen. Här möts du av vår lokala representant som kör dig till flygplatsen i Hanoi, varifrån du kommer att flyga till den antika kejserliga staden Hué i centrala Vietnam.

Dag 5-7: Hue

Den forntida kejserliga huvudstaden Hue ligger vid mynningen av Parfymfloden och är knutpunkten för den vietnamesiska "riskorgen", som är namnet på området mellan den mäktiga Mekongfloden och det röda floddeltat. Vid ankomsten till Hué möts du åter igen av vår lokala representant som kommer att köra dig till ditt hotell och hem de närmaste 2 nätterna. Omgivet av frodiga tropiska trädgårdar strax utanför Hué hittar du det charmiga Pilgrimage Village Boutique Resort & Spa. Hotellet kombinerar den traditionella vietnamesiska stilen med moderna faciliteter och är den perfekta platsen att koppla av och njuta av lugnet efter en dag med upplevelser i och runt Hué.

Utflykter:
Hué: Secrets of the Forbidden City med privat guide.
Hué var Vietnams huvudstad och kejserliga stad från 1802 till 1945. Kejsarna styrde från citadellet - ett stort komplex som idag är med på UNESCO: s världsarvslista och som långsamt återställs till sin storhet efter att ha skadats hårt av bombningar under Vietnamkriget. Den inre delen av citadellet kallas den förbjudna lilla staden, och på sin tid kan den lätt jämföras med den förbjudna staden i Peking. När du går runt bland resterna av palats, tempel, bibliotek och andra byggnader i komplexet kan du tydligt känna den lyx som kejsarna och domstolen omgav sig med.

På din upptäcktsresa genom den förbjudna lila staden, besök de imponerande mausoleerna för kejsarna Tu Ducs och Minh Mang. Du besöker också Chua Thien Mu-tempelkomplexet med dess ikoniska 7-vånings pagod tillägnad den himmelska damen, vackert belägen ner till parfymfloden, uppkallad efter doften av de många blomblad som föll i floden från de omgivande plantagerna mer än 100 år sedan. Från citadellet, åk cykel eller trishaw till den lilla byn Duong No, där Ho Chi Minh tillbringade sin barndom. Hans barndomshem har hittills återställts av byborna som en hyllning till sin stora ledare och far. Från byn kan du ta en kort promenad längs flodstranden och se det mycket vackra Am Ba-templet innan du går tillbaka till ditt boende.

Dag 7-9: Hoi An

Resan från Hué till Hoi An tar ca. 3 timmar och går genom den 6 km långa Hai Van-tunneln, som är den längsta i sitt slag i Sydostasien. Vid ankomsten till Hoi An kommer du att köras till ditt hotell, det vackra Hoi An Boutique Hotel, som ligger precis vid stranden strax utanför staden. Efter incheckningen står dagen till ditt förfogande och du kan koppla av i solen eller åka till Hoi An och utforska staden på egen hand.
Ljusa gula hus med färgglada bougainvilléer som klättrar längs husväggar och tak, glödande lyktor av siden, traditionellt klädda kvinnor med spetsiga stråhattar, färgglada marknader - den idylliska staden Hoi An kommer säkert att förtrolla dig. Särskilt på kvällen, när du korsar ljusbryggan till gamla stan, där lyktor i alla slags färger bildar ett lysande tak över stadens smala gator, känner du stadens mycket speciella atmosfär och charm.

Utflykter:
Hoi An: På spåret från det berömda förflutna med privat guide
Hoi An är med på UNESCO: s världsarvslista, och idag väntar en rundtur i stadens smala gator med din lokala guide. Hoi An var en blomstrande handelshamn från 1500 till 1800-talet, och staden utstrålar fortfarande liv och atmosfär till denna dag.
Turen tar dig genom gågatorna i stadens välbevarade och charmiga gamla stad med sina pittoreska och historiska små byggnader förbi tempel, handelshus och pagoder. Hoi An kännetecknas av franska, vietnamesiska, kinesiska och japanska influenser. Korsa den ikoniska 400 år gamla täckta japanska bron och lär dig mer om broens historia från din guide. Besök Chaozhou Chinese Congregation Hall med sina detaljerade träsniderier på väggarna och balkarna. Utforska den livliga lokala marknaden som säljer färgglada varor, kryddor och exotiska frukter. Marknaden är särskilt känd för sin lokalt producerade siden och en separat del av området är därför tillägnad skräddarna. Här kan du också testa dina handelsfärdigheter när du pratar om priset med de lokala handlarna.

Dag 9-11: Ho Chi Minh City (Saigon)

Från Hoi An fortsätter resan söderut till Ho Chi Minh-staden. Du kommer att hämtas på ditt hotell och köras till Da Nang flygplats, varifrån du flyger till södra Vietnams moderna och livliga "huvudstad" Ho Chi Minh City.
Ho Chi Minh, även känt som Saigon, är en av de mest spännande städerna i Vietnam och ett "måste" på en resa runt i landet. Livet i Ho Chi Minh-staden lever dygnet runt och staden är alltid fylld med motorcyklar, bilar och cyklar. Staden står också i skarp kontrast till Hanoi med sin mer moderna och tekniska livsstil, men du upplever fortfarande små traditionella gatukök överallt som erbjuder allt från färska vårrullar, den berömda nudelsoppan, Pho till de läckra bagetterna "Banh Mi".
De 2 nätterna i Ho Chi Minh-staden tillbringas på det läckra och moderna Liberty Central Saigon Center Hotel, som är perfekt beläget i hjärtat av staden. Hotellrummen är alla stilfullt och modernt inredda, och på hotellet hittar du också en utsökt pool där du kan njuta av ett svalt dopp efter en dag med upplevelser på Saigons gator.

Utflykter:
Saigons höjdpunkter med privat guide
Tillsammans med din privata guide vågar du ut på Saigons gator och virvlar av skotrar, cykeltaxi, fotgängare, bilar och lastbilar. Det första stoppet på dagens tur är den imponerande katedralen Notre Dame byggd av material importerat hela vägen från Frankrike. Nära katedralen ligger det centrala postkontoret, som bär ett tydligt tecken av landets koloniala historia. Idag är postkontoret en blandning av souvenirbutiker och postkontor, men man kan fortfarande se den imponerande arkitekturen och inredningen från den tid platsen byggdes.
Härifrån fortsätter turen till det imponerande presidentpalatset, som fungerade som regeringens högkvarter under Vietnamkriget, som kallas av det vietnamesiska "amerikanska kriget". Turnén slutar i Saigons China Town och Thien Hau Temple, tillägnad den kinesiska havsguden Mazu. Efter turen körs du tillbaka till hotellet, varefter dagen står till ditt förfogande. Besök vid behov. den stora Ben Thanh-marknaden där du kan köpa allt från souvenirer och kläder till färsk fisk och vietnamesiskt kaffe samt andra lokala delikatesser. Om du vill dyka djupare in i Vietnams krigshistoria rekommenderas definitivt ett besök på War Museum.

Dag 11-12: Can Tho

Idag lämnar du de livliga gatorna i Saigon och åker mot Mekong Delta och staden Can Tho, en resa på ca. 4 timmar. Vid ankomsten till Can Tho bor du på charmiga Victoria Can Tho Resort, som är vackert beläget ända ner till Hau-floden, som du också kan gå längs själv.
Efter incheckningen står resten av dagen till ditt förfogande. Koppla av vid anläggningens utsökta pool och ladda upp för morgondagens utflykt.

Utflykter:
Flytande marknader med både mycket frukt och en stadstur i Can Tho.
Tidigt på morgonen avgår det med båt till den flytande marknaden vid Cai Rang, där dussintals båtar seglar runt i ett färgstarkt trassel och säljer allt från frukt och grönsaker till nyfångad fisk. Det är en fantastisk syn att se köpmännen navigera runt vattnet i sina fullproppade båtar, samtidigt som de handlar med varandra eller till och med förbereder nudelsoppa på en liten brännare de har ombord.
Efter en händelserik morgon på vattnet går turen till Can Tho och Can Tho Museum. Museet rymmer mer än 5000 artefakter och värdefulla historiska reliker från Mekong Delta. Här lär du dig allt om lokalt jordbruk, flodliv och den fredliga samexistensen mellan de vietnamesiska, kinesiska och khmeriska etniska grupper som har gjort Delta till sitt hem. Härifrån fortsätter resan till Binh Thuy Ancient House. Huset, som byggdes av två generationer av familjen Duong och färdigställdes 1911, är ett utmärkt exempel på en sammansmältning av fransk kolonialstil och orientaliska arkitektoniska element och är ett av få hus i fransk kolonialstil kvar i staden. Pga. husets unika arkitektur har det också bildat bakgrunden för en mängd filmer, inklusive det franska drama ”The Lover” från 1992. Efter dagens utflykt går kursen mot gränsstaden Chau Doc.

Dag 12-13: Chau Doc

Chau Doc ligger i Mekong Delta vid gränsen mellan Vietnam och Kambodja. Själva staden ligger på västra stranden av Hau-floden och detta geografiska läge har historiskt gjort Chau Doc till ett viktigt regionalt handelscentrum. Från det heliga berget Nui Sam har du en fantastisk utsikt över det omgivande området och till motsatt strand.
Övernatta i det vackra Victoria Chau Doc Hotel i Chau Doc. Hotellet är byggt i typisk kolonialstil och har ett vackert läge precis där floden Bassac möter floden Chau Doc. Efter ankomst till hotellet står eftermiddagen och kvällen till ditt förfogande. Om tiden tillåter kan du utforska staden, som erbjuder en härlig och färgstark blandning av kulturer, eftersom staden är hem för flera etniska grupper som Cham, Khmer, vietnamesiska och kinesiska.

Dag 13-15: Phnom Penh

Det är dags att vinka adjö till Vietnam och korsa gränsen till grannlandet Kambodja, där nya och fler upplevelser väntar. Du kommer att hämtas på hotellet i Chau Doc och köras till piren, varifrån resan går med motorbåt till Kambodjas huvudstad, Phnom Penh. Resan tar ca. 7 timmar och vid ankomsten till piren i Phnom Penh kommer du att hämtas och köras till ditt hotell de närmaste två nätterna, det charmiga boutiquehotellet Villa Langka, som ligger bara några minuters promenad från det imponerande självständighetsmonumentet.
Phnom Penh utstrålar historia, och i synnerhet tiden under den ökända diktatorn Pol Pot. Många av stadens sevärdheter berättar historien om folkmordet, och även om det ibland kan vara en hård upplevelse, är åren 1975 till 1979 också en viktig del av landets historia. Men Phnom Penh är inte bara en stad med hårda historier. Det finns vackra tempel, det imponerande kungliga palatset, de livliga marknaderna, fantastiska restauranger och sedan finns det FCC eller Foreigners Correspondents Club, där utländska journalister samlades för att rapportera och diskutera sina berättelser under kriget mellan Kambodja och Vietnam. Och det rekommenderas starkt att besöka baren här och njuta av en sval drink, utsikten över floden Tonle Sap och trafiken på gatan nedanför.

Utflykter:
Resa genom Phnom Penhs historia med en privat guide
Dagens utflykt börjar med ett besök i det vackra kungliga palatset och den angränsande silverpagoden vid stranden av floderna Tonle Sap och Mekong.
Härifrån går resan till Wat Phnom, som ligger på 27 meters höjd på stadens enda kulle. Efter ett besök i det fridfulla templet tar turen nu en något annan vändning. Du besöker Tuol Sleng-folkmordsmuseet, som berättar historien om årets folkmord under den tyranniska Röda Khmerregimen. Platsen fungerade som ett fängelse för ”politiska” fångar, särskilt representerade av välutbildade människor som läkare och lärare. Därför gör det också ett extra starkt intryck när man hör att platsen ursprungligen var en skola innan Khmer Rouge förvandlade den till ett fängelse. Efter en ögonöppnande och ibland lite hård tur genom en mörk del av Kambodjas historia är det dags att uppleva dagens mer sprudlande Phnom Penh när du besöker de färgglada marknaderna och njuter av den avslappnade atmosfären vid floden.

Dag 15-17: Siem Reap

Idag går resan till den sista, men förmodligen också största höjdpunkten på resan, staden Siem Reap och de imponerande templen i Angkor. Du kommer att hämtas på hotellet och köras till Phnom Penhs flygplats, varifrån du flyger till Siem Reap. Här möts du av den lokala representanten som kommer att köra dig till ditt hotell de senaste två nätterna, den läckra boutiqueanläggningen Shinta Mani Shack, som ligger perfekt i det lugna franska kvarteret, bara 15 minuters promenad från Siem Reaps livliga nattmarknad och en kvart bilresa från Angkors imponerande tempel. Siem Reap är naturligtvis mest känt för det berömda tempelkomplexet i Angkor, men staden erbjuder också allt från färgglada marknader till ett brett utbud av kulinariska upplevelser, allt från traditionell gatumat till gastronomi på hög nivå.

Utflykter:
Flytande byar och Angkors glömda tempel
Från ditt hotell åker du mot den enorma Tonle Sap-sjön, där ett besök i byn Kampong Khleang väntar. Efter en två timmars båttur når du Kampong Khleang, där byns färgglada hus sitter på pålar över sjön. Här bor man fortfarande som man har gjort i hundratals år och du får en inblick i den lokala livsstilen och inte minst upplever några av de flytande byarna runt staden. Ta en god picknicklunch i ett traditionellt trähus vid sjön innan du åker till det enorma tempelkomplexet i Angkor. Här besöker du ett av Angkors förmodligen mest mystiska tempelområden Beng Mealea, där naturen verkligen har fått fria tyglar och du känner dig förvisad till den sanna Indiana Jones-upplevelsen. Beng Mealea byggdes på 1100-talet under Suryavarman II och omges av en massiv vallgrav som mäter 1,2 km gånger 900 meter. Templet var genom åren helt uppslukat av djungeln, men mycket av den täta vegetationen har nu tagits bort och har avslöjat detta imponerande komplex, som är varje äventyrares dröm och som bara de mest initierade turisterna besöker på grund av platsens något avlägsna läge.

Resan avslutas med att du flyger hem från Siem Reap. Transport till flygplatsen av vår lokala representant.

Dag 18: Ankomst i Sverige

Efter en fantastisk resa genom Vietnam och Kambodja anländer du till Sverige igen idag.

Fotogalleri

Prisexempel

18 dagar från 62.000 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 62.900 kr per person vid 2 vuxna

 

Tillägg i högsäsong: ca 4.000 - 8.000 kr per person *
* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast.

Priset inkluderar
 • Flygresa från Sverige till Vietnam och Kambodja tur/retur
 • Flygskatter
 • 2 nätter på Silk Path Hotel (Deluxe Room) inkl. frukost
 • 1 natt på Dragon's Pearl Junke (Deluxe Cabin) inkl. helpension och aktiviteter
 • 2 nätter på Pilgrimage Village Boutique Resort & Spa  (Deluxe Room) inkl. frukost
 • 2 nätter på Boutique Hoi An Resort (Superior Room) inkl. frukost
 • 2 nätter på Liberty Central Saigon Centre Hotel (Deluxe Room) inkl. frukost
 • 1 natt på Victoria Can Tho Resort (Superior Room) inkl. frukost
 • 1 natt på Victoria Chau Doc Hotel (Superior Room) inkl. frukost
 • 2 nätter på Villa Langka (Deluxe Room) inkl. frukost
 • 2 nätter på Shinta Mani Shack (Pool View Room) inkl. frukost, lunch & middag
 • Utflykter och aktiviteter som beskrivet i resplanen
 • Transport till destinationerna, samt till och från flygplatsen och till ditt hotell
 • MyPlanets Concierge service (tillgänglig 24 timmar om dygnet)
 • Full CO2 kompensation
Tillägg
 • Inträden och måltider som inte beskrivs i resplanen
 • Dricks
 • Visumavgift och turistskatter
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Vietnam: Legendariska landskap

Vietnam: Legendariska landskap

 • Unika kulturella upplevelser
 • Segling i Halong Bay
 • Massor av unika upplevelser

20 dagar från 69.500 kr per person

Vietnam och Kambodja: Historiens vingslag

Vietnam och Kambodja: Historiens vingslag

 • Upplev dåtid och nutid i Sydostasiens metropoler 
 •  Bo ombord på en klassisk junk i Halong Bay
 •  Utforska det magnifika Angkor Wat

18 dagar från 59.400 kr per person

Vietnam och Kambodja: Historiens vingslag

Klassiska Kambodja

 • Utforska den charmiga huvudstaden Phnom Penh
 • Res i Khmer-rikets fotspår  
 • Upplev det fascinerande och äventyrliga Angkor Wat

9 dagar från 26.100 kr per person

halong bay

Äventyr i Vietnam och Kambodja

 • Upplev historien i Hanoi och Phnom Penh
 • Segla med traditionell junk på Ha Long Bay
 • Flytande småbyar och tempel vid Angkor Wat

18 dagar från 62.000 kr per person

Vietnams höjdpunkter

Vietnams höjdpunkter

 • Segling i Ha Long Bay
 • Tempel och kultur i Hue
 • Saigon med fransk arkitektur

14 dagar från 39.780 kr per person