0775-888 088 FÅ OFFERT
Vietnams höjdpunkter

Vietnams höjdpunkter

Upplev Vietnams fantastiska natur och kultur i både storstäder och på landsbygden samt åk på kryssning i berömda Halong Bay!

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

14 dagar från 39.780 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Vietnams höjdpunkter

Vietnams höjdpunkter. Upplev Vietnams vackra landskap och dess rika kulturarv på denna resa på egen hand från norr till söder genom Vietnam.

Hanoi & Ha Long Bay

Börja din semester i Hanoi och utforska den gamla stadsdelen med dess färgglada marknader samt besök den berömda vattendockteatern. Beundra den fantastiskt vackra Ha Long Bay på en övernattskryssning där du seglar förbi höga kalkstensklippor och stannar vid pittoreska öar längs bukten.

Kejsarstaden Hue

Åk sedan till Hue där du får chans att utforska denna kejserliga stad med en privat guide vid din sida. Upptäck även stadens grönskande utkanter och pittoreska byar på en cykeltur. I Hoi An kan du ta en promenad genom denna berömda historiska stad och ta en matlagningskurs med en mästerkock från Red Bridge Cooking School.

Stränderna i Nha TRang

Ta en paus från sevärdheter på sandstränderna i Nha Trang, omgiven av fascinerande berg på ena sidan och Sydkinesiska havet på den andra. Det sista stoppet på din resa genom Vietnam är Ho Chi Minh City, bättre känd som Saigon.

Upplev de vackraste sidorna av Vietnam och självklart kan du även skräddarsy denna resa efter dina önskemål och intressen. Kontakta oss för råd från våra experter – helt gratis.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Upplev Vietnams fantastiska natur och kultur i både storstäder och på landsbygden samt åk på kryssning i berömda Halong Bay!

Dag 1: Avresa Sverige

Idag börjar din resa till Vietnam när du stiger på planet från Sverige till Hanoi.

Dag 2-4: Hanoi

Du landar idag i vackra Hanoi i norra Vietnam. Här har du två nätter och får chans att upptäcka denna spännande stad som i nära tusen år var både Vietnams huvudstad och regeringssäte.

Utflykter

Ha kul med vattendockor:
Upplev den traditionella marionettkonsten som Vietnam är känd för över hela världen. På kvällen kommer du att uppleva en spännande föreställning tillsammans med en traditionell orkester. Du kan beundra hur erfarna marionettmästare ger de färgglada och kärleksfullt designade dockorna liv i vattnet.

Dag 4-5: Halong Bay og Lan Ha Bay/A Class Legend Cruise

Ha Long Bay (Ha Long betyder: nedstigande drake) finns med på UNESCO: s världsarvslista och ligger i Tonkinbukten. Ha Long Bay är fascinerande med sin naturliga bildning av kalkstensjöar.

Utflykter

Kryssning ombord på A Cladd Legend i Ha Long Bay (1 natt / 2 dagar)
Dag 1: Avgång från Hanoi till Ha Long Bay med ett kort stopp för förfriskningar längs vägen. Njut av lunch ombord på ditt kryssningsfartyg när du seglar till den mystiska Sung Sot Cave på Bo Hon Island. Sung Sot är en av de vackraste och bredaste grottorna i viken. Besök sedan Ten Top Island för simning och snorkling. Vandra till öns högsta punkt och njut av utsikten över den bländande bukten. Återvänd till båten för att titta på solnedgången och dricka läckra cocktails och unna dig en äkta vietnamesisk middag. Prova bläckfiskfiske, läs en bok, titta på en film eller spela brädspel.

Dag 2: Börja morgonen med en tai chi-session på däck och se solen stiga över bukten. Segla till Luon Cave och utforska grottan med kajak. Eller så kan du hoppa på en av bambubåtarna som seglas av vänliga lokalbefolkningen. Återvänd till kryssningsfartyget för en demonstration av hur du gör vårrullar. En tidig lunch väntar på dig på väg tillbaka till bukten. Efter detta går resan tillbaka till Hanoi med bil. Stanna längs vägen för att besöka en lokal by.

(Restid 2 dagar / 1 natt. Aktivitet i grupp. Privat transport. Måltider ingår. Fysisk ansträngning: lätt. Observera att resplanen kan ändras.)

Dag 5-7: Hue

Den forntida kejserliga huvudstaden Hue ligger vid mynningen av Parfumefloden och är knutpunkt för den vietnamesiska "riskorgen" mellan deltana Mekong och Red River.

Utflykter (Du väljer en av de två följande halvdagsturerna)

Stadstur i Hue (i grupp):
Utforska den kejserliga staden Hue på denna fascinerande stadstur. Möt din lokala guide vid stadens pir och börja dagen med en åktur i en traditionell drakbåt på floden Perfume. Låt dig förtrollas av det vackra flodlandskapet! Din båttur slutar vid den berömda Thien Mu-pagoden, som står på en sluttning. Utforska det sju våningar medeltida monumentet medan du njuter av panoramautsikten över floden. Kör sedan till det berömda monumentkomplexet i Huế, som är ett UNESCO: s världsarvslista. Du kan beundra de överdådigt inredda byggnaderna i den kejserliga citadellet och promenera genom de kungliga trädgårdarna till den gamla kungliga innergården. Under tiden kommer din guide att berätta intressanta fakta om Vietnams historia. Slutligen besök Royal Museum of Antiquities innan du fördjupar dig i stadens livliga atmosfär på den livliga Dong Ba-marknaden.

(Längd: ca 4 timmar med start kl. 8:00. Gruppaktivitet.Fysisk ansträngning: lätt. Ta med bekväma skor).

Upplev landsbygdens nyanser på cykel:
Kör några kilometer från Hue för att beundra den rika kulturen och den antika arkitekturen i de charmiga förorterna. Hoppa i sadeln och åk på en lugn cykeltur och njut av den friska luften i det frodiga landskapet tills du når den 100 år gamla byn Thuy Bieu. Den lilla platsen gränsar till tre sidor av parfymfloden och är fylld med gamla trädgårdshus (Ruong-hus) och stora Thanh Tra-trädgårdar. Cykla förbi risfält, familjetempel och bambuplantager, där du får ett autentiskt intryck av lokalbefolkningens vardag. Stanna också vid en verkstad som gör halsband från det sällsynta agarträdet och besök hemmet till en familj som har gjort rökelsepinnar i generationer.
Där kommer du att lära känna de traditionella arbetsteknikerna, förutom att lära dig mer om ansträngningarna för att hålla det gamla hantverket vid liv. Efter ett kort stopp vid en sidenmålning kommer du till elefanttemplet Voi Re, där kungens hedrade krigselefanter är begravda. Du fortsätter mot Ho Quyen Arena, som byggdes av kejsaren Minh Mang i mitten av 1800-talet. På arenan kämpade elefanter och tigrar till döds för att underhålla den kungliga familjen. Utforska området ensamt ett tag innan du åker tillbaka till Hue.

(Längd: 4 timmar med start kl. 08:00 eller 13:00. Privat aktivitet med transport. Fysisk ansträngning: lätt. Cykling i cirka 16 kilometer. Resan sker inte under Tet-festivalen. Observera att det alltid finns ett reservfordon tillgängligt om du inte längre vill cykla.)

Besök Marmorbergen:
På vägen till Hoi An kan du uppleva några välskötta vietnamesiska arkitekturskatter. Ditt första stopp är vid Dragon Bridge i Rong Cao, som lockar lokalbefolkningen och resenärer med en pyroteknisk show varje helg. Besök Museum of Cham Sculptures, som har en stor utställning med sällsynta artefakter och tillbehör från Cham-kulturen. Det imponerande Cao Dai-templet förtrollar med sin konstnärligt inredda interiör med förgyllda bokstäver, snidade kolumner och ett dominerande mångsidigt öga. En unik kulturupplevelse väntar på dig i Nui Ngu Hanh Son. Se samlingen av fem marmor- och sandstenberg som representerar de fem elementen. Stanna också vid den pittoreska byn Non Nuoc, där lokala marmorskulptörer och hantverkare fyller bergets botten. Upptäck mystiska grottor, tempel, tunnlar och historiska stenstatyer. När du klättrar uppför de slingrande trapporna kan du beundra vackra pagoder från 1600-talet. På toppen kommer du att belönas med en imponerande utsikt över de omgivande stränderna i Da Nang och staden vid dina fötter.

(Bästa restid: morgon eller eftermiddag. Längd: 3 timmar. Obs: aktiviteten äger rum på vägen från Hue till Hoi An, privat aktivitet)

Dag 7-9: Hoi An

Ljusgula hus med blomdekorationer, glödande lyktor av siden, traditionellt klädda kvinnor med spetsiga stråhattar, färgglada marknader - hitta allt detta och mer i den idylliska staden Hoi An.

Utflykter

Matlagningskurs i Hoi An:
Besök höjdpunkten i Hoi An gastronomiska scen och upptäck att kulinariska läckerheter kan kombineras med äventyr på Red Bridge Cooking School. Möt kocken på Hai Café och låt honom eskortera dig till marknaden där du kommer att lära dig om de viktigaste ingredienserna i det vietnamesiska köket. Efter ca. 20 minuters bilresa till skolan får du möjlighet att ta bilder av aktiviteten vid floden. När du kommer till skolan kan du besöka dess berömda örtträdgård. Sedan börjar matlagningskursen, som äger rum i en liten grupp. När "arbetet" är klart kan du njuta av den vietnamesiska måltiden du själv har tillagat.

(Bästa tiden att besöka: hela året. Längd: 4 timmar. Tid: 8:00 eller 11:00. Notera: Privata kurser är endast tillgängliga på eftermiddagen.)

På spåret från det berömda förflutna i Hoi An:
Hoi An är listat på UNESCO: s världsarvslista, här kan du gå nerför smala gator med din lokala guide. Hoi An var en blomstrande handelshamn från 1500 - till 1800-talet. Promenera genom gågatorna i stadens välbevarade arkitektoniska centrum och förbi olika byggnader, tempel, livsmedelsbutiker och pagoder. Hoi An kännetecknas av franska, vietnamesiska, kinesiska och japanska influenser. Gå förbi den 400 år gamla täckta japanska bron och lär dig mer om brons historia från din guide. Besök Chaozhou Chinese Congregation Hall och titta närmare på de invecklade träsnitten på väggarna och balkarna. Utforska den livliga lokala marknaden där det säljs färgglada varor, kryddor och exotiska frukter. Marknaden är särskilt känd för sitt lokalt producerade siden. En separat del av området är därför tillägnad skräddarna.

(Halvdagsaktivitet. Tid 09:00 eller 14:00. Längd: 2 timmar. Privat aktivitet och privat transport. Fysisk ansträngning: lätt.)

Dag 9-12: Nha Trang/Sunrise Hotel

Nha Trang är ett populärt semesterresmål i Vietnam.

Du bor på Sunrise Beach Hotel & Spa där du kan spendera dagarna och bara koppla av. Hotellet ligger i hjärtat av staden, inte långt från stranden och områdets alla attraktioner. Orten är utformad i kolonialstil och har 120 rum och sviter med alla nödvändiga faciliteter. Skäm bort dig i restaurangen, baren eller kaféet med alla möjliga regionala och internationella delikatesser. Du kan koppla av i kropp, sinne och själ medan du njuter av spa i en lugn atmosfär.

Dag 12-13: Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City, även känd som Saigon, är förmodligen den mest spännande staden i Vietnam och ett populärt resmål för alla som vill resa till Asien. Ho Chi Minh City är livlig dygnet runt och staden är alltid full av motorcyklar, bilar och cyklar.

Här har du en övernattning innan det är dags att lämna Vietnam för denna gång och återvända till Sverige.

Utflykter

Fascinerande rundtur genom Saigon:
Utforska Saigon (Ho Chi Minh City), Vietnams största och mest trafikerade stad. Ta en promenad längs stora boulevarder med franska koloniala byggnader. Upplev fina exempel på fransk arkitektur, som det legendariska Saigon Opera House, CIA-byggnaden och huvudpostkontoret designat av Eiffeltornets arkitekt Gustav Eiffel. Se de nyromanska elementen i Saigons Notre Dame-katedral innan du promenerar genom de frodiga trädgårdarna och hemliga rummen i Återföreningspalatset. Gå förbi Nam Ky Khoi Nghia Street och Royal Supreme Court. Ta en promenad förbi Ben Thanh Market och ta en paus på ett litet kafé. Härifrån är det inte långt till den skeppsformade Nguyen Van Hao-byggnaden, byggd 1933 av en rik affärsman. Det perfekta stället för imponerande bilder. En kort historielektion och en smak av den bästa vietnamesiska chokladen väntar på dig på Maison Marou. Promenera genom Le Thi Hong Gam Street, konstmuseet och antikaffärer på Le Cong Kieu Street. Skäm bort dig efter denna promenad med att njuta av en hantverksöl på Pasteur Street Brewing Company, traditionellt te i Villa Royale Downtown eller en lokal lunch på en av de många fantastiska lokala restaurangerna.

(Privat halvdagsaktivitet. Start: 08:30 eller 13:30. Privat transport. Måltider och entréavgifter ingår inte. Fysisk aktivitet: lätt. Observera att Notre Dame-katedralen bara kan ses från utsidan på grund av renoveringsarbeten fram till 2023. Chokladprovning på Maison Marou endast på lördagar, kostnader här ingår inte. Konstmuseet är stängt på måndagar.)

Dag 14: Ankomst Sverige

Du landar hemma i Sverige igen och har minnen i massor av kultur, historia och fantastisk natur med dig.

Fotogalleri

Prisexempel

14 dagar från 39.780 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

Ord. säsong: fr. 39.780 kr vid 2 vuxna
Tillägg i högsäsong: ca 2.000 - 5.000 kr per person *
* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast.

Priset inkluderar
 • Flyg Sverige - Hanoi // Saigon - Sverige 
 • Flygskatter
 • 2 nätter i 'Deluxe Room' på Golden Silk Boutique inkl. frukost
 • 1 natt i 'Deluxe Room' på A Class Legend Cruise inkl. helpension och aktiviteter
 • 2 nätter i 'Deluxe Room' på Alba Spa inkl. frukost
 • 2 nätter i 'Deluxe Room' på Acacia Heritage Hotel inkl. frukost 
 • 3 nätter i 'Superior Sea View' på Sunrise Hotel inkl. frukost 
 • 1 natt i 'Deluxe Room' på Elios Hotel Saigon inkl. frukost
 • Utflykter och aktiviteter enligt dag för dag program
 • Transporter enligt dag för dag program
 • 24 timmars Concierge Service 
 • Full klimatkompensation
Tillägg
 • Inträden och måltider som inte beskrivs i resplanen
 • Dricks
 • Visumavgift och turistskatter
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring

 

Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Vietnam: Legendariska landskap

Vietnam: Legendariska landskap

 • Unika kulturella upplevelser
 • Segling i Halong Bay
 • Massor av unika upplevelser

20 dagar från 69.500 kr per person

Vietnam och Kambodja: Historiens vingslag

Vietnam och Kambodja: Historiens vingslag

 • Upplev dåtid och nutid i Sydostasiens metropoler 
 •  Bo ombord på en klassisk junk i Halong Bay
 •  Utforska det magnifika Angkor Wat

18 dagar från 59.400 kr per person

halong bay

Äventyr i Vietnam och Kambodja

 • Upplev historien i Hanoi och Phnom Penh
 • Segla med traditionell junk på Ha Long Bay
 • Flytande småbyar och tempel vid Angkor Wat

18 dagar från 62.000 kr per person

Vietnams höjdpunkter

Vietnams höjdpunkter

 • Segling i Ha Long Bay
 • Tempel och kultur i Hue
 • Saigon med fransk arkitektur

14 dagar från 39.780 kr per person