Resor till Sri Lanka med MyPlanet

Resor till Sri Lanka

En fantastisk blandning av vackra stränder, spännande kultur och historia samt hänförande natur väntar dig på en semester till Sri Lanka.

Vackra stränder och utsökta skaldjur

Under gassande tropisk sol sträcker sig Sri Lankas vackra sandstränder och blå vatten ut sig i söder. Smakerna av kokosnöt och rikliga skaldjur i samspel med den alltid så vänliga lokalbefolkningen skapar de mest utsökta strandresmålen. Lägg till ett besök i den koloniala staden Galle med dess fort vid havet samt valskådning och delfinsafari längs kusten.

Elefanter i Yala nationalpark

Variation är denna ö-nations krydda. Österut är vad som gäller för den natur – och djurintresserade. Där finns regnskog och på de öppna gräsmarkerna i Yala nationalpark kommer du säkert att få syn på elefanter, krokodiler och en mängd andra fåglar och djur.

Dimhöljda teodlingar

I landets centrala bergsområde ligger Nuwara Eliya, en plats insvept i dimma med grönskande teodlingar som kommer göra varje framtida kopp te minnesvärd. I närheten hittar du också Kandy, Sri Lankas kulturhuvudstad och hem åt ett av buddhismens heligaste tempel.

Besök världsarvet Sigiriya

Längre norrut kan du besöka världsarvet Sigiriya (Lejonets berg). Här låg en gång i tiden Sri Lankas huvudstad men idag finns bara resterna från palatset som uppfördes ca 500 e. Kr kvar. Det ligger uppe på en 380 m hög elliptisk formad klippa som ursprungligen är rester av en magmaplugg från en slocknad vulkan. Det finns trappor så att man kan gå upp i den och det är idag Sri Lankas mest besökta sevärdhet.

Prata Sri Lanka med oss

Ring 0775-888088 och prata drömresor till Sri Lanka med oss! 

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.