Rejser til Vietnam

Resor till Vietnam

En fusion av kulturer skapar en mångfald av upplevelser bestående av spännande gastronomi och arkitektur, spår av konfliktfylld historia och natur att utforska.

Gör en kulinarisk resa

Oavsett var i Vietnam din resa tar dig kommer du att kunna njuta av landets fantastiska kök. Skålar med ångande pho, den älskade nudelsoppan, smaksatt med örtkryddor, kanel och stjärnanis utgör en mättande och välsmakande måltid. Bahn-Mi, den vietnamesisk-franska sandwichfusionen, är en riktigt god frukost. Njut av dessa och många fler kulinariska alternativ med ett glas vietnamesiskt kaffe, sött och starkt på samma gång. Liksom Vietnams gastronomi bjuder landet självt på en mångfald av upplevelser.

Ho Chi Minh City & Hanoi

Förutom att vara känd för sin fantastiska street food, är den moderna och livliga staden Ho Chi Minh City också känd för sina två arkitektoniska pärlor från kolonialtiden;Saigon Central Post Office och Notre Dame Cathedral.

I huvudstaden Hanoi kan du ta en promenad genom de smala och atmosfärfyllda gatorna i den gamla stadsdelen innan du besöker det välbesökta Ho Chi Minh Mausoleum Complex. På vägen kan du stanna på en av de många restaurangerna för att njuta av den ikoniska fiskrätten Cha Ca La Vong. På Hanois populära Thang Long Water Puppet Theatre kan du se dockteater där dockorna kommer upp från vattnet och spelar en traditionell vietnamesisk folksaga ackompanjerad av en orkester bestående av en mängd olika instrument.

Sevärdheter utanför städerna

Lite bortanför städerna och de största turiststråken finns det många platser som definitivt är värda ett besök. Besök till exempel den antika kejserliga staden Hue, de underjordiska tunnlarna i Cu Chi, Cat Tien National Park eller kanske världens största grotta, den gigantiska Hang Son Doong i Phong Nha-Ke Bange National Park.

En fantastisk upplevelse är en båttur med övernattning i en traditionell kinesisk junk i Ha Long Bay. Trots sitt autentiska utseende är junken utrustad med alla moderna bekvämligheter. Under seglingen bland hundratals mystiska kalkstensberg kan dolda grottor och ostörda små vikar ses i den täta vegetationen.

Upplev Mekongdeltat med båt

En annorlunda men minst lika spännande båttur kan du uppleva i Mekongdeltat. Luta dig tillbaka och njut av utsikten av skiftande, frodiga landskap och risfält med kvinnor i ikoniska bambuhattar långsamt som sakta glider förbi. Vietnam är fyllt av upplevelser så dela dina drömmar med MyPlanets experter så skapar de en skräddarsydd resväg baserad på dina önskemål och förväntningar.

Prata Vietnam med oss

Ring 0775-888088 och prata spännande resor till Vietnam med oss! 

Reseförslag

Välj destination och hitta exempel på resrutter du kan göra. Samtliga reseförslag är endast exempel och kan skräddarsys helt enligt dina önskemål gällande destinationer, antal dagar och upplevelser.
Eventyr i Vietnam og Cambodja

Äventyr i Vietnam och Cambodja

  • Upplev historien i Hanoi och Phnom Penh
  • Segla med traditionell junk på Ha Long Bay
  • Flytande småbyar och tempel vid Angkor Wat

18 dagar från 39.900 kr

Rundrejse i Vietnam - opdag

Vietnams höjdpunkter

  • Segling i Ha Long Bay
  • Tempel och kultur i Hue
  • Saigon med fransk arkitektur

14 dagar från 41.200 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.