Resor till Island

Resor till Island

Landet skapat av is och eld bjuder dig på unik och hänförande natur med vulkaner och glaciärer, bad i geotermiska pooler samt kända Game of Thrones vyer. 

Upplev norrsken

Om du är en av dem som alltid drömt om att se norrsken, så finns Island förmodligen redan med på din ”bucket list”. Bilder av aurora borealis, som fenomenet också kallas, är väl spridda över världen. Norrsken liksom mycket annat med Island påminner oss om jordens fantastiska mysterium och att vi är en del av något mycket större.

Lavafält, vulkaner och glaciärer

Island ligger precis på gränsen till den fascinerande balansen mellan natt och dag, ljus och mörker, sommar och vinter. Midnattssolen på sommaren och det fullständiga mörkret på vintern är ett bra exempel på denna skakiga balans. Islands magnifika och ovanliga landskap utgörs av svarta lavafält, eldiga vulkaner och stilla glaciärer.

MyPlanet Resor hjälper dig att uppleva detta tempramentsfulla land på ett säkert och upplevelserikt sätt. Följ med oss ​​till nationalparken Vatnajökull och njut av synen av det frusna istäcket och den intensiva vulkaniska aktiviteten som puttrar under ytan.

På resrutten med det passande namnet Diamond Circle hittar du den kända sjön Myvatn, skapad av flera explosiva utbrott men ligger nu stilla och klar. Ett annat stopp är Dettifoss där du hittar motsatsen med vattenfall som dundrar ner i full styrka.

Himmelrike för Game of Thrones fans

De flesta vinterbilder av landskap i TV-serien Game of Thrones är tagna på Island, så är du ett fan finns har du kommit till himmelriket då här finns många platser att känna igen. Från toppen av den spetsiga Kirkjufell, till de bubblande geotermiska områdena vid Hverir, till glaciärtungan vid Svínafellsjökull. Serien har odödliggjort några av Islands mest mirakulösa sevärdheter.

Möt lokalbefolkningen och lek viking

På MyPlanet Resor tror vi att ingen resa är komplett om du inte har bekant dig med befolkningen, kulturen och det lokala köket. Islands glesa befolkning är mestadels samlad i och runt huvudstaden Reykjavik där du hittar en varm och inbjudande atmosfär. Utforska det lokala utelivet, smaka på delikat isländsk hummer och besök mysiga små byar där du kan rida islandshäst och leka viking.

Island ligger i framkant när det gäller hållbarhet och landet drivs nästan uteslutande på rena energikällor. När du glider ner i en geotermisk pool kommer du själv att upptäcka att lyx inte alltid är skapat av människan. Naturen kan ge de mest underbara upplevelser om man bara vet var man ska leta.

Prata Island med oss

Ring 0775-888088 och prata äventyrliga drömresor till Island med oss! 

Reseförslag

Välj destination och hitta exempel på resrutter du kan göra. Samtliga reseförslag är endast exempel och kan skräddarsys helt enligt dina önskemål gällande destinationer, antal dagar och upplevelser.
Rejse til Island

Island - Gyllene cirkeln och norrsken

  • Upplev norrsken
  • Kör själv Island runt
  • Vackra naturupplevelser

7 dagar från 19.500 kr

Rejse island rundt i bil

Island runt med bil

  • Kör-själv paket, boende & bil
  • Fantastiska naturupplevelser
  • 9 spännande dagar

9 dagar från 22.200 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.