Aktuell information om Coronaviruset

Uppdaterad 26 jan 2020 kl 12:00

För oss på MyPlanet är våra resenärers säkerhet och trygghet det viktigaste. Vi följer eventuella riktlinjer som sätts upp av Svenska resebyråföreningen, UD och andra myndigheter. Oroliga kunder kan alltid ringa oss på 0775-888088 under ordinarie öppettider och vid nödläge (+45) 87 34 94 92 utanför våra öppettider.

UD avråder från icke nödvändiga resor till alla länder - förlängt!
UD:s tidigare avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder fram till 31 jan, är nu förlängt för resor utanför Europa fram till 15 april. Samtliga inbokade resenärer påverkade av beslutet, kommer att kontaktas i turordning utifrån avresedatum för att se vilka möjligheter som finns till ombokning eller andra alternativ. Du behöver inte kontakta oss, vi kontaktar dig!

Jag har avresa innan 15 april – vad skall jag göra? 
Vi kommer kontakta dig och gå igenom vilka möjligheter du har att boka om eller avboka resan. Vänligen observera att på grund av denna extraordinära situation tar återbetalningar betydligt längre tid än beräknat då vi i vår tur först måste återfå kostnaderna från flygbolag och hotell. Vi ber om er förståelse för detta. Vi ser självklart helst att man i första hand bokar om resan.
 
Jag har en resa bokad efter 15 april – vad betyder det för mig? 
Då avrådan endast gäller fram till 15 april är det för tidigt att säga hur situationen kommer att se ut vid tidpunkten för din avresa. Vi följer som alltid svenska myndigheters lagar och regler. Just nu gäller: 

  • Vill du boka om resan till ett senare datum gör vi allt för att minimera eventuella kostnader som kan tillkomma. Ring oss så hjälper vi dig.
  • Vill du avboka resan gäller normala avbokningsregler, dock med försening gällande eventuella återbetalningar. 

Tacksamt ser vi självklart hellre att du bokar om resan till ett senare avresedatum.
 

Vad händer med min resa om UD förlänger avrådan? 

  • MyPlanet kommer kontakta dig.

Omboka gärna din resa

Vi vädjar just nu till alla våra kunder att överväga ombokning av sin resa istället för att avboka. Vi står inför den största utmaningen vi haft sedan MyPlanet grundades och vill inget hellre än att kunna få fortsätta att erbjuda våra fantastiska kunder unika och spännande upplevelser även i framtiden. Låt oss komma ut på andra sidan tillsammans och fortsätta upptäcka världen!
 

 
För mer information kan nedanstående länkar vara till hjälp: 

 

OBS! Pga av rådande läge har vi beslutat att stänga vår butik för besök. Vi finns självklart tillgängliga på telefon 0775-888088 under våra öppettider samt vid akuta ärenden övrig tid på dygnet på vår nödtelefon (+45) 87 34 94 92.