Palmkantad strand med vit sand, Cook
Boka tidigt - 1000 kr i rabatt!

Romantiska Cooköarna

Vita sandstränder, magiska solnedgångar och romantik väntar på idylliska Cooköarnas Rarotonga och Aitutaki. Perfekt som bröllopsresa!

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

16 dagar från 45.500 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

En underbar resa i kärlekens tecken som tar dig till två av Cooköarnas finaste öar - Rarotonga och Aitutaki. Här väntar vita paradisstränder, sol, värme och en gästvänlig befolkning. Du börjar med en sju nätters vistelse på Rarotonga och resorten Palm Grove. Här bor du i en Beachfront Studio Bungalow, även kallad 'the honeymoon favourite', där du kan njuta av den magiska utsikten över stranden och lagunens turkosblå vatten. Sola, bada och koppla av, eller snorkla och paddla kajak om du vill vara lite mer aktiv. På Palm Grove är valet ditt. En 'Night Show' med middag där du får lära dig mer om den lokala kulturen ingår också. 

Ditt andra stopp på resan är paradisön Aitutaki en kort flygresa bort. Här bor du vid en utav öns vackraste stränder i en One Bedroom Lagoon Bungalow på resorten Tamanu Beach. Njut av sol och stillhet på ditt privata soldäck eller ta en behandling i resortens härliga SPA. Tamanu Beach är en plats för kärleken att blomstra där de vackra omgivningarna bjuder in till både avkoppling och chans till aktiviteter. En båttur med snorkling och BBQ-lunch ingår bland annat i din vistelse. 

Romantiska Cooköarna är mångas drömresmål och här finns allt du kan önska dig för en fulländad kärlekssemester eller bröllopsresa!  

Du flyger med Air New Zealand och mellanlandar i Los Angeles på både dit - och hemvägen. Varför inte ta chansen att stanna ett par dagar för lite shopping och sightseeing i denna 'Änglarnas stad'? Fråga din resesäljare om vilka möjligheter som finns tillgängliga. 

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Vi klimatkompenserar din resa

AdobeStock_94431259.jpeg
Klimatkompenserade resor

 Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till "Envira Amazonia REDD+" görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året! 

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd 

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet "Envira Amazonia REDD+" kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till. 

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här. 

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien. 

CO2 certificateCO2 certificate 2

Karta

Dag för dag

Vita sandstränder, magiska solnedgångar och romantik väntar på idylliska Cooköarnas Rarotonga och Aitutaki. Perfekt som bröllopsresa!

Dag 1: Avresa från Sverige

Idag flyger du mot värme, vita stränder och vackra solnedgångar på Cooköarnas Rarotonga och Aitutaki. Kanske är du på bröllopsresa och detta är er första resa tillsammans som gifta? Oavsett reser du mot ett romantiskt paradis som gjort för blomstrande kärlek!

Dag 2: Ankomst Rarotonga

Efter ett byte av flyg i Los Angeles landar du idag på Rarotonga, Cooköarna. Du välkomnas på flygplatsen och har en 15 min transfer till ditt hotell Palm Grove där du ska bo de kommande sju nätterna. Du checkar in och väljer sedan själv om du bara vill vila dig efter resan eller göra dig närmare bekant med de vackra omgivningarna.

Dag 3-8: Rarotonga/Palm Grove

Du har nu sju hela dagar att njuta av vin vistelse på fantastiska Palm Grove. Resorten har ett underbart läge på Rarotongas södra kust där både vackra stränder och frodiga tropiska trädgårdar väntar. Du bor i en Beachfront Studio Bungalow, även kallad 'the honeymoon favourite', vilket väl säger allt. Bungalowen är fristående och ligger en bit bort från huvudbyggnaden med stranden precis utanför dörren. Här har du ett eget soldäck där du helt ostört kan ligga och sola och njuta av utsikten över den turkosblå lagunen och låta romantiken spira. På Palm Grove ingår också lån av snorklingsutrustning och kajak ifall du vill vara lite mer aktiv, och det finns ett trevligt poolområde om du önskar ha folk omkring dig. Tropical Island Breakfast ingår samtliga dagar, och för den som inte vill lämna resorten går det bra att inta både lunch och middag i resortens restaurang (ingår ej). På fredagar är det happy hour med live musik och goda drinkar i baren. En utav kvällarna åker du på en lokal 'Night show' med middag där du får veta mer om den lokala kulturen och historien.

Dag 9: Rarotonga - Aitutaki

Idag har det blivit dags att lämna paradiset på Rarotonga och istället flyga till vackra Aitutaki. Flygresan tar ca 50 min och transfern ytterligare fem innan du är framme vid lyxiga Tamanu Beach där du ska bo de kommande fem nätterna.

Dag 10-13: Aitutaki/Tamanu Beach

Tamanu Beach är en lyxig boutique resort som ligger i Amuri Village vid en utav Aitutakis bästa stränder. Belägen vid foten av ett berg omgiven av grönskande trädgårdar och med utsikt över den vackra turkosblå lagunen är Tamanu Beach den perfekta platsen för en romantisk semester. Du bor i en One Bedroom Lagoon Bungalow där du har stranden och de vajande palmerna direkt utanför fönstret. Samtliga 23 bungalows och villas som finns här har självklart alla moderniteter, men är smakfullt inredda med inspiration av det genuint polynesiska. Resorten är familjeägd och här finns känslan av att verkligen vara omhändertagen, samtidigt som ni får chans att bara rå om varandra i lugn och ro. På denna resort välkomnas vuxna och barn över 12 år. Förutom sol och bad på stranden kan du snorkla eller paddla kajak, njuta av två sötvattenspooler eller ta en behandling i resortens härliga SPA. En utav dagarna väntar också en Lagoon Cruise med BBQ-lunch som är inkluderad i resan. Du får då chans att upptäcka det marina livet under den turkos vattenytan. Tropical Island Breakfast ingår dagligen och intas i resortens trevliga restaurang. Här kan även övriga måltider intas och varje torsdag anordnas också en Island Night Dinner and Show (ingår ej). En vistelse på Tamanu Beach har allt för kärlekspar som vill både njuta av lugnet och de vackra omgivningarna samt aktivera sig och upptäcka den polynesiska kulturen.

Dag 14: Avresa Aitutaki och Rarotonga

Det har idag blivit dags att lämna Cooköarna för den här gången. Njut av en sista frukost på Tamanu Beach och summera alla vackra och spännande intryck du fått på resan. Transfern tar dig sedan till flygplatsen och resan mot Rarotonga och senare Los Angeles tar sin början.

Dag 15: Mellanlandning i Los Angeles

Liksom på utresan mellanlandar du i Los Angeles och har möjlighet att göra ett stopp på USA:s spännande västkust. Kanske ett par dagar för att dela upp resan, shoppa och besöka de största sevärdheterna, eller till och med en längre vistelse för att upptäcka Kaliforniens Highway 1 med bil? Prata med din resesäljare om alla möjligheter som finns tillgängliga.

Dag 16: Ankomst Sverige

Du landar i Sverige igen efter underbara dagar fyllda av värme, avkoppling och romantiska middagar i paradiset Cooköarna. Välkommen hem!

Se alla dagar

Prisexempel

16 dagar från 45.500 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
Resa till Cooköarna - Cooköarnas pärlor
Boka tidigt - 1000 kr i rabatt!

Cooköarnas pärlor

 • Vita paradisstränder
 • Besök två fantastiska öar
 • ​Avkoppling och aktiviteter
   

16 dagar från 40.900 kr

Vit sandstrand med palmer och turkost vatten, Cook

Jorden runt - Japan, Nya Zeeland, Cooköarna & USA

 • Storstad
 • Naturupplevelser
 • Sol & bad på Cooköarna

34 dagar från 46.800 kr

Par som är ensamma på sandstrand vid lagun på Aitutaki, Cook
Boka tidigt - 1000 kr i rabatt!

Rarotonga, Atiu & Aitutaki

 • 3 öar på en resa
 • Sol, bad och avkoppling
 • Vackra naturupplevelser
   

16 dagar från 49.900 kr

Palmkantad strand med vit sand, Cook
Boka tidigt - 1000 kr i rabatt!

Cooköarna In Style

 • Lyx och romantik
 • ​Bröllopsresa In Style
 • Magiska solnedgångar
   

16 dagar från 59.900 kr

Resor till Cooköarna

Nya Zeeland och Cooköarna

 • Husbil på Nya Zeeland
 • Sol & bad på Cooköarna
 • Perfekt för familjen

26 dagar från 38.100 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png