^

Resor till Whistler

En av världens bästa skidorter lockar vinter som sommar

Boka något av våra färdiga reseförslag eller låt oss skräddarsy din drömresa. Ring 0775-888 088 eller gör en prisförfrågan här:

Skicka prisförfrågan

Kanadas största skidområde

Få skidorter i världen är så mytomspunna och så uppskattade av alla typer av skidåkare som Whistler i British Columbia på Kanadas västkust. Med sitt perfekta läge uppe i bergen ungefär två timmars bilkörning från Vancouver och Vancouvers internationella flygplats erbjuder man en skidsäsong som börjar i november och avslutar långt in i maj, ibland även in i juni månad. Whistler är Kanadas överlägset största skidområde. Njut av 200+ pister, 1.600 fallhöjdsmeter och 10-12 meter snö per säsong. 

Whistler och Blackcomb

Whistler Mountain och Blackcomb Mountain är de två bergen allt kretsar kring och byn i basen av dessa två berg är det som kallas Whistler, eller Whistler Village. Blackcomb är ett av få berg i Nordamerika som dessutom erbjuder glaciärskidåkning under sommarhalvåret. Den genomsnittliga snömängden per säsong ligger på makalösa 11,65 meter med toppnotering på över 16 meter. Den enorma snömängden lockar därför alla typer av skidåkare men framförallt de som vill uppleva det kanadensiska pudret. Whistler är verkligen en fantastisk skidort och passar ung som gammal, nybörjare som expert. Hit åker du för garanterat bra snötillgång och många kunder som en gång börjat åka hit återkommer igen just på grund av den fantastiska skidåkningen och smidigheten med byn nära alla liftar.