canada - alberta - banff - lake minnewanka 3500x2000px

Västra Kanadas Bästa

Åk på en kör-själv semester i västra Kanada och upplev de fantastiska nationalparkerna Banff och Jasper samt de trevliga städerna Vancouver och Victoria . Bil och hotell är bokat. Ni ska bara njuta!

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

22 dagar från 38.300 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Kanadas Bästa är en riktig klassiker fylld med de bästa upplevelser som delstaterna British Columbia och Alberta har att bjuda på. Allt från djupa fjordar, oändliga skogar och snötäckta bergstoppar till smaragdgröna sjöar, pulserande storstäder och möten med trevliga kanadensare.

Turen börjar i staden Vancouver på västkusten och går förbi vinområdena i Okanagan Valley och till Banff och Jasper i Klippiga Bergen. Därefter tvärs över det inre British Columbia förbi indianlandsbygd med vackra dekorerade totempålar till färjestaden Prince Rupert.

Från Prince Riupert väntar en spännande minikryssning med färja längs med Kanadas västkust till nordspetsen av Vancouver Island innan resan går hela vägen ned till sydspetsen till British Columbias huvudstad Victoria. Därefter avslutas resan åter i Vancouver.

Höjdpunkter:
Vancouver, Mt. Revelstoke National Park, Glacier National Park, Yoho National Park, Banff National Park, Lake Louise, Moraine Lake, Banff by, Icefields Parkway, Peyto Lake, Columbia Icefield, Mount Robson Provincial Park, Kzan Indian Village, Inside Passage, Vancouver Island och Victoria.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Höjdpunkter på resan

AdobeStock_94431259.jpeg
Klimatkompenserade resor

 Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till "Envira Amazonia REDD+" görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året! 

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd 

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet "Envira Amazonia REDD+" kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till. 

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här. 

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien. 

CO2 certificateCO2 certificate 2

Den smukke Lake Louise og bjergene, Alberta, Vestlige Canada
Resor till Banff National Park

Upplev några av Kanadas mest imponerande och dramatiska bergslandskap i Banff National Park.

Banff National Park

Banff National Park är en av Kanadas äldsta nationalparker, men även en utav de vackraste. Parken sträcker sig över ett enormt område och erbjuder en mängd vandringsleder av olika längd och svårighetsgrad. 

Höjdpunkterna på mångas resa till Banff är utan tvekan Moraine Lake och Lake Louise. Särskilt vackra är de när morgonsolen lyfter sig över bergen och sjöarna får sin karakteristiska smaragdgröna färg. Lake Minnewanka och Two Jake Lake är två andra sevärda sjöar i Banff National Park. I nationalparken bjuds du också på höga, branta berg, brusande floder och djupa skogar där det finns chans att se bergsgetter, björnar, älgar och en mängd andra djur mellan trädstammarna.  

Banff stad och utflykter från Banff

Banff är mest känt för sin fabelliknande natur, men Banff stad är också värt ett besök. Staden har ca 7.000 invånare och här kan du njuta av god mat på någon utav alla trevliga restauranger och caféer. Det finns också många affärer och muséer att besöka. En del muséer har även utställningar om området som kan vara intressanta att besöka för att lära sig mer. 

Du kan också åka på spännande dagsutflykter från Banff. Ta till exempel gondolen till toppen av Sulphur Mountain, följ med på en ridtur i Cascade Mountains eller njut av en still kanottur i området kring Banff. Förutom alla vandringsleder som bjuder på otaliga äventyr i den vilda naturen.

Panoramaudsigt over Vancouver, Vestlige Canada
Resor till Vancouver

Vancouver i Kanada är känd som en av världens vackraste storstäder med havet på ena sidan och snöklädda berg på den andra.

Kulturell atmosfär

Vancouver består av flera olika stadsdelar med var sin unik karaktär, stämning och kultur. De många olika kulturerna som är representerade i staden avspeglar sig också tydligt i stadens många restauranger som erbjuder smakupplevelser från världens alla hörn.

Centrala Vancouver

Centrala stan är inte större än att du kan gå runt till de flesta platserna. Men vill du spara lite energi finns här möjlighet att ta bussen eller monorail runt i staden. Besök t.ex Canada Place, historiska Gastown runt Water Street eller centrala Stanley Park med sin tydliga indianinspirerade utsmyckning med totempålar. Här kan du samtidigt hyra cykel eller rullskridskor och ta dig runt hela Stanley Park eller varför inte ett besök på spännande Museum of Anthropology, där du får lära dig allt om totempålar, masker och den uråldriga indiankulturen.

Grouse Mountain

Från toppen av Grouse Mountain har du en fantastisk utsikt över staden. Du kommer lättast upp med gondolen och inkluderat i biljetten även inträde till Theatre in the Sky där du kan se film om Vancouver och ursprungsbefolkningen. 

Kombinera med Alaska

Från Vancouver kan du följa med på en 7-nätters kryssning runt Alaska där du får uppleva den orörda vildmarken och små guldgrävarsamhällen från förr. Kryssningen avslutas i Seattle, USA. 

Lake Annette ved Jasper National Park, Alberta, Vestlige Canada
Resor till Jasper National Park

Vill du komma riktigt nära naturen ska du ge dig ut på någon utav parkens många vandringsleder. Exempelvis Path of the Glacier, som är en utav de vackraste vandringslederna i hela Klippiga bergen. Eller pröva krafterna med någon tur i de branta bergen omkring Whistler, Pyramid Mountain eller Mount Edith Cavell.

Kör själv i Jasper

Jasper stad ger ett trevligt avbrott i vildmarksupplevelserna. Gatorna Patrica Street och Connaught Drive bjuder på souvenirbutiker, gallerier, caféer och outdoor butiker i massor. Med Jasper stad som utgångspunkt kan du också ge dig ut på olika utflykter i nationalparken. Kör exempelvis längs Maligne Lake Road, som är ett utav de bästa ställen i Klippiga bergen at se djurlivet från vägkanten från. Åk gärna tidigt på morgonen då chansen att få syn på mexikanska bighorn får, kronhjort, ren och björn är som allra störst. Väl framme vid Maligne Lake kan du hyra kanoter och åka ut på egen hand eller följa med på en guidad båttur till Spirit Island.

Karta

Dag för dag

Åk på en kör-själv semester i västra Kanada och upplev de fantastiska nationalparkerna Banff och Jasper samt de trevliga städerna Vancouver och Victoria . Bil och hotell är bokat. Ni ska bara njuta!

Dag 1: Ankomst Vancouver

Vancouver ligger fint till med snötäckta bergstoppar mot norr och havet precis utanför dörren mot väst och med USA som närmsta granne söderut. Efter ankomst till Vancouver Airport i Richmond och efter att ha hämtat ut hyrbilen åker ni till hotellet i Vancouver.

Dag 2-3: Heldagar i Vancouver

Vancouver består av många små stadsdelar och alla med sin egen charm och hjärta. Tillsammans gör stadsdelarna Vancouvermetropolen helt speciell. Hela världen är samlad här.

Utmana smaklökarna och ät asiatiskt på Wild Rice i Chinatown, indiskt i Punjab Market omkring Commercial Drive, sushi i West End, vegetarisk på falafel-oasen Dessert på Commercial Drive eller prova hela Västkanadas familjerestaurang White Spot som finns representerad på många platser i Vancouver.

En av eftermiddagarna kan ni ta en gondoltur till Grouse Mountain som bjuder på en fantastisk utsikt över Vancouver. På toppen av berget kan ni gå på skogshuggarshow, se brunbjörnar samt gå på Theatre in the Sky som är en biograf med en vacker film om Vancouver och urinvånarna. Allt är gratis när man först har löst biljett till gondolen.

Dag 4: Penticton

I dag går turen österut mot bergen. Från Hope går resan utmed Highway 3 genom Manning Provincial Park som är en pärla bland British Columbias 600 provinsparker.

Manning parken är en oas av skogsklädda berg, djupa dalar, sjöar och floder. Parken ligger i hjärtat av Cascade-bergen på gränsen till USA och har en rik blomsterflora och många djur. Parken frestar också med ett brett utbud av aktiviteter.

Distans: ca 400 km

Dag 5-6: Revelstoke

Dag 5: Revelstoke
Området vid Penticton är känt som British Columbias fruktkorg. Här finns många fruktplantager och vingårdar. Penticton är också servicecenter för den södra delen av Okanagan Valley där det produceras vin och speciellt mycket omtyckta vita viner.

Söder om Penticton och precis vid USA gränsen ligger Osoyoos där både sand och kaktusar liknar något som borde finnas 1.500 km längre söderut. Nu befinner ni er i Kanadas enda öken.

Från Penticton går resan via västsidan av Okanagan Lake till Kelowna och förbi Kanadas svar på Loch Ness-odjuret. Turen går vidare norrut till de stora färskvattensjöarna vid Salmon Arm. Här är det populärt att åka med husbåt. Dagen avslutas i charmiga Revelstoke.

Distans: ca 280 km

Dag 6: Heldag i Revelstoke
En hel dag att utforska Revelstoke och Mount Revelstoke National Park, som ligger precis utanför staden. Mount Revelstoke National Park erbjuder en lättillgänglig alpin natur på ca 2000 meters höjd och är ett av få ställen i British Columbia där man med egen bil kan köra upp till toppen.

Meadows in the Sky Parkway är en 26 km asfalterad väg som slingrar sig från byns utkant 500 meter upp till toppen av berget där det finns en parkeringsplats. Därifrån går det gratis buss till toppen (bussarna går under sommarmånaderna). Från toppen utgår flertalet vackra vandringsleder.

Ett spännande stopp på vägen är The Icebox, där det året runt ligger snö lite här och var mellan bergsskrevorna. Koo Koo Sint-stigen påminner om upptäcktsresande David Thompsons resor genom området i början av 1800-talet. First Footsteps-stigen påminner om historien om urbefolkningen.

Dag 7-9: Banff

Dag 7: Banff
Precis vid porten till Revelstoke i hörnet av Trans Canada Highway 1 och Victoria Road West ligger bensinstationen Tim Hortons. Börja dagen med en rejäl kanadensisk frukost hos Tim H. Här servereras väldoftande kaffe med varm Bagel B.E.L.T. (bacon, egg, lettuce, tomato) samt goda doughnuts med chokladöverdrag för bara några få dollar.

Efter frukosten väntar Giant Cedar Boardwalk Trail med en 500 meter lång gångbro genom den mycket gamla skogen. Här finns träd som har växt i över 500 år.

Vid Rogers Pass (1.392 meter över havet) ligger ett fint besökscenter "Rogers Pass Discovery Centre" som har utställningar om parken, glaciärer och djurlivet.

Tre nationalparker på rad. Efter Revelstoke National Park och Glacier National Park ligger Yoho National Park som bjuder på imponerande klippmurar, spektakulära vattenfall och 28 bergstoppar med en höjd på mer än 3000 meter. Efter Yoho går resan via Trans-Canada förbi Lake Louise och fram till Banff. Staden är "the Rockies" sociala och kulturella center och är med sin placering och omgivning helt bedårande.

Distans: ca 300 km

Dag 8-9: Heldagar i Banff
Banff med sina 7.000 invånare bjuder på en mysig gågata med många butiker och restauranger. Här kan ni utan problem och med stort nöje stanna några dagar och njuta av området.

Om ni gillar golf föreslår vi en golfrunda på golfbanan bakom Banff Springs Hotel. Ofta brukar kronhjortarna promenera på banan innan golfspelarna tar över. Banff ligger mycket vackert i dalen omgiven av Mount Rundle, Sulphur Mountain och Cascade Mountains. Här finns också flera sumpområden bl.a. Vermillion Lakes och Bow River som lugnt flyter genom staden innan de rinner ut i det brusande fallet Bow Falls.

Inom gångavstånd är det möjligt att ta gondolen till Sulphur Mountain, prova cowboy-livet och rida en tur i bergen, paddla kanot i floden, hyra cyklar och kika efter alla djuren längs med Bow Valley Parkway eller varför inte vandra i området?

Kvällarna kan avslutas med antingen en kanadensisk stek på The Keg, en god italiensk middag på Giorgios Trattoria eller varför inte en monsterburgare på Wild Bill's Saloon.

Övernattning: Banff

Dag 10-11: Jasper

Dag 10: Jasper
Stig upp med solen och börja dagen med en timmes körning utmed Bow Valley Parkway. Väl framme vid Lake Louise ligger de vackra sjöarna Moraine Lake och Lake Louise. Välj båda om det finns tid till det. Med en "coffee-to-go" kan man sedan sitta och njuta när solen stiger upp över bergstopparnaoch hur sjön långsamt får sin helt smaragdgröna ljuvliga färg. Det är oerhört fascinerande.

Härefter går resan utmed världens vackraste landsväg den 232 km långa Icefields Parkway som slingrar sig i dalen mellan snöklädda berg med glaciärer och vidare norr ut genom nationalparkerna Banff och Jasper till Jasper by.

Gör gärna stopp vid utsiktspunkten Peyto Lake där smältvatten från de omkringliggande glaciärerna fyller sjön med rent och nytt vatten. Framme vid Columbia Icefield och Athabasca-glaciären är det möjligt att följa med på en tur ut på glaciären med en specialbuss. Rekommenderas!

Distans: Ca 300 km

Dag 11: Heldag i Jasper
I Jasper finns det flera möjligheter till olika utflykter. Ett bra val kan vara en resa till Maligne Lake. Maligne Lake Road är ett av de bästa ställena i Klippiga Bergen för att se vilda djur från vägkanten. Börja tidigt på dagen och chansen att se kronhjort, ren och björn är påtaglig. Vid Maligne sjön är det möjligt att hyra kanoter. Ni kan även följa med ut på en två timmars båttur på sjön som tar er till pittoreska Spirit Island i sjöns södra ände.

Några få kilometer norr om Jasper ligger Patricia Lake och Pyramid Mountain där pyramid-berget speglas i sjön. Sydväst om Jasper ligger Whistler Mountain. Prova krafterna på en åtta kilometers vandring eller välj de någon av lättare alternativet. Ni kan även prova Jasper Tramway-gondolen. Resan till toppen belönas med vidsträckt utsikt över dalen, Athabasca River och Jasper stad.

Strax söder om Jasper utmed highway 93A går vägen till Mount Edith Cavell. I slutet av vägen börjar stigarna till Path of the Glacier och Cavell Meadows. Path of the Glacier är en av de finaste stigarna i Klippiga Bergen men här är man inte ensam. Därför rekommenderar vi att ni kommer ut tidigt på morgonen medan det fortfarande är få ute. Cavell Meadows är också en populär vandringsled i Jasper, så även här rekommenderas avgång tidigt på morgonen.

Dag 12: Prince George

Efter några härliga dagar i de kanadensiska Rocky Mountains är tiden inne för att köra västerut på Yellowhead highway 16. Cirka en timmes resa väster om Jasper ligger Mount Robson som är Kanadas högsta berg.Omkring Mount Robson finns många bra vandringsleder. Gör ett stopp vid besökscentrat som ligger vid foten av Mount Robson.

Framme vid Prince George väntar centrala British Columbias största stad med 80 000 invånare. Prince George har 13 sågverk. Under årtionden har skogsbruket varit mycket dominerande i denna del av landet men nu sista tiden har turismen tagit över mer och mer.

Distans: ca 400 km

Dag 13: Smithers

Dagens etapp genom British Columbia består av rad småstäder och spridda gårdar längs med highway 16 från Prince George och västerut. På båda sidorna av landsvägen är vildmarken orörd och här finns både björn, älg och ren. Området här har också ett av världens bästa fiskevatten med bland annat lax.

Distans: ca 400 km

Dag 14: Prince Rupert

Denna dag går resan vidare mot väst och till Prince Rupert vid Stilla Havet. Vid Hazelton finns det möjlighet att köra till Kispiox Valley och se en samling totempålar innan turen går vidare till Prince Rupert och härifrån är det sedan inte långt till västkustens djupa fjordar och till ett otal obebodda öar med tät regnskog.

Prince Rupert valdes i början av 1900-talet till att vara slutstation för järnvägen och är idag den station i Kanada som ligger närmast Asien. Denna station har hållit liv i staden med sina 15 000 invånare. Varje sommar besöks staden av inte mindre än 300 000 turister som skall vidare med färjan till Vancouver Island, Queen Charlotte Islands eller vidare med Alaska Marine Highway till Alaska.

Distans: ca 380 km

Dag 15: Port Hardy

Nu väntar en vacker 15 timmars minikryssning utmed The Inside Passage som går längs med Kanadas västkust. Färjan går kl. 07.30 från Prince Rupert och alla dygnets ljusa timmar spenderas ombord. Medan båten kryssar fram genom klippor och små obebodda öar spenderas tiden med att kika efter vita kungsörnar, delfiner som simmar i kapp med färjan eller valar som viftar med stjärten borta i horisonten. Ni bör även hålla utkik efter sälar och sjöpapegojor samt kika efter svartbjörnar som brukar leta mat längs med strandkanten vid lågvatten. Kl. 22.30 är färjan framme i Port Hardy på norra spetsen av Vancouver Island.

Distans: färjeöverfart

Dag 16-17: Campbell River

Dag 16: Campbell River
Port Hardy har en charmig liten stad med en vacker strandpromenad längs med havet och hamnen. Staden har fortfarande en aktiv fiskmarknad dock inte lika stor som förr i tiden. Efter en promenad i den lilla hamnstaden Port Hardy går turen söderut utmed landsvägen som ringlar sig genom tät skog, dalar och små landsortsstäder. Vancouver Island är 450 km från norr till söder och 100 km från öster till väst. Vancouver Island är också den största ön på den nordamerikanska västkusten.

Distans: ca 250 km

Dag 17: Heldag i Campbell River
Campbell River ligger på östsidan av Vancouver Island. Härifrån kan ni göra en mängd olika turer i området. Välj mellan djursafari, valsafari, fisketur eller kanske snorkla med lax. Det finns många olika möjligheter vid Campbell River. Floden är känd för att ha ett mycket rikt liv på lax. Några få kilometer norr om Campbell River avgår dagligen en tre timmars djur- och valsafaritur. Det är en härlig känsla att susa fram i en zodiac-gummibåt och kika efter svartbjörnarna och hjortarna som ofta går på stranden medan kungsörnarna svävar uppe på himlen. Det är inte sällan man ser valar, sjölejon och delfiner leka i vattnet kring båten.

Valsafarituren går också med en zodiac-gummibåt. Turen går ut till de områden där man senast såg valarna hålla till. Se späckhuggare leka medan båten susar fram genom den obeskrivligt vackra Discovery Passagen här på British Columbias västkust.

Är du fiskeintresserad? Följ i så fall med på en fyra timmars guidad fisketur. Upplev begeistringen av att slåss med en jättelax i änden av linan och ni får garanterat med er en mängd bra fiskehistorier. Vid Campbell River finns också möjlighet att snorkla och simma med lax.

Utflykterna kan beställas hos MyPlanet.

Dag 18-19: Victoria

Dag 18: Victoria
Resan fortsätter söderut längs med östkusten av Vancouver Island mot Victoria som är British Columbias huvudstad. Väl framme i Victoria kan ni njuta av färska nybakade scones och Afternoon Tea på stadens mest kända hotell, The Empress. Promenera gärna runt och njut av denna engelskinspirerande stad med många caféer, restauranger och fin shopping.

Om sommaren bjuds det på många olika typer av uppträdanden utmed hamnpromenaden. Jonglörer, musiker, cykelartister och eldslukare uppträder gärna och vill man kan man skänka en slant som bidrag.

Sakta går den röda solen ner över horisonten och de gammaldags lyktorna tänds i hamnen. Det är en mycket vacker syn.

Distans: ca 280 km

Dag 19: Heldag i Victoria
British Columbias huvudstad bjuder på många bra museer som t ex Royal British Columbia Museum. Här visar utställningarna nybyggarliv men också information om nordvästkustindianernas liv och deras upp till 20 m höga vackert snidade totempålar. Andra sevärdheter är Butchart Garden, Victoria Bug ZOO, Craigdarr och Castle och Art Gallery of Victoria.

Emily Carr House på 207 Government Street hyllar Kanadas stora kvinnliga författare och konstnär Emily Carr. Med gångavstånd från centrum ligger Beacon Hill parken som är ett mycket populärt ställe för sportfantaster.

När ni besöker Victoria kan ni följa med på valsafari i Juan de Fuca området mellan Vancouver Island och de olympiska bergen i Washington-delstaten i USA. Eller varför inte ta en tur med vattenflyg över den södra delen av Vancouver Island?

Dag 20: Vancouver

Det är tid att göra sista delen av resan som är turen tillbaka till fastlandet och Vancouver.

Färden går från Victoria mot Swartz Bay. Halvvägs mot färjeterminalen ligger den mycket kända blomsterparken Butchart Gardens. En botanisk trädgård anlagd i och omkring ett gammalt stenbrott. Imponerande blomsterprakt för blomsterälskare men även för folk som normalt inte är så intresserade av blommor är Butchart Gardens något speciellt.

Resan tillbaka till fastlandet och till Vancouver. För er som vill shoppa finns det lite extra tid på eftermiddagen. Då föreslås ett besök till Metrotown där 400 butiker utgör British Columbias största shoppingcenter.

Distans: ca 40 km + färjeöverfart

Dag 21: Avresa Vancouver

Det är dags att säga hejdå och på återseende till Vancouver och Kanada. Bilen återlämnas på flygplatsen och ni går sista biten till utrikesterminalen där haida-indianen Bill Reids vackra skulptur "The Spirit of Haida Gwaii" säger farväl till alla resenärerna.

Dag 22: Ankomst Sverige

Välkommen hem!

Se alla dagar

Prisexempel

22 dagar från 38.300 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
Canada - Alberta - Jasper - bjørneunge

Grizzly-safari på Blue River

Åk båt längs Blue River, också känd som Grizzly Bear Valley, där du förutom björnar kan se både örnar och älgar. 

3 tim från 720 kr

canada - alberta - banff - lake minnewanka 3500x2000px

Båttur på Lake Minnewanka

Njut av en båttur på vackra Lake Minnewanka i Banff National Park och upplev samtidigt Klippiga bergens rika djurliv.

1 dag från 470 kr

Canada - Vancouver island - campbell river.jpg

Laxsnorkling Campbell River

På denna utflykt får du möjlighet att simma med lax i Campbell River vilket är en unik och kul upplevelse.

3 tim från 1.180 kr

Canada - vandfly.jpg

Klippiga bergen från luften

Upplev storslagna landskap, mäktiga glaciärer och vackra sjöar med ett sjöflygplan från Whistler.

30 min från 1.370 kr

Canada - nova scotia - hval

Valsafari vid Brier Island i Nova Scotia

En guidad båttur på havet utanför Brier Island där du har chans att se både valar och delfiner.

4 tim från 440 kr

Canada - British columbia - Capilano - hængebro.jpg

City tour & Capilano Suspension Bridge

Upplev det bästa av Vancouver och se regnskogen från luften på broarna i Capilano Suspension Bridge Park.
Halvdagstur från 830 kr

5 tim från 830 kr

Laksefiskeri

Fisketur på Campbell River

Åk på en fisketur på Campbell River med goda chansen att fånga din egen lax.
Halvdagstur från 3.280 kr

4 tim från 3.280 kr

Canada - British Columbia - Vancouver (3)

Guidad cykeltur i Vancouver

Upplev vackra Vancouvers alla sevärdheter på en härlig cykeltur med en lokal guide.

5 tim från 700 kr

Canada - Alberta - Jasper - athabasca - Ice Explorer

Upplev Athabasca glaciären

Besök Athabasca glaciären som är en av Klippiga bergens mest spektakulära glaciär.

75 min från 590 kr

Canada - spekhugger.jpeg

Valsafari Campbell River

Åk med på en spännande valsafari där ni har möjlighet att uppleva både valar, sjölejon och delfiner.

6 tim från 1.720 kr

Canada - British Columbia - Victoria - The Empress Hotel

Sjöflygplan över Victoria

Upplev vackra Victoria och dess omkringliggande landskap på ett annorlunda sätt från ett sjöflygplan.

30 min från 925 kr

canada - british columbia - vancouver skyline set fra syd med bjerge som baggrund - bredformat

Vancouver med sjöflygplan

Upplev Vancouver och de vackra omgivningarna från ett sjöflygplan och ge dig själv ett minne för livet!

30 min från 1.020 kr

Canada - Alberta - Dinosaur Provincial Park3.jpg

Tyrrell Museum

Upplev dinosaurierna och andra forntidsväsen på spännande Tyrell Museum.
1-dagsbiljett från 150 kr

1 biljett från 150 kr

Canada - British Columbia - Whistler - Ski (17).jpg

Skidhyra Whistler

Med ökade priser för transport av skidor på flyget kan det löna sig att hyra hemifrån. Få 10% rabatt.

6 dagar från 1.250 kr

Canada - British Columbia - Knight Inlet Lodge - Grizzlybjørne (Custom)

Vildmarksafari på Knight Inlet Lodge

Flyg in i vildmarken med vattenflyg och upplev Kanadas natur och djurliv från en flytande lodge.

3 dagar från 11.500 kr

Ridetur ved Banff - Banff Trailriders5.jpg

Klippiga bergen från hästryggen

Följ med på ett äventyr i Banff National Park och upplev Klippiga bergen från hästryggen. 
2 dagar från 4.900 kr 

2 dagar från 4.900 kr

Canada - British Columbia - Whistler - Heliskiing.jpg

Heliskiing i Whistler

Få en äventyrlig och oförglömlig skidupplevelse med heliskiing i fantastiska Whistler.

3 åk från 8.890 kr

Canada - Dyr - Grizzlybjørn1

Björnsafari Campbell River

Se Kanadas grizzlybjörnar på nära håll på denna natursköna björnsafari från Campbell River.

7 tim från 3.810 kr

Canada - British Columbia - Capilano Suspension Bridge.jpg

Capilano Suspension Bridge

Känn suset när du går på hängbroarna mellan trädtopparna i Capilano Suspension Bridge Park.

5 tim från 370 kr

Canada - rafting3.jpg

Rafting på Kicking Horse River

Vild white water rafting på Kicking Horse River som bjuder på adrenalinrus och vacker natur.

1 dag från 1.230 kr

Canada - Churchill - Lazy Bear Lodge - Isbjørn

Isbjörnsafari i Churchill

Se isbjörnar, vitvalar och norrsken från charmerande Lazy Bear Lodge i Churchill.

7 dagar från 38.600 kr

Canada - Saskatchewan - La Reata Lodge - Cowboys_1

Cowboyliv på La Reata Ranch

Lev ut cowboydrömmen på en 3-dagars ranchvistelse på La Reata mitt ute på Kanadas öppna prärie.

3 dagar från 2.100 kr

Rejsebureauet MyPlanet Rejser | Vi skræddersyer drømmerejser → find rejsen her

Björnsafari från Telegraph Cove

Följ med på björnsafari till Knight Inlet där du kan se björnarna komma ner till vattnet för att söka föda.

1 dag från 3.325 kr

Canada - British Columbia - Whistler - Gondola2.jpg

Kabinbaneäventyr i Whistler

Upplev bergslandskapen omkring Whistler ur ett fågelperspektiv från kabinbanen uppe på toppen.

2 tim från 470 kr

Canada - Alberta - Mount Assiniboine - bjerge

Helikoptertur över Mount Assiniboine

Fantastiska vyer väntar när du flyger helikopter över Mount Assiniboine utanför Banff.

30 min från 2.600 kr

Canada - British Columbia - dyr - plettet sæl 3_0

Kajak och snorkling i Howe Sound

Paddla kajak och snorkla bland sälar i det vackra fjordlandskapet i Howe Sound strax utanför Vancouver.

5 tim från 960 kr

Canada - dyr - oern_0.jpg

Upptäck Jasper National Park

Se örnar, älgar, kronhjortar och björnar på denna tur till hjärtat av Jasper National Park.

4 tim från 550 kr

Canada - Banff (12).jpg

Guidad vandring i Banff

Vandra i natursköna Banff National Park där du njuter av bergstoppar, glaciärer och brusande floder.

1 dag från 760 kr

Oplev Victoria på cykel

Guidad cykeltur i Victoria

Upplev Victoria på cykel och njut av stadens sevärdheter och speciella stämning på ett annorlunda sätt.

3 tim från 510 kr

Canada - British Columbia - Vancouver (5)

Dinner Cruise i solnedgång

Njut av den vackra utsikten av Vancouver från vattnet på denna middagskryssning i solnedgång.

3 tim från 780 kr

Canada - vancouver island - søløve.jpg

Wildlife Cruise Campbell River

Kom nära Kanadas vilda djur i deras naturliga miljö medan ni åker båt genom vackra Discovery Passage.

3 tim från 1.150 kr

Canada - British Columbia - Whistler Ziptrek - Ecotours.jpg

Zipline-äventyr bland björnar

Se björnar uppifrån när du går bland trädtopparna på hängbroar med en ziplina i Whistler.

1 dag från 990 kr

Granville Island Market - Canada.jpg

Granville Island Market i Vancouver

Granville Island Market i Vancouver bjuder på trevliga butiker, delikatesser och godsaker. 

1 dag från 630 kr

Canada - British Columbia - Vancouver Island -April Point - Hval

Valsafari och Victoria

Kombinera valsafari med ett besök i trevliga Victoria på Vancouver Island på denna dagstur från Vancouver.

1 dag från 2.535 kr

canada - alberta - jasper - maligne lake - spirit island 3500x2333px

Båttur på Maligne Lake

Njut av den vackra naturen på denna båtuflykt på Maligne Lake, en utav Klippiga bergens vackraste sjöar.

2 tim från 620 kr

Canada - rafting 4.jpg

Rafting i Jasper

Njut av adrenalinfylld raftingtur på Athebasca-floden i Jasper National Park.

2 tim från 560 kr

Canada - British Columbia - Vancouver - Gastown madtur

Gastronomi i Vancouvers Gastown

Följ med på en guidad tur genom historiska Gastown i Vancouver med fokus på gastronomi. 

3 tim från 1.240 kr

Canada - British Columbia - Vancouver Island -April Point - Hval

Valsafari från Victoria

Upplev späckhuggare, gråvalar, sälar och mycket mer på denna valsafari på sundet utanför Victoria.

3 tim från 800 kr

Canada - Alberta - Jasper - athabasca - Ice Explorer

Glaciärtur & Skywalk på Athabasca Glacier

Upplev Athabasca Glacier på en tur med ett Ice Expolorer-fordon och gör en Glacier Skywalk.

75 min från 800 kr

Canada - Jasper - Heste

Ridning i Banff

Denna ridtur i Banff låter dig uppleva de kanadensiska Klippiga bergen från hästryggen.

2 tim från 860 kr

Rocky Mountains med helikopter

Helikopter i Klippiga Bergen

Upplev Klippiga bergens storslående bergslandskap omkring Banff med helikopter.
Från 1.170 kr

12 min från 1.170 kr

canada - brown bear - bredformat 3000x1200px

Björnsafari i Whistler

Upplev det rika djurlivet i bergen runt Whistler och Blackcomb på en spännande björnsafari.

3 tim från 1.640 kr

Canada - Britih Columbia - Vancouver - Big bus

Hop-on Hop-off buss & Vancouver Lookout

Utforska Vancouvers sevärdheter med ett hop-on hop-off busspass och besök Vancover Lookout. 

1 dag från 470 kr

Canada - Dyr - Pukkelhval (2).jpg

Valsafari Prince Rupert

Följ med på en spännande valsafari och få syn på de enorma valarna på havet utanför Prince Rupert.

4 tim från 1.210 kr

Canada - Alberta - Banff - Svaevebane 3.jpg

Kabinbanan i Banff

Njut av de storslagna landskapen omkring Banff med kabinbana till toppen av Sulphur Mountain.

1 biljett från 470 kr

Canada - British Columbia - Knight Inlet Lodge - Grizzlybjørne (Custom)

Grizzlybjörnar Prince Rupert

Följ med på en spännande björnsafari med båt där ni upplever grizzlybjörnarna på nära håll.

1 dag från 2.390 kr

Canada - British Columbia - Vancouver Island - Bjorn (2)

Björnsafari Tofino

Se de charmiga svartbjörnarna på en guidad björnsafari med båt från Tofino på Vancouver Island.

2 tim från 860 kr

New Zealand - South Island - Kaikoura - Hval_0.jpg

Valsafari Vancouver Island

Upplev både gråvalar, knölvalar och späckhuggare på en valsafari vid Vancouver Islands västkust.

2 tim från 860 kr

Canada - British Columbia - Whistler - ATV (2)

Äventyr med fyrhjuling

Prova att köra fyhjuling i Klippiga Bergens storslagna landskap på ett guidat äventyr från Whistler. 

2 tim från 1.320 kr

Canada - British Columbia - Rocky Mountaineer 3

Upplev Kanada med Rocky Mountaineer

Åk på en unik tågresa med lyxtåget Rocky Mountaineer genom Klippiga bergen i västra Kanada.

2 dagar från 10.100 kr

Canada - British Columbia - Grouse Mountain - svævebane.jpg

Gondollift till Grouse Mountain

Ta gondolliften till toppen av Grouse Mountain och njut av en dag full av upplevelser.
Dagstur från 470 kr

1 dag från 470 kr.

Canada - british columbia - butchart gardens.jpg

Dagstur till Victoria med båt

Följ med på en dagstur till Vancouver Island och upplev en av västra Kanadas mest stämningsfulla städer.

1 dag från 1.440 kr

Canada - vandfly.jpg

Västkusten med vattenflyg

Följ med på en spännande flygtur med lokalt vatttenflyg till de små kustsamhällena längs Kanadas västkust. 

3 tim från 1.790 kr

Canada - rafting 4.jpg

Rafting i Banff

Området runt Banff bjuder på många möjligheter till rafting och det finns flera alternativ beroende på nivå.

1 dag från 640 kr

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
cruise canada banff national park 2500x1250px

Västra Kanada med husbil

 • Upplev Kanada med egen husbil
 • Kom nära naturen
 • Perfekt för familjer

20 dagar från 16.100 kr

Canada - Natur (1).jpg

Västra Kanadas höjdpunkter

 • Två veckor med egen bil
 • Från Calgary & Vancouver
 • Upplevelser i Klippiga Bergen

16 dagar från 31.500 kr

RS3870_Park Car - Mt. Robson_0

TransCanada by Rail

 • Tågresan tvärs genom Kanada 
 • Fantastiska upplevelser 
 • Vacker natur & ett minne för livet

16 dagar från 55.200 kr

canada -alerbta - jasper - rocky mountains - maligne lake - spirit island

Den stora Kanadaresan

 • Niagarafallen
 • Rocky mountains
 • Rocky Mountaineer tågresa

20 dagar från 54.700 kr

Rocky Mountains

Rocky Mountain Express

 • Ett kortare reseförslag
 • Bil och boende bokat
 • En resa genom Klippiga Bergen

9 dagar från 20.800 kr

rsz_celebrity-solstice-alaska_shipexterior_tracyarmfjo-recut2

Kryssning Alaska från Vancouver

 • Insideshytt inkl. dryckespaket
 • Vackra Alaskan Inside Passage
 • ​Vancouver och Seattle

13 dagar från 23.900 kr

Canada - Qubec - Montreal (4)_0.jpg

Mat och vin i Kanada

 • Smaka på mångkulturella köket
 • Landets bästa marknader
 • Vinprovning hos producenterna

16 dagar från 34.600 kr

Canada - British Columbia - Whistler - Ski (17).jpg

Skidresa Banff Brewsters Lodge

 • Rustikt hotell mitt i byn
 • Lodgekänsla
 • Bastu och jacuzzi

9 dagar från 18.200 kr

listel-exterior-summer

Skidresa Whistler Listel Hotel

 • Prisvärt hotell i Whistler
 • Nära restauranger & uteliv
 • Gångavstånd till lift

9 dagar från 19.700 kr

whistler skiier_0.jpeg

Skidresa Whistler Pan Pacific

 • Hotell mitt i Whistler
 • Hög kvalitet och standard
 • 2 min till liftarna

9 dagar från 21.300 kr

USA - wyoming - Yellowstone - buffalo.jpeg

Nordvästra USA och Kanada i bil

 • Road trip i USA och Kanada 
 • Imponerande nationalparker
 • Njut av vackra städer

16 dagar från 20.400 kr

Havsörn som flyger längs med kust i Alaska

Kryssning Alaska och kör-själv i Kanada

 • Kryssning utmed Alaskas kust 
 • Insideshytt inkl. dryckespaket
 • Kör-själv i nationalparkerna

16 dagar från 30.800 kr

Alaska - Katami National park - bjørn 6

Vancouver Island med bil

 • Vancouver Islands häftiga djurliv
 • Vackra nationalparker 
 • Stämning i Vancouver

12 dagar från 39.100 kr

Summit-Lodge-Boutique-Hotel-5-copy (1)

Skidresa Whistler Summit Lodge

 • Boutiquehotell i Whistler
 • Mysigt & romantiskt
 • Pool & Spa

9 dagar från 18.200 kr

Canada - Alberta - Banff - Ski

Skidresa Banff Elk & Avenue Hotel

 • Hotell mitt i Banff
 • Trevligt standardhotell
 • Jacuzzi och bastu

9 dagar från 17.800 kr

Man fotar naturen från tågfönster i Rocky Mountains, Kanada

Västra Kanada med bil och tåg

 • Rocky Mountaineer genom British Columbia
 • Unika naturupplevelser
 • Kombineras med bilsemester

13 dagar från 55.400 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png