Resort med bungalows i blå lagun på Bora Bora, Tahiti

Romantiska Tahiti

Vita sandstränder, magiska solnedgångar och romantik väntar på idylliska öar som Tahiti, Moorea & Bora Bora.

 

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

16 dagar från 55.900 kr

Pris per person

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

En underbar resa i kärlekens tecken som tar dig till tre av Franska Polynesien finaste öar. Tahiti, där olika kulturer möts, Moorea med dess fantastiska natur och Bora Bora där du får uppleva kritvita stränder, avkoppling och aktiviteter.

Oavsett om det handlar om din drömresa, smekmånad, en romantisk tillflyktsort eller tillbringa tid med familjen, rekommenderar vi att du stannar på mer än en av dessa vackra öar så att du får uppleva den polynesiska kulturen och ölivet. Du har möjlighet att göra ett stopover i tex Los Angeles på vägen dit för att korta ner resan,Tahiti kan också kombineras med din resa till "down under".

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Vi klimatkompenserar din resa

AdobeStock_94431259.jpeg
Klimatkompenserade resor

 Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till "Envira Amazonia REDD+" görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året! 

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd 

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet "Envira Amazonia REDD+" kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till. 

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här. 

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien. 

CO2 certificateCO2 certificate 2

Dag för dag

Vita sandstränder, magiska solnedgångar och romantik väntar på idylliska öar som Tahiti, Moorea & Bora Bora. Perfekt som bröllopsresa!

Dag 1: Avresa från Sverige

Idag åker du från Sverige

Dag 2: Ankomst till Tahiti

Idag ankommer du till den gröna ön Tahiti. Här har du två nätter. Besök någon av marknaderna i Papeete, med färsk frukt, lokala hantverk och fantastiska soverier.

Våra resesäljare rekommenderar ett besök på den svarta stranden Lafayette.

Dag 4: Moorea

Idag tar du färjan till vackra Moorea. Ta dig upp på däck för att få några fantastiska foton av Moorea när du ankommer till hamnen. Du checkar in Manava Beach Resort and Spa som kommer vara ditt paradishem de kommande fyra nätterna.

Dag 5-7: Moorea

På Moorea kan du välja att göra så lite eller så mycket du vill. Koppla av på de vita sandstränderna, njut av en drink vid solnedgången eller ta dig inåt landet på en 4WD-tur, besöka en ananasplantage och utforska den vulkaniska naturen. Vi kan erbjuda flera utflykter på Moorea. Fråga din resesäljare om tips!

Dag 8-13: Bora Bora

Njut av en naturskön landning på Bora Bora, transfer med båt till Bora Bora Pearl Beach Resort på den västra kanten av detta paradis. Med utsikt över berget Otemanu sträcker sig övervattensbungalowerna över det glittrande vattnet. Bora Bora är paradiset på jorden där du kan välja att bara koppla av, snorkla eller åka på en lagunkryssning.
Det finns också en mängd aktivitetersåsom vattensporter, tennis- och volleybollplaner tillgängliga för dem som vill vara aktiva.

Dag 14: Tahiti

Idag tar du flyget tillbaka till Tahiti för en sista natt på Manava Suite Resort Tahiti.

Dag 15: Avresa från Tahiti

Dags att lämna paradiset för att resa hem till Sverige

Dag 16: Ankomst Sverige

Du landar i Sverige igen efter underbara dagar fyllda av värme, avkoppling och romantiska middagar i paradiset. Välkommen hem!

Se alla dagar

Prisexempel

16 dagar från 55.900 kr

Pris per person

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png