rsz_shutterstock_674795437

Den stora naturresan med Yellowstone

Spännande städer, fascinerande kultur och inte minst storslagna nationalparker väntar på denna fantastiska naturresa i centrala USA.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

16 dagar från 20.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

På denna resa kommer du att besöka några av USA: s mest storslagna nationalparker i kombination med spännande städer rika på kultur och historia. Du får höra om indiankrigen vid Wounded Knee, uppleva mormonsamfundet i Salt Lake City och möta moderna cowboys i Jackson Hole. Dessutom besöka ett pärlband av nationalparker. Från eroderade ökenklippor i Bryce Canyon, Badlands och Arches till Klippiga bergens spetsiga bergstoppar och glänsande sjöar i närheten av Denver. I Yellowstone och Grand Teton letar björnar föda mellan sprutande gejsrar och vattenfall, medan bisonflocken betar på den öppna prärien i Custer State Park. Resan börjar och slutar i Denver och görs på bästa möjliga sätt, nämligen bakom ratten i en bil. Det ger dig den ultimata friheten utforska detta vackra hörn av landet helt i din egen takt.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Höjdpunkter på resan

USA - Wyoming - Yellowstone National Park - Grand Prismatic Spring_2
Yellowstone National Park

Upptäck den vilda och mäktiga naturen i Yellowstone National Park. Här betar bisonoxar på de öppna vidderna och vargar letar mat bland träden i skogen. Längs floderna lunkar björnar runt på utkik efter nästa måltid och under de svala höstmånaderna hörs hjortarnas höga bröl eka mellan bergen. Men det är inte bara vilda djur som gör Yellowstone fantastisk. Det är lika mycket landskapet här med sina sprutande gejsrar, djupa raviner, vattenfall, stora floder och öppna ängar.

Old Faithful

Med ca 90 minuters mellanrum skickar gejsern Old Faithful kokande vatten över 60 m upp i luften. Men det här är endast en av ca 200 gejsrar som kan upplevas på olika bra vandringsturer i området.

Grand Prismatic Spring

Det är något mystiskt över Grand Prismatic Spring, som lyser som ett stort färgsprakande öga mitt i landskapet. Du kan komma nära vattnet längs gångbanor, eller få utsikt över sjön från vandringsleden mot Fairy Falls.

Norris Geyser Basin

Bubblande lerpölar, sprutande gejsrar och varma källor dominerar landskapet omkring Norris, där luften är fylld av svavellukt och lava flyter under marken. Gångbanor vid Porcelain Basin och Back Basin gör det möjligt att komma riktigt nära den termiska aktiviteten.

Mammoth Hot Springs

Här strömmar kalksten ur marken och skapar vackra terrasser och varma källor. Det här området är ett bra ställe att leta efter wapiti-hjort som ofta betar på slätten vid Mammoth Junction. Håll utkik efter bergsgetter, bison och björnar när du är här.

Lamar Valley

Det här är kanske det bästa stället i hela Yellowstone att se djur. Särskilt varg som ibland kan ses från vägen. Men dalen har också stora bestånd av grizzlybjörnar, bisonoxar, gaffelantiloper, wapiti-hjortar och en mängd andra djur.

Hayden Valley

Yellowstones största dal är full av vilda djur. Prärievargar och bisonoxar ser man ofta här. Det samma gäller en mängd olika fåglar såsom svanar, pelikaner och tranor, samt fiskgjuse och vithövdad havsörn. Grizzlybjörnar söker sig till Hayden Valley under våren, medan hösten är en bra årstid att se wapiti-hjorten på.

Beartooth Highway

Vägen slingrar sig förbi klippiga berg och skogsklädda dalar i bergskedjan Absaroka och på högfjällsplatån Beartooth i Lamar Valley. Delar av sträckan ligger på över 3000 m höjd. Där har träden gett upp och landskapet domineras av låg vegetation, granit och otaliga sjöar.

Mount Washburn

Sträckan upp till toppen av denna slocknade vulkan är en av Yellowstones mest populära dagsvandringar. Vandringen är ungefär 10 km lång totalt sett, men utsikten från 3 100 m höjd är mödan värd! Man kan också få se både tjockhornsfår och björnar längs vägen.  

Grand Canyon of the Yellowstone

I form av två stora vattenfall forsar Yellowstone River här ner över kanten och landar i botten på en stor ravin. Ravinen är mer än en kilometer bred på toppen och över 300 meter djup. Vägar längs både norra och södra sidan bjuder på fantastiska utsiktsplatser.

Grand Teton

Mer vild natur väntar i Grand Teton National Park strax söder om Yellowstone. Här reser sig dramatiska bergstoppar upp över spegelblanka sjöar, ängar och slingrande floder. Håll utkik efter älg och fiskgjuse vid Oxbow Bend eller föreviga de så ofta fotograferade gamla byggnaderna Mormon Row med bergen i bakgrunden.

AdobeStock_94431259.jpeg
Klimatkompenserade resor

 Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till "Envira Amazonia REDD+" görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året! 

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd 

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet "Envira Amazonia REDD+" kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till. 

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här. 

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien. 

CO2 certificateCO2 certificate 2

Rejser til Bryce Canyon, Rejser til det vestlige USA
Resor till Bryce Canyon

Bryce Canyon National Park erbjuder en utav USA:s största naturupplevelser.

Många vandringsleder i Bryce Canyon

Från besökscentret kör bussar runt till parkens största sevärdheter. Det bästa sättet att uppleva Bryce Canyon på är dock till fots. Så gå av bussen och njut av utsikten från de många vackra utsiktsplatserna. Det finns fina förutsättningar för en vandringstur längs ravinens övre kant, men även en tur genom det klipplandskapet nere i dalen är en minst lika stor upplevelse. Här har väder och vind eroderat Paunsagunt platån och skapat otaliga spektakulära klippformationer och spiror i vackra, varma nyanser.

Upplev Bryce på cykel eller häst

Du kan också välja att hyra cyklar inne i nationalparken, vilket ger en möjlighet att se ett större område. Ett annat alternativ är att utforska parken till häst eller från ryggen på ett mula. Det är ett trevligt sätt att ta sig runt på och är långt mindre ansträngande än att gå.

Karta

Dag för dag

Spännande städer, fascinerande kultur och inte minst storslagna nationalparker väntar på denna fantastiska naturresa i centrala USA.

Dag 1: Avresa Sverige

Vid ankomsten till Denver hämtar du upp bilen på flygplatsen, så att du enkelt kan köra till ditt hotell för natten. Använd resten av dagen åt att vila ut efter resan, eller redan nu få ett första intryck av Denver. Denver började som ett litet stationssamhälle långt ute på landsbygden. Mycket har skett sedan dess, och idag är Denver en sprudlande metropol i snabb utveckling.

Dag 2: Denver

Använd dagen åt att njuta av Denver som är vackert belägen mellan Klippiga bergens många toppar. Det historiska Larimer Square är ett bra ställe att börja utforska staden. Du har sedan 16th Street Mall som erbjuder shopping, restauranger och massor av gatuliv. Denver är dessutom känt för sin fina botaniska trädgård, utmärkta zoo samt flera museum i världsklass. Däribland Denver Art Museum och Denver Museum of Nature & Science. Lockar folkvimlet mer, är staden också rikt på utmärkta kaféer med uteserveringar och olika mikrobryggerier där invånarna njuter av det härliga och soliga klimatet. Om tillfälle ge, prova den lokala delikatessen "Rocky Mountain ostron", som trots namnet inte har någonting med fisk och skaldjur att göra. Det är istället tjurtestiklar som är kryddade och friterade!

Dag 3: Denver – Cheyenne

Använd morgon i Denver, eller bege sig till kontakt norrut till Cheyenne, Wyoming. Den direkta vägen längs riksväg 25 tar högst några timmar. Men det är värt att ta en omväg till Rocky Mountain National Park i väster. Här strävar Klippiga bergens mäktiga toppar mot himlen och återspeglas samtidigt i de djupa blå fjällsjöarna. Vilda blommar fyller de alpina ängarna med ljusa färger och björnar, älg och bergsfår lever i områdena mellan bergen. En trevlig väg att köra är den från Black Hawk till Estes Park vid den så kallade Peak to Peak Scenic Byway.

Distans: ca 170 km

Dag 4: Cheyenne - Rapid City

Fortsätt norrut mot South Dakota. Den mest direkta vägen är väg 85 till Lusk, varifrån du kan fortsätta till Rapid City. Det finns dock flera utmärkta omvägar att välja på. Wind Cave National Park erbjuder fantastiska grottsystem och Custer State Park är känt för sina vackra sjöar och bisonoxar som betar på den vidsträckta prärien. Båda parkerna kan lätt besökas, exempelvis genom att svänga av vid Hot Spring och ta de små grusvägarna som leder genom parkerna. Vid Hot Spring kan du också besöka Mammoth Site och Evans Plunge pool.

Distans: ca 470 km

Dag 5: Rapid City

Rapid City är utgångspunkt för en rad spännande utflykter. Förslagsvis kan du stanna vid Wounded Knee där ett av de mest dramatiska slagen i Indiankrigen skedde den 29 december 1890. Du kan också uppleva det tidlösa landskapet i Badlands National Park, där miljontals år av erosion har format klipporna till surrealistiska skulpturer. Båda platserna kan enkelt kombineras på en dagstur söder om Rapid City. Eller spendera dagen i Custer State Park och Wind Cave National Park, om du inte besökte dem igår.

Dag 6: Rapid City – Mount Rushmore – Cody

Från Rapid City är det bara en kort bilresa till Mount Rushmore, där porträtten av de fyra amerikanska presidenterna finns uthuggna i berget. Härifrån fortsätter vägen genom vidsträckta landskap västerut mot staden Cody, som är nära förknippad med den legendariska Buffalo Bill. Mer än någon annan presenterade Buffalo Bull Vilda Västern till massorna i Europa, och spelade en stor roll i skapandet av den romantiska bilden av cowboys, indianer och den öppna prärien. En bild som fortfarande präglar vår uppfattning idag. Du kan lära dig mer om hans fantastiska liv på Buffalo Bill Historical Center och få uppleva atmosfären av Vilda Västern på Codys gator.

Distans: ca 630 km

Dag 7: Cody – Yellowstone

En vacker biltur väntar idag när du sätter kurs mot Yellowstone National Park. Se upp för älg, björn och bison längs vägen då de rör sig fritt i området. Väl framme i Yellowstone är resten av dagen fri att njuta av denna kända nationalpark som erbjuder naturupplevelser i världsklass.

Distans: ca 380 km

Dag 8: Yellowstone

Du har hela dagen att utforska Yellowstone, världens äldsta nationalpark. Du kan se gejsern Old Faithful skicka kokande vatten i en jättekaskad över 60 meter upp i luften. Eller varför inte upptäcka några av parkens mer än 200 andra gejsrar. Andra höjdpunkter är ravinen Grand Canyon of the Yellowstone där du hittar det mest berömda av parkens 110 vattenfall. Glöm heller inte terrasserna vid Mammoth eller Grand Prismatic Spring, som lyser upp landskapet som ett stort, färgglatt öga. Yellowstone är också känd för sitt rika djurliv och det finns goda chanser att se djur längs vägarna, eller på de många vandringsleder som slingrar sig genom det orörda landskapet.

Dag 9: Yellowstone – Jackson Hole

Flera stora naturupplevelser väntar idag när du kör söderut genom Yellowstone och Grand Teton National Park till staden Jackson Hole, belägen vid foten av Teton bergens spetsiga toppar. Detta är en perfekt bas för att utforska området och staden erbjuder en mängd aktiviteter. Jackson Hole är också en spännande stad i sig. Den har en fascinerande historia och flera historiska byggnader från den tid då cowboys kom ridande genom huvudgatan med laddade pistoler och ett vakande öga under sin storbrättade hatt. Du kan fortfarande stöta på cowboys i stan, men i en mer modern form. De har nu fått sällskap av turister, skidåkare och naturintresserade från hela världen som alla är med och bidrar till att ge staden dess speciella atmosfär.

Distans: ca 110 km

Dag 10: Jackson Hole – Salt Lake City

Njut av den sista morgonen i Jackson Hole, innan resan går söderut mot Salt Lake City. Staden grundades 1847 av en grupp mormonpionjärer som hade flytt våldet och fientlighet de hade stött på österut. Fler mormoner kom och sedan dess har ett stort mormonsamfund vuxit fram i staden. Salt Lake City är särskilt känd för sitt mormontempel, som absolut är värt ett besök. Du kan också köra förbi den stora saltsjön som gav staden dess namn och som är en kvarleva av den förhistoriska Lake Bonneville. Idag är stora delar av sjön uttorkade, vilket gör det kvarvarande vattnet mycket salt.

Distans: ca 430 km

Dag 11: Salt Lake City – Bryce Canyon

Landskapet skiftar tydligt karaktär när du kör söderut mot Bryce Canyon. Här har naturen eroderat stenplatån och skapat en sandlabyrint av spektakulära klippformationer och spiror i den vackra, varma toner. Börja eventuellt med besökscentret där du kan läsa om parkens natur och hoppa på den kostnadsfria shuttle bussen runt områdets sevärdheter. Däribland de fantastiska utsiktspunkterna längs ravinens kant. Men det är också värt att snöra på sig promenadskorna och bege sig ner i denna fascinerande värld av sten. Se dock till att vara tillbaka uppe på ravinens kant till solnedgången, då det mjuka ljuset får sandstensskulpturerna att lysa i gyllene toner.

Distans: ca 440 km

Dag 12: Bryce Canyon – Moab

Resan fortsätter mot Moab. Strax innan Moab är värt att svänga för att uppleva två av de vackraste naturområden i denna del av landet. Vid Dead Horse Point State Park belönas du med en fantastisk utsikt över Coloradofloden som slingrar sig genom det torra ökenlandskapet långt under dig. Fler dramatiska stenlandskap väntar ett par kilometer bort i den del av Canyonlands nationalpark som är känd som Island in the Sky. I båda områdena kan du utforska små vandringsleder och magnifika eroderade stenlandskap innan du fortsätter den sista biten mot Moab.

Distans: ca 400 km

Dag 13: Arches

Staden Moab har ett utmärkt läge omgivet av häftiga ökenlandskap. I väster har du Dead Horse Point State Park och Canyon Country, och nordväst Arches National Park, som fått sitt namn från de mer än 2000 naturliga stenvalv och stenbroar som finns i området. Däribland den så kallade Delicate Arch, som är parkens mest kända. Landskapet fulländas med orangeröda klippor, dramatiska raviner, stenspiror och balanserande stenblock som ger området en autentisk Vilda Västern-känsla. Arches National Park är inte stor, men det är värt att ta tid och gå några av de många korta vandringsleder som leder från huvudvägen fram till stenformationerna.

Dag 14: Moab – Denver

Från Moab leder Highway 25 direkt österut mot Denver. Det är också möjligt att ta den längre och vackrare vägen längs de mindre vägarna 24 och 67, vilka slingrar sig mellan bergen väster om motorvägen. Väl framme i Denver checkar du in på ditt hotell och har resten av dagen fri att utforska staden på egen hand.

Distans: ca 570 km

Dag 15: Avresa Denver

Det är dags att säga adjö till USA. Du lämnar din hyrbil och börjar resan hem till Sverige.

Dag 16: Ankomst Sverige

Efter ett flygplansbyte landar du på svensk mark igen.

Se alla dagar

Prisexempel

16 dagar från 20.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
USA - Aspen - ski_0

Skidhyra Aspen

Hyr skidutrustningen på plats i Aspen och slipp att släpa på och betala för skidorna på flyget.
 

6 dagar från 3.100 kr

disney-world-secrets1215

Disneyland i Kalifornien

Ett besök på Disneyland i Kalifornien är ett måste för familjer som semestrar i västra USA.
 

2 dagar från 1.650 kr

USA - New York - The Ride

The Ride i New York

En helt unik busstur runt New York där dansare, sångare och musiker förgyller de myllrande gatorna.

2 tim från 690 kr

USA - New York - New York City - gade.jpg

The New York Pass

The New York Pass är för dig som vill uppleva det bästa av The Big Apple på ett effektivt sätt.

1 dag från 1.440 kr

Australien - Queensland - Great Barrier Reef - snorkling 9.jpg

Snorkeltur från Key West

Utforska undervattensvärlden på denna snorklingstur i Key West med katamaran.

3 tim från 480 kr

USA - Florida - Miami Beach - 2_1

Hop-on Hop-off buss Miami

Upplev det bästa av Miami på en Hop on Hop off buss som stannar vid stadens alla sevärdheter.

48 tim från 450 kr

USA - Californien - Los Angeles - Rodeo Drive.jpeg

LA Hop-on Hop-off

Upplev det bästa av Los Angeles med obegränsad åkning på stadens Hop-on Hop-off bussar. 

24 tim från 530 kr

USA - Hawaii - Maui - Luau - Dans_1.jpg

Lokal Luau fest på Hawaii

Inget besök till Hawaii är komplett utan att uppleva en äkta hawaiiansk "Luau-fest".

4 tim från 1.120 kr

USA - New York - Hard Rock Cafe.jpeg

Hard Rock Café

Upplev legendariska Hard Rock Café i New York, Orlando, Las Vegas eller Hollywood.

1 middag från 360 kr

USA - Louisiana - New Orleans - Oak Alley Plantation (Custom).jpeg

Guidad rundtur på Oak Alley Plantation

På detta besök till Oak Alley Plantation får du inblick i livet i Louisiana under 1800-talet. 

5 tim från 640 kr

USA - Nevada - Las Vegas - Wolfgang Puck.jpeg

Kulinarisk resa utmed The Strip

Njut av god mat på utvalda restauranger samt guidning på The Strip i Las Vegas.  

3 tim från 1.430 kr

USA - District of Columbia - Washington D.C - Abraham Lincoln.jpg

Guidad cykeltur i Washington D.C.

Upplev USA:s huvudstad på en tre timmar lång guidad cykeltur till stadens största sevärdheter.

3 tim från 410 kr

USA - Californien - San Francisco - Sporvogn - 3.jpg

San Francisco CityPass

Upplev San Fransisco med CityPASS inkl. obegränsad åkning med lokaltrafiken. 

9 dagar från 960 kr

usa_-_new_york_-_new_york_city_-_skyline_-_frihedsgudinden_-_temarejser.jpg

New York CityPass

Entré till bland annat Empire State Building, Ellis Island, Frihetsgudinnan och 9/11 Memorial.

1 biljett från 1.350 kr

USA - Illinois - Chicago - North Avenue Beach.jpg

Chicago CityPass

Upplev fem av Chicagos största attraktioner till ett rabatterat pris med Chicago City Pass.

1 biljett från 990 kr

USA - Massachusetts-Boston.jpg

Boston CityPass

Få rabatt på fyra av Bostons största attraktioner med ett smart Boston City Pass.

1 biljett från 570 kr

USA - Hawaii - Maui - Hana - Natur - Vandfald - 2.jpg

Dagstur till Hana

Upplev dramatisk kust, brusande vattenfall och trevliga små samhällen längs Mauis vilda östkust.

1 dag från 1.690 kr

USA - californien - San francisco - golden gate - cykel 1.jpeg

På cykel över Golden Gate

Cykla över Golden Gate Bridge och upplev San Franciscos stora ikon på två hjul.

24 tim från 290 kr

USA - Illinois - Chicago - Downtown River_0.jpg

Stadsvandring i Chicago

Upplev det bästa av Chicago på denna guidade stadsvandring som både tar dig till North & South Side.

5 tim från 490 kr

USA - Massachusetts - Boston.jpg

Boston hop-on hop-off buss

Utforska historiska Boston på ett flexibelt och prisvärt sätt med stadens Hop-on Hop-off bussar. 

24 tim från 410 kr

RCCL-allure-big

Kryssning Karibien

Upplev underbara östra Karibien på en 7-nätter lång kryssning ombord på Allure of the Seas. 

8 dagar från 9.500 kr

usa - new york city- central park - biking.jpeg

Guidad cykeltur i Central Park

Upplev stämningen i Central Park i New York på denna guidade cykeltur med lokal guide.

2 tim från 500 kr

USA - Florida - Everglades - Alligator - 2_0

Go Miami Card

Hoppa över kön med ett Go Miami Card och få entré till mer än 40 sevärdheter i Miami.

1 biljett från 580 kr

USA - Florida - Orlando - Kennedy Space Center - 4.jpg

Kennedy Space Center

Besök Kennedy Space Center och få en fascinerande inblick i NASA och amerikansk rymdfart.

1 biljett från 530 kr

disney-world-secrets1215_0

Disney World i Orlando

Disney World i Orlando är varje barns dröm och här ingår fyra upplevelserika parker. 

2 dagar från 2.980 kr

USA - Florida - Florida Keys

Dagstur till Key West

Upplev den karibiska stämningen i mytomspunna Key West på en utflykt från Miami.

1 dag från 710 kr

USA - Californien - Napa Valley (2).jpg

Vintur till Napa och Sonoma Valley

Besök de berömda vingårdarna i Napa och Sonoma på denna dagstur från San Francisco.

1 dag från 1.090 kr

USA - Californien - San Francisco - Golden Gate - 8

San Francisco Multi Pass

Upplev det bästa av San Franciscos sevärdheter på en biljett. Välj mellan 1, 2, 3 eller 5-dagars giltighetstid.

2 dage från 810 kr.

Rejser til New Orleans, USA

Jazz cruise i New Orleans

Upplev Sydstaterna på det bästa sättet ombord på en hjulångare i New Orleans. 

2 tim från 460 kr

USA - Washington D.C. - hop on hop off

Hop-on hop-off buss Washington D.C.

Med Washington D.C.'s hop-on hop-off bussar får du överblick över sevärdheterna i USA:s huvudstad.

24 tim från 560 kr

pearl harbor memorial

Pearl Harbour & Oahu

En perfekt tur för dem som inte har så mycket tid men som ändå vill se mycket av Oahu.

1 dag från 1.050 kr

USA - Florida - Miami.jpg

Stadsrundtur & båtutflykt Miami

Utforska spännande och multkulturella Miami med lokal guide samt upplev staden på en båttur.

5 tim från 570 kr

USA - Arizona - Grand Canyon - hilikopter.jpg

Grand Canyon från Las Vegas

Flyg helikopter från Las Vegas till Grand Canyon med en total flygtid på 80 minuter.

4 tim från 4.490 kr

USA - New York City - Harlem - Gospel - 1.jpg

Harlem Gospel Tour

Guidad rundtur i stadsdelen Harlem som fulländas med en medryckande gospelkonsert i en lokal kyrka.

4 tim från 650 kr

USA - Florida - Everglades - Alligator - 4.jpg

Dagsutflykt till Everglades

Utforska våtområdet Everglades National Park på en svävare och se de fascinerande alligatorerna.

1 dag från 470 kr

USA - Florida - Orlando - Universal - 1.jpg

Universal Studios i Orlando

En fantastisk dag med häftiga åkattraktioner samt komma bakom kulisserna i filmens magiska värld.

 

2 dagar från 3.080 kr

USA - Hawaii - Oahu - Honolulu - USS Arizona Memorial - 1.jpg

Utflykt till Pearl Harbour

Få ett historiskt perspektiv på denna guidade utflykt till den amerikanska flottbasen Pearl Harbour.

4 tim från 370 kr

USA - New York - New York city - brooklyn bridge.jpg

Brooklyn Pizza Tour

Kombinera sevärdheter i spännande Brooklyn med pizza i världsklass. En smakfull utflykt! 

5 tim från 770 kr

USA - Arizona - Grand Canyon - Helikopter - 4

Grand Canyon med helikopter

Grand Canyons storhet upplevs allra bäst på en helikoptertur mellan ravinens branta klippväggar.

25 min från 2.440 kr

USA - New York City - Times Square - 9.jpg

Hop-on Hop-off buss NY

Upplev det bästa av New York med stadens Hop on Hop off bussar med över 50 hållplatser.
 

48 tim från 690 kr

USA - Californien - Monterey Bay - hval

Valsafari i Monterey Bay

Upplev det marina livet i Monterey Bay i Kalifornien på denna spännande valsafarin med guide. 

3 tim från 550 kr

USA - AJaleo

Gastronomi i Las Vegas

Denna tur ger dig en kväll fylld av härliga smakupplevelser på några utav Las Vegas bästa restauranger.
 

3 tim från 2.270 kr

USA - New York City - Skyline - 9

Empire State Building

Se New Yorks häftiga skyline från 86:e våningen på berömda Empire State Building.

1 biljett från 390 kr

USA - Californien - San Francisco - Golden Gate - 7.jpg

Sunset Cruise i San Francisco

Upplev San Francisco i solnedgången på en båttur under vackra Golden Gate Bridge.

4 tim från 810 kr

Alaska - Katami National park - bjørn

Björnsafari i Alaska

Upplev den vackra naturen i Kaimai National Park på denna heldagstur från Anchorage.

1 dag från 10.580 kr

royal_Enchantment_ship_GR-R-Bar_Detail_016

Kryssning Bahamas

Kryssa runt Bahamas på en 3-nätters lång kryssning med Navigator of the Seas.
 

4 dagar från 5.900 kr

USA - Florida - Airboat ride - Foto Visit Florida

Everglades Safari Park

Utforska spännade Everglades National Park med en entrébiljett till parken inkl.air boat tur.
 

3 tim från 230 kr

Island Reykjavik.jpg

Gör stopp på Island

Dela upp resan till Nordamerika och gör ett stopp på Island där unik natur och bra uteliv i Reykjavik väntar.

3 dagar från 3.400 kr

USA - Californien - LA - Universal Studios

Universal Studios Hollywood

Universal studios bjuder på häftiga upplevelser och åkattraktioner bakom kulisserna i filmens värld.

1 dag från 1.050 kr

USA - Californien - Santa Monica - Pier - (2).jpg

Båtutflykt San Francisco Bay

San Franciscos skyline bör upplevas från vattnet med en fantastisk utsikt även mot Alcatraz & Golden Gate.

3 tim från 290 kr

Christmas Lights Tour - 11.jpg

Julbelysning i Brooklyn

Se alla vackra juldekorationer och kreativa ljussättningar runt om i Brooklyn.

5 tim från 540 kr

USA - Californien - San Francisco - Huse (2)

Hop-on Hop-off buss San Francisco

Utforska alla spännande sevärdheter i San Francisco med stadens Hop on Hop off bussar.

24 tim från 520 kr

Canada - Newfoundland - St. John's - hval

Isberg och valsafari vid St. John’s

Upplev isberg och knölvalar vid St. John's i Newfoundland på en två timmar lång båttur.  
2 tim från 680 kr

2 tim från 680 kr

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
hyra hus i florida 2

Hyra hus i Florida

 • Hus med egen pool
 • Perfekt för familjer
 • Hus över hela Florida
   

7 dagar från 8.700 kr

DSC02440.jpg

Västra USA med husbil

 • Roadtrip med husbil
 • Nationalparker & vacker natur
 • Las Vegas & San Francisco

17 dagar från 14.500 kr

rsz_usa_-_florida_-_fort_myers

Familjesemester i Fort Myers

 • En av USAs bästa stränder
 • Tid för avslappning
 • Många utflyktsalternativr
   

9 dagar från 11.500 kr

monument valley.jpeg

Route 66 med bil

 • Roadtrip längs Route 66
 • Amerikansk historia 
 • 50-tals miljöer och kända städer
   

17 dagar från 30.400 kr

Miami-sunset

Familjesemester i Miami

 • Upplev legendariska Miami Beach
 • Sol och bad Miami Beach
 • Shoppingmöjligheter i världsklass

9 dagar från 10.800 kr

USA - Florida - Miami Beach - Lifeguard - 1.jpg

Floridas höjdpunkter

 • Sol & bad i Fort Myers
 • Rundresa med bil
 • Orlando, Key West, Miami
   

11 dagar från 11.900 kr

USA - Alaska - Bjoern - Grizzly.jpg

Yukon och Alaska med bil

 • Upplev orörda vildmarker
 • Besök charmerande små städer
 • Njut av friheten med egen bil

15 dagar från 40.300 kr

Rejsemagasin om USA

Västra USA & Nationalparker

 • Roadtrip i västra USA med bil
 • L.A, Las Vegas, San Francisco
 • Grand Canyon & Yosemite
   

15 dagar från 20.700 kr

Vit sandstrand med palmer och turkost vatten, Cook

Jorden runt - Japan, Nya Zeeland, Cooköarna & USA

 • Storstad
 • Naturupplevelser
 • Sol & bad på Cooköarna

34 dagar från 46.800 kr

A1_Guestroom_Update_05_20180312.FINAL_

Skidresa Snowmass Limelight Hotel

 • Modern design och hög standard
 • Perfekt läge med ski in/ski out
 • Snowmass nyaste hotell
   

9 dagar från 22.700 kr

USA - californien - san francisco - Golden gate bridge 7 (2)

Hawaii & San Francisco

 • Kombinera stad med sol & bad
 • Alcatraz & Golden Gate Bridge
 • Njut av Hawaiis stränder & natur
   

11 dagar från 20.200 kr

usa - colorado - aspen - mollygibson.jpg

Skidresa Aspen Molly Gibson

 • Charmigt skidhotell inne i Aspen
 • Frukost och after ski ingår
 • 3 min till restauranger och uteliv
   

9 dagar från 19.500 kr

usa-florida-fort lauderdale

Kryssning Karibien och Florida

 • Nöjesparker i Orlando
 • Kryssa i Karibien
 • Shopping i Miami
   

14 dagar från 23.700 kr

pool-beach-at-the-don-cesar-hotel

Kryssning Karibien och St. Petes för par

 • Balkonghytt inkl. dryckespaket
 • Strandboende i St. Pete Beach
 • Besök flera karibiska öar
   

15 dagar från 33.900 kr

USA - Hawaii - Maui - Tropical Beach.jpg

Hawaii & San Francisco In Style

 • Sevärdheter i San Francisco
 • Sol och bad på Maui
 • Lyxiga och härliga hotell
   

11 dagar från 25.300 kr

kauai-hawaii

Hawaiis höjdpunkter

 • Upplev 3 av Hawaiis öar
 • Oahu, Hawaii Island & Maui
 • Vulkaner, stränder & natur
   

14 dagar från 24.600 kr

florida i poolvilla

Florida i poolvilla

 • Njut av lugnet i eget hus
 • Dagsutflykter med hyrbil
 • Bra prisläge & flexibel reslängd
   

9 dagar från 10.600 kr

USA - Massachusetts - Boston - Beacon Hill - 2.jpg

Östra USA med bil

 • Boston, Washington & New York
 • Makalösa Niagarafallen
 • Historia & kultur
   

13 dagar från 24.800 kr

texas - longhorn - 2500x1300px

Tåg i USA – Texas

 • Historiska San Antonio
 • Rymdverksamhet i Houston
 • Modern cowboykultur
   

9 dagar från 18.100 kr

Amtrak - tog 3.jpg

Tåg i USA - Natur och storstäder

 • Res med tåg
 • Fina nationalparker
 • Salt Lake City & San Francisco
   

11 dagar från 24.000 kr

USA - Amtrek Vacations - togrejser - tog og smukke landskaber

Tåg i USA - Kust till kust

 • Korsa USA med tåg
 • Avslappning på tåget
 • God tid på egen hand
   

13 dagar från 28.300 kr

USA - Wyoming - Grand Teton National Park - 6

USAs Vilda Västern & Yellowstone

 • Från Wyoming till New Mexico
 • Upplev öken, glaciärer och berg
 • Njut av friheten med egen bil

16 dagar från 20.200 kr

1 The Gant - Signature Winter

Skidresa Aspen The Gant

 • Hög standard
 • Stora moderna lägenheter
 • Uppvärmd utomhuspool
   

9 dagar från 21.500 kr

USA - Colorado - Aspen - Hotell - Limelight

Skidresa Aspen Limelight Hotel

 • Fantastiskt hotell mitt i Aspen
 • Mycket hög standard, bra läge
 • Gångavstånd till liftar
   

9 dagar från 28.500 kr

North American Vacation Homes - USA - Florida - Fort Myers - udefra 2

Poolvilla vid Fort Myers and Sanibel

 • Egen villa med pool
 • Fantastiska stränder
 • Massor av aktiviteter
   

9 dagar från 12.500 kr

mexico.jpeg

New York och Mexiko kombo

 • Shopping och nöje i New York
 • Historia och natur i Mexiko
 • Vita stränder och turkost vatten
   

13 dagar från 19.300 kr

USA - Florida - Orlando - rutchebane.jpeg

Familjesemester i Orlando

 • Fantastiska nöjesparker
 • Gott om tid att uppleva Orlando
 • Perfekt familjesemester
   

9 dagar från 10.800 kr

USA - nevada - las vegas (3).jpg

Västra USA med bil

 • Los Angeles & San Francisco
 • Upplev nationalparkerna
 • Roadtrip med egen bil
   

16 dagar från 16.500 kr

Panoramic Pennybacker Bridge over Colorado flod og kalksten klippe i Austin, rejser til Sydstaterne, USA

Texas med bil

 • Upplev USA:s vilda västern
 • Musik, kultur och rymdcenter
 • Historia längs Mission Trail

14 dagar från 20.800 kr

USA - Illinois - Chicago - Downtown River_0.jpg

Tåg i USA - I musikens spår

 • Musik & historia
 • Chicago till New Orleans
 • Mycket tid på egen hand
   

10 dagar från 20.900 kr

USA - Colorado - Aspen - Skiløb (7)_0

Skidresa Hotel Aspen

 • Härlig utsikt över bergen
 • Centralt läge i  Aspen
 • Frukost och after ski ingår

9 dagar från 19.500 kr

USA - hawaii - honolulu.jpeg

Stora Hawaiiresan

 • Hawaii - Stillahavets pärla
 • Tropiska stränder & klimat
 • Oahu, Hawaii Island, Kauai & Maui
   

18 dagar från 31.400 kr

USA - New York City - Brooklyn Bridge - 2 (1).jpg

Weekend i New York

 • Weekend i New York
 • Inkl. flyg & hotell
 • Shopping, restauranger & nöje
   

6 dagar från 10.100 kr

USA - Louisiana - New Orleans - trumpet.jpg

Blues Highway

 • Från Chicago till New Orleans
 • Kör på legendariska Route 66
 • Musik och kultur i sydstaterna
   

16 dagar från 27.000 kr

RCCL-oasis_aerial064-jpg

Kryssning Karibien via New York och Miami

 • Kultur och shopping i New York
 • Strand och art-deco i Miami
 • Sol och bad i Karibien
   

14 dagar från 25.300 kr

beach_playa_del_carmen_589750286_0

Florida och Mexiko kombo

 • Nöjesparker i Florida 
 • Shopping och art-deco i Miami
 • Mexikos turkosa vatten 
   

14 dagar från 17.800 kr

Miami-sunset

Florida och New York

 • Sightseeing i New York
 • Njut av sol & strand i Miami
 • Perfekt kombination
   

10 dagar från 11.800 kr

USA - Alaska - Bjoern - Natur - 2.jpg

Rundresa med bil i Alaska

 • Alaskas storslagna natur
 • Världens sista vildmark
 • Bil & boende är bokat
   

16 dagar från 38.000 kr

florida-Fort-Lauderdale.jpg

Familjesemester i Fort Lauderdale

 • Fina vita sandstränder
 • Tid för avslappning
 • Många utflyktsalternativ
   

9 dagar från 13.100 kr

USA - Louisiana - New Orleans - Oak Alley Plantation (Custom).jpeg

Med bil genom Sydstaterna

 • Spännade resa i Södern
 • Musik, kultur & historia
 • Bil & boende bokat
   

16 dagar från 31.900 kr

usa-florida-boern4

Florida runt med bil

 • Två veckor med egen bil
 • Härlig familjesemester
 • Sol & bad samt upplevelser
   

17 dagar från 15.300 kr

USA new england vermont church AdobeStock_128258362 2500 px

New Englands höjdpunkter

 • Bila genom New England
 • Starta & sluta i Boston
 • Vackra  naturupplevelser
   

13 dagar från 17.700 kr

USA - Louisiana - New Orleans - Huse - Temarejser.jpg

Jazz, natur och plantager i Sydstaterna

 • God mat och musik i New Orleans
 • Besök flera vackra plantager 
 • Historiska platser och museum
   

10 dagar från 15.900 kr

USA - Louisiana - New Orleans - French Quarter - 1

New Orleans till Miami med bil

 • Bila från Södern till Florida
 • Natur, sol & bad
 • Bil från New Orleans till Miami
   

12 dagar från 19.100 kr

USA - oregon - Heceta Head Lighthouse.jpeg

Oregon - det okända USA

 • Storslagna naturupplevelser
 • Mikrobryggerier och cowboykultur
 • Historiska städer
   

14 dagar från 25.100 kr

USA - nevada - las vegas (2).jpg

Västra USA – The Grand Tour

 • Highway 1 längs Stilla havet
 • Solnedgång över Grand Canyon
 • Las Vegas och San Francisco

22 dagar från 18.200 kr

USA - wyoming - Yellowstone - buffalo.jpeg

Nordvästra USA och Kanada i bil

 • Road trip i USA och Kanada 
 • Imponerande nationalparker
 • Njut av vackra städer

16 dagar från 20.400 kr

USA - Utah - Zion National park (2)

Kalifornien & Sydvästra USA

 • Los Angeles, San Francisco och San Diego
 • Grand Canyon & Yosemite NP
 • Sol & värme
   

21 dagar från 25.300 kr

Havsörn som flyger längs med kust i Alaska

Kryssning Alaska och kör-själv i Kanada

 • Kryssning utmed Alaskas kust 
 • Insideshytt inkl. dryckespaket
 • Kör-själv i nationalparkerna

16 dagar från 30.800 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png