rsz_shutterstock_674795437

Den stora naturresan med Yellowstone

Spännande städer, fascinerande kultur och inte minst storslagna nationalparker väntar på denna fantastiska naturresa i centrala USA.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

16 dagar från 25.100 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

På denna resa kommer du att besöka några av USA: s mest storslagna nationalparker i kombination med spännande städer rika på kultur och historia. Du får höra om indiankrigen vid Wounded Knee, uppleva mormonsamfundet i Salt Lake City och möta moderna cowboys i Jackson Hole. Dessutom besöka ett pärlband av nationalparker. Från eroderade ökenklippor i Bryce Canyon, Badlands och Arches till Klippiga bergens spetsiga bergstoppar och glänsande sjöar i närheten av Denver. I Yellowstone och Grand Teton letar björnar föda mellan sprutande gejsrar och vattenfall, medan bisonflocken betar på den öppna prärien i Custer State Park. Resan börjar och slutar i Denver och görs på bästa möjliga sätt, nämligen bakom ratten i en bil. Det ger dig den ultimata friheten utforska detta vackra hörn av landet helt i din egen takt.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Karta

Dag för dag

Spännande städer, fascinerande kultur och inte minst storslagna nationalparker väntar på denna fantastiska naturresa i centrala USA.

Dag 1: Avresa Sverige

Vid ankomsten till Denver hämtar du upp bilen på flygplatsen, så att du enkelt kan köra till ditt hotell för natten. Använd resten av dagen åt att vila ut efter resan, eller redan nu få ett första intryck av Denver. Denver började som ett litet stationssamhälle långt ute på landsbygden. Mycket har skett sedan dess, och idag är Denver en sprudlande metropol i snabb utveckling.

Dag 2: Denver

Använd dagen åt att njuta av Denver som är vackert belägen mellan Klippiga bergens många toppar. Det historiska Larimer Square är ett bra ställe att börja utforska staden. Du har sedan 16th Street Mall som erbjuder shopping, restauranger och massor av gatuliv. Denver är dessutom känt för sin fina botaniska trädgård, utmärkta zoo samt flera museum i världsklass. Däribland Denver Art Museum och Denver Museum of Nature & Science. Lockar folkvimlet mer, är staden också rikt på utmärkta kaféer med uteserveringar och olika mikrobryggerier där invånarna njuter av det härliga och soliga klimatet. Om tillfälle ge, prova den lokala delikatessen "Rocky Mountain ostron", som trots namnet inte har någonting med fisk och skaldjur att göra. Det är istället tjurtestiklar som är kryddade och friterade!

Dag 3: Denver – Cheyenne

Använd morgon i Denver, eller bege sig till kontakt norrut till Cheyenne, Wyoming. Den direkta vägen längs riksväg 25 tar högst några timmar. Men det är värt att ta en omväg till Rocky Mountain National Park i väster. Här strävar Klippiga bergens mäktiga toppar mot himlen och återspeglas samtidigt i de djupa blå fjällsjöarna. Vilda blommar fyller de alpina ängarna med ljusa färger och björnar, älg och bergsfår lever i områdena mellan bergen. En trevlig väg att köra är den från Black Hawk till Estes Park vid den så kallade Peak to Peak Scenic Byway.

Distans: ca 170 km

Dag 4: Cheyenne - Rapid City

Fortsätt norrut mot South Dakota. Den mest direkta vägen är väg 85 till Lusk, varifrån du kan fortsätta till Rapid City. Det finns dock flera utmärkta omvägar att välja på. Wind Cave National Park erbjuder fantastiska grottsystem och Custer State Park är känt för sina vackra sjöar och bisonoxar som betar på den vidsträckta prärien. Båda parkerna kan lätt besökas, exempelvis genom att svänga av vid Hot Spring och ta de små grusvägarna som leder genom parkerna. Vid Hot Spring kan du också besöka Mammoth Site och Evans Plunge pool.

Distans: ca 470 km

Dag 5: Rapid City

Rapid City är utgångspunkt för en rad spännande utflykter. Förslagsvis kan du stanna vid Wounded Knee där ett av de mest dramatiska slagen i Indiankrigen skedde den 29 december 1890. Du kan också uppleva det tidlösa landskapet i Badlands National Park, där miljontals år av erosion har format klipporna till surrealistiska skulpturer. Båda platserna kan enkelt kombineras på en dagstur söder om Rapid City. Eller spendera dagen i Custer State Park och Wind Cave National Park, om du inte besökte dem igår.

Dag 6: Rapid City – Mount Rushmore – Cody

Från Rapid City är det bara en kort bilresa till Mount Rushmore, där porträtten av de fyra amerikanska presidenterna finns uthuggna i berget. Härifrån fortsätter vägen genom vidsträckta landskap västerut mot staden Cody, som är nära förknippad med den legendariska Buffalo Bill. Mer än någon annan presenterade Buffalo Bull Vilda Västern till massorna i Europa, och spelade en stor roll i skapandet av den romantiska bilden av cowboys, indianer och den öppna prärien. En bild som fortfarande präglar vår uppfattning idag. Du kan lära dig mer om hans fantastiska liv på Buffalo Bill Historical Center och få uppleva atmosfären av Vilda Västern på Codys gator.

Distans: ca 630 km

Dag 7: Cody – Yellowstone

En vacker biltur väntar idag när du sätter kurs mot Yellowstone National Park. Se upp för älg, björn och bison längs vägen då de rör sig fritt i området. Väl framme i Yellowstone är resten av dagen fri att njuta av denna kända nationalpark som erbjuder naturupplevelser i världsklass.

Distans: ca 380 km

Dag 8: Yellowstone

Du har hela dagen att utforska Yellowstone, världens äldsta nationalpark. Du kan se gejsern Old Faithful skicka kokande vatten i en jättekaskad över 60 meter upp i luften. Eller varför inte upptäcka några av parkens mer än 200 andra gejsrar. Andra höjdpunkter är ravinen Grand Canyon of the Yellowstone där du hittar det mest berömda av parkens 110 vattenfall. Glöm heller inte terrasserna vid Mammoth eller Grand Prismatic Spring, som lyser upp landskapet som ett stort, färgglatt öga. Yellowstone är också känd för sitt rika djurliv och det finns goda chanser att se djur längs vägarna, eller på de många vandringsleder som slingrar sig genom det orörda landskapet.

Dag 9: Yellowstone – Jackson Hole

Flera stora naturupplevelser väntar idag när du kör söderut genom Yellowstone och Grand Teton National Park till staden Jackson Hole, belägen vid foten av Teton bergens spetsiga toppar. Detta är en perfekt bas för att utforska området och staden erbjuder en mängd aktiviteter. Jackson Hole är också en spännande stad i sig. Den har en fascinerande historia och flera historiska byggnader från den tid då cowboys kom ridande genom huvudgatan med laddade pistoler och ett vakande öga under sin storbrättade hatt. Du kan fortfarande stöta på cowboys i stan, men i en mer modern form. De har nu fått sällskap av turister, skidåkare och naturintresserade från hela världen som alla är med och bidrar till att ge staden dess speciella atmosfär.

Distans: ca 110 km

Dag 10: Jackson Hole – Salt Lake City

Njut av den sista morgonen i Jackson Hole, innan resan går söderut mot Salt Lake City. Staden grundades 1847 av en grupp mormonpionjärer som hade flytt våldet och fientlighet de hade stött på österut. Fler mormoner kom och sedan dess har ett stort mormonsamfund vuxit fram i staden. Salt Lake City är särskilt känd för sitt mormontempel, som absolut är värt ett besök. Du kan också köra förbi den stora saltsjön som gav staden dess namn och som är en kvarleva av den förhistoriska Lake Bonneville. Idag är stora delar av sjön uttorkade, vilket gör det kvarvarande vattnet mycket salt.

Distans: ca 430 km

Dag 11: Salt Lake City – Bryce Canyon

Landskapet skiftar tydligt karaktär när du kör söderut mot Bryce Canyon. Här har naturen eroderat stenplatån och skapat en sandlabyrint av spektakulära klippformationer och spiror i den vackra, varma toner. Börja eventuellt med besökscentret där du kan läsa om parkens natur och hoppa på den kostnadsfria shuttle bussen runt områdets sevärdheter. Däribland de fantastiska utsiktspunkterna längs ravinens kant. Men det är också värt att snöra på sig promenadskorna och bege sig ner i denna fascinerande värld av sten. Se dock till att vara tillbaka uppe på ravinens kant till solnedgången, då det mjuka ljuset får sandstensskulpturerna att lysa i gyllene toner.

Distans: ca 440 km

Dag 12: Bryce Canyon – Moab

Resan fortsätter mot Moab. Strax innan Moab är värt att svänga för att uppleva två av de vackraste naturområden i denna del av landet. Vid Dead Horse Point State Park belönas du med en fantastisk utsikt över Coloradofloden som slingrar sig genom det torra ökenlandskapet långt under dig. Fler dramatiska stenlandskap väntar ett par kilometer bort i den del av Canyonlands nationalpark som är känd som Island in the Sky. I båda områdena kan du utforska små vandringsleder och magnifika eroderade stenlandskap innan du fortsätter den sista biten mot Moab.

Distans: ca 400 km

Dag 13: Arches

Staden Moab har ett utmärkt läge omgivet av häftiga ökenlandskap. I väster har du Dead Horse Point State Park och Canyon Country, och nordväst Arches National Park, som fått sitt namn från de mer än 2000 naturliga stenvalv och stenbroar som finns i området. Däribland den så kallade Delicate Arch, som är parkens mest kända. Landskapet fulländas med orangeröda klippor, dramatiska raviner, stenspiror och balanserande stenblock som ger området en autentisk Vilda Västern-känsla. Arches National Park är inte stor, men det är värt att ta tid och gå några av de många korta vandringsleder som leder från huvudvägen fram till stenformationerna.

Dag 14: Moab – Denver

Från Moab leder Highway 25 direkt österut mot Denver. Det är också möjligt att ta den längre och vackrare vägen längs de mindre vägarna 24 och 67, vilka slingrar sig mellan bergen väster om motorvägen. Väl framme i Denver checkar du in på ditt hotell och har resten av dagen fri att utforska staden på egen hand.

Distans: ca 570 km

Dag 15: Avresa Denver

Det är dags att säga adjö till USA. Du lämnar din hyrbil och börjar resan hem till Sverige.

Dag 16: Ankomst Sverige

Efter ett flygplansbyte landar du på svensk mark igen.

Se alla dagar

Prisexempel

16 dagar från 25.100 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png