0775-888 088 FÅ OFFERT
Brasilien: Imponerande vattenfall, Pantanal & Amazonas

Brasilien: Imponerande vattenfall, Pantanal & Amazonas

Upplev de imponerande Iguazúfallen, Pantanals tropiska tropiska våtmarker och en unik flodkryssning i Amazonas. Denna underbara resa i Brasilien är fullspäckad med äventyr! 

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

16 dagar från 75.600 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Brasilien: Imponerande vattenfall, Pantanal & Amazonas. Denna unika resa i Brasilien kombinerar upplevelser i landets pulserande storstäder med äventyr i några av de mest fantastiska naturområdena i hela världen. Känn sambans rytmer i Rio De Janeiro, känn kraften av de mäktiga Iguazúfallen, låt dig dras med av São Paulos stadsliv, upplev biodiversiteten i Pantanals våtmarksområden och betrakta Amazonas’ regnskog när du glider förbi på en enastående flodkryssning. 

Det är få länder som kan mäta sig med Brasiliens naturupplevelser. Från världens största flodområde, Amazonas, med ett fantastiskt djurliv, mäktiga Iguazúfallen, till Rio’s samba-rytmer och fantastiska kök. På den här resan till Brasilien får du möjlighet att uppleva de verkliga höjdpunkterna.

 

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Upplev de imponerande Iguazúfallen, Pantanals tropiska tropiska våtmarker och en unik flodkryssning i Amazonas. Denna underbara resa i Brasilien är fullspäckad med äventyr! 

Dag 1: Avresa Sverige

Idag reser du från Sverige till Brasiliens mest berömda stad, Rio de Janeiro.

Dag 2 – 5: Rio de Janeiro

Vid ankomsten till Rio de Janeiro, blir du mött av vår lokala representant som ordnar transporten till ditt hotell under de tre första nätterna, Hilton Rio de Janeiro. Med ett utmärkt läge vid Copacabana stranden, är hotellet en perfekt bas för en oförglömlig vistelse i denna mycket speciella stad. Under de närmaste dagarna har du gott om möjligheter att se och uppleva Rio de Janeiros andra berömda ikoner som Sockertoppen, Ipanema och naturligtvis Cristo Redentor (Kristus frälsaren) statyn på toppen av Corcovado som är Rios landmärke. Du kan njuta av Caipirinha drinkar medan du låter dig uppslukas av det unika strandlivet, samt besöker de magnifika subtropiska regnskogarna runt omkring. Rio de Janeiro är fylld till brädden med vitalitet och liv, och det har aldrig funnits en bättre tid att uppleva skönheten och energin här i Brasiliens inofficiella huvudstad. 

Utflykter:

Halvdagstur till Corcovado med kuggtåg
Denna tur med kuggtåg tar dig upp till Rios största sevärdhet: Corcovado med den fantastiska kristusstatyn Cristo Redentor på toppen. Här kan du njuta av den vackra utsikten över en av världens vackraste städer. 

Privat tur på 4 timmar. Om du vill ha en specifik avgångstid måste detta anges vid bokning. Annars kommer vårt team att planera turen utefter den bästa tillgängliga tidspunkten. 

Halvdagstur til Sockkertoppen med linbana
Denna halvdagstur startar i Rios centrum och tar dig till Praia Vermelha, där linbanan avgår mot Pão de Açúcar - det portugisiska namnet för Sockertoppen. Efter denna upplevelse med de fantastiska vyerna över staden och havet, kommer du inte kunna att undgå att nynna på Bossa Nova klassikern The Girl From Ipanema.

Privat tur på 4 timmar. Ange önskad avgångstid till din resekonsult vid beställning. 

 

Dag 5 – 7: Foz do Iguaçu

Idag fortsätter resan vidare från Rio de Janeiro till Foz do Iguaçu. Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen. Vid ankomsten blir du mött av vår lokala representant som ordnar transporten vidare till hotellet där du ska bo de kommande två nätterna, The Bourbon Cataratas do Iguaçu Resort, som endast är en kort bilresa från flygplatsen och vattenfallen. Här kan du njuta av de stora och välutrustade rummen, samt njuta av stadens utbud av gourmetrestauranger. Foz do Iguacu på den brasilianska sidan, Puerto Iguazú på den argentinska sidan är inte endast porten till de hisnande vackra och imponerande Iguazúfallen, utan det är även här gränserna mellan de tre länderna Argentina, Brasilien och Paraguay möts. Huvudattraktionen i detta område är nationalparken med de 270 fantastiska vattenfallen. Den vackra subtropiska flora och mångfalden av fauna i regionen lockar besökare från hela världen. 

 

Utflykter:

Den brasilianska sidan av Iguazúfallen
På denna halvdagstur kommer du att uppleva den otroliga panoramautsikten över Iguazúfallen. Från de fantastiska utsiktsplatserna på den brasilianska sidan, kan du njuta av den oförstörda skönheten och förundras över den otroliga omfattningen av detta naturliga underverk.

Privat tur på 4 timmar. Om du vill ha en specifik avgångstid måste detta anges vid bokning. Annars kommer vårt team att planera turen utefter den bästa tillgängliga tidspunkten. 

Den argentinska sidan av Iguazúfallen
På denna utflykt får du en bättre upplevelse av de hisnande vattenfallen som nyligen utnämndes till ett av världens sju naturliga underverk. Så många som tre stigsystem och flera gångbroar ger dig möjligheten att få uppleva vattenfallets och den omgivande djungelns naturliga skönhet, när du rör dig genom nationalparken. Från de lägst belägna stigarna kan du betrakta vattenfallet underifrån och få en överväldigande känsla av de enorma dimensionerna. De övre stigarna leder dig upp över vattenfallet, och här kan du även se vattenfallets omfattning precis ovanifrån. Inget besök i Iguazú är fulländat utan en tur förbi det största av vattenfallen, Devil’s Throat Falls. Här står du endast några meter ifrån de enorma kaskaderna av vatten som dundrar mot djupet nedanför. 

Varaktighet: 09:00 till 15:00 som en privat utflykt.

Båttur till Iguazúfallen
Avsluta ditt besök på den argentinska sidan av Iguazúfallen med en spännande åktur under själva fallen. På denna korta, men äventyrliga båttur, kommer din puls garanterat att gå upp, när båten närmar sig de dundrande vattenkaskaderna som står som en vägg framför dig. Du kommer garanterat att bli blöt, men det är faktiskt underbart uppfriskande i den tropiska värmen. 

Varaktighet 10 minuter. Grupptur i kombination med turen ’Den argentinska sidan av Iguazúfallen’, och med max 45 personer i båten.

Dag 7 – 8: São Paulo

Idag fortsätter resan vidare från Foz do Iguaçu till Brasiliens största stad São Paulo.  Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen. Vid ankomsten blir du mött av vår lokala representant som ordnar transporten vidare till hotellet där du ska bo i en natt. Det mycket centralt belägna L’Hotel PortoBay São Paulo, där du endast befinner dig ett kort avstånd från de bästa restaurangerna, barerna, muséerna och exklusiva butikerna i staden. 

Utflykt:

Stadstur i São Paulo
Upplev São Paulos största sevärdheter på denna stadstur med egen guide. På turen kommer du bland annat att få se de viktigaste byggnaderna i den gamla stadsdelen, det moderna finanscentret och stadens äldsta tågstation. 

Privat tur på 4 timmar.

Dag 8 – 11: Norra Pantanal

Idag fortsätter resan norrut från São Paulo mot Cuiabá. Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen. Vid ankomsten blir du mött av vår lokala representant som ordnar transporten (grupp) vidare till norra Pantanal och Pousada Rio Mutum Eco-Lodge där du ska bo de kommande 3 nätterna. Bilresan från flygplatsen är 130 km och tar cirka 2 och en halvtimme. Pousada Rio Mutum med sin fantastiska och natursköna omgivning, är smakfullt inrett i en enkel stil som avspeglar den lokala kulturen. Mellan de spännande utflykterna i området har du gott om möjligheter att koppla av vid poolen. Norra Pantanal är ett fantastiskt tropiskt våtmarksområde med en otrolig mångfald av djurarter. Den isolerade regionen är ett paradis för naturälskare och äventyrare och du kommer att bli helt uppslukad av den mycket varierande naturliga skönheten. Med lite tur kan du få se djur såsom kapybarer, kajmaner, myrslokar, tapirer, vrålapor och jaguarer, samt iaktta de otaliga fågelarterna. Varje dag är ett nytt äventyr här, när du vandrar, rider eller paddlar kanot i området och upplever den stora biodiversiteten. 

 

Utflykt:

Pousada Rio Mutum Eco-Lodge (3 nätters program)
Under din vistelse kan du uppleva Pantanals naturliga skönhet. Vid ankomsten kan du koppla av och njuta av stugans vackra omgivningar. Ett måste är att smaka på den delikata piratfisksoppan! På dag 2, efter en god och näringsrik frukost, är du redo att uppleva den fantastiska naturen på hästrygg vid Siá Mariana Bay. Du kommer att förvånas över hur många fåglar, djur och reptiler du ser på din väg. På eftermiddagen är det dags för en båttur och fotosafari på Mutumflodens kristallklara vatten. Här kommer du att uppleva strålar, gigantiska uttrar, stim av småfiskar och en massa fågelarter. På kvällen, efter middagen, är det dags för en jeeptur där du kommer att få möjligheten att se ännu fler djur. Den tredje dagen bjuder på en morgonvandring genom djungeln och över de öppna landskapen. På eftermiddagen kan du få uppleva fågel- och djurlivet med båt och njuta av en unik solnedgång medan du fiskar efter piratfisk. På kvällen matas kajmanerna med piratfisken och det finns möjlighet att upptäcka det nattliga djurlivet. Den sista dagen måste du gå upp väldigt tidigt, för det är nämligen dags att beundra den vackra soluppgången från Mutumfloden i en kanot.

Dag 11 – 12: Manaus

Du blir hämtad på hotellet (grupp) och körd tillbaka till flygplatsen i Cuiabá. Idag fortsätter resan till Manaus med flyg (med ett flygbyte). Vid ankomsten blir du mött av vår lokala representant som ordnar transporten vidare till Tropical Manaus Ecoresort där du ska bo en enkelnatt. Resorten ligger 20 minuter från Manaus’ centrum. Staden, som är utgångspunkten för de äventyrliga upplevelserna i den brasilianska Amazonas är känd som “Amazonas hjärta”. Här kan du se vacker europeisk arkitektur som härstammar från tiden kring den så kallade “gummiboomen” som var i slutet av 1800-talet. På den tiden flödade Manaus i pengar och blev därför en stor och viktig stad i Brasilien. Du kan även se ut över den mäktiga Rio Negro (den svarta floden) och Solimõesfloden, här, där de möts och som bifloder rinner längs Amazonfloden. 

Dag 12 – 15: Amazonas flodkryssning

Efter en kort bilresa från hotellet anländer du till den lyxiga flodbåten, där du ska tillbringa de kommande 3 nätterna på en mycket speciell flodkryssning. De följande dagarna åker du in i hjärtat av Amazonas’ regnskog, där du kommer att uppleva en helt enastående biodiversitet och en otroligt vacker natur som du inte hittar någon annanstans.

 

Amazon Clipper Premium flodkryssning (3 nätters program)
Kursen sätts mot Amazonfloden på din första dag ombord på Amazon Clipper. Efter en intressant introduktion, där du kommer att få höra om djurlivet och miljön i detta naturligt unika område, kan du luta dig tilbaka, njuta av en caipirinha och uppleva den vackra solnedgången. När mörkret faller kan du med strålkastarna betrakta flera av djuren i detta mycket varierande ekosystem. Nästa dag har du möjlighet att utforska de små sjöarna och floderna på nära håll i i kanoter och se tropiska fåglar som till exempel papegojor och tukaner. Efter frukosten kan uppleva djungelns mångsidiga flora innan du på eftermiddagen anländer till Anavilhanas National Park, som rymmer en enorm flodskärgård med mer än 400 öar. Tredje dagen startas med att fiska piratfisk. Därefter besöker du ett lokalsamhälle som delar med sig av deras kunskap om de lokala frukterna och växterna och visar hur de används och tillagas. Efter lunchen kan du ta ett dopp, eller bara koppla av på den vita sandstranden innan du ger dig ut på en kanottur. På den fjärde och sista dagen fortsätter resan till Lake January Ecological Park, där du finner gigantiska näckrosor, översvämmade skogar, bördigt lågland och sällsynta djur. Efter frukost, når båten fram till ”Meeting of the Waters” som är platsen där den leriga Amazonfloden och den mörka Rio Negro möts efter att ha runnit sida vid sida över en sträcka på sex kilometer. På vägen tillbaka till Manaus kan du från båten betrakta marknaden och några av stadens ikoniska byggnader som till exempel operahuset och det gamla tullhuset.

Dag 15: Manaus

Efter flodkryssningen avslutar du i Manaus och möts av vår lokala representant som ordnar transfer till flygplatsen.

Dag 16: Ankomst Sverige

Efter en spännande resa runt Brasilien anländer du tillbaka till Sverige.

Fotogalleri

Prisexempel

16 dagar från 75.600 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 75.600 kr vid 2 vuxna.

Tillägg i högsäsong: ca 3.000 - 10.000 kr per person *
* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som stabilast.

Priset inkluderar
 • Flygresa Sverige till Rio de Janeiro tur/retur
 • Flygplatsskatter
 • 3 övernattningar på Hilton Rio de Janeiro Copacabana (Windsor Atlantica - Superior) inkl. frukost
 • 2 övernattningar på The Bourbon Cataratas do Iguaçu Resort (Standard room)  inkl. frukost
 • 1 övernattning på L’Hotel PortoBay São Paulo (Executive room) inkl. frukost
 • 3 övernattningar på Pousada Rio Mutum Eco-Lodge inkl. frukost
 • 1 övernattning på Tropical Manaus Ecoresort (Superior room) inkl. frukost
 • 3 övernattningar på Amazon Clipper Premium (Standard cabin)
 • Utflykter och aktiviteter som nämns i resplanen
 • Transport till destinationerna, samt till och från flygplatsen och till ditt hotell
 • MyPlanets Concierge service (tillgänglig 24 timmar om dygnet)
 • Full klimatkompensation
Tillägg
 • Entréer och ytterligare måltider, som inte nämns i resplanen
 • Personliga utgifter och drickspengar
 • Visum och turistskatter
 • Sjuk-och avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Eventuella uppgraderingar
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Amazonas, Fastlandet & Galápagos

Amazonas, Fastlandet och Galápagos

 • Bo i hjärtat av Amazonas
 • Inkaruiner i Cuenca
 • Majestätiska Galapagosöarna

16 dagar från 117.000 kr per person

Galápagos: Naturens hemligheter

Galápagos: Naturens hemligheter

 • Upplev Galápagos över och under vattnet
 • Kom extremt nära djurlivet med en lyxyacht
 • Besök Ecuadors färgglada huvudstad

9 dagar från 69.000 kr per person

Ecuador: Galápagos djur och natur

Ecuador: Galápagos djur och natur

 • Upplev djur & natur på de magiska Galápagos-öarna
 • Bestig den vackra Cotopaxi-vulkanen
 • Utforska Ecuadors färgglada kultur

13 dagar från 98.000 kr per person

Stjärnskådning i Chile och Patagonien

Stjärnskådning i Chile och Patagonien

 • Upplev Chiles moderna huvudstad
 • Utforska Patagoniens fascinerande natur
 • Titta på stjärnorna i Atacamaöknen

14 dagar från 83.000 kr per person

Det bästa av Peru med MyPlanet

Det bästa av Peru

 • Utforska Amazonas på en kryssning
 • Upplev Machu Picchu, inkafolkets heliga stad
 • Njut av det magnifika strandlivet på Máncora

16 dagar från 108.000 kr per person

Chile: Sjöarna och vinlandet

Chile: Sjöarna och vinområdena

 • Upplev vackra Santiago De Chile
 • Aktiviteter i Pucón-området
 • Bo i hjärtat av vinområdena

11 dagar från 56.700 kr per person

Brasilien samba, stränder och vacker natur

Brasilien: Samba, stränder och vacker natur

 • Upplev Rio de Janeiros unika strandkultur
 • Bli hänförd av de mäktiga Iguazúfallen
 • Njut av livet i Búzios, Brasiliens St. Tropez

11 dagar från 52.200 kr per person

Bergen, sjöarna och Inkaleden

Peru: Bergen, sjöarna och Inkaleden

 • Upplev färgglada Lima
 • Lär dig mer om inkakulturen i Cusco
 • Vandra Inkaleden till Machu Picchu

14 dagar från 49.500 kr per person

Brasilien: Imponerande vattenfall, Pantanal & Amazonas

Brasilien: Imponerande vattenfall, Pantanal & Amazonas

 • Upplev Brasiliens pulserande storstäder 
 • Bli hänförd av Iguazúfallen & Pantanal
 • Utforska Amazonas på en flodkryssning

16 dagar från 75.600 kr per person

Argentina: Landskap och traditioner i norr

Argentina: Landskap och traditioner i norr

 • Upplev Argentinas livliga huvudstad
 • Låt dig imponeras av Iguazúfallens skönhet
 • Njut av de underbara argentinska vinerna i Mendoza

16 dagar från 57.600 kr per person

Iguazu fallen i argentina

Argentinas höjdpunkter

 • Känn tangons rytmer i Buenos Aires
 • Upplev Perito Moreno glaciären vid El Calafate
 • Låt dig imponeras av de mäktiga Iguazúfallen

12 dagar från 57.600 kr per person