0775-888 088 FÅ OFFERT
Nya Zeeland och Cooköarna

Nya Zeeland och Cooköarna

Upplev Nya Zeelands makalösa natur i en husbil och avsluta resan med en vecka på vackra Cooköarna.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

26 dagar från 71.415 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Nya Zeeland och Cooköarna

Nya Zeeland och Cooköarna. Detta förslag inkluderar fantatiska upplevelser på Nya Zeelands båda öar innan du reser till fantastiska Cooköarna och avslutar resan med en veckas sol, bad och avkoppling.

Husbil på Nya Zeeland

Nya Zeeland lämpar sig utmärkt för semester i bil eller husbil. Väljer du att resa runt med husbil får du den ultimata friheten då du kan stanna var du vill och har både sängplats och kök med dig på vägen. Det behövs ingen tidigare erfarenhet av camping, bara lusten att uppleva.

Du hämtar husbilen i Christchurch på Sydön och tar sig sedan under 15 spännande dagar upp till Auckland på Nordön. På vägen upplever du fjordlandskap, glaciärer, vinområden, maorikultur och sprutande gejsrar. Du lämnar husbilen i Auckland och har en natt på hotell innan flyget går vidare till Rarotonga, Cooköarna.

Cooköarna

På Rarotonga har vi bokat in dig på ett trevligt mellanklasshotell på en av öns bästa stränder, Muri Beach. På Cooköarna är tempot lågt, stränderna fantastiska och maten av hög kvalitet. Efter äventyret på Nya Zeeland har du nu chansen att ligga vid poolen, strosa på stranden och bara njuta av vackra vyer och avkoppling i en hel vecka. Vill du addera några dagar med snorkling och romantik på ön Aitutaki kan vi hjälpa dig med flyg tur och retur från Rarotonga.

Dagsprogrammet nedan är endast ett förslag på hur du kan lägga upp dina veckor på Nya Zeeland. Du kan självklart bestämma själv hur just du vill spendera din tid och vilka sevärdheter du vill inkludera.

OBS! I våra husbilspaket ingår alltid FULL försäkring och inga tillägg behöver göras på plats.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Upplev Nya Zeelands makalösa natur i en husbil och avsluta resan med en vecka på vackra Cooköarna.

Dag 1: Avresa från Sverige

Det är dags att boarda flyget till Asien.

Dag 2: Mellanlandning i Japan

Du flyger via Japan och har här möjlighet att stanna ett par nätter. Tala med din resesäljare.

Dag 3: Ankomst Nya Zeeland

Ankomst till Christchurch som är Sydöns största stad. Om du ankommer på förmiddagen så hämtar du ut husbilen direkt vid ankomst. Vill du hellre upptäcka Christchurch bokar vi till hotellnätter enligt önskemål. Vi rekommenderar att du har förbokat en campingplats strax utanför Christchurch så att du lär känna husbilen och kan vänja dig vid tidsskillnaden.

Dag 4: Dunedin

Dagens körning går mot staden Dunedin. Den grundades 1848 av skottska immigranter. På 1860-talet hittade man guld i området och under en tid var staden den rikaste i Nya Zeeland. Idag har staden ett rikt och otraditionellt kulturliv. Otago-halvön öster om Dunedin är ett paradis för ornitologer och naturälskare. Ytterst på halvön vid Taiaroa Head finns en albatrosskoloni där man kan uppleva denna jättefågel som har ett vingfång på tre meter. Du kan också se de sällsynta gulögda pingvinerna som varit utrotningshotade. Yellow Eyed Penguin Conservations Reserve grundades genom ett lokalt initiativ och har idag utvecklats till både turistattraktion och forskningsinstitution. Ett nät av övertäckta och kamouflerade gångar går genom området och på det sättet kommer man helt nära pingvinerna som är mycket skygga.

Dag 5-6: Queenstown

Turen går via södra delarna av sydön till Queenstown som är Nya Zeelands främsta "actionstad" med ett stort utbud av aktiviter av olika slag. Queenstown kan vara bas under ett par dagar så det finns stor möjlighet att njuta av naturen på en vandrings-, rid- eller mountainbike-tur. Drömmer du om att prova bungy jump är det också här du kan uppfylla den drömmen

Dag 7: Fiordland National Park

Från Queenstown kör du söderut till Te Anau som ligger vid Fiordland National Park. Nationalparken är både stor och storslagen och utan tvivel ett av de vackraste naturområdena i Nya Zeeland. De 8.000 mm regn som faller här varje år gör sitt till. Utmed bergsidorna finns en frodig växtlighet med mossa, ormbunkar och gigantiska träd och du kan inte föreställa dig hur många nyanser av grönt som finns. Bergstopparna sträcker sig mot himlen och vattenfall sänder kaskader av vatten utöver de lodräta bergsväggarna. Detta natursceneri kan faktiskt endast upplevas på en båttur på antingen Milford Sound eller Doubtful Sound. Kom ihåg att boka innan du reser hemifrån.

Dag 8: Franz og Fox Glacier

Dags att ta dig norrut utmed spännande och vackra västkusten. Målet idag är glaciärerna Franz Josef och Fox. De två glaciärerna tar sig hela vägen ner till den tempererade regnskogen bara ett par kilometer från kusten. Vill du uppleva en av glaciärerna på nära håll rekommenderar vi en glaciärvandring i sällskap med en lokalguide, eller en flygtur med helikopter där man landar på glaciären.

Du har nu kommit till ett område i Nya Zeeland där det inte finns så många campingplatser att välja mellan och i högsäsong är det därför en god idé att beställa plats i förväg.

Dag 9: Hokitika

Från Fox & Franz Glacier kör du norrut genom det dramatiska landskapet Hokitika. Stoppet här är endast ett övernattningsstopp för att slippa köra så länge till nästa ort men den vackra och karga västkusten är oerhört vacker.

Dag 10: Nelson

Lång körning idag mot Nelson via Punakaiki med kända Pancake Rocks. Området runt Nelson är mest känt för nationalparken Abel Tasman som erbjuder vackra vandringsleder och fina kajakmöjligheter bland regnskogsbeklädda kritvita stränder. Fråga oss om du vill förlänga vistelsen med en tur in i nationalparken.

Dag 11: Färja till Nordön

Packa ihop husbilen och kör mot färjeläget i Picton där vi har bokat plats på färjan till Nordön. Resan över sundet tar ca 3 timmar och börjar väldigt vackert i ett skärgårdslandskap innan du kommer ut på öppet hav och senare ankommer till huvudstaden Wellington. Vi rekommenderar en tidig färja för att hinna uppleva Wellington.

Dag 12-13: Napier

Napier är först och främst känd för sin stadskärna med många byggnader i art déco-stil. Det är en god idé att följa med på en guidad stadstur och höra om jordskalvet 1931 som lämnade staden i ruiner och som är grunden för den stora koncentrationen av art déco-byggnader. På en guidad tur kommer man även in i olika byggnader och får ser hur de karaktäristiska art déco dekorationerna och detaljerna ser ut innanför murarna. Området omkring Napier och Hastings hör till ett av de varmaste och mest solrika på Nya Zeeland. Man har odlat vin här sedan 1850-talet och på grund av den mycket varierade jorden är förhållandena ideella för många olika druvsorter. Vid Cape Kidnappers sydöst om Napier finns en havssulekoloni. Det är en av världens största kolonier på land och man räknar med att det finns omkring 20.000 havssuler här. Är du här mellan september och april rekommenderar vi en guidad tur (4WD) där du får uppleva fåglarna på nära håll.

Dag 14: Rotorua

Starka naturkrafter gömmer sig under Nya Zeelands fredliga yta och det upplever du när du kör till Rotorua som ligger i ett område med stor termisk aktivitet. Besök t ex Whakarewarewa Thermal Valley som ligger i utkanten av staden. Här finns gejsern Pohutu och det finns även ett helt nytt besökscenter med bra information om maorikulturen.

Dag 15: Coromandel

Kör sedan vidare till Coromandel Peninsula där det finns riktigt många fina campingplatser att välja mellan. Väljer du en campingplats på halvöns östkust har du nära till Hot Water Beach där du kan gräva ditt eget varma badkar i sanden. Här finns nämligen många varma källor under sanden. I närheten av Hot Water Beach ligger också bergsformationen Cathedral Cove. På halvöns östkust finns också Cooks Bay där Captain Cook 1769 hissade den engelska flaggan och gjorde anspråk på landet. Utöver den historiska aspekten finns här en helt fantastisk strand.

Dag 16: Auckland

Idag lämnar du Coromandel för att köra till Auckland och återlämna husbilen. Bilen skall återlämnas senast 16:00. Vi har bokat en natt inne i centrala Auckland så du hinner uppleva denna mysiga stad direkt vid vattnet.

Dag 17: Flyg till Cooköarna

Dags att checka ut från hotellet i Auckland och bege sig till flygplatsen för att flyga till Cooköarna och en vecka i paradiset.

Dag 18-23: Cooköarna/Muri Beach

Välkommen till härliga Cooköarna! Efter äventyret på Nya Zeeland finns det nu tid för poolhäng och avslappning. På Cooköarna väntar långa vita stränder och turkost, klart vatten. Tempot är lågt, det är varmt och skönt och du kan njuta av god mat och magiska solnedgångar. Cooköarna bjuder på romantik och avkoppling som få andra platser och många väljer att antingen gifta sig eller spendera sin bröllopsresa här. Du bor på huvudön Rarotonga som är en av 15 öar i detta ö-rike. Vi har bokat in dig på en härlig resort (3,5*) vid Muri Beach som är en utav öns vackrare stränder. Vill du ha högre standard på boendet eller flyga ut och bo på Aitutaki och snorkla i de vackra lagunerna där kan vi självklart hjälpa dig med ett sådant arrangemang.

Dag 24: Avresa Cooköarna

Dags att lämna paradiset för denna gång. Utcheckning och transport till flygplatsen.

Dag 25: Mellanlandning USA

Flyget går via USA där du byter plan. Vill du stanna i Los Angeles så kan vi ordna det.

Dag 26: Ankomst Sverige

Hemma i Sverige igen.

Fotogalleri

Höjdpunkter på resan

Klimatkompenserade resor

Klimatkompenserade resor

Klimatkompenserade resor. Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet ”Envira Amazonia REDD+” i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till ”Envira Amazonia REDD+” görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året!

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet ”Envira Amazonia REDD+” i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet ”Envira Amazonia REDD+” kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till.

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här.

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien.

CO2 certificate 2

Resor till Cooköarna

Cooköarna

Resor till Cooköarna. Cooköarnas vackra, vita paradisstränder och magiska solnedgångar välkomnar dig på en fantastisk upplevelse.

Resor till Cooköarna

Cooköarna är vår populäraste destination i Söderhavet och då framförallt Rarotonga och Aitutaki, men också den lilla ön Atiu. Det stilla, turkosblå havet och de vackra kritvita stränderna är mångas dröm att få uppleva. Cooköarna är förutom sina stränder också kända för sina vackra solnedgångar. Att njuta av en färgsprakande himmel inramad av strand, hav och palmer, gärna med ett glas champagne i handen, lämnar ingen oberörd. Söker du en drömresa där du kan komma bort från trånga turiststråk är Cooköarna platsen du skall besöka. Här kan du vara så privat du vill och bo på mindre, vackert belägna hotell.

Bröllopsresa & romantik

Romantiken flödar på Cooköarna, och det är inte för inte som så många väljer just dessa öar som destination för sin bröllopsresa. De tre öar som lockar mest går utmärkt att kombinera på en och samma resa, vilket du också kan se i våra reseförslag till Cooköarna. Framförallt reseförslagen Romantiska Cooköarna och Cooköarna InStyle rekommenderar vi som bröllopsresor då vi valt ut fantastiska resorts där du bor precis vid stranden och med havet som närmsta granne. Här blir ni bortskämda med service och mat i världsklass och får chans att rå om varandra i de vackra och romantiska omgivningarna.

Gifta sig utomlands

Drömmer du om att gifta dig på en vacker sandstrand i eftermiddagssolens varma sken och till ljudet av mjukt vågskvalp? Då är Cooköarna platsen du söker. Vi kan hjälpa dig med bröllop på både Rarotonga och Aitutaki där en professionell wedding planner tar hand om alla bestyr på plats och kan hjälpa dig med dina speciella önskemål. Kontakta oss så hjälper vi dig med ditt drömbröllop i paradiset!

Kontakta våra experter på 0775-888 088 för ett kostnadsfritt förslag på din drömresa till Cooköarna!

Resa till Coromandel

Coromandel

Utforska riktig vildmark och härliga stränder i ett fantastiskt klimat. Kontakta oss så skräddarsyr vi din resa till Coromandel!

Stränder och kullar

Stora delar av Coromandel halvöns kuperade landskap är täckt av ogenomtränglig vegetation, men längs kusten hittar du den ena vackra stranden efter den andra. Coromandel är ett av Nordöns mest populära besöksmål.

Hot Water Beach

Coromandel är, utöver sina vackra sandstränder, mest känd för den unika kalkstensklippan Cathedral Cove och stranden Hot Water Beach. Under sanden på Hot Water Beach får underjordisk termisk aktivitet varnt vatten att sippra upp genom sanden, och här kan du gräva dig din egen naturliga varmvattenspool! Efter en dag på stranden kan du inta en god måltid i någon utav de många små städerna utmed kusten.

Resa till Coromandel och Nya Zeeland

Vi hjälper dig med din drömresa, oavsett om det är något av våra färdiga reseförslag eller en skräddarsydd resa helt efter dina önskemål du vill boka

Resa till Lake Taupo & Tongariro National Park

Lake Taupo & Tongariro National Park

Upplev vackra Lake Taupo och utforska Tongariro National Parks karga vulkanlandskap. Kontakta oss så skräddarsyr vi din resa till Lake Taupo & Tongariro National Park!

Lake Taupo

Mitt på Nordön ligger Lake Taupo som har formen av en triangel och mäter ungefär 30 km på vardera sida. Sjön är inte bara vacker, den erbjuder också mycket bra fiske och då särskilt av regnbågsforell. Inte minre än 500 ton fisk fångas här varje år och det finns gott om ställen utmed stranden där du kan hyra fiskeutrustning. Vid Taupos nordöstra hörne hittar du Huka Falls, som också är väl värt ett besök. Det turkosa vattnet forsar ner mellan de grå klipporna med full kraft, för att avsluta med ett 12 meter långt fall.

Tongariro National Park

Mer vacker natur hittar du söder om Lake Taupo i Tongariro National Park, där tre mäktiga vulkaner reser sig mot skyn. Här visar sig Nya Zeelands natur från sin vildaste och mest dramatiska sida, med både smaragdgröna sjöar, frodiga vulkaniska sluttningar och kusliga lavalandskap. Vulkanerna har stor betydelse i maoriernas mytologi, vilket har gett parken en plats på UNESCOS världsarvslista både för sin natur och kultur. Något som mycket få ställen i världen uppnår.

Vandring och cykeltur

Följ med på en vandringstur genom dessa ovanligt vackra landskap, upplev parken från luften med flyg eller se den från vattnet i en kajak. Eller varför inte på en cykeltur genom landskapet? Det finns många sätt att få uppleva omgivningarna på, men för de allra flesta är höjdpunkten vandringsturen Tongariro Alpine Crossing, som av många anses vara en av världens vackraste dagsvandringar. Det finns även en mängd andra att välja mellan, av olika längd och svårighetsgrad. Det går också bra att besöka nationalparken på en halvdagstur ifall man inte har möjlighet att avsätta en hel dag.

Tack vare den storslagna naturen har många scener i Sagan om ringen-filmerna spelats in här och du får chans att komma nära inspelningsplatserna när du vandrar, flyger eller paddlar i området.

Resa till Lake Taupo & Tongariro National Park

Vi hjälper dig med din drömresa, oavsett om det är något av våra färdiga reseförslag eller en skräddarsydd resa helt efter dina önskemål du vill boka.

Resa till Milford Sound och Doubtful Sound

Milford Sound och Doubtful Sound

Fiordland på Sydöns sydvästliga kust bjuder på enastående natur. Kontakta oss så skräddarsyr vi din resa till Milford Sound och Doubtful Sound!

Fantastiska Fiordland

På en resa till Milford Sound och Doubtful Sound får du uppleva den enastående naturen i Fiordland! Besöker du området under en dag med fint väder, möts du av stilla, blankt vatten som de grönklädda bergssidorna och den blå himlen speglar sig vackert i. Även dagar med lite gråare väder ger en upplevelse att minnas då tunga moln skapar en dramatik och mystik i området.

Milford Sound

Milford Sound med sin välfotograferade bergstopp Mitre Peak är den mest kända fjorden och det finns flera olika sätt att uppleva den på. Du kan åka på en dagstur med båt (och ev buss) från antingen Milford, Te Anau eller Queenstown, göra en övernattningstur eller varför inte flyga över detta spektakulära område?

Doubtful Sound

Doubtful Sound är inte lika välbesökt men bjuder då istället på en stillhet och orörd natur som tar andan ur en. Hit kan du också komma på en dagstur men vi på MyPlanet rekommenderar starkt att göra en övernattningstur i detta unika och fantastiska område. Att få vakna upp i detta magiska landskap, gå ut på däck med en kopp kaffe och kanske bara ha en delfin vid sidan av båten som enda sällskap är ögonblick som etsar sig fast i minnet för livet. På båten finns också kajaker som du kan glida ut på det stilla vattnet i.

Resa till Milford Sound och Doubtful Sound

Vi hjälper dig med din drömresa, oavsett om det är något av våra färdiga reseförslag eller en skräddarsydd resa helt efter dina önskemål du vill boka

Karta

Prisexempel

26 dagar från 71.415 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Lågsäsong

fr. 71.415 kr vid 2 vuxna

Tillägg i högsäsong: ca 5.000 - 15.000 kr per person *

* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast.

 

Priset inkluderar
 • Flyg Sverige - Nya Zeeland - Cooköarna - Sverige
 • Flygskatter
 • Husbil 14 dagar inkl:
 • - Fria mil
 • - Ansvars- och kaskoförsäkring (självrisk NZD 7.500)
 • - Transport mellan flygplats och maui depå
 • - Personlig utrustning (sängkläder, täcke, lakan, handdukar mm)
 • - Utrustning till husbil (köksutrustning, porslin mm)
 • - Lån av 'Like a local' surfplatta med GPS och relevant resinformation och kartor
 • - 24 timmars Roadservice Helpline
 • - 15% lokal skatt
 • - Maui inclusive pack som även inkluderar:
 • - Självriskeliminering (från NZD 7.500 till NZD 0)
 • - Extra förare
 • - WiFi inkl 1 GB surf
 • - Bilstol (på förfrågan)
 • - Snökedjor (om nödvändigt)
 • Färja mellan Sydön - och Nordön
 • 1 natt i Auckland
 • 7 nätter på Muri Beachcomber, Cooköarna inkl. frukost
 • Full klimatkompensation
Tillägg & Säsonger
 • Envägshyra vid upphämtning/avlämning i olika städer
 • Express Return Pack (från NZD299)
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring

 

Början av november till mitten av mars räknas generellt som högsäsong för resor till Nya Zeeland. Därtill kommer även avresor under högtider. April till september räknas generellt som lågsäsong.

Skräddarsy resan

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

New Zealand - North Island - Auckland - Waiheke Island - Vinmark (5).jpg

Vintur till Waiheke Island

Upplev tre olika vingårdar med hög kvalitet - Mudbrick, The Goldie Room och Te Whau Vineyards.

Mad - gourmet.jpg

Wellington för matälskare

Testa några av Wellingtons bästa restauranger på en matsafari runt staden med en matkunnig guide.

New Zealand - South Island - Marlborough - Vinmarker (2).jpg

Upplev Marlboroughs viner

Åk på en vingårdstur i Marlborough och smaka lokalproducerat nyzeeländskt vin.

New Zealand - South Island - Christchurch - Art Museum - Sporvogn

Spårvagnsmiddag i Christchurch

Njut av en god 4-rätters middag i en rullande restaurang i central Christchurch.

New Zealand - North Island- Hawkes Bay - Vin

Vin och utsökt mat i Hawkes Bay

Fantastiska viner, god mat och vacker natur väntar på denna resa genom Nordöns vinområde.

New Zealand - South Island - Canterbury Region - Kiwirail - Tranz Alpine - Staircase Viaduct.jpg

TranzAlpine

Åk på en av Nya Zeelands vackraste tågsträckor med Tranz Alpine som går tvärs över Sydön.

New Zealand - North Island - Rotorua - Maori (10).jpg

Hangimiddag & maori-konsert

Följ med på en riktig Maorifest och upplev traditionerna i den mytomspunna kulturen.

New Zealand - Sydøen - Milford sound - delfin

Simma med delfiner i Kaikoura

Drömmen att få simma med delfiner kan uppfyllas bland annat i Kaioura på denna tur.

New Zealand - delfin.jpg

Simma med delfiner i Akaroa

På denna utflykt får du möjligheten att simma med Nya Zeelands nyfikna delfiner.

New Zealand - Nordoeen - Auckland (2).jpg

Segeltur i Auckland

Se Auckland från vattnet och njut av utsikten över bukten och alla segelbåtar.

New Zealand - Nordoeen - Hole in the Rock

Båttur till Hole in the Rock

Med en katamaran besöks den spektakulära klippformationen Hole in the Rock

New Zealand - South Island - Fiordlands - Milford Sound (12)_0

Dagstur Milford Sound

En oförglömlig båttur väntar på den fantastiska fjorden Milford Sound, som ligger på Nya Zeelands sydö.

Rotorua area

Vulkaner och regnskog

Upplev Nordöns förunderliga natur med kratersjöar, klippor och regnskog på denna heldagstur.

New Zealand - South Island - Fiordlands - Milford - Scenic flight_0

Milford Sound med flyg

Följ med på dagsutflykt till Milford Sound med flyg och spektakulär fjordkryssning.

New Zealand - South Island - Queenstown - Dampbåd.jpg

Ångbåt och middag från Queenstown

Åk på ångbåtstur från Queenstown och avnjut en läcker barbeque-middag i vacker miljö.

New Zealand - South Island - West Coast - Fox Glacier - Gletsjer - Vandring_0

Helikoptertur till Fox Glacier

Flyg helikopter över Fox Glacier på Sydön på Nya Zeeland och glaciärvandra på toppen.

New Zealand - Sydoen - Nomad - ringenes herre - flod

I sagan om ringens fotspår

Följ med på en storslagen expedition med fyrhjulsdrivna fordon genom Queenstowndalens bergslandskap.

New Zealand - South Island - West Coast - Franz Josef Glacier (4).jpg

Helikoptertur Franz Josef-glaciären

Flyg helikopter över Franz Josef glaciären och få chans att vandra uppe på isen på glaciärens topp. 

New Zealand - North Island - Tongariro National Park - Tongariro Crossing-Hiking (4).jpg

Halvdagstur i Tongariro

Upplev det vulkaniska landskapet i Tongariro på en halvdagsutflykt till den berömda nationalparken.

New Zealand - North Island - Waikato - Hobbiton (4).jpg

En dag i Hobbiton

Besök "The Shire" från både Hobbit och Sagan om Ringen filmerna på denna tur till Hobbiton.

New Zealand - South Island - Fiordlands - Doubtful Sound (7)_0

Doubtful Sound med övernattning

Njut av en fantastiskt båttur på Doubtful Sound med övernattning i dubbelhytt och god mat.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Nya Zeelands klassiska vinrutt

Roadtrip: Nya Zeelands klassiska vinrutt

 • Mat & vinupplevelser
 • Både nordön och sydön
 • Fantastiska naturupplevelser

18 dagar från 58.478 kr per person

Roadtrip Sagan om ringen äventyr

Roadtrip: Sagan om ringen äventyr

 • Upplev Nya Zeelands vackraste platser
 • Resan för film- och naturälskare
 • Besök på kända inspelningsplatser

17 dagar från 63.653 kr per person

Roadtrip Från Sydön till Nordön

Roadtrip: Från Sydön till Nordön

 • Road trip från söder till norr
 • Fjordar, glaciärer & äventyr
 • Maori-kultur, vinområden & avslappning

18 dagar från 69.345 kr per person

rsz_aitutaki_0746_DK

Rarotonga, Atiu & Aitutaki

 • 3 öar på en resa
 • Sol, bad och avkoppling
 • Vackra naturupplevelser
   

16 dagar från 71.000 kr per person

Romantiska cooköarna

Romantiska Cooköarna

 • Perfekt bröllopsresa
 • Romantik, sol och värme
 • Rarotonga & Aitutaki

16 dagar från 66.000 kr per person

Cooköarna In Style

Cooköarna In Style

 • Lyx och romantik
 • ​Bröllopsresa In Style
 • Magiska solnedgångar

16 dagar från 78.000 kr per person

Nya Zeeland och Cooköarna

Nya Zeeland och Cooköarna

 • Husbil på Nya Zeeland
 • Sol & bad på Cooköarna
 • Perfekt för familjen

26 dagar från 71.415 kr per person

Nya Zeelands bästa

Roadtrip: Nya Zeelands Bästa

 • Upplev Nya Zeeland med bil
 • Många upplevelser
 • Bra & charmiga boenden

24 dagar från 68.517 kr per person

Res med Husbil

Nya Zeeland med husbil

 • Husbil ger frihet
 • Perfekt för familjen
 • Naturupplevelser

26 dagar från 57.500 kr per person

Nya Zeeland runt med 4WD

Nya Zeeland runt med 4WD

 • Kör-själv med 4 WD
 • Kom bort från turistströmmen
 • Övernattning på små lodger

25 dagar från 64.170 kr per person

Road trip: Nya Zeelands höjdpunkter

Road trip: Nya Zeelands höjdpunkter

 • Bil & boende bokat
 • Både Nord- & Sydön
 • Alla höjdpunkter

21 dagar från 63.135 kr per person

Nya Zeelands pärlor

Nya Zeelands pärlor

 • För dig som ställer höga krav
 • Vackra lodger och B&Bs
 • Spännande upplevelser

28 dagar från 67.050 kr per person