0775-888 088 FÅ OFFERT
Nya Zeelands bästa

Roadtrip: Nya Zeelands Bästa

Nya Zeelands Bästa är en tre veckors resa till Nya Zeeland där bra boende, upplevelser och bilhyra är inkluderat. Ett komplett äventyr för dig med krav.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

24 dagar från 68.517 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Roadtrip: Nya Zeelands Bästa

Roadtrip: Nya Zeelands Bästa. På denna resa får ni möjlighet att uppleva det bästa av Nya Zeeland med en variation av boende, maorikultur, fjordar, glaciärer och självklart underbara viner på några av Nya Zeelands bästa vingårdar. Ni börjar resan i Auckland på Nordön och efter en resa genom hela Nya Zeeland lämnar ni bilen i Christchurch på Sydön innan er hemresa.

Nordön

Nya Zeelands nordö är ett sant paradis för naturälskare. Auckland som är Nya Zeelands största stad ligger vackert omgivet av havet och grönklädda kullar. Resten av ön bjuder på en lång rad naturupplevelser. Besök vingårdar, utforska subtropiska landskap eller ta en utflykt i underjorden i spektakulära grottsystem och se lysmaskar.

Maori & Gejsrar i Rotorua

Härliga upplevelser väntar i Rotorua där det sjuder, bubblar och kokar av vulkanisk aktivitet. I Rotorua kan du också uppleva Nya Zeelands ursprungliga maorikultur och det görs allra bäst genom att delta i en tradtionell hangi-middag tillagad i den termiska underjorden.

Tongariro N.P & Wellington

I Tongariro National Park är det dags att snöra på vandrarkängorna och se sig om i det dramatiska vulkanlandskap som bland annat agerat kulisser i filmatiseringen av Sagan om Ringen. Nya Zeelands huvudstad Wellington bjuder på andra upplevelser som trevliga museum, restauranger och folkliv.

Sydöns makalösa natur

Det är på Sydön på Nya Zeeland som naturen visar sig från sin mest dramatiska sida. Sydöns natur är extremt varierad. Mitt på ön reser sig Nya Zeelands högsta berg Mount Cook över barrskogarna och de spegelblanka sjöarna. Nationalparken Abel Tasman bjuder in till vackra vandringar längs med den subtropiska kusten till små undangömda stränder. I Fiordland National Park ligger Milford Sound som är Nya Zeelands mest kända fjord, men även lillebrodern Doubtful Sound. Passa på att njuta av landskapen från en båt eller kanske en kajak. Längs med Sydöns västkust ligger flera glaciärer som väntar på att bli utforskade.

Vin & varma källor

Resor till Sydön bjuder förstås på mer än bara natur. Christchurch är en trevlig stad med brittiska anor, Dunedin stoltserar med landets enda slott och i Queenstown märks adrenalinsuset från den långa rad av actionaktiviteter som staden erbjuder. Vinälskare bör avsätta ett par dagar till att provsmaka vitvinerna i Marlborough och efter det njuta av de varma källorna i Hamner Springs.

Det är avresor varje dag, året runt men vi rekommenderar att resa på Nya Zeeländska sommaren mellan november och april.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Nya Zeelands Bästa är en tre veckors resa till Nya Zeeland där boende och bilhyra är inkluderat.

Dag 1: Avresa

Avresa från Sverige via Europa till Asien.

Dag 2: Asien

Mellanlandning i Asien och tid att sträcka på benen. Vill ni kan ni lägga in några nätter här i Asien och få ännu fler upplevelser. Tala med din säljare.

Dag 3: Ankomst Nya Zeeland

Seglarstaden Auckland är Nya Zeelands största storstadsområde med 1,4 miljoner invånare. Auckland storstadsområde omfattar städerna Auckland city, Waitakere, Manukau och North Shore.

Staden är centrum för handel och industri men inom några minuter från staden du kan uppleva folktomma stränder, landsbygd och skogar. Staden omges av vatten och ett flertal vulkaner.

Rangitoto Island som är den senaste av dem som fick ett utbrott för drygt 600 år sedan. Bilen hämtas upp på flygplatsen vid ankomst.

Dag 4-7: Bay of Islands

Kör längs State Highway 1 norrut från Auckland förbi Warkworth och Leigh, genom Wellsford och vidare upp till Whangarei. Längs vägen finns det många skogar att utforska. Ni kan också köra österut och besöka några av surfstränderna tex. Langs Beach nära Waipu. Whangarei står för den kommersiella och kulturella delen av Northland. Staden är omgiven av skogbeklädda kullar och här ligger en hamn där ni kan hitta båtar från hela Nya Zeeland och världen. Om ni är intresserade av klockor är Clapham Clock Museum värt ett besök med nästan 1000 ovanliga klockor från hela världen. Museet ligger i staden Basin och ligger endast fem minuter från centrum. Fortsätt till Kawakawa som har en järnvägslinje som löper längs huvudgatan. Den byggdes ursprungligen för tåg för att frakta kol till Opua. Ni fortsätter sedan mot Paihia där ni kommer att bo de närmaste tre nätterna.

Dessa dagar är på egen hand och det finns tid för att utforska det magnifika Bay of Islands. Kanske ta en kryssning, se delfiner eller besök The Treaty House at Waitangi. Den 6 februari 1840 undertecknade den brittiska regeringen och hövdingarna för Maorifolket Waitangifördraget. Denna dag firas som Nya Zeelands nationaldag (Waitangidagen). Kanske vill ni passa på att ta en båtresa till Nya Zeelands första huvudstad Russell? Vi föreslår också en båttur genom Bay of Islands med The Cape Brett Cruise där ni kan se "Hole in the Rock". Eller kanske följa "90 mile beach" till Cape Reinga?

Dag 7-9: Coromandel

Idag reser ni söderut igen och kan välja på ett par olika vägar. Antingen kör ni Sate Highway 1 tillbaka genom Auckland eller så provar ni en annan väg den vackra kustvägen genom Opononi. Längre söderut på denna sträcka ligger Waipoua Forest som består av 2639 hektar med Kauri-träd. Det största träd i Waipoua är Tane Mahuta (Lord of the Forest) och är 14 meter i omkrets och 51 meter hög. Fortsätt ner längs State Highway 1 till Auckland och sedan på State Highway 2 mot Coromandel Peninsula. Längs kusten i Firth of Thames ligger staden Thames med sina 5600 invånare idag. Staden ger en påminnelse om guldrushen som inleddes 1867. I början av 1900-talet hade staden cirka 19000 invånare. Från Themsen är det en kort resa över de vackra Coromandel Ranges bergen till den exklusiva stranden Pauanui.

Coromandel Peninsula är ett vackert område med skogar, pittoreska stränder, karga kuster och badplatser. Ta en bushwalk, en promenad på stranden eller varför inte göra något alls?

Dag 9-11: Rotorua

Fortsätt resan söderut från Pauanui och förbi många fler vackra stränder, vidare genom Kiwifruktens land runt Te Puke och till hjärtat av vulkanisk

verksamhet och kulturella centrum av Nya Zeeland, staden Rotorua. Rotorua ligger på centrala Nordöns vulkaniska platå vilket gör att gejsrar, pooler med kokande lera och vatten tränger upp genom jordytan och skapar dessa mäktiga upplevelser. Det mest välkända termiska området är Whakarewarewa Thermal Reserve. Här har ni två nätter och en heldag att uppleva området.

Dag 11: Taupo/Tongariro

Resan fortsätter vidare till Taupo precis vid kanten av Lake Taupo som är den största sjön på Nya Zeeland. Taupo är en öringsfiskares paradis! Det finns också alla typer av vattenaktiviteter så som parasailing, segling, vattenskidåkning, vindsurfing, kanot, forsränning (på Tongariro River), ridning, fallskärmshoppning och bungyjump. Innan ni kör förbi Taupo kommer ni att passera Huka Falls. Fortsätt längs den östra stranden av Lake Taupo till Turangi och då på riksväg 47 i Tongariro National Park.

Dag 12: Wellington

Ni lämnar Tongariro National Park och reser ner till Wanganui som ligger i Taranaki bukten på nordöns västra sida. Ni fortsätter sedan söderut mot Nya Zeelands huvudstad Wellington. I Wellington finns en vacker hamn och i utkanten skymtar ni Mount Victoria och kallas även för The Windy City. Ett besök på Te Papa muséet är ett måste.

Dag 13-15: Nelson

Ni tar färjan Interislander från Wellington till Picton på Sydön. Ni lämnar er hyrbil på nordön tar sedan färjan över sundet och hämtar upp en ny hyrbil på sydön. Bagaget checkar ni in i Wellington och hämtar ut det vid terminalen i Picton. På er resa mot Picton åker båten genom den vackra Queen Charlotte Sound. Väl framme i Picton kör ni mot staden Nelson. Ni kör genom det vackra området Marlborough Sound innan ni kommer till Nelson.

Nelson är en vacker stad omgiven av havet, gyllene stränder och gröna kullar. Här har ni två nätter och en heldag att utforska området.

Dag 15: Greymouth

Från Nelson kör du vidare söderut mot "Wild west coast" på Sydön genom de små städerna Westport och Greymouth.

Dag 16: Glacier Region

Från Greymouth fortsätter resan söderut 40 km till den lilla staden Hokitika. Staden var en gång i tiden en av de största i landet pga av guldet man hittade i området på 1960-talet. Nu bor här endast 4 500 invånare. Besök gärna det historiska museet i stan för en inblick i områdets historia. En kort bilresa bort ligger berömda Westland National Park hemmet till Franz Josef och Fox glaciärerna. Ni kommer att ha tid idag till att ta en promenad upp till glaciären.

Dag 17-19: Queenstown

Ni lämnar glaciärerna i dag och fortsätter sydväst på State Highway 6. Vid Haast kör ni in i landet längs Haast River. Ni kommer in i regionen Central Otago och kör förbi vackra Wanaka, Luggate och Cromwell. Senare under eftermiddagen/kvällen är ni framme i Queenstown som är ett paradis för skidåkare, vandrare och äventyrare på alla nivåer. Om ni känner för lite extra äventyr i Queenstown så rekommenderas en tur med Heli-Jet på Kawarau River, Shotover Jet på Shotover River, forsränning, en helikoptertur eller hoppa bungyjump? Det är också möjlighet för lite mer avkopplande aktiviteter som en kryssning på vackra Lake Wakatipu på TSS Earnslaw eller bara ha en picknick-lunch och njuta av de vackra omgivningarna.

Dag 18: Heldagsutflykt till Doubtful Sound

Dagen börjar med att ni blir upphämtade vid ert hotell i Queenstown. Ni reser mot Lake Manapouri och här ni kommer att kliva ombord en båt som kommer ta er över sjön till West Arm. Här väntar en buss som kommer ta er vidare genom Wilmot Pass. Denna sträcka är spektakulär och här reser ni genom en fantastisk regnskog. Väl framme vid Deep Cove kliver ni ombord på båten som kommer ta er på en 3 timmars båttur på Doubtful Sound. Här ligger fokus på djur- och naturupplevelser. På er resa längs fjorden kommer ni att se vattenfall, regnskog och höga berg. Har ni tur kan ni även få se sälar, delfiner, pingviner och kanske även fågeln Kea.

Vägen tillbaka till Queenstownär samma som på vägen ut, ni åker via Wilmot Pass och över den vackra sjön Manapouri.

Dag 19-20: Dunedin

På er resa mot Dunedin passerar ni Lumsden och Gore, som är känt för sitt öring fiske. Universitetsstaden Dunedin grundades av skotska invandrare 1848 och ligger på Otago halvön. Här finns många små vikar och det finns goda möjligheter till picknick och bad. Vi föreslår en biltur ut längs Otago halvön för att få se sydöns unika djurliv. Vid spetsen av halvön ligger Taiaroa Head som är häckningsplats för de magnifika Royal Albatross. Den sällsynta Yellow-Eyed pingvinen kan ses på Yellow-Eyed Penguin Reserve, halvvägs ut på längs halvön.

Dag 20-22: Mount Cook

Passera genom Palmerston och Oamaru i norra Otago. Res innåt i landet via Omarama, Twizel, Lake Tekapo och Lake Pukaki. Stanna vid kyrkan the Church of the Good Shepherd vid Lake Tekapo, för en av Nya Zeelands mest pittoreska rastplatser. Ni kommer in i Canterbury Plains som är det största området av "platt mark" på Nya Zeeland. Övernattning i Mount Cook med en heldag ledig för kortare vandring, helikopter över bergen eller bara en lugn vilodag för kroppen. Vi rekommenderar starkt en 3-5 timmars vandringstur med guide, boka med din resesäljare.

Dag 22-23: Christchurch

Idag reser ni från Twizel till Christchurch som är en av Nya Zeelands historiska städer med en distinkt "engelsk" känsla. Christchurch är en stad i regionen Canterbury i Nya Zeeland. Den är Sydöns största stad med omkring 350 000 invånare och ligger i mellersta delen av Sydöns östkust. Här har ni en natt innan er hemresa.

Dag 23: Avresa Nya Zeeland

Möjlighet till förlängning finns. Prata med din resesäljare.

Dag 24: Ankomst Sverige

Välkommen hem!

Fotogalleri

Höjdpunkter på resan

Klimatkompenserade resor

Klimatkompenserade resor

Klimatkompenserade resor. Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet ”Envira Amazonia REDD+” i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till ”Envira Amazonia REDD+” görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året!

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet ”Envira Amazonia REDD+” i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet ”Envira Amazonia REDD+” kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till.

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här.

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien.

CO2 certificate 2

Resa till Coromandel

Coromandel

Utforska riktig vildmark och härliga stränder i ett fantastiskt klimat. Kontakta oss så skräddarsyr vi din resa till Coromandel!

Stränder och kullar

Stora delar av Coromandel halvöns kuperade landskap är täckt av ogenomtränglig vegetation, men längs kusten hittar du den ena vackra stranden efter den andra. Coromandel är ett av Nordöns mest populära besöksmål.

Hot Water Beach

Coromandel är, utöver sina vackra sandstränder, mest känd för den unika kalkstensklippan Cathedral Cove och stranden Hot Water Beach. Under sanden på Hot Water Beach får underjordisk termisk aktivitet varnt vatten att sippra upp genom sanden, och här kan du gräva dig din egen naturliga varmvattenspool! Efter en dag på stranden kan du inta en god måltid i någon utav de många små städerna utmed kusten.

Resa till Coromandel och Nya Zeeland

Vi hjälper dig med din drömresa, oavsett om det är något av våra färdiga reseförslag eller en skräddarsydd resa helt efter dina önskemål du vill boka

Läs mer

Resa till Rotorua

Rotorua

Upplev Rotoruas termiska aktivitet och levande maori-kultur. Kontakta oss så skräddarsyr vi din resa till Rotorua!

Upplev en hangi på din resa till Rotorua

Maorierna kom till Nya Zeeland från Polynesien på 1300-talet och Rotorua är idag deras primära område och kulturella centrum. Av den anledningen är Rotorua det perfekta stället att lära sig mer om den nyzeeländska ursprungsbefolkningens historia och mytologi på. Det finns ett kulturcenter där maorier själva berättar om sin kultur och ett måste är att delta i en traditionell hangi-middag.

Vulkaner och gejsrar

Rotorua har, förutom sin stora kulturella betydelse för maorierna, också stor termisk aktivitet som visar sig genom ångande sprickor i marken, bubblande lerpölar och sprutande gejsrar. Ibland kastas vattnet så högt som 20 meter upp i luften! På en guidad tur får du lära dig mer om både den underjordiska aktiviteten samt om den frodiga regnskogen som är fylld med de typiska jätteormbunkarna som Nya Zeeland är så känt för.

Hobbiton och Waitomo Caves

Rotorua är också en perfekt utgångspunkt för besök både i Hobbiton, känd från The Hobbit och Sagan om ringen-filmerna, samt Waitomo Caves med sina stora grottsystem och glödande lysmaskar.

Boka resa till Rotorua i Nya Zeeland

Vi hjälper dig med din drömresa, oavsett om det är något av våra färdiga reseförslag eller en skräddarsydd resa helt efter dina önskemål du vill boka

Läs mer

Resa till Queenstown

Queenstown

Nya Zeelands äventyrsstad nummer ett bjuder på upplevelser av alla de slag som får adrenalinet att flöda. Kontakta oss så skräddarsyr vi din resa till Queenstown!

Resa till Queenstown

Queenstown är en riktigt trevlig stad med en härlig stadskärna fylld av restauranger, kaféer och butiker. Det är dock inte det Queenstown är mest känt för. Här finns nämligen ett enormt utbud av actionfyllda aktiviteter, där bungy jump kanske är den mest kända. Även rafting, jet boating eller vandring kan du göra här.

Sagan om ringen

Om du inte är ute efter en adrenalinkick kan du ta en tur med linbanan upp på berget och få en spektakulär utsikt över staden och sjön Lake Wakatipu som Queenstown ligger vid. Många scener ur filmerna Sagan om ringen har också spelats in i området och ett flertal turer tar dig till olika inspelningsplatser runt om.

Wanaka och Mount Aspiring

Strax norr om Queenstown ligger Wanaka och Lake Wanaka. Hela området bjuder på en mängd olika alternativ av utomhusaktiviteter, såsom vandring, cykling och segling. Eller varför inte en flygtur över den vackra nationalparken Mount Aspiring? Oavsett vad du väljer väntar dig en fantastik naturupplevelse!

Boka resa till Nya Zeeland och Queenstown

Vi hjälper dig med din drömresa, oavsett om det är något av våra färdiga reseförslag eller en skräddarsydd resa helt efter dina önskemål du vill boka

Läs mer

Resa till Franz Josef och Fox glaciärerna!

Franz Josef och Fox glaciärerna

Upplev regnskogen och de vackra glaciärerna på Sydöns västkust på nära håll. Kontakta oss så skräddarsyr vi din resa till Franz Josef och Fox glaciärerna!

Resa till Franz Josef och Fox glaciärerna

Kör du söderut från Greymouth skiftar landskapet sakta men säkert ju närmare glaciärerna du kommer. Detta område får årligen upp emot sex meter regn, vilket sätter sin tydliga prägel på omgivningarna. Utmed vägen omges man ofta av tät, tempererad regnskog och på sina ställen kryper de isiga glaciärerna ner som tungor genom skogen. Bland annat ligger här Franz Josef och Fox glaciärerna. Franz Josef är en utav världens mest tillgängliga glaciärer vilket innebär att den är lätt att besöka och göra turer på. En fantastisk upplevelse är att flyga med helikopter över området, och det finns också möjlighet att landa där uppe så att man kan gå omkring på de enorma blåvita ismassorna.

Boka resa till Nya Zeeland och Sydöns glaciärer

Vi hjälper dig med din drömresa, oavsett om det är något av våra färdiga reseförslag eller en skräddarsydd resa helt efter dina önskemål du vill boka.

Läs mer

Karta

Prisexempel

24 dagar från 68.517 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 68.517 kr vid 2 vuxna

Tillägg i högsäsong: ca 4.000 - 8.000 kr per person *

* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast.

Priset inkluderar
 • Flyg Sverige - Nya Zeeland t/r
 • Flygskatter
 • Transport från flygplats till hotell
 • 22 dagars bilhyra inkl. fria km och lagstadgad ansvarsförsäkring
 • Detaljerat dag-för-dag vägbeskrivning och kartor
 • 1 natt på 'The Heritage Auckland' i Auckland
 • 3 nätter på Scenic Bay Of Islands i Paihia inkl. frukost
 • Heldagsutflykt till Cape Reinga via 90 Mile beach inkl. transport och guidning
 • 2 nätter på 'Admiralty Lodge' i Coromandel inkl. frukost
 • 2 nätter på 'Pullman Rotorua' i Rotorua
 • Halvdagstur i Rotorua, 'Geothermal Wonderland' inkl. guide och transport
 • 1 natt på 'Chateau Tongariro Hotel' i Tongariro National Park inkl. frukost
 • 1 natt på 'Bolton Hotel' i Wellington inkl. frukost
 • Färja mellan Nord - och Sydön
 • 2 nätter på 'Kershaw House B & B' i Nelson inkl. frukost
 • Dagsutflykt 'Best of Abel Tasman' inkl guide och utrustning
 • 1 natt på 'Breakers Boutique Accommodation' i Greymouth inkl. frukost
 • 1 natt på 'Scenic Hotel Franz Josef Glacier' i Franz Josef inkl. frukost
 • 2 nätter på 'Browns Boutique Hotel' i Queenstown inkl. frukost
 • Heldagstur till Doubtful Sound inkl. transport, lättare lunch och kryssning på fjorden
 • 1 natt på 'Fable Hotel' i Dunedin inkl. frukost
 • 2 nätter på 'The Hermitage Hotel' i Mt Cook inkl. frukost
 • 1 natt på 'The George Hotel' i Christchurch inkl. frukost
 • Full klimatkompensation
 • MyPlanet Concierge service, support 24/7 under resan
Tillägg
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring.
Skräddarsy resan

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

 

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

New Zealand - North Island - Auckland - Waiheke Island - Vinmark (5).jpg

Vintur till Waiheke Island

Upplev tre olika vingårdar med hög kvalitet - Mudbrick, The Goldie Room och Te Whau Vineyards.

Mad - gourmet.jpg

Wellington för matälskare

Testa några av Wellingtons bästa restauranger på en matsafari runt staden med en matkunnig guide.

New Zealand - South Island - Marlborough - Vinmarker (2).jpg

Upplev Marlboroughs viner

Åk på en vingårdstur i Marlborough och smaka lokalproducerat nyzeeländskt vin.

New Zealand - South Island - Christchurch - Art Museum - Sporvogn

Spårvagnsmiddag i Christchurch

Njut av en god 4-rätters middag i en rullande restaurang i central Christchurch.

New Zealand - North Island- Hawkes Bay - Vin

Vin och utsökt mat i Hawkes Bay

Fantastiska viner, god mat och vacker natur väntar på denna resa genom Nordöns vinområde.

New Zealand - South Island - Canterbury Region - Kiwirail - Tranz Alpine - Staircase Viaduct.jpg

TranzAlpine

Åk på en av Nya Zeelands vackraste tågsträckor med Tranz Alpine som går tvärs över Sydön.

New Zealand - North Island - Rotorua - Maori (10).jpg

Hangimiddag & maori-konsert

Följ med på en riktig Maorifest och upplev traditionerna i den mytomspunna kulturen.

New Zealand - Sydøen - Milford sound - delfin

Simma med delfiner i Kaikoura

Drömmen att få simma med delfiner kan uppfyllas bland annat i Kaioura på denna tur.

New Zealand - delfin.jpg

Simma med delfiner i Akaroa

På denna utflykt får du möjligheten att simma med Nya Zeelands nyfikna delfiner.

New Zealand - Nordoeen - Auckland (2).jpg

Segeltur i Auckland

Se Auckland från vattnet och njut av utsikten över bukten och alla segelbåtar.

New Zealand - Nordoeen - Hole in the Rock

Båttur till Hole in the Rock

Med en katamaran besöks den spektakulära klippformationen Hole in the Rock

New Zealand - South Island - Fiordlands - Milford Sound (12)_0

Dagstur Milford Sound

En oförglömlig båttur väntar på den fantastiska fjorden Milford Sound, som ligger på Nya Zeelands sydö.

Rotorua area

Vulkaner och regnskog

Upplev Nordöns förunderliga natur med kratersjöar, klippor och regnskog på denna heldagstur.

New Zealand - South Island - Fiordlands - Milford - Scenic flight_0

Milford Sound med flyg

Följ med på dagsutflykt till Milford Sound med flyg och spektakulär fjordkryssning.

New Zealand - South Island - Queenstown - Dampbåd.jpg

Ångbåt och middag från Queenstown

Åk på ångbåtstur från Queenstown och avnjut en läcker barbeque-middag i vacker miljö.

New Zealand - South Island - West Coast - Fox Glacier - Gletsjer - Vandring_0

Helikoptertur till Fox Glacier

Flyg helikopter över Fox Glacier på Sydön på Nya Zeeland och glaciärvandra på toppen.

New Zealand - Sydoen - Nomad - ringenes herre - flod

I sagan om ringens fotspår

Följ med på en storslagen expedition med fyrhjulsdrivna fordon genom Queenstowndalens bergslandskap.

New Zealand - South Island - West Coast - Franz Josef Glacier (4).jpg

Helikoptertur Franz Josef-glaciären

Flyg helikopter över Franz Josef glaciären och få chans att vandra uppe på isen på glaciärens topp. 

New Zealand - North Island - Tongariro National Park - Tongariro Crossing-Hiking (4).jpg

Halvdagstur i Tongariro

Upplev det vulkaniska landskapet i Tongariro på en halvdagsutflykt till den berömda nationalparken.

New Zealand - North Island - Waikato - Hobbiton (4).jpg

En dag i Hobbiton

Besök "The Shire" från både Hobbit och Sagan om Ringen filmerna på denna tur till Hobbiton.

New Zealand - South Island - Fiordlands - Doubtful Sound (7)_0

Doubtful Sound med övernattning

Njut av en fantastiskt båttur på Doubtful Sound med övernattning i dubbelhytt och god mat.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Nya Zeelands klassiska vinrutt

Roadtrip: Nya Zeelands klassiska vinrutt

 • Mat & vinupplevelser
 • Både nordön och sydön
 • Fantastiska naturupplevelser

18 dagar från 58.478 kr per person

Roadtrip Sagan om ringen äventyr

Roadtrip: Sagan om ringen äventyr

 • Upplev Nya Zeelands vackraste platser
 • Resan för film- och naturälskare
 • Besök på kända inspelningsplatser

17 dagar från 63.653 kr per person

Roadtrip Från Sydön till Nordön

Roadtrip: Från Sydön till Nordön

 • Road trip från söder till norr
 • Fjordar, glaciärer & äventyr
 • Maori-kultur, vinområden & avslappning

18 dagar från 69.345 kr per person

Nya Zeeland och Cooköarna

Nya Zeeland och Cooköarna

 • Husbil på Nya Zeeland
 • Sol & bad på Cooköarna
 • Perfekt för familjen

26 dagar från 71.415 kr per person

Nya Zeelands bästa

Roadtrip: Nya Zeelands Bästa

 • Upplev Nya Zeeland med bil
 • Många upplevelser
 • Bra & charmiga boenden

24 dagar från 68.517 kr per person

Res med Husbil

Nya Zeeland med husbil

 • Husbil ger frihet
 • Perfekt för familjen
 • Naturupplevelser

26 dagar från 57.500 kr per person

Road trip: Nya Zeelands höjdpunkter

Road trip: Nya Zeelands höjdpunkter

 • Bil & boende bokat
 • Både Nord- & Sydön
 • Alla höjdpunkter

21 dagar från 62.500 kr per person