0775-888 088 FÅ OFFERT
Queensland In Style

Queensland In Style

På denna resa till Queensland, Australien får du tre lyxiga och härliga upplevelser på tre helt skilda platser. En resa för dig med krav.

14 dagar från 73.530 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Queensland In Style

Queensland In Style. Norra Queensland på Australiens nordöstkust är den perfekta destinationen året runt. Här går temperaturen sällan under 24-25 grader vintertid (svensk sommar) och sommartid (svensk vinter) är här stadigt runt 28-30 grader. Det är inte många platser i Australien som kan erbjuda så vitt skilda upplevelser endast en kort transport bort, fantastiska stränder, underbara upplevelser på Stora barriärrevet och 1000-årig regnskog med spännande aktiviteter. På denna resa har vi handplockade boende och upplevelser i absoluta toppklass. Resan är för dig som värdesätter bra boende och upplevelser i unik och spännande miljö där man inte tummar på kvaliteten.

Handplockat boende

På Queensland in Style får du allt detta kombinerat under 14 fantastiska dagar. Här har vi noggrant plockat ut tre boenden på tre helt olika platser för att få det bästa av tropiska norr. Detta är en perfekt resa för dig som vill ha både bra boende och upplevelser.

Thala beach

Resan börjar på härliga Thala Beach en kort bilresa norr om Cairns i den tropiska delen av Queensland. Här bor du på Thala Beach Nature reserve i egen bungalow upphöjd på styltor med utsikt över havet eller regnskogen. Thala Beach ligger högt upp på en kulle med fantastisk utsikt över korallhavet åt ena hållet och regnskogen åt andra. Här kan du välja att sitta på din bungalows veranda och blicka ut över havet eller regnskogen, gå på regnskogsvandringar, ligga vid den vackra poolen, åka på en dagstur ut till ett rev för att snorkla eller bege dig till Port Douglas, endast 15 min bort för restaurangbesök. Hotellets restaurang serverar fantastiska måltider i en mycket spektakulär omgivning som måste upplevas.

Bo i regnskogen

Efter ett par nätter på underbara Thala beach är det dags att bege sig in i världens äldsta regnskog, Daintree National Park för ett par dagar av regnskogsupplevelser, SPA, vandringar och bra mat på härliga Daintree Eco Lodge, ett mycket charmigt regnskogsboende.

Lizard Island

Lizard Island Resort är den nordligaste av alla barriärrevsöar och är en av Australiens absolut bästa resorter. Här har du 24 kritvita paradisstränder att upptäcka, snorkla vid eller slappna av i ditt fantastiska rum med eller utan egen pool. När du bor här har du all inclusive med fantastisk mat och dryck varje dag. Gourmet-frukost, lunch, fantastiska middagar, öppen bar där du tar fritt ur sortimentet och gratis picnic-korg för mysiga stunder på någon av de härliga paradisstränderna. Det blir inte bättre än så här.

Den här resan gör sig bäst mellan april – november då vädret är som stabilast i norr men fungerar året runt.

Resan kan utökas och med lätthet kompletteras med t.ex Sydney för en något längre och mer komplett upplevelse.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

På denna resa till Queensland får du tre unika och härliga upplevelser på tre helt skilda platser. Passar perfekt för dig som har högre krav på boendet.

Dag 1: Avresa Sverige

Det är dags att bege sig iväg till landet Down Under och ni flyger via Asien.

Dag 2: Cairns

Välkommen till Australien och tropiska Queensland. En transfer är bokad till ert första boende, Thala Beach Nature Reserve. Checka in, utforska området eller lägg er vid den fantastiska poolen.

Dag 3-6: Thala Beach Nature Reserve

Här på Thala Beach kan ni välja att bara njuta av förstklassig service, ligga på stranden eller vid poolen eller börja utforska området. Thala har ett fantastiskt läge högt på en udde med det turkosblåa havet på ena sidan och regnskogen på den andra. Denna förstklassiga resort ligger 15 min söder om Port Douglas och 45 min norr om Cairns och erbjuder en mycket härlig atmosfär. Thala Beach Nature Reserve's superba läge gör att du med lätthet kan göra dagsutflykter i området. Själva resorten består av ett antal vackra bungalows som ligger utspridda i ett stort område och här känns allt intimt, romantiskt och fantastiskt. Rummen är byggda på pålar som tar dig upp bland trädkronorna och man får en 'regnskogskänsla' oavsett vilket rum du väljer. Alla rummen har en egen stor privat veranda varifrån du kan njuta av den fantastiska omgivningen. Resorten har ett fantastisk arkitektritat poolområde som smälter in i den tropiska känslan.

Dag 6-9: Silky Oaks Lodge

Utcheckning från Thala Beach för transport till världens äldsta regnskog, Daintree, och charmiga lodgen Daintree Eco Lodge.

Daintree Eco Lodge, beläget i hjärtat av den magnifika Daintree Rainforest, erbjuder hållbar lyx med ett hisnande läge. Lodgen är det enda boutiqueboendet i den världsarvslistade Daintree Rainforest, med 15 miljövänliga 'bayans' i en imponerande miljö som kommer att vitalisera alla dina sinnen. Vakna upp till ljudet av fåglarna i baldakinen ovanför, njut av den majestätiska tropiska vildmarken och upptäck Daintree Eco lodges privata och orörda vattenfall på en lugn promenad genom den förtrollande regnskogen. Fly från vardagens liv och rörelse och föryngra din kropp, själ och själ i ett hisnande landskap där tiden verkar ha stått stilla.  Njut av fantastiska vandringar, mat, SPA och avslappning på denna charmiga Eco Lodge mitt i världens äldsta regnskog.

Dag 9-12: Lizard Island Resort

Utcheckning från Daintree Lodge för transport till flygplatsen i Cairns för en kortare flygresa till Lizard Island, en av Australiens bästa resorter. Australiens nordligaste barriärrevs-ö, Lizard Island Resort, är beläget direkt på Stora barriärrevet, omgärdat av levande korallrev och 24 kritvita paradisstränder. Fantastisk på alla sätt, de unika upplevelserna på Lizard Island har skapat en idyllisk resort som med lätthet kan kallas; 'The One'. Spektakulär snorkling och dykning direkt från strandkanten eller vid världskända 'Cod hole'. Upptäck avsides liggandes paradisstränder till fots med en gourmet-picninc endast för två. Gå på en 'bushwalk', segla, paddla kajak, fiska, åk med en glassbottenbåt och upptäck livet under ytan eller kanske ta en spa-behandling i lyxiga Azure Spa. Maten är en annan 'pleasure' här på ön. Menyn, som ändras dagligen, är fräsch och kreativ och visar de bästa lokala råvarorna från området. Var och en av de 40 villorna är eleganta och rymliga, med utsikt över havet eller stranden. Alla måltider, drycker och många öaktiviteter ingår.

Dag 12: Flyg till Cairns

Du checkar ut från Lizard Island och lämnar detta paradis för resa till Cairns och en avslutande natt på härliga Riley, a Crystalbrook Collection Resort i Cairns. Flanera på esplanaden bland uteserveringar och mysiga kaféer eller så hjälper vi dig att utforska området med en upplevelse.

Dag 13: Avresa Australien

Dags att checka ut från hotellet privat transport till flygplatsen för hemresa till Sverige igen.

Dag 14: Ankomst Sverige

Ankomst till Sverige på eftermiddagen. Välkommen hem!

Fotogalleri

Höjdpunkter på resan

Klimatkompenserade resor

Klimatkompenserade resor

Klimatkompenserade resor. Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet ”Envira Amazonia REDD+” i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till ”Envira Amazonia REDD+” görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året!

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet ”Envira Amazonia REDD+” i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet ”Envira Amazonia REDD+” kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till.

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här.

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien.

CO2 certificate 2

Utforska Stora Barriärrevet

Cairns

Cairns i norra Queensland är perfekt för både avslappning och upplevelser i regnskogen och på revet.

Utflykter från Cairns

Cairns ligger i Australiens vackra delstat Queensland där du bl.a har närheten till uråldrig regnskog och inte minst fascinerande Stora Barriärrevet.

En värld av spännande utflykter utgår från Cairns. Spana efter krokodiler i Daintree River eller besök vackra Cape Tribulation där regnskogen möter korallhavet. Du kan också utforska natursköna Mossman Gorge tillsammans med en aboriginsk guide eller hoppa på det gamla veterantåget som tar dig uppför bergen till Kuranda. Resan tillbaka till Cairns kan ske med den 7,5 km långa linbanan tätt ovanför den vackra regnskogens trädkronor. Du kan också uppleva den frodiga naturen i Atherton Tablelands från en luftballong eller besöka de spännande lavatunnlarna i Undara. Den botaniska trädgården i utkanten av Cairns är också värt ett besök.

Stora Barriärrevet från Cairns

Cairns är den perfekta utgångspunkten för en dagsutflykt till Stora Barriärrevet. Välj mellan små vackra tropiska öar i anslutning till revet eller en dagstur till det yttre revet med öppet hav. Här ligger revet nära vattenytan och snorklingen är i världsklass. Det finns ingen strand i Cairns men strax norr om Cairns finner du små orter som Trinity Beach och Palm Cove med vackra stränder och små mysiga restauranger i direkt anslutning till havet

Karta

Prisexempel

14 dagar från 73.530 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris

fr. 73.530 kr vid 2 vuxna

Tillägg i högsäsong: ca 5.000 - 15.000 kr per person *

* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast.

Priset inkluderar
 • Flyg Sverige - Cairns, Australien t/r
 • Flygskatter
 • Privat transfer från Cairns flygplats till Thala Beach Nature Reserve
 • 4 nätter på Thala Beach Nature Reserve i Jungle Walk Bungalow (4,5*) inkl. full frukost
 • Privat transfer från Thala Beach till Daintree Eco Lodge
 • 3 nätter på Daintree Eco Lodge (4*)
  - Full frukost dagligen
  - Privat dagsutflykt i regnskogen med guide & enklare lunch
  - Utvalda aktiviteter
 • Privat transfer från Daintree Eco Lodge till Cairns flygplats
 • Flyg Cairns - Lizard Island
 • 3 nätter på Lizard Island, All inclusive (5+*)
  - Gourmet-frukostar
  - Luncher
  - Gourmet-middagar
  - Utvalda viner, öl, starksprit
  - Gratis lån av kajak, småbåtar och paddle boards mm
  - Gratis picnic-korg för strandvistelse
 • Flyg Lizard Island - Cairns
 • Transfer från Cairns flygplats - Riley, a Crystalbrook Collection Resort
 • 1 natt på Riley, a Crystalbrook Collection Resort
 • Full klimatkompensation
 • MyPlanet Concierge service, support 24/7 under resan
Tillägg
 • Uppgradering till Premium Economy eller Business Class på flyget
 • Uppgradering till andra rumstyper eller byte av hotell
 • Utflykter ej nämnda i programmet
 • Komplettera resan med Sydney
 • Avbeställningskydd
 • Reseförsäkring
 • Visum till Australien
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

NY - AUSTRALIEN - CAIRNS - LIZARD ISLAND 1

Lizard Island Resort

Lizard Island är nationalpark & så orörd den kan bli. Här finns en av Australiens bästa resorter.

Australien - Queensland - Lamington National Park - vandretur_3

Two Wonders in One

Upplev både regnskogen i Lamington samt världens största sandö Fraser Island.

Australien - victoria - Yarra Valley - luftballon 12_0.jpg

Ballongfärd

Turen går till The Tablelands, väster om Cairns. Njut av ballongflygning i 30 min över vackert landskapet.

Australien - Queensland - Brisbane - Flod - Solnedgang.jpg

Guidad cykeltur i Brisbane

Att uppleva Brisbane från cykelsadeln är verkligen att rekommendera.

AdobeStock_145696201.jpeg

Hamilton Island Reef View Hotel

Hamilton Island Reef View Hotel är ett 4 stjärnigt hotell med makalös utsikt över Whitsundays. Kampanjerbjudande!

Australien - Northern Territory - Alice Springs - Aboriginal 1.jpg

Uluru - kultur och solnedgång

Lär mer om aboriginsk kultur och se Uluru skifta färg i solnedgång på denna guidade halvdagstur.

cruise-reefworld-aerial1

Stora Barriärrevet från Hamilton Island

En hel dag till härliga Hardy Reef från Hamilton island med Cruise Whitsundays.

Australien - Queensland - Silky Oaks Lodge - Riverhouse_0

Silky Oaks Lodge

Silky Oaks Lodge ligger mitt i den vackra regnskogen i Daintree National Park.

qualia_Great-Barrier-Reef_Beach-House-Pool-cJason-Loucas.jpg

Qualia Resort Hamilton Island

Qualia ligger på Hamilton Island och är framröstad som en av världens bästa resorter.

Australien - New South Wales - Paperbark Camp - Deluxe (3)_0

Paperbark Camp

På Paperbark Camp bor du i lyxtält mitt ute i naturen i Jervis Bay ca 2 timmar söder om Sydney.

HamiltonIsland-room

Palm Bungalows Hamilton Island

Nyrenoverade Palm Bungalows Hamilton Island ligger vackert inbäddat i tropisk grönska.

lady elliot island beach 2

Lady Elliot Island Eco Resort

Lady Elliot Island har kanske den absolut bästa snorklingen av alla barriärrevsöar.

heron island new.jpg

Heron Island Resort

Upplev Heron Island som är en riktigt bra ö-resort direkt på Stora Barriärrevet.

beach-club-hamilton-island-room-view

Hamilton Island Beach Club

Hamilton Island Beach Club är en 4,5 stjärnig boutiqueresort som ligger i vackra Whitsundays.

NY - AUSTRALIEN - GREEN ISLAND 2_0

Green Island Resort

Strax utanför Cairns ligger Green Island. Njut av sol och bad på denna härliga resort.

NY - AUSTRALIEN - CAIRNS - TULLY

Forsränning på Tully River

Följ med på en äventyrlig dag med forsränning på Tully River mitt i regnskogen.

Australien - Vestaustralien - Pinnacles - 164910137

Dagstur till The Pinnacles

Upplev kalkstensformationerna The Pinnacles och åk 4WD på sanddynerna.

Australien - Tasmanien - Cradle Mountain National Park - Dove Lake (7)_0

Vandring i Cradle Mountains

Upplev vackra Cradle Mountains på Tasmaninen genom denna guidade vandringstur.

Australien - New South Wales - Hunter Valley - Vinmarker (2).jpg

Vintur Hunter Valley

Njut av heldagstur till vinområdet Hunter Valley norr om Sydney. Gott vin och god atmosfär!

Australiens dyreliv - unikt og bizart

På spaning efter vilda djur

Spana efter vilda djur i Australiens närmsta outback. Utforska bushlandskapet söder om Sydney.

Australien - New South Wales - Grand Pacific Drive.jpeg

Sydney till Melbourne med bil

Denna resa tar dig på en kör-själv tur längs den vackra kuststräckan mellan Sydney och Melbourne.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Det kulinariska Australien

Roadtrip: Kulinariska Australien

 • Spännande Sydney och Newcastle
 • Utforska vinregionerna Yarra Valley och Barossa Valley
 • Mat, vin & strand i Västra Australien

17 dagar från 66.600 kr per person

Roadtrip: Australiens Coral Coast

Roadtrip: Australiens Coral Coast

 • Perth & vackra Rottnest Island
 • Kör längs Coral Coast stränder och kristallklara vatten
 • Upplev delfiner, sköldpaddor och Ningaloo Reef

13 dagar från 52.650 kr per person

Roadtrip: Ett kalejdoskop av norra Australien

Ett kalejdoskop av norra Australien

 • Darwin, Litchfield & Bamurru Plains
 • Port Douglas, regnskog & Lizard Island
 • Fantastiska upplevelser och boende

16 dagar från 107.100 kr per person

Queensland In Style

Queensland In Style

 • Unikt boende i regnskogen
 • Vackra Lizard Island
 • Port Douglas & Daintree

14 dagar från 73.530 kr per person

Australien på sommarlovet

Australien på sommaren

 • Anpassad för svenska sommaren
 • Nationalparkerna vid Darwin
 • Sol & bad vid Stora Barriärrevet

18 dagar från 60.750 kr per person

Södra Australiens höjdpunkter

Södra Australiens höjdpunkter

 • Australiens unika djurliv
 • Spännande naturupplevelser
 • Vackra Great Ocean Road

23 dagar från 68.000 kr per person

Sydney, Rock and Reef - Resa till Australien

Sydney, Rock and Reef

 • Sydney & Blue Mountains
 • Uluru & outback
 • Regnskog & barriärrev i Queensland

16 dagar från 57.000 kr per person

Storstad, rev och strand

Storstad, rev och strand

 • Sydneys ikoner & kultur
 • Strand & regnskog i Queensland
 • Charmiga och härliga hotell

14 dagar från 49.950 kr per person

Hike and drive tasmanien

Hike and Drive på Tasmanien

 • Fantastisk natur på Tasmanien
 • Mat och vin i världsklass
 • Storstadsupplevelse i Sydney
   

16 dagar från 57.150 kr per person

Broome till Darwin i 4WD

Broome till Darwin i 4WD

 • Perth & Rottnest Island
 • Outbackäventyr i Kimberley & Kakadu NP
 • Unik natur och spännande djurliv

18 dagar från 68.850 kr per person

Australien från kust till kust

Australien från kust till kust

 • Perth, Adelaide, Sydney
 • Tågresa med Indian Pacific
 • Djur- & naturupplevelser

15 dagar från 71.550 kr per person

Den stora Australienresan

Den stora Australienresan

 • Den ultimata resan till Australien
 • Rev, outback, storstad, natur och djurliv
 • Flera guidade utflykter inkluderade

32 dagar från 89.910 kr per person

Australiens bästa - MyPlanet resor

Australiens bästa

 • Sydney och Stora Barriärrevet
 • Djurlivet på Kangaroo Island
 • Den röda öknen vid Uluru

21 dagar från 79.500 kr per person

queensland med bil

Queensland med bil

 • Brisbane till Cairns med bil
 • Fraser Island & Whitehaven
 • Snorkling på Stora Barriärrevet
   

17 dagar från 44.820 kr per person