0775-888 088 FÅ OFFERT
Sydafrikas höjdpunkter

Sydafrikas höjdpunkter

Börja med en storstadsemester i Kapstaden, kör därefter längs vackra Garden Route och avsluta med upplevelser på Panoramarutten och safari i Kruger National Park med The Big Five!

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

15 dagar från 44.100 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Sydafrikas höjdpunkter

Sydafrikas höjdpunkter. Drömmer du om att utforska Kapstaden, köra längs vackra Garden Route i egen bil och uppleva natursköna Panorama Route samt riktig safari i ett privat naturreservat vid Kruger National Park? Då är den här resan till Sydafrika något för dig!

På Sydafrikas höjdpunkter har du en hyrbil till förfogande under resan utmed Garden Route, vilket ger massor av frihet till att utforska allt som finns längs vägen. Vi har reserverat alla övernattningar för dig hemifrån, så det är både enkelt och bekvämt. Det enda du ska göra är att slappna av och njuta av Sydafrikas fantastiska natur och genuina vänlighet.

Garden Route & Knysna

Roadtrip utmed vackra Garden Route. Med hela två dagar finns det många alternativ för att utforska hjärtat av Garden Route. Knysna som ligger vid Knysna-lagunen är omgiven av frodiga skogar, fridfulla sjöar och gyllene stränder. Det finns många aktiviteter i området så som vandring, cykling, besök på Knysna Elephant Park eller bara att njuta av fantastisk mat från havet, t.ex. färska ostron, som staden är känd för.

Kapstaden

Dags att uppleva Kapstaden, som med all rätt anses vara bland världens vackraste städer. Staden bjuder på många turistattraktioner där den mest kända ligger vid vattnet – Victoria & Alfred Waterfront. Här finns det boutiquer och shoppingcenter, marknader, teatrar, biografer, barer, restauranger, hotell, ett akvarium samt South African Maritime Museum. Det är en speciell stämning – framförallt på kvällen. Ett annat alternativ är att ta linbanan till toppen av Table Mountain där du får en fantastisk utsikt över staden och havet. Området har dessutom många fina vandringsleder. Du kan också välja att ta bilen och köra längs den fantastiska kuststräckan Chapman’s Drive ner till Godahoppsuppden. På vägen passerar du den mysiga lilla staden Simon’s Town. Staden är full av historia, och på stranden Boulders Beach som ligger i närheten håller en stor pingvinkoloni till.

Panorama Route

Du flyger norrut till staden Hoedspruit som är utgångspunkt för dina upplevelser på vackra Panorama Route, och sist men inte minst safari vid Kruger. I Hoedspruit blir du hämtad på flygplatsen och körd till härliga Iketla Lodge där du ska spendera de kommande två nätterna. Lunch och middag är inkluderat under din vistelse här samt möjligheten att följa med på guidade vandringar på lodgens område.

Safari i Kruger National Park

En fördel med att bo i de privata reservaten är också att man på de arrangerade safariturerna får köra off road, och därmed komma ännu närmare de vilda djuren. I Balule bor du på det fina och stämningsfulla Mohlabetsi Safari Lodge, där värdparet Alma och Tony tar hand om dig de kommande tre nätterna. Dagarna på Mohlabetsi Safari Lodge är i safarins tecken. Du går upp med solen och tillsammans med lodgens övriga gäster beger du dig ut på ditt första game drive i reservatet i jakten på Afrikas vilda djur. Du har naturligtvis en erfaren guide med dig som hjälper till att lokalisera djuren. När du kommer tillbaka till lodgen väntar frukosten och det finns tid till avslappning och att tänka på morgonens upplevelser. I slutet av eftermiddagen beger du dig återigen ut på safari i öppna fordon för att leta efter lejon, elefanter, noshörningar och alla de andra vilda djuren i området. Middagen avnjuts på lodgen samtidigt som mörkret sakta sänker sig över bushen.

Resan är ett förslag som vi gärna skräddarsyr enligt dina önskemål.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Börja rean i Port Elizabeth och kör därifrån längs vackra Garden Route via vinområdet till Kapstaden. Avsluta med upplevelser som Panoramarutten och safari i Kruger National Park med The Big Five!

Dag 1: Avresa från Sverige

Din resa från Sverige till Sydafrika börjar.

Dag 2: Ankomst till Sydafrika

Du ankommer till Port Elizabeth vid middagstid. Det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Sydafrika, så det brukar inte vara några problem med jetlag. Väl på plats hämtar du hyrbilen och kör till kuststaden Knysna där du har tre övernattningar på ett trevligt hotell.

Dag 3-4: Knysna

Dagarna i Knysna får du själv bestämma över, och med hela två dagar finns det många alternativ för att utforska hjärtat av Garden Route. Knysna som ligger vid Knysna-lagunen är omgiven av frodiga skogar, fridfulla sjöar och gyllene stränder. Det finns många aktiviteter i området så som vandring, cykling, besök på Knysna Elephant Park eller bara att njuta av fantastisk mat från havet, t.ex. färska ostron, som staden är känd för.

Dag 5: Knysna – Montagu

Idag säger du farväl till Knysna och kör längs vackra Route 62 till staden Montagu som ligger i Sydafrikas berömda vinomårde. R62 som också är känd som världens längsta vinroute kommer att ta större delen av din dag, men du kommer att bli belönad med en fantastisk naturupplevelse! Om du vill hjälper vi dig gärna med att boka en övernattning i t.ex. Oudtshoorn, som är känt för sina strutsar, innan du kör vidare mot Montagu. Det ger dig lite mer tid till att uppleva området och de enastående droppstensgrottorna Cango Caves norr om Oudtshoorn.

Dag 6: Montagu – Kapstaden

Använd morgonen och förmiddagen till att utforska vingårdarna i området innan du sätter kurs mot Kapstaden. På vägen kan du naturligtvis stanna till i de kända vinstäderna Stellenbosch eller Franschhoek och njuta av en härlig lunch. I Kapstaden väntar tre nätter på ett mysigt B&B.

Dag 7-8: Kapstaden

Du bestämmer själv hur du vill använda dagarna för att uppleva Kapstaden, som med all rätt anses vara bland världens vackraste städer. Staden bjuder på många turistattraktioner där den mest kända ligger vid vattnet - Victoria & Alfred Waterfront. Här finns det boutiquer och shoppingcenter, marknader, teatrar, biografer, barer, restauranger, hotell, ett akvarium samt South African Maritime Museum. Det är en speciell stämning – framförallt på kvällen. Ett annat alternativ är att ta linbanan till toppen av Table Mountain där du får en fantastisk utsikt över staden och havet. Området har dessutom många fina vandringsleder.

Du kan också välja att ta bilen och köra längs den fantastiska kuststräckan Chapman’s Drive ner till Godahoppsuppden. På vägen passerar du den mysiga lilla staden Simon’s Town. Staden är full av historia, och på stranden Boulders Beach som ligger i närheten håller en stor pingvinkoloni till.

Du kan också besöka en township. Där får du uppleva de förhållanden största delen av Cape Towns befolkning lever under. Trots omständigheterna och fattigdom kommer du uppleva det sydafrikanska folkets livsglädje och entusiasm. Önskar du att få uppleva en township bör du följa med på en arrangerad tur, inte på egen hand!

Dag 9: Kapstaden – Panorama Route

Du njuter av den sista frukosten i Kapstaden och kör till flygplatsen där hyrbilen lämnas in. Härifrån fortsätter resan norrut till staden Hoedspruit som är utgångspunkt för dina upplevelser på vackra Panorama Route, och sist men inte minst safari vid Kruger. I Hoedspruit blir du hämtad på flygplatsen och körd till härliga Iketla Lodge där du ska spendera de kommande två nätterna. Lunch och middag är inkluderat under din vistelse här samt möjligheten att följa med på guidade vandringar på lodgens område.

Dag 10: Heldagstur till Panorama Route

Dagen bjuder på en guidad heldagstur på Panorama Route. Med sina dramatiska klippformationer och djupa raviner som står i kontrast till det platta landskapet runt omkring, är Panorama Route bland de vackraste områdena i Sydafrika. Det är här du hittar den storslagna ravinen Blyde River Canyon som skär sig 60 km genom landskapet innan den försvinner ut på låglandet på andra sidan bergen. Det är också här du kan besöka utsiktspunkten God’s Window. Namnet är väl genomtänkt, utsikten ut över ravinen långt under dig är inget annat än magnifik.

Dag 11: Iketla Lodge – Safari vid Kruger

Efter frukosten blir du körd genom Blyde River Canyon till Balule som är ett av många naturreservat och som gränsar till den världsberömda Kruger National Park. Det finns inget staket mellan Balule och Kruger, och det är därför fritt fram för djuren att gå mellan områdena. En fördel med att bo i de privata reservaten är också att man på de arrangerade safariturerna får köra off road, och därmed komma ännu närmare de vilda djuren. I Balule bor du på det fina och stämningsfulla Mohlabetsi Safari Lodge, där värdparet Alma och Tony tar hand om dig de kommande tre nätterna. Alla måltider samt två safaris per dag är inkluderade och efter en härlig lunch åker du på eftermiddagen din första safaritur i jakten på vilda djur.

Dag 12-13: Safari vid Kruger

Dagarna på Mohlabetsi Safari Lodge är i safarins tecken. Du går upp med solen och tillsammans med lodgens övriga gäster beger du dig ut på ditt första game drive i reservatet i jakten på Afrikas vilda djur. Du har naturligtvis en erfaren guide med dig som hjälper till att lokalisera djuren. När du kommer tillbaka till lodgen väntar frukosten och det finns tid till avslappning och att tänka på morgonens upplevelser. I slutet av eftermiddagen beger du dig återigen ut på safari i öppna fordon för att leta efter lejon, elefanter, noshörningar och alla de andra vilda djuren i området. Middagen avnjuts på lodgen samtidigt som mörkret sakta sänker sig över bushen.

Dag 14: Avresa från Sydafrika

Det är dags för en sista safari innan frukosten. Därefter körs du till flygplatsen i Hoedspruit, där du med ett stopp i Johannesburg påbörjar din resa hem till Sverige.

Dag 15: Ankomst till Sverige

Idag ankommer du till Sverige efter ett spännande äventyr i Sydafrika.

Fotogalleri

Höjdpunkter på resan

Rejser til Garden Route, Sydafrika

Garden Route

Följ med på en oförglömlig resa längs Sydafrikas södra kust, som går under namnet Garden Route.

Mest kända körsträcka

En kör-själv semester med bil längs Sydafrikas södra kust på Garden Route är det perfekta sättet att uppleva denna vackra kuststräcka på. Här ligger trevliga små kuststäder som pärlor på ett band och mellan städerna är det möjlighet att utforska den frodiga naturen. Ät ostron i hamnen i Knysna, se valar i Hermanus, utforska historiska småstäder och stå öga mot öga med en struts. Detta är bara några av höjdpunkterna längs Garden Route, som är en av Sydafrikas höjdpunkter.

Sydafrika - Cape Town - Havn (5).jpg

Kapstaden & vinområdet

Res till Kapstaden för ett besök på Robben Island och smaka vin och ost i det kända vinområdet. Hitta din resa här!

Kapstaden

Med ett läge mellan Atlanten och dramatiska berg är Kapstaden i Sydafrika en av världens vackraste städer. Kapstaden är även en spännande stad som bjuder på ett rikt folkliv och exotisk shopping. I Kapstaden har ni också möjlighet att få en inblick i det moderna Afrika, inte minst om ni besöker någon av Kapstadens fascinerande townships eller Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad i 27 år.

Nära till naturen

Från Kapstaden är det nära till naturen. Gör en utflykt till den klippiga halvön strax söder om Kapstaden och åk till Godahoppsudden. Upplev fina små fiskesamhällen, populära stränder och ett rikt djurliv som inkluderar både babianer, antiloper, sälar och pingviner. Även valar kan ses nära Kapstaden och längre in i landet erbjuder bergen vandring med vacker utsikt över staden och havet.

Sydafrikanskt vin

Längre in i landet väntar vinområdet. Här sträcker sig vinstockarna mot horisonten och på de vackra historiska vingårdarna kan du smaka på det sydafrikanska vinet från den senaste skörden. Till vin hör god mat och du äter fantastisk gott i vindistriktet. Området är även känt för sina trevliga Bed & Breakfasts. 

Resor till Sydafrika – vi kan Sydafrika!

Rejser til Kruger og Panoramaruten

Kruger & Panoramarutten

Drömmer du om att uppleva natur- och djurliv i världsklass? Besök Kruger National Park och Panoramarutten.

Safari i Kruger National Park

Ingen resa till Sydafrika är fulländad utan safari i Kruger National Park. Detta enorma vildmarksområde är bland de största, äldsta och mest djurrika nationalparkerna i hela Afrika. Nästan alla Afrikas ikoniska djurarter lever här och det finns stora chanser att få se lejon, giraffer, elefanter och ett hav av andra djur i deras naturliga miljö. Utforska Kruger på en safari i själva nationalparken, eller unna dig själv en vistelse på en av de privata safarilodgerna som erbjuder exklusiv safari i världsklass på privata vildreservat omkring Kruger National Park.

Panoramarutten

Den här delen av Sydafrika bjuder på många fantastiska naturområden. Gör ett besök vid spektakulära Blyde River Canyon eller de fascinerande klippformationerna Bourkes Luck Potholes. Du kan också njuta av de vackra vattenfallen Lisbon- och Berlin Falls, utsiktsplatsen vid God’s Window samt dyka ned i områdets guldgrävarhistoria i staden Pilgrim’s Rest.

Resor till Sydafrika – vi kan Sydafrika!

Karta

Prisexempel

15 dagar från 44.100 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 44.100 kr vid 2 vuxna

Tillägg i högsäsong: ca 5.000 - 10.000 kr per person *

* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast.

Priset inkluderar
 • Flyg Sverige – Sydafrika t/r
 • Inrikesflyg Kapstaden - Hoedspruit, Hoedspruit - Johannesburg
 • Flygskatter
 • Personligt mottagande på flygplatsen i Sydafrika
 • 7 dagars bilhyra Port Elizabeth – Kapstaden inkl. fria km, försäkring och GPS
 • 3 nätter i Knysna inkl. frukost
 • 1 natt i Montagu inkl. frukost
 • 3 nätter i Kapstaden inkl. frukost
 • Transfer Hoedspruit flygplats – Iketla Lodge o/w
 • 2 nätter på Iketla Lodge inkl. frukost, middag, gratis te och kaffe hela dagen samt div. aktiviteter *
 • Heldagsutflykt till Panorama Route med engelsktalande guide
 • Transfer Iketla Lodge – Mohlabetsi Safari Lodge o/w
 • 3 nätter på Mohlabetsi Safari Lodge inkl. alla måltider, gratis te/kaffe samt 2 safaris per dag *
 • Transfer Mohlabetsi Safari Lodge – Hoedspruit flygplats o/w
 • Full klimatkompensation 
Tillägg
 • Envägshyra tillkommer på denna tur och betalas på plats
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

Barn i skoluniform i Kapstaden, Sydafrika

Robben Island & township

Res genom det moderna Sydafrikas historia och besök både Robben Island och en township.

Sydafrika - Johannesburg - Soweto Township_0

Soweto och Apartheid Museum

En heldagstur till Soweto som tar dig till alla platser av politisk betydelse samt Apartheid Museum.

Par som tittar på vyn över havet och Hermanus från utsiktsplats, Sydafrika

Hermanus, valar och vin

Upplev valarna längs Sydafrikas sydkust och njut av områdets goda viner på denna privata heldagstur. 

Sydafrika - Stellenbosch (5)_0

Äventyr i vinområdet

Denna tur ger dig möjlighet att både prova vin samt upptäcka det vackra området på ett aktivt sätt.

Sydafrika - Atlantis - sandklitter

Sandboarding och fyrhjuling

På denna tur kan du se fram emot en hel dag fylld med fart när du besöker sanddynorna i Atlantis.

Forsande vattenmassor i Victoriafallen genom regnskog, Zimbabwe

Solnedgång på Zambezifloden

Upplev en vacker solnedgång på en båttur på Zambezifloden med möjlighet att även se vilda djur.

Sydafrika - Cape Town - Pingviner (3).jpg

Godahoppsudden & Cape Point

Besök Godahoppsudden, Cape Point och Boulders Beach på denna dagstur fylld med upplevelser. 

Sydafrika - Vinlandet.jpg

På cykel genom vinområdet

Följ med på en cykeltur i charmerande Stellenbosch mitt i hjärtat av vinområdet.

Sydafrika - Cape Town - Bo Kaap (2).jpg

Kapstaden sightseeing & Robben Island

Följ med på en guidad tur av Kapstaden samt besök Robben Island och fängelset där Nelson Mandela satt inlåst under flera år.

Vy över forsande Victoriafallen och regnbåge, Zimbabwe

Victoriafallen med helikopter

Upplev de vackra Victoriafallen och dess omgivningar från luften på en spännande helikoptertur.

Sydafrika - Cape Town - sæler

Valar, sälar och pingviner

En härlig båttur på havet utanför Kapstaden med chans att se valar, sälar, hajar och pingviner. 

Sydafrika - Vin - Vinmark - Stellenbosch.jpg

Tur till vinområdet

Upplev det berömda vinområdets vackra natur på denna heldagstur med hela tre vinprovningar.

Färgglad regnbåge som går ner över Victoriafallen, Zimbabwe

Victoriafallen - guidad tur

Åk på en guidad tur runt Victoriafallen och upplev de enorma vattenmassornas brus på nära håll. 

Sydafrik a- Panoramaruten - Gods window (2)

Panoramarutten

Njut av Panoramaruttens vackra natur och storslagna vyer på denna privata heldagstur med guide.

Sydafrika - Cape Town - haj

Dyka med vithajar

Dyk med vithajar och se de stora djuren på riktigt nära håll utanför Kapstadens kust.

Sydafrika - Johannaesburg - Soweto_1

Tur till Soweto

Denna tur till Soweto tar dig till flera platser av betydelse och inkluderar Mandela Family Museum. 

Solnedgång över taffelberget och hus i Kapstaden, Sydafrika

Kapstaden med helikopter

Upplev vackra Kapstaden med Taffelberget och kusten från ovan på denna 30 min långa helikoptertur.

Afrika - dyr - surikater (3)2.jpg

Surikatsafari

Åk på en morgonsafari och se surikaterna kika fram ur sina hålor för att sola sig i dagens första strålar.

Sydafrika - Boulders Beach - pingvin

Havskajak och Cape Point

En privat heldagstur där du paddlar havskajak till Boulders Beach och även besöker dramatiska Cape Point.

New_Boma_Sept_2013_21[1]

Boma Dinner & Show

Följ med på en Boma-middag och få en festlig kväll och en bättre inblick i Zimbabwes lokala kultur.

Sydafrika - soweto.jpeg

Cykla i Soweto

En guidad tur på cykel i Soweto, är för dig som vill uppleva och inte bara se en township.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Safarihöjdpunkter i Sydafrika

Safarihöjdpunkter i Sydafrika

 • Safari i 3 olika områden
 • Möjlighet till nattsafari
 • Härliga safarilodger

15 dagar från 76.500 kr per person

Stora Sydafrikaresan

Stora Sydafrikaresan

 • Kapstaden, Garden Route & Eastern Cape
 • St Lucia, Blyde River Canyon & Piggs Peak
 • Big Five safari i South Kruger

23 dagar från 51.300 kr per person

Drakensberg, Eastern Wild Coast och Kruger

Drakensberg, Eastern Wild Coast och Kruger

 • Vackra Drakensberg & Blyde River
 • Safari i Södra Kruger & Hluhluwe
 • Eastern wild coast & Durban

20 dagar från 55.000 kr per person

Sydafrika: Western och Northern Cape

Sydafrika: Western och Northern Cape

 • Utforska mångfacetterade och färgstarka Kapstaden
 • Njut av de kulinariska äventyren i vinområdena
 • Åk på valsafari och möt andra marina djur

15 dagar från 40.500 kr per person

Sydafrika och Mauritius

Sydafrika och Mauritius

 • Kapstaden & vinområdena
 • Safari i Kruger N.P
 • Sol & bad på Mauritius

16 dagar från 75.000 kr per person

Rovos Rail Victoriafallen och safari

Rovos Rail, Victoriafallen och safari

 • Åk lyxtåget Rovos Rail
 • Bo på Victoria Falls Hotel
 • Safari i Chobe National Park

12 dagar från 67.500 kr per person

Kapstaden, Victoriafallen och Safari

Kapstaden, Victoriafallen och Safari

 • Upplev färgstarka Kapstaden
 • Victoriafallens enorma vattenmassor
 • Safari i Chobe National Park

14 dagar från 49.500 kr per person

Klassiska Sydafrika

Klassiska Sydafrika

 • Kapstaden & Stellenbosch med egen bil
 • Privat safari i Kruger National Park
 • Mat & vin, djur & natur

13 dagar från 49.900 kr per person

Sydafrikas höjdpunkter

Sydafrikas höjdpunkter

 • Utforska Kapstaden
 • Safari i Kruger National Park
 • Kör i eget tempo med hyrbil

15 dagar från 44.100 kr per person