0775-888 088 FÅ OFFERT
Västra Kanadas bästa

Västra Kanadas Bästa

Åk på äventyr i västra Kanada och upplev de fantastiska nationalparkerna Banff och Jasper samt de trevliga städerna Vancouver och Victoria.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

23 dagar från 58.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Västra Kanadas bästa

Västra Kanadas bästa är en riktig klassiker fylld med de bästa upplevelser som delstaterna British Columbia och Alberta har att bjuda på. Allt från djupa fjordar, oändliga skogar och snötäckta bergstoppar till smaragdgröna sjöar, pulserande storstäder och möten med trevliga kanadensare. Naturen är hisnande med långa fjordar, vidsträckta, täta skogar, snöklädda berg, smaragdgröna sjöar och spännande, pulserande städer. Överallt kommer du att möta det rika och färgstarka kulturarvet från urbefolkningen i områdena.

Vancouver, vinområden & Banff

Turen börjar i staden Vancouver på västkusten och går förbi vinområdena i Okanagan Valley och till Banff och Jasper i Klippiga Bergen. I Revelstoke har du möjlighet att utforska Mount Revelstoke National Park. Parken, som är tillgänglig på upp till 2 000 meters höjd, är en av endast ett fåtal platser i British Columbia där det går att köra i egen bil till toppen. Banff är känd som en skidortsstad och erbjuder en mysig huvudgata med en mängd olika butiker och små matställen. Staden är vackert belägen i en dal, omgiven av Mount Rundle, Sulphur Mountain och Cascade Mountains. Men här hittar du också Lake Vermillion Lakes och Bow River, som lugnt rinner genom staden innan den rinner ut i de forsande Bow Falls.

Därefter går resan tvärs över det inre British Columbia förbi indianlandsbygd med vackra dekorerade totempålar till färjestaden Prince Rupert.

Västkusten, Prince Rupert & Vancouver Island

Från Prince Rupert väntar en spännande minikryssning med färja längs Inside Passage på Kanadas västkust till nordspetsen av Vancouver Island innan resan går hela vägen ned till sydspetsen till British Columbias huvudstad Victoria. Därefter avslutas resan åter i Vancouver.

Höjdpunkter:
Vancouver, Mt. Revelstoke National Park, Glacier National Park, Yoho National Park, Banff National Park, Lake Louise, Moraine Lake, Banff by, Icefields Parkway, Peyto Lake, Columbia Icefield, Mount Robson Provincial Park, Kzan Indian Village, Inside Passage, Vancouver Island och Victoria.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Åk på en kör-själv semester i västra Kanada och upplev de fantastiska nationalparkerna Banff och Jasper samt de trevliga städerna Vancouver och Victoria . Bil och hotell är bokat. Ni ska bara njuta!

Dag 1: Ankomst Vancouver

Vancouver ligger fint till med snötäckta bergstoppar mot norr och havet precis utanför dörren mot väst och med USA som närmsta granne söderut. Efter ankomst till Vancouver Airport i Richmond och efter att ha hämtat ut hyrbilen åker ni till hotellet i Vancouver.

Dag 1-4: Vancouver

Vancouver består av många små stadsdelar och alla med sin egen charm och hjärta. Tillsammans gör stadsdelarna Vancouvermetropolen helt speciell. Hela världen är samlad här.

Utmana smaklökarna och ät asiatiskt på Wild Rice i Chinatown, indiskt i Punjab Market omkring Commercial Drive, sushi i West End, vegetarisk på falafel-oasen Dessert på Commercial Drive eller prova hela Västkanadas familjerestaurang White Spot som finns representerad på många platser i Vancouver.

En av eftermiddagarna kan ni ta en gondoltur till Grouse Mountain som bjuder på en fantastisk utsikt över Vancouver. På toppen av berget kan ni gå på skogshuggarshow, se brunbjörnar samt gå på Theatre in the Sky som är en biograf med en vacker film om Vancouver och urinvånarna. Allt är gratis när man först har löst biljett till gondolen.

Dag 4-6: Kelowna

På morgonen hämtar du din hyrbil i centrala Vancouver, varefter du sätter kurs mot Kelowna. Inbäddat mellan de gröna bergen, böljande vingårdar och Okanagan Lake, är staden en perfekt semesterort. Här kan du utforska milsvida vinprovningsrutter som slingrar sig genom de lummiga vingårdarna och där du kan besöka prisbelönta vingårdar och stämningsfulla vinkällare.

Kelowna är känt som vinframställningens vagga i British Columbia och är också känt för sina specialbryggerier, ekologiska ciderier och lokalt ägda destillerier. Komplettera den dryckesfesten med kulinariska läckerheter som du avnjuter på en mängd olika natursköna matställen, allt från idylliska fruktträdgårdar och gårdar till livliga marknader och eleganta restauranger. Du kan också njuta av den vackra naturen utmed gröna vandringsleder och vackra golfbanor. Stadens läge vid stranden av Lake Okanagan gör att du kan segla och simma i det lugna vattnet, eller bara tillbringa en solig dag på de fina sandstränderna. Kulturområdet i stadens centrum är däremot fyllt av museer, konstgallerier och scener med shower året runt.

Dag 6-8: Revelstoke

Körning från Kelowna till Revelstoke. Efter ankomst till Revelstoke incheckning på hotellet. resten av dagen på egen hand.

Dag 7: Heldag i Revelstoke
En hel dag att utforska Revelstoke och Mount Revelstoke National Park, som ligger precis utanför staden. Mount Revelstoke National Park erbjuder en lättillgänglig alpin natur på ca 2000 meters höjd och är ett av få ställen i British Columbia där man med egen bil kan köra upp till toppen.

Meadows in the Sky Parkway är en 26 km asfalterad väg som slingrar sig från byns utkant 500 meter upp till toppen av berget där det finns en parkeringsplats. Därifrån går det gratis buss till toppen (bussarna går under sommarmånaderna). Från toppen utgår flertalet vackra vandringsleder.

Ett spännande stopp på vägen är The Icebox, där det året runt ligger snö lite här och var mellan bergsskrevorna. Koo Koo Sint-stigen påminner om upptäcktsresande David Thompsons resor genom området i början av 1800-talet. First Footsteps-stigen påminner om historien om urbefolkningen.

Dag 8-11: Banff

Dagens trip tar dig till Banff National Park. Banff med sina 7.000 invånare bjuder på en mysig gågata med många butiker och restauranger. Här kan ni utan problem och med stort nöje stanna några dagar och njuta av området. Om ni gillar golf föreslår vi en golfrunda på golfbanan bakom Banff Springs Hotel. Ofta brukar kronhjortarna promenera på banan innan golfspelarna tar över. Banff ligger mycket vackert i dalen omgiven av Mount Rundle, Sulphur Mountain och Cascade Mountains. Här finns också flera sumpområden bl.a. Vermillion Lakes och Bow River som lugnt flyter genom staden innan de rinner ut i det brusande fallet Bow Falls.

Inom gångavstånd är det möjligt att ta gondolen till Sulphur Mountain, prova cowboy-livet och rida en tur i bergen, paddla kanot i floden, hyra cyklar och kika efter alla djuren längs med Bow Valley Parkway eller varför inte vandra i området?

Kvällarna kan avslutas med antingen en kanadensisk stek på The Keg, en god italiensk middag på Giorgios Trattoria eller varför inte en monsterburgare på Wild Bill's Saloon.

Distans: Revelstoke - Banff, ca 300 km

Dag 11-13: Jasper

Stig upp med solen och börja dagen med en timmes körning utmed Bow Valley Parkway. Väl framme vid Lake Louise ligger de vackra sjöarna Moraine Lake och Lake Louise. Välj båda om det finns tid till det. Med en "coffee-to-go" kan man sedan sitta och njuta när solen stiger upp över bergstopparnaoch hur sjön långsamt får sin helt smaragdgröna ljuvliga färg. Det är oerhört fascinerande. Härefter går resan utmed världens vackraste landsväg den 232 km långa Icefields Parkway som slingrar sig i dalen mellan snöklädda berg med glaciärer och vidare norr ut genom nationalparkerna Banff och Jasper till Jasper by.

Gör gärna stopp vid utsiktspunkten Peyto Lake där smältvatten från de omkringliggande glaciärerna fyller sjön med rent och nytt vatten. Framme vid Columbia Icefield och Athabasca-glaciären är det möjligt att följa med på en tur ut på glaciären med en specialbuss. Rekommenderas!

Distans: Ca 300 km

Dag 11: Heldag i Jasper
I Jasper finns det flera möjligheter till olika utflykter. Ett bra val kan vara en resa till Maligne Lake. Maligne Lake Road är ett av de bästa ställena i Klippiga Bergen för att se vilda djur från vägkanten. Börja tidigt på dagen och chansen att se kronhjort, ren och björn är påtaglig. Vid Maligne sjön är det möjligt att hyra kanoter. Ni kan även följa med ut på en två timmars båttur på sjön som tar er till pittoreska Spirit Island i sjöns södra ände.

Några få kilometer norr om Jasper ligger Patricia Lake och Pyramid Mountain där pyramid-berget speglas i sjön. Sydväst om Jasper ligger Whistler Mountain. Prova krafterna på en åtta kilometers vandring eller välj de någon av lättare alternativet. Ni kan även prova Jasper Tramway-gondolen. Resan till toppen belönas med vidsträckt utsikt över dalen, Athabasca River och Jasper stad.

Strax söder om Jasper utmed highway 93A går vägen till Mount Edith Cavell. I slutet av vägen börjar stigarna till Path of the Glacier och Cavell Meadows. Path of the Glacier är en av de finaste stigarna i Klippiga Bergen men här är man inte ensam. Därför rekommenderar vi att ni kommer ut tidigt på morgonen medan det fortfarande är få ute. Cavell Meadows är också en populär vandringsled i Jasper, så även här rekommenderas avgång tidigt på morgonen.

Dag 13-14: Prince George

Efter några härliga dagar i de kanadensiska Rocky Mountains är tiden inne för att köra västerut på Yellowhead highway 16. Cirka en timmes resa väster om Jasper ligger Mount Robson som är Kanadas högsta berg.Omkring Mount Robson finns många bra vandringsleder. Gör ett stopp vid besökscentrat som ligger vid foten av Mount Robson.

Framme vid Prince George väntar centrala British Columbias största stad med 80 000 invånare. Prince George har 13 sågverk. Under årtionden har skogsbruket varit mycket dominerande i denna del av landet men nu sista tiden har turismen tagit över mer och mer.

Distans: ca 400 km

Dag 14-15: Smithers

Dagens etapp genom British Columbia består av rad småstäder och spridda gårdar längs med highway 16 från Prince George och västerut. På båda sidorna av landsvägen är vildmarken orörd och här finns både björn, älg och ren. Området här har också ett av världens bästa fiskevatten med bland annat lax.

Distans: ca 400 km

Dag 15-17: Prince Rupert

Denna dag går resan vidare mot väst och till Prince Rupert vid Stilla Havet. Vid Hazelton finns det möjlighet att köra till Kispiox Valley och se en samling totempålar innan turen går vidare till Prince Rupert och härifrån är det sedan inte långt till västkustens djupa fjordar och till ett otal obebodda öar med tät regnskog.

Prince Rupert valdes i början av 1900-talet till att vara slutstation för järnvägen och är idag den station i Kanada som ligger närmast Asien. Denna station har hållit liv i staden med sina 15 000 invånare. Varje sommar besöks staden av inte mindre än 300 000 turister som skall vidare med färjan till Vancouver Island, Queen Charlotte Islands eller vidare med Alaska Marine Highway till Alaska.

Distans: ca 380 km

Dag 17: Port Hardy (färja)

Nu väntar en vacker 15 timmars minikryssning utmed The Inside Passage som går längs med Kanadas västkust. Färjan går kl. 07.30 från Prince Rupert och alla dygnets ljusa timmar spenderas ombord. Medan båten kryssar fram genom klippor och små obebodda öar spenderas tiden med att kika efter vita kungsörnar, delfiner som simmar i kapp med färjan eller valar som viftar med stjärten borta i horisonten. Ni bör även hålla utkik efter sälar och sjöpapegojor samt kika efter svartbjörnar som brukar leta mat längs med strandkanten vid lågvatten. Kl. 22.30 är färjan framme i Port Hardy på norra spetsen av Vancouver Island.

Distans: färjeöverfart

Dag 17-19: Campbell River

Port Hardy har en charmig liten stad med en vacker strandpromenad längs med havet och hamnen. Staden har fortfarande en aktiv fiskmarknad dock inte lika stor som förr i tiden. Efter en promenad i den lilla hamnstaden Port Hardy går turen söderut utmed landsvägen som ringlar sig genom tät skog, dalar och små landsortsstäder. Vancouver Island är 450 km från norr till söder och 100 km från öster till väst. Vancouver Island är också den största ön på den nordamerikanska västkusten. 2 nätter i Campbell River.

Distans: ca 250 km

Dag 17: Heldag i Campbell River
Campbell River ligger på östsidan av Vancouver Island. Härifrån kan ni göra en mängd olika turer i området. Välj mellan djursafari, valsafari, fisketur eller kanske snorkla med lax. Det finns många olika möjligheter vid Campbell River. Floden är känd för att ha ett mycket rikt liv på lax. Några få kilometer norr om Campbell River avgår dagligen en tre timmars djur- och valsafaritur. Det är en härlig känsla att susa fram i en zodiac-gummibåt och kika efter svartbjörnarna och hjortarna som ofta går på stranden medan kungsörnarna svävar uppe på himlen. Det är inte sällan man ser valar, sjölejon och delfiner leka i vattnet kring båten.

Valsafarituren går också med en zodiac-gummibåt. Turen går ut till de områden där man senast såg valarna hålla till. Se späckhuggare leka medan båten susar fram genom den obeskrivligt vackra Discovery Passagen här på British Columbias västkust.

Är du fiskeintresserad? Följ i så fall med på en fyra timmars guidad fisketur. Upplev begeistringen av att slåss med en jättelax i änden av linan och ni får garanterat med er en mängd bra fiskehistorier. Vid Campbell River finns också möjlighet att snorkla och simma med lax.

Utflykterna kan beställas hos MyPlanet.

Dag 19-21: Victoria

Dag 18: Victoria
Resan fortsätter söderut längs med östkusten av Vancouver Island mot Victoria som är British Columbias huvudstad. Väl framme i Victoria kan ni njuta av färska nybakade scones och Afternoon Tea på stadens mest kända hotell, The Empress. Promenera gärna runt och njut av denna engelskinspirerande stad med många caféer, restauranger och fin shopping. Om sommaren bjuds det på många olika typer av uppträdanden utmed hamnpromenaden. Jonglörer, musiker, cykelartister och eldslukare uppträder gärna och vill man kan man skänka en slant som bidrag.

Sakta går den röda solen ner över horisonten och de gammaldags lyktorna tänds i hamnen. Det är en mycket vacker syn.

Distans: ca 280 km

Dag 19: Heldag i Victoria
British Columbias huvudstad bjuder på många bra museer som t ex Royal British Columbia Museum. Här visar utställningarna nybyggarliv men också information om nordvästkustindianernas liv och deras upp till 20 m höga vackert snidade totempålar. Andra sevärdheter är Butchart Garden, Victoria Bug ZOO, Craigdarr och Castle och Art Gallery of Victoria.

Emily Carr House på 207 Government Street hyllar Kanadas stora kvinnliga författare och konstnär Emily Carr. Med gångavstånd från centrum ligger Beacon Hill parken som är ett mycket populärt ställe för sportfantaster.

När ni besöker Victoria kan ni följa med på valsafari i Juan de Fuca området mellan Vancouver Island och de olympiska bergen i Washington-delstaten i USA. Eller varför inte ta en tur med vattenflyg över den södra delen av Vancouver Island?

Dag 21-22: Vancouver

Det är tid att göra sista delen av resan som är turen tillbaka till fastlandet och Vancouver.

Färden går från Victoria mot Swartz Bay. Halvvägs mot färjeterminalen ligger den mycket kända blomsterparken Butchart Gardens. En botanisk trädgård anlagd i och omkring ett gammalt stenbrott. Imponerande blomsterprakt för blomsterälskare men även för folk som normalt inte är så intresserade av blommor är Butchart Gardens något speciellt.

Resan tillbaka till fastlandet och till Vancouver. För er som vill shoppa finns det lite extra tid på eftermiddagen. Då föreslås ett besök till Metrotown där 400 butiker utgör British Columbias största shoppingcenter.

Distans: ca 40 km + färjeöverfart

Dag 22: Avresa Vancouver

Det är dags att säga hejdå och på återseende till Vancouver och Kanada. Bilen återlämnas på flygplatsen och ni går sista biten till utrikesterminalen där haida-indianen Bill Reids vackra skulptur "The Spirit of Haida Gwaii" säger farväl till alla resenärerna.

Dag 23: Ankomst Sverige

Välkommen hem!

Fotogalleri

Höjdpunkter på resan

Resa till Banff National Park

Banff National Park

Upplev några av Kanadas mest imponerande och dramatiska bergslandskap på en resa till Banff National Park.

Resa till Banff National Park

Banff National Park är en av Kanadas äldsta nationalparker, men även en utav de vackraste. Parken sträcker sig över ett enormt område och erbjuder en mängd vandringsleder av olika längd och svårighetsgrad.

Höjdpunkterna på mångas resa till Banff är utan tvekan Moraine Lake och Lake Louise. Särskilt vackra är de när morgonsolen lyfter sig över bergen och sjöarna får sin karakteristiska smaragdgröna färg. Lake Minnewanka och Two Jake Lake är två andra sevärda sjöar i Banff National Park. I nationalparken bjuds du också på höga, branta berg, brusande floder och djupa skogar där det finns chans att se bergsgetter, björnar, älgar och en mängd andra djur mellan trädstammarna.

Banff stad och utflykter från Banff

Banff är mest känt för sin fabelliknande natur, men Banff stad är också värt ett besök. Staden har ca 7.000 invånare och här kan du njuta av god mat på någon utav alla trevliga restauranger och caféer. Det finns också många affärer och muséer att besöka. En del muséer har även utställningar om området som kan vara intressanta att besöka för att lära sig mer.

Du kan också åka på spännande dagsutflykter från Banff. Ta till exempel gondolen till toppen av Sulphur Mountain, följ med på en ridtur i Cascade Mountains eller njut av en still kanottur i området kring Banff. Förutom alla vandringsleder som bjuder på otaliga äventyr i den vilda naturen.

Resa till Jasper National Park

Jasper National Park

En resa till Jasper National Park erbjuder både djur – och naturupplevelser samt en mängd aktiviteter.

Resa till Jasper National Park

Jasper stad ger ett trevligt avbrott i vildmarksupplevelserna. Gatorna Patrica Street och Connaught Drive bjuder på souvenirbutiker, gallerier, caféer och outdoor butiker i massor. Med Jasper stad som utgångspunkt kan du också ge dig ut på olika utflykter i nationalparken. Kör exempelvis längs Maligne Lake Road, som är ett utav de bästa ställen i Klippiga bergen at se djurlivet från vägkanten från. Åk gärna tidigt på morgonen då chansen att få syn på mexikanska bighorn får, kronhjort, ren och björn är som allra störst. Väl framme vid Maligne Lake kan du hyra kanoter och åka ut på egen hand eller följa med på en guidad båttur till Spirit Island.

Vandring i nationalparken

Vill du komma riktigt nära naturen ska du ge dig ut på någon utav parkens många vandringsleder. Exempelvis Path of the Glacier, som är en utav de vackraste vandringslederna i hela Klippiga bergen. Eller pröva krafterna med någon tur i de branta bergen omkring Whistler, Pyramid Mountain eller Mount Edith Cavell.

Resa till Vancouver

Vancouver

En resa till Vancouver i Kanada är en resa till en av världens vackraste storstäder som har havet på ena sidan och snöklädda berg på den andra.

Resa till Vancouver

Vancouver består av flera olika stadsdelar med var sin unik karaktär, stämning och kultur. De många olika kulturerna som är representerade i staden avspeglar sig också tydligt i stadens många restauranger som erbjuder smakupplevelser från världens alla hörn.

Centrala Vancouver

Centrala stan är inte större än att du kan gå runt till de flesta platserna. Men vill du spara lite energi finns här möjlighet att ta bussen eller monorail runt i staden. Besök t.ex Canada Place, historiska Gastown runt Water Street eller centrala Stanley Park med sin tydliga indianinspirerade utsmyckning med totempålar. Här kan du samtidigt hyra cykel eller rullskridskor och ta dig runt hela Stanley Park eller varför inte ett besök på spännande Museum of Anthropology, där du får lära dig allt om totempålar, masker och den uråldriga indiankulturen.

Grouse Mountain

Från toppen av Grouse Mountain har du en fantastisk utsikt över staden. Du kommer lättast upp med gondolen och inkluderat i biljetten även inträde till Theatre in the Sky där du kan se film om Vancouver och ursprungsbefolkningen.

Resa till Vancouver kombinerat med Alaska

Från Vancouver kan du följa med på en 7-nätters kryssning runt Alaska där du får uppleva den orörda vildmarken och små guldgrävarsamhällen från förr. Kryssningen avslutas i Seattle, USA.

Klimatkompenserade resor

Klimatkompenserade resor

Klimatkompenserade resor. Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet ”Envira Amazonia REDD+” i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till ”Envira Amazonia REDD+” görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året!

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet ”Envira Amazonia REDD+” i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet ”Envira Amazonia REDD+” kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till.

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här.

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien.

CO2 certificate 2

Karta

Prisexempel

23 dagar från 58.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 58.500 kr vid 2 vuxna

Tillägg i högsäsong: fr. 5.000 - 10.000 kr per person *

* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast.

Priset inkluderar
 • Flyg Sverige - Kanada t/r
 • Flygskatter
 • 21 dagars bilhyra inkl. fria km, försäkringar och första tanken bensin
 • 3 nätter i Vancouver
 • 2 nätter i Kelowna
 • 2 nätter i Revelstoke
 • 3 nätter i Banff
 • 2 nätter i Jasper
 • 1 natt i Prince George
 • 1 natt i Smithers
 • 1 natt i Prince Rupert
 • Färja Prince Rupert - Port Hardy o/w
 • 1 natt i Port Hardy
 • 2 nätter i Campbell River
 • 2 nätter i Victoria
 • Färja Swartz Bay (Vancouver Island) - Tsawwassen (Vancouver) o/w
 • 1 natt vid Vancouver Airport
 • MyPlanet Concierge Service (24 timmar om dygnet)
 • Full klimatkompensation
Tillägg
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

Rocky Mountains med helikopter

Helikopter i Klippiga Bergen

Upplev Klippiga bergens storslående bergslandskap omkring Banff med helikopter.

Canada - British columbia - Capilano - hængebro.jpg

City tour & Capilano Suspension Bridge

Upplev det bästa av Vancouver och se regnskogen från luften på broarna i Capilano Suspension Bridge Park.

Canada - British Columbia - Grouse Mountain - svævebane.jpg

Gondollift till Grouse Mountain

Ta gondolliften till toppen av Grouse Mountain och njut av en dag full av upplevelser.

Laksefiskeri

Fisketur på Campbell River

Åk på en fisketur på Campbell River med goda chansen att fånga din egen lax.

Canada - Alberta - Dinosaur Provincial Park3.jpg

Tyrrell Museum

Upplev dinosaurierna och andra forntidsväsen på spännande Tyrell Museum.

Ridetur ved Banff - Banff Trailriders5.jpg

Klippiga bergen från hästryggen

Följ med på ett äventyr i Banff National Park och upplev Klippiga bergen från hästryggen.

Canada - British Columbia - Whistler Ziptrek - Ecotours.jpg

Zipline-äventyr bland björnar

Se björnar uppifrån när du går bland trädtopparna på hängbroar med en ziplina i Whistler.

Canada - Alberta - Jasper - bjørneunge

Grizzly-safari på Blue River

Åk båt längs Blue River, också känd som Grizzly Bear Valley, där du förutom björnar kan se både örnar och älgar. 

Canada - rafting 4.jpg

Rafting i Banff

Området runt Banff bjuder på många möjligheter till rafting och det finns flera alternativ beroende på nivå.

Canada - Ontario - Niagara-on-the-lake - vin

Vintur från Toronto

Njut av en guidad vintur från Toronto där du får prova både goda viner och utsökt mat utmed vägen. 

Australien - victoria - Yarra Valley - vindruer 2

Guidad vin- och ciderutflykt i Montreal

Följ med på en guidad tur och smaka på gott vin och syrlig cider som produceras utanför Montreal. 

Canada - British Columbia - Knight Inlet Lodge - Grizzlybjørne (Custom)

Vildmarksafari på Knight Inlet Lodge

Flyg in i vildmarken med vattenflyg och upplev Kanadas natur och djurliv från en flytande lodge.

Canada - rafting3.jpg

Rafting på Kicking Horse River

Vild white water rafting på Kicking Horse River som bjuder på adrenalinrus och vacker natur.

Canada - British Columbia - Vancouver - Solopgang.jpg

Victoria med sjöflygplan från Vancouver

Flyg med ett sjöflygplan från Vancouver till Victoria där du får en heldag att strosa runt. 

Canada - Britih Columbia - Vancouver - Big bus

Hop-on Hop-off buss & Vancouver Lookout

Utforska Vancouvers sevärdheter med ett hop-on hop-off busspass och besök Vancover Lookout. 

Canada - Alberta - Banff - Sulphur Mountains - gondol

Banff National Park från Calgary

Utforska Banff National Park från Calgary och lär dig mer om områdets natur, historia och djurliv. 

Canada - Ontario - Niagara (5)_0

Dagstur till Niagarafallen

Upplev de imponerande Niagarafallen och besök på denna dagstur från Toronto.

Canada - British Columbia - Whistler - Gondola2.jpg

Kabinbaneäventyr i Whistler

Upplev bergslandskapen omkring Whistler ur ett fågelperspektiv från kabinbanen uppe på toppen.

canada - alberta - jasper - maligne lake - spirit island 3500x2333px

Båttur på Maligne Lake

Njut av den vackra naturen på denna båtuflykt på Maligne Lake, en utav Klippiga bergens vackraste sjöar.

Canada - British Columbia - dyr - plettet sæl 3_0

Kajak och snorkling i Howe Sound

Paddla kajak och snorkla bland sälar i det vackra fjordlandskapet i Howe Sound strax utanför Vancouver.

Canada - Ontario - 1000 Islands - sejltur

Båttur The 1000 Islands

Följ med på en båttur genom området The 1000 Islands med vackra slott och gröna små öar.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Kanada: Stillahavskusten och Vancouver Island

Kanada: Stillahavskusten och Vancouver Island

 • Roadtrip i Kanadas unika skärgård
 • Upplev vackra Vancouver
 • Skön natur & fantastiska djurupplevelser

20 dagar från 60.300 kr per person

Kustäventyr och Klippiga bergen

Kustäventyr och Klippiga bergen

 • Det bästa av västra Kanada
 • Unika naturupplevelser
 • Flyg, buss & tågresor

15 dagar från 53.910 kr per person

Kanada: Från öst till väst

Med tåg från öst till väst

 • Tåget The Canadian från öst till väst
 • Toronto, Jasper, Banff & Vancouver
 • Rocky Moutaineer Banff till Vancouver

14 dagar från 71.100 kr per person

Nordvästra USA och Kanada i bil

Nordvästra USA och Kanada i bil

 • Road trip i USA och Kanada 
 • Imponerande nationalparker
 • Njut av vackra städer

16 dagar från 40.410 kr per person

Yukon och Alaska med bil

Yukon och Alaska med bil

 • Upplev orörda vildmarker
 • Besök charmerande små städer
 • Njut av friheten med egen bil

15 dagar från 61.200 kr per person

Västra Kanadas höjdpunkter

Västra Kanadas höjdpunkter

 • Två veckor med egen bil
 • Från Calgary & Vancouver
 • Upplevelser i Klippiga Bergen

16 dagar från 40.500 kr per person

Västra Kanada med bil och tåg

Västra Kanada med bil och tåg

 • Rocky Mountaineer genom British Columbia
 • Unika naturupplevelser
 • Kombineras med bilsemester

13 dagar från 67.500 kr per person

Västra Kanadas bästa

Västra Kanadas Bästa

 • Vacker natur och upplevelser
 • Bil & hotell är bokat
 • Se Kanada på egen hand

23 dagar från 58.500 kr per person

canada -alerbta - jasper - rocky mountains - maligne lake - spirit island

Den stora Kanadaresan

 • Niagarafallen
 • Rocky mountains
 • Rocky Mountaineer tågresa

20 dagar från 67.500 kr per person