0775-888 088 FÅ OFFERT
Yukon och Alaska med bil

Yukon och Alaska med bil

Upplev Nordamerikas vildmark och gamla guldgrävarstäder på denna resa genom Yukon och Alaska med bil.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

15 dagar från 61.200 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Yukon och Alaska med bil

Resa Yukon och Alaska med bil är en resa genom praktfull natur med massor av djurupplevelser under några fantastiska veckor.

Sätt dig till rätta i bilen och spänn fast säkerhetsbältet. Framför dig väntar ett riktigt äventyr genom Yukon och Alaskas orörda vildmark. Från Whitehorse går resan mot Kluane National Park, som du upplever både från marken och från ett flygplan. Korsa gränsen mot Alaska och fortsätt mot Fairbanks precis söder om polcirkeln.

Flera stora naturupplevelser väntar i Denali National Park som bjuder på öppna landskap och ett rikt djurliv vid foten av Nordamerikas högsta berg. Du får en paus från vildmarkslivet i ”storstaden” Anchorage innan resan fortsätter genom bergen till den historiska guldgrävarstaden Dawson City. Här kan du lära dig mer om de vilda dagarna under Klondike-guldfebern och själv pröva lyckan i floderna innan du åker tillbaka mot Whitehorse via Klondike Highway. Resan fulländas med en fantastisk tågresa genom bergen längs en historisk väg med rötter i guldfeberns storhetstid.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Upplev Nordamerikas vildmark och gamla guldgrävarstäder på denna resa genom Yukon och Alaska med bil.

Dag 1: Avresa från Sverige

Från Sverige sätter du kursen västerut mot Yukons huvudstad Whitehorse, där du ankommer samma dag pga. tidsskillnaden. Vid ankomsten står hyrbilen och väntar på dig på flygplatsen så att du smidigt kan köra till ditt centrala hotell. Du har resten av dagen till att slappna av efter flygresan, och kanske gå en promenad runt hotellet och få dina första intryck av Whitehorse. Trots sin placering, omgiven av vild natur, är Whitehorse en dynamisk och behaglig liten stad med bra restauranger, ett fint litet område längs floden och ett livligt kulturliv.

Dag 2: Whitehorse – Haines Junction

Du har knappt hunnit lägga staden bakom dig innan naturen tar över. Låga berg och smala träd fyller landskapet på vägen mot Haines Junction, som med sina knappt 1.000 invånare snabbt passeras. Inte långt därifrån väntar fantastiska Kluane National Park på att bli utforskad. Namnet kommer från det lokala indianska språket och betyder ”Sjön med mycket fisk”, men idag är det först och främst naturen som lockar folk till nationalparken. Klippiga berg häver sig upp mot himlen och ramar in glaciärer, smältvattenssjöar och frodiga dalar. Tillsammans med de angränsande parkerna i British Columbia och Alaska är detta ett av Nordamerikas största beskyddade vildmarksområden, och det finns stor möjlighet till att utforska parken till fots. Med lite tur ser du kanske några av de björnar, älgar, örnar, bergsgetter eller andra djur som lever i det väl bevarade landskapet.

Distans: ca 150 km

Dag 3: Haines Junction – Beaver Creek

Du fortsätter västerut mot Beaver Creek nära gränsen mot Alaska. Efter incheckning på ditt hotell väntar en fantastisk flygtur över Kluane National Park, från luften får du den perfekta utsikten över det råa landskapet. Du kan se bergen som sträcker sig åt alla håll och glaciärer som flyter som frysta floder genom dalarna. Vid klart väder får du kanske syn på Mount Logan som med sina knappt 6.000 meter är det näst högsta berget i Nordamerika. Tillbaka på marken finns det stor möjlighet att utforska områdets vandringsleder till fots, och därefter väntar en mysig kväll runt lägerelden under Yukons vackra stjärnhimmel.

Distans: ca 290 km

Dag 4: Beaver Creek – Fairbanks

Du korsar gränsen mot Alaska och fortsätter längs Alaska Highway mot Fairbanks. På vägen passerar du flertalet olika små städer som bl.a. Tok, Delta Junction och Eeilson, som alla har haft en viktig roll i Alaskas spännande historia. Fairbanks ligger bara 320 km söder om Polcirkeln, och det både ser och känner man. I vinternätternas mörker kan du ha turen att få uppleva norrskenet som dansar på himlen. På sommaren däremot badar Fairbanks i solljus nästan dygnet runt, och du har gott om tid till att njuta av landskapet runt staden eller fördjupa dig i områdets intressanta guldgrävarhistoria.

Distans: ca 500 km

Dag 5: Fairbanks – Denali National Park

Nu väntar en av resans absolut största höjdpunkter, och du sätter kursen söderut längs George Parks Highway mot Denali National Park. På vägen finns det möjlighet att stanna till i Nenana där Alaskas järnvägsmuseum finns.

Denali är kanske Alaskas mest imponerande nationalpark. Här sträcker sig tundran mot horisonten och Alaska visar sig på allvar som en av världens sista vildmarker. Bakom tundran sträcker Nordamerikas högsta berg Mount McKinley sina 6.194 dramatiska meter upp mot himlen. Toppen är snötäckt året runt och längs sidorna glider glaciärer som frusna floder ned mot dalarna. Denali är som allra vackrast under sommarmånaderna när tundran växer för fullt, eller fram på hösten när gula och röda nyanser fyller landskapet. Du har 2 nätter vid Denali, så du har gott om tid till att utforska detta fantastiska område.

Distans: ca 270 km

Dag 6: Denali National Park

Hur du väljer att spendera dagen i Denali är upp till dig. Vandringsleder slingrar sig åt alla håll, men det finns också möjlighet att fiska eller paddla kanot i den storslagna naturen. Ett annat alternativ är att följa med nationalparkens buss på en tur genom parken, vilket ger en bra introduktion till landskapet och djurlivet. Grizzlybjörnar och svartbjörnar ses med jämna mellanrum i de öppna landskapen, men även många andra djur kan upplevas i parken. Älgar och nordamerikanska renar betar på de öppna områdena medans bergsgetter håller sig till de klippiga bergssidorna. I floderna har bävrar fullt upp med att bygga dammar och med lite tur kan du få syn på en vargflock som förbereder sig till jakt.

Dag 7: Denali – Anchorage

Du fortsätter söderut genom landskapen som varierar från täta skogar med björk, tall och asp till blåsiga bergstoppar och gröna dalar, där 20 timmars solljus på sommaren gör det möjligt att odla enorma grönsaker. Dagens mål är Anchorage. Mycket har hänt sedan Anchorage blev grundlagt som ett tältläger vid järnvägen år 1914, och idag har den blivit en modern stad med omkring 300.000 invånare. Det är en bra plats att njuta av civilisationens fördelar på efter de senaste dagarna i vildmarken. Det kan t.ex. vara en shoppingtur, en god middag eller en öl tillsammans med lokalbefolkningen på ett av stadens mikrobryggerier.

Distans: ca 380 km

Dag 8: Anchorage

Dagen är fri till att utforska Anchorage. Du kan t.ex. lära dig mer om Alaskas ursprungsbefolkning på Alaska Native Heritage Centre eller titta förbi den marina flygplatsen där upp emot 800 vattenflygplan landar och lyfter varje dag under de stressiga sommarmånaderna. På stadens flygtrafiksmuseum får du höra mycket mer om flygplanshistorien i Alaska samt se flera legendariska flygplan. Om naturen lockar mer är Anchorages botaniska trädgård en bra plats för en promenad. Du kan också lägga staden bakom dig och utforska Chugach National Forest som är populär bland vandrare, fiskare och naturfotografer. Ytterligare ett alternativ är att åka på björnsafari med flyg till Katmai National Park, där du kommer riktigt nära de stora djuren.

Dag 9: Anchorage – Tok

Det är dags att lägga storstadslivet bakom dig och fortsätta mot vildmarken. Vägen österut mot Tok bjuder på många vackra utsikter och fina små vandringsleder bort från vägen. En bra plats att stanna på är Matanuska Glacier State Recreational Area nära vägsten 101. Här tar en kort promenad dig längs floden och glaciären. Det finns också en liten paviljong för dem som bara vill sitta och njuta av utsikten.

Distans: ca 510 km

Dag 10: Tok – Dawson City

Dagens tur tillbaka till Kanada slingrar sig genom några av de vildaste och mest väl bevarade landskapen i Nordamerika. Du korsar gränsen vid Little Gold Camp som är den högsta gränsposten mellan de två länderna. Härifrån går vägen med det passande namnet Top of the World Highway genom vildmarken mot Dawson. Idag är Dawson en rofylld liten stad vid Yukon River, men så har det inte alltid varit. Man hittade guld i området år 1896, och inom kort flockades folk från hela världen med drömmar om snabb rikedom. Bara två år senare hade Dawson gått från indianläger till riktig vilda-västern-stad med 40.000 invånare och allt det som hör till. Men lyckan var kortvarig. Guldet tog slut och år 1902 hade invånarantalet minskat till mindre än 5.000. Än idag står flera fina byggnader kvar i stadskärnan och påminner om stadens korta men hektiska guldålder.

Distans: ca 300 km

Dag 11: Dawson City

Du har hela dagen till att utforska Dawsons historiska centrum, eller åka med på en tur ut till de legendariska guldområdena i närheten av staden. Om du får lust att själv pröva lyckan är det möjligt att fiska efter guld i floderna. En annan plats att pröva lyckan på är i Dawsons välkända Diamond Tooth Gerties Gambling Hall där modernt kasino och traditionell Wild West-underhållning går hand i hand.

Dag 12: Dawson City – Whitehorse

Klondike Highway tar dig vidare söderut mot Whitehorse. På vägen får du se Steward River innan den rinner ut i mäktiga Yukon River och där fortsätter sina 3.500 km långa resa mot ishavet. Du passerar också områden där kaska-indianerna jagade och där björnar, vargar, älgar och lodjur fortfarande lurar mellan träden. Är du sugen på mer guldgrävarhistoria är det värt att stanna till vid Bonanza Creek, där du kan se den exakta platsen där klondike-guldfebern började. Väl framme i Whitehorse inlogeras du på hotellet, och därefter kan du fullända dagen med en god middag på ett av stadens matställen.

Distans: ca 540 km

Dag 13: Whitehorse

Idag får bilen stå och du kan låta andra köra, dagen bjuder nämligen på en spännande dagstur med buss och tåg. Först åker du buss söderut längs South Klondike Highway till Fraser i British Columbia, och där stiger du ombord på den berömda smalspåriga järnvägen White Pass & Yukon Route Railway. Framför dig väntar en fantastisk tågresa genom bergslandskap med dånande vattenfall, mäktiga glaciärer och livliga floder. På vissa platser verkar det nästa som att järnvägsspåren hänger på bergskanterna, och på andra delar har man varit tvungen att bygga tunnlar och broar för att komma fram genom bergen. Den imponerande järnvägen byggdes under guldfebern år 1898, och det sägs att det tog tusentals män och 450 ton dynamit att lägga spåren. Tågresan avslutas i Skagway där bussen står redo att köra dig tillbaka till Whitehorse.

Dag 14: Avresa från Whitehorse

Det är dags att säga farväl till Nordamerikas vildmark och gamla guldgrävarstäder. Bilen lämnas vid flygplatsen och resan hemåt kan börja.

Dag 15: Ankomst till Sverige

Efter ett flygplansbyte eller två ankommer du till Sverige.

Fotogalleri

Höjdpunkter på resan

Resa till Yukon

Yukon

En resa till Yukon bjuder på naturupplevelser du sent ska glömma, däribland Kluane National Park. 

Resa till Yukon

Detta glest befolkade område i norra Kanada är hem åt fler fyrbenta varelser än människor, och naturen står här orörd som den gjort sedan urminnes tider. Varje år kommer tio gånger så många turister än invånare till Yukon, för att uppleva de imponerande naturupplevelser som områdets vildmark bjuder på.

Kluane National Park

Besöker du Yukon, är du garanterad naturupplevelser som du sent ska glömma. Fem av Kanadas högsta berg finns i Kluane National Park, där det också finns glaciärer, smältvattensjöar och frodiga dalgångar som går att utforska till fots. Och vem vet, kanske har du tur att få se björn, älg, örn, bergsget eller andra djur på din vandring genom Yukons öde vidder.

Dawson

Yukon har en rik guldgrävarhistoria fylld med berättelser om stora drömmar och förlorat hopp. I staden Dawson fann man 1896 guld, och folk strömmade hit i tusental. Än idag lever berättelserna om guldfebern och dess många skepnader kvar, och det är ett trevligt stopp att göra för en dag eller två

Resa till Alaska

Alaska

Resa till Alaska ger dig upplevelser i Anchorage, nationalparker och chans att se delar av det rika djurlivet.

Vilda djur på en resa till Alaska

Alaska är en av världens sista riktiga vildmarker, och på en resa till Alaska är du garanterad naturupplevelser i absoluta världsklass. Håll utkik efter björnar, älgar, renar och en mängd andra djur i Denali National Park. Du kan också följa med på valsafari från Valdez och Seward. Upplev långa och ljusa sommardagar eller norrsken i Fairbanks, samtidigt som huvudstaden Anchorage bjuder på stadsliv, vattenflyg och museer om Alaskas indianer.

Perfekt att upptäcka med bil

Alaska är ultimat för en roadtrip. Det ger dig chansen att stanna till när du ser ett djur eller något annat spännande som du vill undersöka närmare. Väljer du att uppleva Alaska med bil bokas hotell och allt annat hemifrån, så att du bara kan slappna av och njuta av din semester.

Kryssning i Alaska

Ett populärt sätt att uppleva Alaskas fantastiska natur från vattnet på, är att åka på en kryssning. Vi har olika förslag på kryssningsresor där du kan välja mellan olika avresehamnar, samt om du vill kombinera en kryssning i Alaska med ett kör-själv paket i Kanada.

Shoppa på en resa till Alaska

Reser du till USA så är det en perfekt möjlighet att köpa amerikanska märkeskläder med dig hem. Köper du din resa genom MyPlanet får du därför ett gratis rabatthäfte till Simon Shoppings stora urval av outlet-shoppingcenter inkluderat i priset. Läs mer om Simon shopping här.

Klimatkompenserade resor

Klimatkompenserade resor

Klimatkompenserade resor. Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet ”Envira Amazonia REDD+” i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till ”Envira Amazonia REDD+” görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året!

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet ”Envira Amazonia REDD+” i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet ”Envira Amazonia REDD+” kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till.

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här.

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien.

CO2 certificate 2

Karta

Prisexempel

15 dagar från 61.200 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 61.200 kr vid 2 vuxna

Tillägg i högsäsong: ca 5.000 - 10.000 kr per person *

* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast. OBS! Denna resa är endast möjlig med avresa under perioden mitten av maj till slutet av augusti.

Priset inkluderar
 • Flygresa Sverige - Whitehorse t/r
 • Flygskatter
 • 14 dagars bilhyra SUV 4WD inkl. försäkringar, 1 extra förare och fri km
 • 1 natt i Whitehorse
 • 1 natt i Haines Junction
 • 1 timmes sightseeing med flygplan över Kluane National Park
 • 1 natt i Beaver Creek
 • 1 natt i Fairbanks
 • 2 nätter i Denali National Park
 • 2 nätter i Anchorage
 • 1 natt i Tok
 • 2 nätter i Dawson City
 • 2 nätter i Whitehorse
 • Heldags sightseeing-tur med buss och tåg (White Pass & Yukon Route) till Skagway
 • MyPlanet Concierge Service (24 timmar om dygnet)
 • Full klimatkompensation
Tillägg
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

Rocky Mountains med helikopter

Helikopter i Klippiga Bergen

Upplev Klippiga bergens storslående bergslandskap omkring Banff med helikopter.

Canada - British columbia - Capilano - hængebro.jpg

City tour & Capilano Suspension Bridge

Upplev det bästa av Vancouver och se regnskogen från luften på broarna i Capilano Suspension Bridge Park.

Canada - British Columbia - Grouse Mountain - svævebane.jpg

Gondollift till Grouse Mountain

Ta gondolliften till toppen av Grouse Mountain och njut av en dag full av upplevelser.

Laksefiskeri

Fisketur på Campbell River

Åk på en fisketur på Campbell River med goda chansen att fånga din egen lax.

Canada - Alberta - Dinosaur Provincial Park3.jpg

Tyrrell Museum

Upplev dinosaurierna och andra forntidsväsen på spännande Tyrell Museum.

Ridetur ved Banff - Banff Trailriders5.jpg

Klippiga bergen från hästryggen

Följ med på ett äventyr i Banff National Park och upplev Klippiga bergen från hästryggen.

USA - Hawaii - Kauai - Mauna Loa - Helikopter - 6.jpg

Upplev Kauai med Helikopter

Följ med på en timmes oförglömlig helikoptertur över ön och naturfenomenet Kauai på Hawaii.
 

disney-world-secrets1215

Disneyland i Kalifornien

Ett besök på Disneyland i Kalifornien är ett måste för familjer som semestrar i västra USA.
 

USA - Californien - LA - Universal Studios

Universal Studios Hollywood

Universal studios bjuder på häftiga upplevelser och åkattraktioner bakom kulisserna i filmens värld.

USA - Hawaii - Oahu - Honolulu - USS Arizona Memorial - 1.jpg

Utflykt till Pearl Harbour

Få ett historiskt perspektiv på denna guidade utflykt till den amerikanska flottbasen Pearl Harbour.

USA - Californien - Santa Monica - Pier - (2).jpg

Båtutflykt San Francisco Bay

San Franciscos skyline bör upplevas från vattnet med en fantastisk utsikt även mot Alcatraz & Golden Gate.

USA - Californien - San Francisco - Golden Gate - 8

San Francisco Multi Pass

Upplev det bästa av San Franciscos sevärdheter på en biljett. Välj mellan 1, 2, 3 eller 5-dagars giltighetstid.

USA - Californien - Los Angeles - Rodeo Drive.jpeg

LA Hop-on Hop-off

Upplev det bästa av Los Angeles med obegränsad åkning på stadens Hop-on Hop-off bussar. 

USA - Hawaii - Maui - Luau - Dans_1.jpg

Lokal Luau fest på Hawaii

Inget besök till Hawaii är komplett utan att uppleva en äkta hawaiiansk "Luau-fest".

USA - Californien - Monterey Bay - hval

Valsafari i Monterey Bay

Upplev det marina livet i Monterey Bay i Kalifornien på denna spännande valsafarin med guide. 

USA - Californien - San Francisco - Huse (2)

Hop-on Hop-off buss San Francisco

Utforska alla spännande sevärdheter i San Francisco med stadens Hop on Hop off bussar.

USA - Nevada - Las Vegas - Wolfgang Puck.jpeg

Kulinarisk resa utmed The Strip

Njut av god mat på utvalda restauranger samt guidning på The Strip i Las Vegas.  

pearl harbor memorial

Pearl Harbour & Oahu

En perfekt tur för dem som inte har så mycket tid men som ändå vill se mycket av Oahu.

USA - Arizona - Grand Canyon - Helikopter - 4

Grand Canyon med helikopter

Grand Canyons storhet upplevs allra bäst på en helikoptertur mellan ravinens branta klippväggar.

USA - AJaleo

Gastronomi i Las Vegas

Denna tur ger dig en kväll fylld av härliga smakupplevelser på några utav Las Vegas bästa restauranger.
 

USA - Arizona - Grand Canyon - hilikopter.jpg

Grand Canyon från Las Vegas

Flyg helikopter från Las Vegas till Grand Canyon med en total flygtid på 80 minuter.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Roadtrip: USA nordliga nationalparker

Roadtrip: USA nordliga nationalparker

 • Besök pionjärernas vilda västern i Cheyenne
 • Upptäck det rika djurlivet i nationalparkerna
 • Kom nära Yellowstones makalösa gejsrar

15 dagar från 59.500 kr per person

Kanada: Stillahavskusten och Vancouver Island

Kanada: Stillahavskusten och Vancouver Island

 • Roadtrip i Kanadas unika skärgård
 • Upplev vackra Vancouver
 • Skön natur & fantastiska djurupplevelser

20 dagar från 60.300 kr per person

Roadtrip: USA’s nordvästra nationalparker

Roadtrip: USAs nordvästra nationalparker

 • Unik roadtrip genom nordvästra USA
 • Det bästa av Stillahavskusten
 • Utforska de imponerande nationalparkerna

19 dagar från 54.855 kr per person

Roadtrip: Denver till Las Vegas

Roadtrip: Denver till Las Vegas

 • Tågresa med Rocky Mountaineer
 • Fantastiska naturupplevelser
 • Moab, Arches & Zion National Park

15 dagar från 63.135 kr per person

Kustäventyr och Klippiga bergen

Kustäventyr och Klippiga bergen

 • Det bästa av västra Kanada
 • Unika naturupplevelser
 • Flyg, buss & tågresor

15 dagar från 53.910 kr per person

Kanada: Från öst till väst

Med tåg från öst till väst

 • Tåget The Canadian från öst till väst
 • Toronto, Jasper, Banff & Vancouver
 • Rocky Moutaineer Banff till Vancouver

14 dagar från 71.100 kr per person

Roadtrip: Sydvästra USA

Roadtrip: Sydvästra USA

 • Palm Springs & Joshua Tree N.P
 • Grand Canyon & Yosemite N.P
 • Highway 1, San Diego & Los Angeles

22 dagar från 59.500 kr per person

Roadtrip: Kalifornien och Hawaii

Roadtrip: Kalifornien och Hawaii

 • Roadtrip i Kalifornien
 • San Francisco, Yosemite, Los Angeles
 • Avslappning & äventyr på Hawaii

20 dagar från 58.000 kr per person

Stora naturresan med Yellowstone

Stora naturresan med Yellowstone

 • Björn och bison i Yellowstone
 • Amish och cowboys
 • Ökenklippor i Arches och Bryce
   

16 dagar från 40.500 kr per person

Hawaii & San Francisco In Style

Hawaii & San Francisco In Style

 • Sevärdheter i San Francisco
 • Sol och bad på Maui
 • Lyxiga och härliga hotell
   

11 dagar från 44.100 kr per person

Stora Hawaiiresan

Stora Hawaiiresan

 • Hawaii - Stillahavets pärla
 • Tropiska stränder & klimat
 • Oahu, Hawaii Island, Kauai & Maui

18 dagar från 59.900 kr per person

Resa till Oahu, Hawaiis höjdpunkter

Hawaiis höjdpunkter

 • Upplev 3 av Hawaiis öar
 • Oahu, Hawaii Island & Maui
 • Vulkaner, stränder & natur

14 dagar från 49.900 kr per person

Västra USA och Nationalparker

Västra USA och Nationalparker

 • Roadtrip i västra USA med bil
 • L.A, Las Vegas, San Francisco
 • Grand Canyon, Death valley & Yosemite

15 dagar från 35.100 kr per person

Rundresa med bil i Alaska

Rundresa med bil i Alaska

 • Alaskas storslagna natur
 • Världens sista vildmark
 • Bil & boende är bokat

16 dagar från 58.500 kr per person

Route 66 med bil

Route 66 med bil

 • Roadtrip längs Route 66
 • Amerikansk historia
 • 50-tals miljöer och kända städer

17 dagar från 40.500 kr per person

Västra USA – The Grand Tour

Västra USA – The Grand Tour

 • Highway 1 längs Stilla havet
 • Solnedgång över Grand Canyon
 • Las Vegas och San Francisco

22 dagar från 44.010 kr per person

Nordvästra USA och Kanada i bil

Nordvästra USA och Kanada i bil

 • Road trip i USA och Kanada 
 • Imponerande nationalparker
 • Njut av vackra städer

16 dagar från 40.410 kr per person

Yukon och Alaska med bil

Yukon och Alaska med bil

 • Upplev orörda vildmarker
 • Besök charmerande små städer
 • Njut av friheten med egen bil

15 dagar från 61.200 kr per person

Västra Kanadas höjdpunkter

Västra Kanadas höjdpunkter

 • Två veckor med egen bil
 • Från Calgary & Vancouver
 • Upplevelser i Klippiga Bergen

16 dagar från 40.500 kr per person

Västra Kanada med bil och tåg

Västra Kanada med bil och tåg

 • Rocky Mountaineer genom British Columbia
 • Unika naturupplevelser
 • Kombineras med bilsemester

13 dagar från 67.500 kr per person

Västra Kanadas bästa

Västra Kanadas Bästa

 • Vacker natur och upplevelser
 • Bil & hotell är bokat
 • Se Kanada på egen hand

23 dagar från 58.500 kr per person