En ensom vandrere på Kauais Kalepa Ridge Trail over den panoramiske NaPali-kyst, Kauai, Hawaii, USA

Resor till Kauai

Kauai är den äldsta och nordligaste hawaiianska ön och kallas The Garden Island tack vare all dess grönska.

För den aktive

Kauai är ett perfekt ställe för den som vill ha en aktiv semester och uppleva den otroligt vackra naturen och dess bergiga landskap. Ungefär 10 % av Kauai är tillgänglig via bilvägar, vilket är bra för den som gillar att vandra, eftersom det innebär att det finns mycket kvar av ön att utforska till fots. Ha bra utrustning och ta reda på vart och vilka rutter som är bäst att gå. 

Kauai bjuder flera aktiviteter såsom golf. I Princeville har du en av de vackraste banorna jag sett, med dess omgivning av gröna kantiga bergstoppar i bakgrunden, palmer och havet i ett tropiskt klimat. Byarna är mycket små på Kauai, blinkar du så har du redan hunnit passera dem. Att vara på Kauai ger en blandad känsla av att vara i den amerikanska södern, samtidigt som man får charmen från ö-livet.  

Hanapepee

Hanapepee är Kauai's "största" lilla stad. Det är en riktig hippiestad som erbjuder konst från lokala konstnärer på Kauai. Här kan man även bli erbjuden salt från Salt Pond Beach. Saltet får inte säljas då det anses heligt, endast ges bort som en gåva. Dock har jag sett att det finns i olika souvenirbutiker runt om ön. Det finns fortfarande familjer som har kunskapen i hur man hanterar saltet som överförts ifrån generation till generation. De är de enda som får lov att utvinna den röda marken, till det karaktäristiska röda kristallliknande saltet som finns på Kauai. Gå inte in i områden där de plockar saltet utan lov.

Waimea Canyon State Park

Är ett måste för den som besöker Kauai. En bättre utsikt på land går nästan inte att finna! Waimea Canyon är en 16 kilometer lång ravin och upp till 900 meter djup. Det brukar även kallas för Stilla Havets Grand Canyon. Det finns ett flertal stopp på vägen med fina utsikter över både havet och bergen. Ta en heldag och bara njut!

Det finns vandringsleder för den som vill vara mer aktiv. Nästan alla utkiksplatserna är handikapps anpassade, med ramper eller asfalterade vägar. Det finns inte så många ställen där man kan köpa vatten eller något att äta. Köp med dig picknick och en massa vatten och välj en av de många vackra platserna att äta på.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Reseförslag

Välj destination och hitta exempel på resrutter du kan göra. Samtliga reseförslag är endast exempel och kan skräddarsys helt enligt dina önskemål gällande destinationer, antal dagar och upplevelser.
USA - hawaii - honolulu.jpeg

Stora Hawaiiresan

  • Hawaii - Stillahavets pärla
  • Tropiska stränder & klimat
  • Oahu, Hawaii Island, Kauai & Maui
     

18 dagar från 43.900 kr

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
USA - Hawaii - Kauai - Mauna Loa - Helikopter - 6.jpg

Upplev Kauai med Helikopter

Följ med på en timmes oförglömlig helikoptertur över ön och naturfenomenet Kauai på Hawaii.
 

1 tim från 2.420 kr

Boka tryggt med MyPlanet

När du kontaktar oss på MyPlanet lyssnar vi på dina önskemål samtidigt som vi delar med oss av våra tips och erfarenheter. Tillsammans skräddarsyr vi sedan din drömresa!
1.png

Expertis

Vi har skräddarsytt resor i över 50 år. Med erfarenhet kommer kunskap som vi delar med oss av till dig vid planeringen.

2.png

Kunskap om resmålet

Vi erbjuder endast resor till platser vi vet är säkra och som UD inte avråder från att resa till.

3.png

Trygga samarbeten

Vi ser till att våra partners har din säkerhet och hälsa som högsta prioritet.

4.png

Privata alternativ

Vi hjälper dig att hitta boende och upplevelser med möjlighet till att hålla avstånd.

5.png

Hälsa & Säkerhet

Alla våra partners har accepterat vår policy kring hälsa och säkerhet.

Artiklar & inspiration om USA

USA - Hawaii - Girls - 1.jpg

Hawaii - närmare paradiset

Om resan går till USA kostar det ca. 1.000 kr. extra att förlänga resan med en tur till Hawaiiöarna. Det gjorde MyPlanets reserådgivare Morten Madsen med sin familj. Läs här om familjens upplevelse på...

Om resan går till USA kostar det ca. 1.000 kr. extra att förlänga resan med en tur till Hawaiiöarna. Det gjorde...

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png