Resor till Arktis med MyPlanet Resor

Resor till Arktis

Hem åt valar och jagande isbjörnar, enorma isberg och stora tundror. Svårtillgängligt och unikt. Arktis är en region med otroliga kontraster och upplevlser.

Svårtillgänglig region

Ge dig ut på en resa till världens ände! På en resa till Arktis kommer du att upptäcka en av de mest orörda regionerna på jorden, ett område som till stor del ännu inte har utforskats. Isfält av enorma proportioner, berg som stiger 3000 meter över havet och mossdoftande tundralandskap fulla av vilda djur väntar på dig.

Polcirkeln är besöks lättast och bäst under sommarmånaderna, när temperaturen når 10 ° C och solen skiner nästan 24 timmar om dygnet. Använd de långa dagarna för att bestiga glaciärtoppar, fiska i de djupaste fjordarna i världen eller utforska de isiga vidderna på hundspann, kajakpaddling och vandringsturer.

Jagande isbjörnar

Titta på isbjörnar som letar efter byte på isflaken vid Spetsbergen, valrossar som finns i de arktiska vattnen i Kanada och Ryssland. Med lite tur kan du få en glimt av en av de blyga narhvalarna eller upptäcka fjällräven, en kamouflagemästare. Förutom de extraordinära varelser som har anpassat sig till Arktis levnadsförhållanden och bor här året runt, så kommer flyttfåglar till Svalbard på sommaren. Kusten utanför kanadensiska Baffin Island besöks av stora stim av valar och ger dig möjlighet att uppleva dess nyfikenhet och kanske t.om deras söta avkommor.

Permanent bebott

Till skillnad från Antarktis är Arktis permanent bebott av människor. På din arktiska resa får du träffa inhemska samhällen, lära känna deras traditioner och lära dig hur vardagen är i en av de vackraste men mest ogästvänliga regionerna i världen. Besök Grönlands nationalmuseum, där Qilakitsoq-mumierna berättar historier om liv och död, gå in i hemliga polarstationer från sovjettiden och lär dig allt om Murmansk sjöfartshistoria när du besöker en tidigare kärnkraftsisbrytare.

Vi har redan reserverat en plats på första raden så att du kan beundra ett av de mest imponerande naturliga fenomen på jorden: När natten faller över polcirkeln under höst- och vintermånaderna, spelar färgerna i Aurora Borealis, mer känt som Norrsken, himlen.

Svåra väderförhållanden och avlägsna resmål - att planera arktiska resor är inte lätt. Lämna därför reseplaneringen till våra experter. Med våra expertråd, exakta planering och 24-timmars support från en personlig Trip Coordinator garanterar vi att du kan resa bekymmersfritt - även på en av de mest avlägsna platserna på vår planet.

Prata Arktis med oss

Ring 0775-888088 och prata spännande resor till Arktis med oss! 

Reseförslag

Välj destination och hitta exempel på resrutter du kan göra. Samtliga reseförslag är endast exempel och kan skräddarsys helt enligt dina önskemål gällande destinationer, antal dagar och upplevelser.
Ekspedition til Svalbard - Det arktiske dyrelivs hjerte

Expedition till Svalbard - hjärtat av det arktiska djurlivet

  • Isberg, polaröknar och fascinerande natur 
  • Valrossar och isbjörnar
  • Föreläsningar ombord på fartyget

12 dagar från 59.900 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.