0775-888 088 FÅ OFFERT
Spetsbergen: Arktis djur och natur

Spetsbergen: Arktis djur och natur

Upptäck de många underverken i Spetsbergen och ta reda på varför det kallas för ”Wildlife Capital Of The Arctic”. På denna 12-dagars äventyrsresa kommer du att segla till och utforska de västra, norra och södra spetsarna av den största ön i Svalbards skärgård.

13 dagar från 112.000 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Spetsbergen: Arktis djur och natur

Upptäck de många underverken i Spetsbergen och ta reda på varför det kallas för ”Wildlife Capital Of The Arctic”. På denna 12-dagars äventyrsresa med Quark Expeditions kommer du att kryssa till och utforska de västra, norra och södra spetsarna av den största ön i Svalbards skärgård.

Få en nära och personlig titt på landskapet och den flora och fauna som kallar denna ö för sitt hem. Du kan se fram emot spännande samtal när du ger dig ut på kajakpaddling eller paddelbåtsturer. Upptäck valar, valrossar, svalbardrenarna och tusentals havsfåglar. Se fram emot möten med isbjörnar, kungen av detta rike, under säkra förhållanden. Ströva omkring på tundran, häpnas över den färgglada arktiska vildmarken och ta del av upplysande samtal från experter om hur detta komplexa ekosystem fungerar.

Quark Expeditions

Quark Expeditions är ledande när det gäller resor till polarområdena. När du reser med Quark Expeditions utforskar du området tillsammans med de mest erfarna polarexperterna på jorden, sätter din fot där få någonsin kommer att göra det och gör det få någonsin drömmer om. Här används helikoptrar för mer än bara sightseeing! Ultramarines två tvåmotoriga Airbus H145-helikoptrar är designade för att ta dig djupare in i polarområdena än någon annan helikopter i sin klass. Våra helikoptrar hjälper vårt expeditionsteam att utforska ytterligare när de anländer till polarområdena, något som våra konkurrenter inte kan erbjuda. Våra helikopterstödda äventyrsalternativ möjliggör upplevelser utanför fartyget exklusiva för Quark Expeditions, såsom alpinvandring, mountainbike, alpin-kajakpaddling, islandningar och mer. Med Quark Expeditions kommer du inte bara att vara på semester – du kommer att vara på ditt livs expedition.

Om du vill uppleva magin i en av de mest avlägsna regionerna på vår planet, kontakta oss idag. Våra reseexperter är här för att få detta att hända! 

Exklusivt erbjudande:

Boka denna resa senast den 3 april 2023 och spara upp till 20 % av resans pris!

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Rutt: Sverige - Helsingfors - Longyearbyen - Helsingfors - Sverige

Dag 1: Avresa Sverige

Idag reser du från Sverige till Finlands huvudstad, Helsingfors.

Dag 1-2: Helsingfors

Vid ankomsten till Helsingfors, blir du mött av vår lokala representant som ordnar transporten vidare till ditt hotell den första natten, Hilton Helsinki Airport. Hotellet är en elegant anläggning kopplad till Helsingfors-Vandas flygplats via en gångväg och ligger även precis intill tågstationen Lentoasema som länkar till centrum av staden. Bo i mysiga rum med ljudisolerade fönster för att hålla ute buller och varma trägolv. Varje rum är utrustat med moderna bekvämligheter och det finns även ett gym och bastu. Njut av traditionell finsk mat i restaurangen eller varva ner i baren. Helsingfors, Finlands huvudstad och skandinavisk designhuvudstad, ligger vid Finska vikens stränder. Denna arktiska stad visar upp magnifik arkitektur och urban design. Bysantinska, nyklassicistiska och medeltida ryska influenser skapar en unik stadsbild.

 

Utflykt:

Utforska Helsingfors på egen hand

Börja ditt arktiska äventyr med en utforskning av den finska huvudstaden Helsingfors. Ge dig av på en promenad längs charmiga boulevarder och pittoreska stadsgator som visar upp fina exempel på unik arkitektur och design. Besök gallerier och muséer med utsökta samlingar som täcker ett spektrum av genrer som spänner över århundraden. Njut av finska smaker inklusive färsk fisk och skaldjur och traditionella delikatesser på en av de många restaurangerna och bistroerna. Ta dig till det pulserande designdistriktet med dess nätverk av två dussin gator, för att bläddra igenom antikaffärer och udda hantverksbutiker. Alternativt kan du njuta av ett föryngrande dopp i en finsk bastu. 

Dag 2-12: Longyearbyen - Kryssning med Quark Expeditions

Idag börjar ditt äventyr i Arktis! Gå till flygplatsen för ditt delade charterflyg till Longyearbyen, den största bosättningen i Spetsbergen. När du har landat kan du ta in historien om denna gränsstad medan du kopplar av med en varm kopp te eller sträcker på benen. En kort stund senare är det dags att gå ombord på ditt skepp och när du lämnar hamnen kan du se hur höga glaciärer stiger upp som den perfekta gardinhöjaren för ditt arktiska äventyr. Ditt hem för de kommande 10 nätterna, Ocean Adventurer by Quark, är ett nyligen renoverat polarfartyg som tar dig med på ett spännande äventyr i en liten grupp till den arktiska skärgården, inklusive Svalbard. Bo i bekväma hytter med eget badrum med två mysiga nedre kojer, och ett fönster med utsikt över kryssningsdäcket och Ishavet. Det finns mycket att göra ombord. När du inte går en sväng på brodäcket eller observationsdäcket på detta lilla kryssningsfartyg, kan du njuta av eteriska vyer över det silverfärgade arktiska landskapet från promenaddäcket. Tillbringa lugna timmar på polarbiblioteket eller njut av underhållningen i huvudloungen. Njut av en aperitif före middagen och njut av de utsökta måltiderna som serveras i huvudmatsalen eller välj en privat middagsupplevelse på klubbområdet. Tillbringa dina kvällar med att räkna konstellationer under den arktisk himmelen innan du kryper till kojs.

Kryssning i Arktis med Quark Expeditions

Utforska västra Spetsbergen samt fantastiska fjordar och öar i norr. Från polaröknar till enorma glaciärer - det naturliga landskapet här är lika varierat som djurlivet. När du kryssar runt på denna magiska ö som ligger ovanför polcirkeln kommer ditt expeditionsteam ständigt att leta efter djur.

Varje expedition erbjuder nya möjligheter och olika väder och is, så vi har ingen fast resplan, men några av de platser vi kan besöka är 14 juli-glaciären, Smeerenburg, Phippsøya, Alkhornet och Hinlopen-sundet. De destinationer som vi besöker kommer att väljas ut för att få en optimal observation av djurlivet med en uppskattning av Spetsbergens historia och geologi.

Ön erbjuder många möjligheter att fotografera vilda djur. Eftersom Svalbards legendariska livsmiljö för vilda djur är väl skyddad och nästan helt obebodd är det en av världens bästa platser för att se isbjörnar i deras naturliga landskap av is, arktiska öknar och bergslandskap. De höga klipporna på Alkefjellet är hem för tusentals Brünnichs guillemots (tjocknäbbade murmeldjur).

Att stöta på en valrossutflykt är ett ögonblick som du sent kommer att glömma. Dessa arktiska jättelika finnar skapar en ganska bullrig scen när varje valross kämpar om en utvald plats på kusten. Om du längtar efter att uppleva en mer intim vy från vattnet kan du förboka äventyrsalternativen havskajakpaddling eller paddelutflykt.

På Spetsbergen råder det ingen brist på naturlig skönhet. Tundran kan vara förvånansvärt färgstark på sommaren, med vilda blommor som spricker upp för att smaka på solskenet. Varje dag kommer du att se något intressant, oavsett om det är ett ständigt föränderligt galleri av spektakulära isberg, en isbjörn som vilar mellan jakterna eller en övergiven historisk plats från århundraden tillbaka.

Quark Expeditions är ledande när det gäller resor till polarområdena. När du reser med Quark Expeditions utforskar du området tillsammans med de mest erfarna polarexperterna på jorden, sätter din fot där få någonsin kommer att göra det och gör det få någonsin drömmer om. Våra helikoptrar ombord hjälper vårt expeditionsteam att utforska ytterligare när de anländer till polarområdena, något som våra konkurrenter inte kan erbjuda. Våra helikopterstödda äventyrsalternativ möjliggör upplevelser utanför fartyget exklusiva för Quark Expeditions, såsom alpinvandring, mountainbike, alpin-kajakpaddling, islandningar och mer. Med Quark Expeditions kommer du inte bara att vara på semester – du kommer att vara på ditt livs expedition.

Dag 12: Hemresa

Efter en spännande kryssning i Polcirkeln, återvänder fartyget till Longyearbyen och härifrån flyger du till Helsingfors med delat charterflyg och därefter hem till Sverige.

Fotogalleri

Karta

Prisexempel

13 dagar från 112.000 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr.  112.000* kr när 2 personer reser tillsammans
(Ev rabatter är avdraget priset ovan)


*Våra priser är vägledande priser baserade på mellansäsong och kan därför variera beroende på vilken säsong du reser under och tillgången på flyg, hotell och upplevelser. Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast. Prata med din resekonsult för mer information. 

Priset inkluderar
 • Flygresan från Sverige till Longyearbyen
 • Flygplatsskatter & ev. avgifter
 • 1 övernattning på Hilton Helsinki Airport i Helsingfors (King Guest Room)
 • 10 övernattningar på Ocean Adventurer by Quark i Spetsbergen (Main Deck Window)
 • Transport till destinationerna, samt till och från flygplatsen och till ditt hotell
 • Professionell ledning under hela resan av erfarna expeditionsledare, inklusive landstigningar och andra aktiviteter.
 • Alla transporter med Zodiac och kryssningar enligt det dagliga programmet.
 • Alla landstigningar i enlighet med det dagliga programmet.
 • Boende i hytt ombord med daglig städning.
 • Alla måltider, mellanmål, läskedrycker och juice ombord under hela resan (informera oss om eventuella dietkrav i så god tid som möjligt. Fartygens kök kan tyvärr inte tillaga koshermåltider).
 • Utvalt öl och vin under middagen samt kaffe, te och varm choklad dygnet runt.
 • Formella och informella presentationer av vårt expeditionsteam och gästföreläsare enligt schemat.
 • En fotodagbok som dokumenterar expeditionen.
 • Ett par vattentäta expeditionsstövlar som lånas ut för landstigningar och Zodiac-kryssningsutflykter.
 • En officiell parka från Quark Expeditions® att behålla.
 • Alla diverse serviceavgifter och hamnavgifter under hela programmet.
 • All bagagehantering ombord på fartyget.
 • Nödutrymningsförsäkring för alla passagerare med en maximal ersättning på 500 000 USD per person.
 • Transporter mellan Longyearbyens centrum och hamnen vid ombordstigning och avstigning.
 • MyPlanets Concierge service (tillgänglig 24 timmar om dygnet)
 • Full klimatkompensation

 

Ev. tillägg
 • Transfer till och från Helsingfors vid ankomst och avresa
 • Uppgradering till Ultramarine fartyg
 • Obligatoriska vattentäta byxor för Zodiac-kryssning, eller annan utrustning som inte nämns.
 • Telefon- och internetavgifter ombord på fartyget
 • Äventyrsalternativ som inte anges i de inkluderade aktiviteterna
 • Entréer och ytterligare måltider, som inte nämns i resplanen
 • Personliga utgifter och drickspengar
 • Visum och ev. turistskatter
 • Sjuk-och avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Eventuella uppgradering av hotellrum eller hytt
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

exklusivt erbjudande Pingvinsafari: Sydgeorgien och Antarktis

Pingvinsafari: Sydgeorgien och Antarktis

 • Utforska Antarktis, världens mest spektakulära resmål
 • Upptäck det unika, rikliga och varierande djurlivet
 • Njut av resan ombord på det eleganta expeditionsfartyget Ultramarine

18 dagar från 234.000 kr per person

exklusivt erbjudande Spetsbergen: Arktis djur och natur

Spetsbergen: Arktis djur och natur

 • Möt ikoniska arktiska djur som isbjörnar & valrossar
 • Kryssa i en Zodiac och utforska glaciärer, fjordar & isberg
 • Vandra på tundran och utforska polaröknen

13 dagar från 112.000 kr per person