Klassiska Costa rica

Klassiska Costa Rica

Costa Rica är en naturskön pärla, fylld med upplevelser för de äventyrliga och på denna resa kommer det att finnas gott om möjligheter att uppleva allt från vattenfall och varma källor till gröna skogar och rykande vulkaner i Arenal och den frodiga naturen på vandringar i San Jose Valley.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

10 dagar från 46.000 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Upplev de fantastiskt vackra naturliga underverken på denna härliga Costa Rica-resa. Brusande vattenfall, smaragdgröna skogar och ångande varma källor väntar på dig i Arenal. I San José-dalen kommer imponerande vulkaniska toppar och vilda romantiska landskap att ta andan ur dig. Sist men inte minst väntar kajakpaddling, snorkling och solbad på de orörda sandstränderna i Manuel Antonio, en av Stilla havets pärlor.

Vill du besöka andra länder i Central- och Sydamerika eller stanna några dagar längre i Costa Rica? Inga problem - vi skapar gärna ett skräddarsytt reseförslag som motsvarar 100% dina önskemål. Din drömresa är bara några få klick bort - kontakta oss!

Som med alla våra resor kan du också skräddarsy den här resan efter dina behov. Kontakta oss för att få ett skräddarsytt erbjudande - helt gratis och utan förpliktelse.

 

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Resan dag för dag

Costa Rica är en naturskön pärla fylld med äventyr för de äventyrliga.

Dag 1: Avresa från Sverige till Costa Rica

Idag börjar din resa till Costa Rica och redan samma dag landar du i huvudstaden San José.

Dag 1-2: San José och Central Valley

Vid ankomsten till San José hälsas du välkommen av den lokala representanten som ordnar transporten till ditt hotell för natten, det vackert belägna Xandari Resort & Spa. Och utsikten från själva orten är den perfekta introduktionen till de naturupplevelser som väntar de kommande dagarna. Orten ligger ovanför en dal, och om tiden tillåter kan du få en smak av Costa Ricas vackra landskap med en promenad genom fruktträdgårdar, förbi kaffeträd och små vattenfall. Costa Ricas huvudstad är omgiven av frodigt och grönt landskap i dalen mellan bergskedjorna i Centralamerika och höga vulkaniska toppar. Upplev också olika museer, spansk kolonihistoria, modern konst, marknader och ett aktivt nattliv.

Dag 2-5: Arenal

Idag börjar äventyret på allvar när du sätter kursen mot den vackra Arenal-regionen, som är den perfekta basen för att utforska höglandet i Costa Rica med sina vulkaniska toppar, fantastiska grottor, varma källor och nationalparker.
Du kommer att hämtas på hotellet och resan går genom pittoreska landskap mot staden La Fortuna och ditt hem de närmaste 3 nätterna, charmiga Arenal Kioro, som ligger med en fantastisk utsikt över den mäktiga vulkanen Arenal.

Utflykter:
Utforska trädtopparna i Arenal National Park
Ta en fascinerande vandring högt genom Arenals trädtoppar, där du kommer använda de berömda hängbroarna i Arenal National Park. I sällskap med din lokala guide, ta en lugn promenad på det tre kilometer långa nätverket av hängbroar som slingrar sig genom den täta regnskogen. Om du har tur kan du upptäcka vrålapa, spindelapa, capuchinapa, flockar av färgglada fåglar, fjärilar och armadillos på väg genom djungelträdens toppar!

Vulkanvandring, varma källor och middag på Arenal Volcano
Om du aldrig har sett vulkanlandskap förut är denna dagsutflykt ett utmärkt sätt att se en aktiv vulkan från en säker utsiktspunkt. Efter frukost på ditt hotell går resan till nordvästra sidan av vulkanen Arenal, som ligger mindre än en halvtimmes bilresa bort. Vid ankomsten går vandringen på Las Coladas vandringsled genom tropiska regnskogar och förbi fascinerande lavaformationer som bildades för nästan tre decennier sedan. Håll också ett öga på områdets flora och fauna, eftersom du med lite tur kan stöta på ett antal apor, dovendjur och fåglar, inklusive tukaner och hökar. Leden slutar vid en utsiktspunkt från vilken det finns en spektakulär utsikt över vulkanen och när vädret och utsikten tillåter det kan du se den glödande lavan flyta nerför bergssidan. Efter dagens vandring är det dags för lite bortskämdhet och avkoppling av musklerna. Du fortsätter till Ecotermales varma källor, där ett lugnande bad i varma källor väntar. Efteråt kan du njuta av en utsökt middag innan du går tillbaka till ditt hotell.

Grodornas nattliv i Arenal Oasis
Upplev exotiska vilda grodor och andra nattaktiva djur på denna nattutflykt. Arenal Oasis är en privat reserv för Costa Ricas många arter och är hem för inte mindre än 28 olika i sitt slag. Turen börjar med en berättelse från en lokal naturguide som tar dig genom dolda stigar i regnskogen. Här kommer du att höra om hur den täta skogen och de naturliga dammarna skapar den perfekta livsmiljön för många olika arter. Ljudet av kväkande grodor följer dig hela vägen och förbereder dig för mötet med den magnifika rödögda lövgrodan med sina vertikalt delade pupiller. Håll också ett öga på andra nattliga varelser, inklusive ormar, ödlor och insekter, som är sanna experter på kamouflage. Innan hela upplevelsen avslutas med en sval förfriskning kommer du också att uppleva grodornas parningsritual.

En dag i Caño Negro naturreservat
Naturreservatet Caño Negro är en sann skattkista när det gäller ekoturism och naturens rikedom. Dennaa enorma våtmark med sin artrika flora och fauna anses vara en särskilt värdefull biologisk mångfaldszon, och du kommer att uppleva det med dina egna ögon på dagens utflykt. Efter frukost på hotellet går turen i sällskap med din lokala guide till den charmiga lilla byn Los Chiles. På vägen till staden är du nästan förtrollad av det föränderliga landskapet som glider förbi på två timmars bilresa till gränsen till Nicaragua. Vid ankomsten är det dags att njuta av snacks och en sval förfriskning innan du ger dig ut på en båtsafari i våtmarkerna. Hem till hundratals fågelarter, är Caño Negro ett sant paradis för fågelälskare. Men du kan också ha turen att upptäcka andra vilda djur i området, inklusive den gröna basilisködlan, leguaner, sköldpaddor, kajmaner och jaguarer. Håll utkik efter doven, apor, fladdermöss, färgglada ödlor och en mängd intressanta träd och blommor som bara finns i dessa vilda våtmarker. Resan avslutas med en utsökt lunch vid flodstranden innan det är dags att återvända till Arenal.

Dag 5-8: Manuel Antonio

Efter de många upplevelserna i området Arenal går resan nu mot det orörda kustområdet vid Manuel Antonio nationalpark och staden Manuel Antonio, som fungerar som porten till parkens frodiga tropiska regnskogar. Ditt hem de närmaste 3 nätterna är det mysiga lilla boutiquehotellet Plaza Yara, som ligger bara 10 minuters bilresa från ingången till själva nationalparken.

Utflykter:
Vandring i Manuel Antonio National Park
En vandringssafari i Manuel Antonio National Park är det perfekta sättet att utforska detta frodiga regnskogsområde. Efter frukost kommer du att hämtas på hotellet och nu väntar en spännande vandring längs parkens mest populära vandringsleder. Längs vägen lär du dig om regnskogen och dess naturliga rikedom, medan du letar efter de olika aporna som bara finns i denna park. Ungefär halvvägs genom resan når du stranden, där det blir tid att vila benen och njuta av kustlandskapet och kanske till och med ta ett dopp i havet, innan resan fortsätter genom regnskogen, där du kommer med lite tur se både exotiska fåglar och fjärilar, en mängd orkidéer och tropiska växter och dovendjur längs vägen.

Kajakpaddling och snorkling i Biesanz Bay
Njut av snorkling och kajakpaddling i den vackra Biesanz Bay, där du, tillsammans med din lokala guide, ror förbi små öar medan vattenfåglar flockar längs kusten. Längs vägen görs ett kort stopp i Biesanz Bay för att sträcka på benen. Fortsätt sedan med att utforska vikens rika vilda djur under havsytan med snorkel och cyklop. Med lite tur kommer du att se papegojfisk, vackra sjöstjärnor och till och med kanske de blyga havssköldpaddorna. På vägen tillbaka till Quepos Pier kan du njuta av synen av pelikaner, flygande fiskar och andra exotiska havsdjur innan en utsökt lunch väntar i sällskap med dina lokala värdar.

Dag 8-9: San José och Central Valley

Från Manuel Antonio är kursen nu tillbaka till huvudstaden San José, där den sista natten tillbringas på Xandari Resort & Spa innan resan går tillbaka till Sverige igen.

Dag 10: Ankomst til Sverige

Efter många underbara naturupplevelser i Costa Rica landar du i Sverige igen.

Se alla dagar

Prisexempel

10 dagar från 46.000 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png