Rejse til Island

Island - Gyllene cirkeln och norrsken

Se himlen lysa upp i magiska formationer när norrskenet sätter in, ta ett dopp i Fludirs Hemliga lagunen och vandra på Sólheimajökull-glaciären längs med den Gyllene cirkeln på denna resa till Island.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

7 dagar från 19.500 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

På denna 7-dagars resa till Island kommer du nära ett av världens största naturfenomen när du upplever norrskenet dansa på himlen ovanför dig. Du kommer också att uppleva en av världens minsta huvudstäder när Reykjavik hälsar dig välkommen med gastronomi och konst i världsklass. Det isländska landskapet bjuder på allt från spännande vandring på isglaciärer till bad i varma källor och besök hos en lokal tomatproducent.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Dag för dag

Se himlen lysa upp i magiska formationer när norrskenet sätter in och kör själv längs med den Gyllene cirkeln på denna resa till Island.

Dag 1-3: Avresa Sverige och ankomst Reykjavik

Du lämnar Sverige och flyger mot norr till Islands huvudstad Reykjavik. Staden ligger vackert omgiven av unika landskap och erbjuder museer och restauranger i världsklass, färgglada hus, shopping samt ett pulserande och mångsidigt nattliv. Det är en optimal bas då du lätt kombinerar de vackra och upplevelserika turerna ut i den omkringliggande naturen med stadens varierade kultur - och designscen med många konstgallerier, restauranger, kaféer, barer och arenor.

Utflykter:

Reykjavik på egen hand:
Utforska den isländska huvudstaden i din egen takt. Börja dagen med ett besök i den vackra Hallgrimskirke. Synlig från alla hörn av staden hämtar helgedomens unika design inspiration från de naturliga geologiska formationerna i landet. Njut av den fantastiska utsikten över staden från observationsdäcket på toppen av katedralen. Fortsätt till Harpa Concert Hall, ett av Reykjaviks mest ikoniska landmärken med sin eleganta, färgade glasfasad och moderna design. Här kan du njuta av en guidad tur eller kanske ett liveframträdande. Efteråt kan du söka dig mot stadens strandpromenad där du kan promenera längs vattnet och få bra bilder av den blanka stålskulpturen Sun Voyager. Fortsätt till den trendiga gågatan Laugavegur som erbjuder specialbutiker och hippa restauranger. Här kan du antingen njuta av en rejäl måltid eller bara en snabb bit mat innan du strosar vidare till den häftiga gatukonsten på de små gatorna i centrum.
(Heldagsutflykt på egen hand, inkluderar inte guide, transfer, entréer och måltider)

Norrsken i Super Jeep med guide:
Njut av en vacker natt i det fria, där du kommer att uppleva ett magiskt naturfenomen som utvecklas på polarhimlen ovanför dig. Bekvämt tillbakalutad i din Super Jeep färdas du bort från stadens ljus och ut i mörkret på jakt efter norrskenet. Baserat på prognoserna för norrskenens utseende går resan genom avlägsna platser över det isländska landskapet. När den perfekta platsen har hittats finns filtar och varm choklad och du kan göra dig redo för de imponerande vyerna som snart ska trona upp sig. Medan den kunniga guiden generöst delar sin kunskap om norrskenet med det ursprungliga namnet aurora borealis, dansar imponerande formationer av pulserande ljus på himlen ovanför dig och omsluter det snötäckta landskapet i starka färger.
(Halvdagsutflykt (natt) i grupp, inklusive catering. Varma vattentäta kläder och bekväma varma skor rekommenderas att ta med. Observera att norrsken är ett naturfenomen och inte kan garanteras).

Transfer från Reykjaviks flygplats till Reykjavik i din hyrda bil (1 tim)

Dag 3-4: Flúdir

Flúdir är en vacker liten by som ligger vackert vid foten av berget Midfell. På våren berikas staden med floden Litla-Laxá, som med sitt klara vatten är en favorit för byborna att bada i. De böljande smaragdgröna slätterna runt Flúdir ligger inte långt från Geysir och det populära Gullfoss-vattenfallet.

Utflykter

Gyllene cirkeln på egen hand:
På vägen från Reykjavik till Flúdir längs den Gyllene cirkeln, är det dags för stoppet Thingvellir National Park som finns med på UNESCO: s världsarvslista. Parkera din bil vid ingången och ta en lätt vandring ner till det imponerande vattenfallet Öxaráfoss, där floden Öxara buldrar ner i ravinen. Både Öxaráfoss och Thingvellir har länge varit ett heligt område och platserna har historisk och kulturell betydelse för lokalsamhället. Nationalparken är också hjärtat av republiken Island och nyckeln till att förstå nationens historia då världens äldsta parlament 930 e.Kr. blev upprättat här. Låt alla vackra och fascinerande intryck få smälta innan du kör vidare mot Flúdir.
(Utflykt på egen hand. Måttligt bra kondition och bra vandringsskor rekommenderas).

Den hemliga lagunen med guide:
Den Hemliga lagunen har sitt ursprung i den lilla staden Flúdir och ligger mitt i den Gyllene cirkeln, där den bildar en sjö skapad av en grupp geotermiskt uppvärmda källor. Sjunk ner i lagunens behagligt varma vatten, luta dig tillbaka och njut av de vackra isländska omgivningarna. Den dimmiga himlen och de gröna åsarna omger dig tillsammans med det mineralrika vattnet, som sägs ha en helande effekt på ett antal hudproblem och andningssjukdomar. Håll också ögonen öppna så du inte missar när gejsrarna med jämna mellanrum skickar vattenpelare högt upp i luften. På vintern finns det möjlighet att se det spektakulära norrskenet medan du kopplar av i det varma vattnet. Ta en kort promenad i området runt Hemliga lagunen och njut av synen av andra ångande varma källor och bubblande gejsrar. Avsluta dagen med en drink och lite snacks i baren.
(Gemensam halv- eller heldagsresa, tillgänglig under alla årstider. Måltider ingår ej. Medtag badkläder och handduk.)

Kör själv från Reykjavik till Flúdir i din hyrda bil.

Dag 4-6: Vik i Mýrdal

Vik är den sydligaste staden på det isländska fastlandet. Den är vackert belägen vid havet omgiven av höga klippor i dramatiska formationer. Denna charmiga stad är ett populärt stopp på sydkustvägen och erbjuder flera unika upplevelser.

Utflykter

Vandring med guide på glaciären Sólheimajökulls tunga:
Upplev ett fascinerande äventyr på glaciärtungan Sólheimjökull, som sträcker sig från glaciären Mýrdalssjökull ner till sandslätterna på Islands sydkust. Vid ankomsten till baslägret kommer du att få sätta på dig säkerhetsutrustning, varefter den erfarna glaciärguiden guidar dig på en fantastisk vandring över den surrealistiska terrängen. Du börjar med att gå över dalen på svart vulkanisk aska och runt säsongslaguner. Utrustad med klättringspiggar på kängorna och isyxa i handen kliver du upp på glaciären och in i ett kargt och rått äventyrsland.

Sólheimjökull glaciärens tunga har kristallklar is och många olika nyanser av blått blandat med stenar och stenfragment från tidigare vulkanutbrott. När du passerar istäcken kommer du att få en fantastisk syn av olika isformationer som djupa sprickor, mouliner, fascinerande skulpturer, grottor och åsar. Längs vägen berättar guiden om regionens naturhistoria och klimatförändringarnas påverkan på vulkanlandskapet. När du kommer till platån har du en överväldigande panoramautsikt över de omgivande bergen och sydkusten.
(3-timmars vandring, måttlig fysisk nivå krävs. Kaffe och te ingår, transfer på egen hand. Varma vattentäta kläder och vandringskängor rekommenderas)

Kör själv från Flúdir till Vik i din hyrda bil.

Dag 6-7: Reykjavik

Tillbaka i Reykjavik, staden som ligger vackert omgiven av unika landskap och erbjuder museer och restauranger i världsklass, färgglada hus, shopping samt ett pulserande och mångsidigt nattliv. Du har nu chans att hinna med någon sista sevärdhet och kanske lite presentshopping innan hemresan.

Dag 7: Avresa från Island till Sverige

Det har blivit dags att lämna Islands sagolandskap och återvända till verkligheten hemma i Sverige.

Se alla dagar

Prisexempel

7 dagar från 19.500 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
Rejse island rundt i bil

Island runt med bil

  • Kör-själv paket, boende & bil
  • Fantastiska naturupplevelser
  • 9 spännande dagar

9 dagar från 22.200 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png