0775-888 088 FÅ OFFERT
Island runt med bil

Island runt med bil

Kör runt Island via Ringvägen och upplev landets mest besökta höjdpunkter. Upplev vattenfall, vulkanlandskap, vackra nationalparker, varma källor och en av världens minsta storstäder.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

9 dagar från 37.000 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Island runt med bil

Island runt med bil. 9 spännande dagar väntar på dig på denna 1300 km långa rundresa utmed vackra Ringvägen

Fantastisk natur

Island erbjuder fantastiska naturupplevelser och på denna resa får du möjlighet att uppleva flertalet av dem. Du kommer till Strokkur Geyser, som är den äldsta gejsern i världen, Gullfoss vattenfall, som med sina två fall och 32 meter är en imponerande syn. Upplev den natursköna vildmarken Skaftafell på Islands sydöstra kust. Denna höga terräng är täckt av skog och myr och är med sina imponerande branta sluttningar en fantastisk syn. Särskilt Svartifoss vattenfall är en vacker syn omgiven av svarta basaltpelare.

Snæfellsneshalvön

Dessutom väntar Diamond Beach, Snæfellsneshalvön och många vackra promenader i vulkanlandskapet. Det bör också finnas utrymme för ett dopp i en varm källa eller ridning över Islands slätter. Den pittoreska vulkaniska sjön Myvatn på norra Island förtrollar dig med sitt både robusta och frodiga landskap och stora biologiska mångfald. Sjön är cirka 37 km² stor och är på ena sidan omgiven av lavastenar, medan den andra vinkar av grönskande ängar. Den pittoreska byn Varmahlid är gömd i bukten Skagafjördur på norra Island. Omgiven av Reykjarholls gröna skogar kan du gå på en underbar vandring genom att följa de tydligt markerade stigarna uppför sluttningen runt Vamahlid.

Island är ett förtrollande landskap med fjäll, fjordar, betagande vattenfall och charmiga små fiskebyar.

I våra program ingår flertalet noga utvalda utflykter för en maximal upplevelse av Island. Läs dag-för-dag programmet för mer information.

Kontakta oss på 0775-888 088 för ett kostnadsfritt skräddarsytt förslag på just din rundresa på Island.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Varje dag på Ringvägen erbjuder nya spännande upplevelser. Det finns tid på egen hand och i små grupper med en guide.

Dag 1-2: Avresa från Sverige till Reykjavik

Vid ankomst till Reykjaviks flygplats, hämta din hyrbil och kör cirka en timme till huvudstaden Reykjavik, som är vackert omgiven av unika landskap. Här har du din första natt. Staden erbjuder museer och restauranger i världsklass, färgglada hus, shopping samt ett pulserande och varierat nattliv. Det är en optimal bas för de vackra och händelserika turerna ut i naturen, eftersom staden har en speciell puls med en varierad kultur- och designscen med många konstgallerier, restauranger, kaféer, barer och arenor.

Utflykter & Upplevelser

Reykjavik på egen hand:
Utforska den isländska huvudstaden i din egen takt. Börja dagen med ett besök i vackra Hallgrimskirke. Synlig från alla hörn av staden, hämtar helgedomens unika design inspiration från de naturliga geologiska formationerna i landet. Njut av den fantastiska utsikten över staden från observationsdäcket på toppen av katedralen. Fortsätt till Harpa Concert Hall, ett av Reykjaviks mest ikoniska landmärken med sin eleganta fasad i glasmålning och modern design. Här kan du njuta av en guidad tur eller kanske ett liveframträdande. Därefter kan du söka dig mot stadens strandpromenad och promenera längs vattenstoppet för att ta bilder av den glänsande stålskulpturen Sun Voyager. Fortsätt till den trendiga Laugavegur-gatan, som erbjuder specialbutiker och hippa restauranger, där du kan njuta av en rejäl måltid eller en snabb bit innan du går vidare till den unika gatukonsten i de små gatorna i centrum.
(Dagen på egen hand, inkluderar inte guide, transfer, entréer och måltider)

Egen transport från Reykjaviks flygplats till Reykjaviks stad i din hyrda bil (45 minuter)

Dag 2-3: Hveragerdi

Idag går resan till Hveragerdi, som är känt som "The Hot Springs". Här har du en natt. Staden ligger mitt i böljande fält av tidigare lava, och den är särskilt känd för sina utmärkta termiska källor och gastronomi. Ångpelare stiger upp mellan de omgivande kullarna och den används av stadens invånare för de många växthusen där grönsaker och blommor odlas året runt.

Utflykter

Utforska Golden Circle på egen hand:
På vägen från Reykjavik till Hveragerdi längs den gyllene cirkeln måste du stanna vid Thingvellir National Park, som är med på UNESCO: s världsarvslista. Det spektakulära landskapet har använts för några av inspelningarna av serien "Game of Thrones". Fortsätt till Haukadalurdalen, där du kan uppleva det geotermiska området, som är hem för den sovande Great Geysir och den mycket aktiva Strokkur Geysir, som är världens äldsta geyser. Härifrån fortsätter resan till det vackra vattenfallet Gullfoss, där vattenmassorna i floden Hvita dånar ner i djupa raviner.
(Heldags utflykt på egen hand, måttlig konditionsnivå, bra vandringsskor rekommenderas)

Gruppresa: Snöskoterresa till Langjökull-glaciären
Tillsammans med din lokala guide kör du i en Super Jeep från Gullfoss till Langjökull-glaciären, som är den näst största glaciären på Island. När du anländer till Jaki-baslägret på glaciärens västra sida kommer du att ha på dig lämplig utrustning i form av en snöskoterdräkt, handskar och hjälm. En expert kommer att instruera dig om hur du kör en skoter säkert och säkert. Efter detta är det ut på ett äventyr i de isländska högländerna. I din egen takt glider du över det vackra vita landskapet med utsikt över Eiriksjökull, den kupolformade toppen av Hofsjökull och bergskedjan Kerlingafjöll. Du kommer att se stora böljande lavafält, robusta klippor och jätte vulkaniska kratrar. Längs med vägen till mindre pitstops berättar din lokala guide om bakgrunden till dessa spektakulära och naturliga omgivningar och introducerar dig till de spännande anekdoterna om isgrottorna som användes av laglösa under medeltiden.
(Halvdags evenemang i grupp, varma vattentäta kläder och vinterstövlar rekommenderas)

Transport från Reykjavik till Borgarfjördur / Husafell i din hyrda bil (1,5 timmar)

Dag 3-4: Skaftafell i Vatnasjökull National Park

Upplev den natursköna vildmarken Skaftafell på Islands sydöstra kust. Denna höga terräng är täckt av skog och myr och är med sina imponerande branta sluttningar en fantastisk syn. Särskilt Svartifoss vattenfall är en vacker syn omgiven av svarta basaltpelare. Du har en natt här.

Utflykter

LAVA Center och Seljalandsfoss på egen hand:
På vägen från Hveragerdi till Skaftafell kan du ta en avstickare till LAVA Center på Hvolsvöllur, som har en intressant interaktiv utställning om historien bakom vulkaner och jordbävningar på Island. Gå sedan till det magiska vattenfallet Seljalandsfoss, där du kan komma bakom vattenkaskaderna till en liten grotta, varifrån du har en mycket speciell utsikt genom vattenfallet. Fortsätt till den historiska fyren på Dyrholaey-halvön och njut av panoramautsikten över kusten med de robusta klipporna. Innan du kör vidare kan du ta en promenad i den svarta sanden på stranden Reynisfjara, där du kommer att uppleva de distinkta klippformationer som pryder området. Om tiden är rätt kan du också ta ett stopp vid Islands mest kraftfulla vattenfall Urridafoss.
(Halvdags utflykt på egen hand, måttlig konditionsnivå)

Transport från Hveragerdi till Skaftafell i din hyrda bil. (4,5 timmar non-stop)

Dag 4-5: Faskrudsfjordur

Den lilla charmiga byn Faskrudsfjordur ligger vackert vid Islands östra fjordar, där den naturliga skönheten är slående. En speciell höjdpunkt i staden är dess starka franska arv från 1800-talet, när de franska fiskarna gjorde byn till sitt hem. Här har du en natt.

Utflykter

Med uppblåsbar båt i Jökulsarlon Glacier Lagoon:
Segla mellan bländande vita och ljusblå isberg som flyter tyst och kraftigt i det isiga vattnet. Från den uppblåsbara båten har du en fantastisk utsikt över glaciärlagunens imponerande omgivningar, och med lite tur kan du uppleva att se ett kalvande isberg på Vatnasjökull. När förhållandena tillåter kommer båten att närma sig glaciärens tunga, här måste du hålla ett öga på sälar och ett stort antal sjöfåglar. Njut av panoramautsikten över de snötäckta bergen i Vatnajökull National Park på avstånd, medan din lokala guide berättar om Islands fascinerande glaciala landskap. Glacier Lagoon blev känd på sin tid när den dök upp i öppningsscenen i James Bond-filmen "In the Face of Death" och platsen har fascinerat resenärer sedan dess.
(Egen utflykt med privat guide, varma kläder och bekväma skor rekommenderas. Min. Höjd 130 cm.)

Hofskirkja, Jökulsarlon Glacier Lagoon, Diamond Beach, Stokknes och Vestrahorn på egen hand:
Upplev Islands robusta landskap och fascinerande historia på väg från Skaftafell till fiskebyn Faskrudsfjördur i öster. Du får möjlighet att se en av de sista gräsbevuxna kyrkorna på Island, den ödmjuka och vackra Hofskirkja, som ligger halvt över, halvt underjordiskt. Kyrkan byggdes ursprungligen 1884 och har sedan dess totalrenoverats på 1950-talet.
Kör sedan vidare till den berömda Jökulsarlon Glacier Lagoon, som ligger längs den södra kanten av Vatnasjökull National Park. Den pittoreska glaciärlagunen matas med drivis från den närliggande Breidmerkurjökull-glaciärtungen. Med sin spegelblanka yta prickad med flytande isbitar är lagunen en otroligt vacker syn. Här kan du välja att ta en båttur på lagunen eller fortsätta till Diamond Beach, vilket är ett annat ikoniskt naturunderverk. Den svarta vulkaniska sanden är prickad med blå, vita och transparenta isbitar från närliggande glaciärer och liknar en scen från en saga. Avsluta dagens många upplevelser med en resa till en annan svart sandstrand - Stokknesstranden, som ligger vid foten av det dramatiska landskapet vid Vestrahorn.
(Halvdagstur på egen hand, måttlig konditionsnivå)

Transport från Skaftafell till Faskrudsfjordur i din hyrda bil. (5,5 timmar non-stop)

Dag 5-7: Myvatn Sø

Den pittoreska vulkaniska sjön Myvatn på norra Island förtrollar dig med sitt både robusta och frodiga landskap och stora biologiska mångfald. Sjön är cirka 37 km² stor och är på ena sidan omgiven av lavastenar, medan den andra vinkar av grönskande ängar. Här har du två nätter.

Utflykter

Myvatn Lake på egen hand:
Utforska sjön Myvatn och upplev en av höjdpunkterna i Diamond Circle på norra Island.
Håll koll på Hverirs livliga geotermiska landskap vid Namaskardpasset under vulkanen Namafjall. Gå till Dimmuborgir-lavafältet, som också går under namnet Dark Fortress på grund av dess bisarra klippformationer, slingrande stigar och mörka grottor. Du kan gå ner i den isiga Lofthellir-lavagrottan vid Burfell-vulkanen och se de imponerande naturliga isskulpturerna.
Få tillbaka värmen på en fågelvandring runt Skutustadagigar pseudokrater. Besök Sigurgeir Bird Museum, där du kan lära dig mer om områdets fågelliv. Besök torvgården vid Grænavatn från 1913 och dess angränsande gård. Ta en lång promenad längs floden Laxá, där ankor flockas. Vandra upp Hverfjall och upplev panoramautsikten över sjön Myvatn. Utforska det ökända vulkaniska Krafla-systemet för att se glödande lavaströmmar i kratern och känn skakningarna när du närmar dig det mäktiga Dettifoss-vattenfallet. Fortsätt till den imponerande hästskoformade Ásbyrgi-ravinen i Jokulsargljufur National Park, som formades under den senaste istiden. Avrunda dagens äventyr med ett bad i Myvatns naturliga källor.

(Halvdagstur på egen hand, måttlig konditionsnivå)

Besök Myvatns naturliga bad:
Mitt i det pittoreska landskapet vid Myvatn väntar Myvatns naturliga bad. Ge dig själv en paus och prova geotermiskt uppvärmda pooler och ångbad. Badvattnet kommer direkt från borrhålet Landsvirkjun i Bjarnarflag och rinner via en stor reservoar in i lagunen. Koppla av och fräscha upp kropp och själ i det mineralrika, alkaliska vattnet, som sägs ha en gynnsam effekt på hudproblem, astma och andra andningssjukdomar. En unik kemisk sammansättning gör vattnet fritt från bakterier och vegetation. Du kan också njuta av ett geotermiskt ångbad där ångan stiger från öppningarna i golvet. Efteråt kan du njuta av en lätt lunch eller middag på Cafe Kvika, som har en uteservering och serverar ett brett utbud av soppor, sallader, smörgåsar och kakor.
(Inträdessbiljett ingår, upplevelsen är på egen hand, badkläder och handduk tas med, smycken bör inte tas med i vattnet på grund av det höga svavelinnehållet i vattnet)

Utforska Diamond Circle på egen hand:
De många attraktionerna i Diamond Circle börjar vid sjön Myvatn. Här är Dettifoss vattenfall, som ligger i Vatnajökull National Park. Dettifoss vattenfall är det mest vattenrika vattenfallet i Europa, och med sina imponerande bergsklyftor, klippformationer och det oändligt brusande är vattenfallet en fantastisk syn. Resan fortsätter norrut till den vackra hästskoformade bergsklyftan Asbyrgi. Enligt norrsk mytologi är bergsklyftan ett huvudavtryck av en åttabenad häst. Platsen erbjuder många vackra och imponerande scener. Fortsätt därifrån till Tjorneshalvön, som ligger mellan två fjordar. Här är en fantastisk panoramautsikt över havet och stora flockar stingrays som gillar att stanna här. Nästa stopp på din resa är hamnstaden Husavik. Husavik är känt som centrum för valskådning i Europa och har också en charmig träkyrka och ett valmuseum. Stanna vid Geoseas geotermiska källor och ta ett föryngrande bad. Godafoss vattenfall är nästa fantastiska stopp på din resa, här faller stora vattenmassor över de tuffa klipporna och påminner mycket om Niagara Falls vid sin halvcirkel - bara i ett mycket mindre format. Det är också möjligt att titta närmare på Hljodaklettar basalt bergformationer. Avsluta din dag i hamnstaden Akureyri, Islands fjärde största stad.
(Heldagsutflykt på egen hand)

Transport från Faskrudsfjördur till Myvatn Lake i din hyrda bil. (3,5 timmar non-stop)

Dag 7-8: Varmahlid

Den pittoreska byn Varmahlid är gömd i bukten Skagafjördur på norra Island. Här har du en natt. Omgiven av Reykjarholls gröna skogar kan du gå på en underbar vandring genom att följa de tydligt markerade stigarna uppför sluttningen runt Vamahlid. På en klar dag kan den fantastiska utsikten uppifrån sträcka sig hela vägen in i den centrala regionen Skagafjördur.

Utflykter

Gruppresa: Till häst
Se fram emot en underbar åktur på hästryggen över de blommande ängarna i den bördiga dalen Black River. Du kommer att träffa din lokala engelsktalande guide ungefär 15 minuter innan resan börjar. Eftersom rutten kan anpassas efter dina önskemål och ridförmåga är den här resan idealisk för både nybörjare och erfarna förare. Njut av känslan av frihet och känn vinden i håret när du rider genom Skagafjördalen med floden Svartá med höga bergsplatåer i bakgrunden.
(Halvdags utflykt i grupp, varma och vindtäta kläder och bekväma skor rekommenderas. Hjälm och regnkläder delas ut på plats)

Godafoss vattenfall och Akureyri på egen hand:
Utforska norra Island på en resa till Godafoss vattenfall och Akureyri stad. Här väntar en naturupplevelse i en egen klass. Skjalfandafljots stora vattendrag rinner över tuffa klippor i en 30 meter bred hästskoformad halvcirkel och mullrar 12 meter ner i det 7000 år gamla lavafältet från vulkan Trölladungja. Godafoss vattenfall betyder "Guds vattenfall", som går tillbaka till vikingarnas erövring av denna mäktiga plats. När du är redo att lägga Godafoss vattenfallet bakom dig, kör du vidare till hamnstaden Akureyri, som är den fjärde största staden på Island. Som i de flesta städer på Island erbjuder Akureyri olika utomhusaktiviteter i naturen. Det är möjligt att hyra en häst, åka på en valsafari, ta en promenad i den botaniska trädgården Lystigardurinn, besöka de historiska torvgårdarna eller besöka Akureyris imponerande kyrka, designad av stadsarkitekt Gudjon Samuelsson.
(Heldagsutflykt på egen hand)

Transport från Myvatn Lake till Varmahlid i din hyrda bil. (3 timmar non-stop)

Dag 8-9: Stykkishólmur

Stykkishólmur är en vacker liten fiskeby som ligger vid stranden av Breidarfjordur-bukten i norra delen av Snæfellsneshalvön. Staden är byggd kring en charmig naturhamn och med sitt klimatvänliga och lågtrafikfokus känner du dig nästan förflyttad till en annan tid. Här har du din sista natt på Island.

Utflykter

Snæfellsnes halvön på egen hand:
Fördjupa dig i den fantastiska skönheten på Snæfellsneshalvön på denna spännande resa. Upplev det olika landskapet i regionen, som erbjuder allt som Island är så känt för. Ta en promenad förbi det rusande vattenfallet Kirkjufellsfoss, som ligger vackert med Kirkjufell-berget i bakgrunden. Njut av Skardsvik-stranden med sin gyllene sand, som skiljer sig från de vanliga svarta stränderna på Island, och Svortulofts orange fyr, som utgör en imponerande kontrast till den klara blå himlen. Innan du återvänder till Stykkisholmur, gå till de sexkantiga basaltpelarna i Gerduberg. Dessa fantastiska geologiska formationer skapades för tusentals år sedan av lavaströmmar. (Heldagsutflykt på egen hand)

Transport från Varmahlid till Stykkisholmur i din hyrda bil. (4 timmar non-stop)

Dag 9: Reykjavik och hemresa till Sverige

Det är dags att åka hem, men du har fortfarande tid att uppleva lite mer av huvudstaden Reykjavik.

Fotogalleri

Prisexempel

9 dagar från 37.000 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 37.000 kr per person vid 2 vuxna*

 

*Våra priser är vägledande priser baserade på mellansäsong och kan därför variera beroende på vilken säsong du reser under och tillgången på flyg, hotell och upplevelser. Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast. Prata med din resekonsult för mer information. 

Priset inkluderar
 • Flyg Skandinavien - Island t/r
 • Flygskatter
 • Bilhyra inkl skatter och försäkringar
 • 1 övernattning i "Standard Double" på Skuggi Hotel inkl. frukost
 • 1 övernattning i "Deluxe Double" på 360 Boutique Hotel inkl. frukost
 • 1 övernattning i "Twin room" på Hotel Skaftafell inkl. frukost
 • 1 övernattning i "Standard Double" på Fosshotel Eastfjords inkl. frukost
 • 2 overnatninger i "Standard double" på Fosshotel Myvatn inkl. frukost
 • 1 övernattning i "Double room" på Hotel Varmahlíð inkl. frukost
 • 1 övernattning i "Double room" på Fosshotel Stykkisholmur inkl. frukost
 • Måltider enligt resplan
 • Utflykter och aktiviteter enligt resplan
 • Transfers enligt resplan
 • MyPlanet Concierge service, 24 timmars support under resan.
 • Full CO2-kompensation

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Gyllene cirkeln och norrsken

Gyllene cirkeln och norrsken

 • Upplev norrsken
 • Kör själv Island runt
 • Vackra naturupplevelser

7 dagar från 32.000 kr per person

Island runt med bil

Island runt med bil

 • Kör-själv paket, boende & bil
 • Fantastiska naturupplevelser
 • 9 spännande dagar

9 dagar från 37.000 kr per person