USA - wyoming -  Yellowstone - buffalo.jpeg

Nordvästra USA och Kanada i bil

En spännande roadtrip i nordvästra USA och Kanada med imponerande nationalparker och vackra städer.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

16 dagar från 20.400 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Under denna kör-själv resa med bil, kan du förvänta dig en storslagen natur. Du kombinerar det nordvästra hörnet av USA och västra Kanada och har möjlighet att utforska både imponerande nationalparker och vackra städer.

Jasper, Banff, Yellowstone och Klippiga bergen
Turen bjuder på några av Nordamerikas mest spektakulära nationalparker, såsom Jasper och Banff i Kanada. Karga klippor, smaragdgröna fjällsjöar och snötäckta berg väntar på att utforskas.

Rutten leder också till USA:s äldsta nationalpark; Yellowstone. Nationalparken är känd för sina varma källor, gejsrar, björnar och bison som lever vilt i området. Den vackra naturen och ett rikt djurliv i Klippiga bergen står i skarp kontrast till de stora städerna.

Storstäder
Seattle ligger på Puget Sound, och är utan tvekan en av USA: s mest vackert belägna städer. Upplev denna trevliga stad under en promenad genom stadens gator eller ovanifrån under ett besök till stadens landmärke, Space Needle. Vancouver, som också är med på listan över stora städer, får du möjlighet att uppleva längs vägen. Staden överträffar, om möjligt, Seattle med sitt vackra läge. Skyskrapor tornar upp längs havet medan skyhöga snöklädda berg stiger bakom staden.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Karta

Dag för dag

En spännande roadtrip i nordvästra USA och Kanada med imponerande nationalparker och vackra städer.

Dag 1: Ankomst till Seattle

Vid ankomsten till Seattle hämtar du ut bilen på flygplatsen och beger dig till hotellet. Använd resten av dagen till att njuta av den trevliga staden. Från 185 meter höga landmärke Space Needle, byggd för 1962 världsutställningen, får du en överblick av staden och dess vackra läge. I området runt Space Needle hittar du också flera bra museer. En av dem är Museum Experience Music Project, där du bland annat kan se utställningen av Jimi Hendrix. Ett annat sevärt museum är Seattle Science Museum, som är den första i sitt slag i världen. Inget besök i Seattle är komplett utan ett besök i Pike Street Market, stadens berömda fiskmarknad.

Dag 2-3: Vancouver

Dagen efter det att du anländer till USA, lämnar du landet igen. Åtminstone för en stund. Turen går nu från Seattle och norrut över gränsen till Vancouver i Kanada. En fin körsträcka väntar under dagen och ni ankommer till Vanvouver på eftermiddagen. Vancouver är beläget mellan Fraser River Delta med majestätiska bergstoppar i norr och havet i väster. Passa gärna på att testa Hop-on, Hop-off bussarna i staden. Ett perfekt sätt att se staden på. Förboka gärna detta pass, prata med er resesäljare.

Vancouver är en mångkulturell stad som består av många olika etniska stadsdelar, var och en med sina hjärtan och unika charm. Här kan du se fram emot matupplevelser från hela världen.

Besök gärna Seattles berömda och alltid livliga livsmedelsmarknaden; Pike Place Market. Marknaden under Granville Bridge på Granville Island är också värt ett besök. Njut av en promenad i Stanley Park, där tvättbjörn, sköldpaddor, skunkar och ankor håller till i Lost Lagoon. Här får du ett gratis zoo mitt i Vancouver.

Distans: ca 250 km

Dag 4: Kamloops

Du lämnar Vancouver bakom dig och fortsätter din resa österut. En del av sträckan följer Fraser River och det rekommenderas att göra ett stopp vid Hell Gate. Floden är strax över 36 meter bred och gapet är 180 meter djupt. Strömmarna är starka och vattnet rusar med en hastighet på åtta meter per sekund. Du kan uppleva kraften i naturen på nära håll på en rundtur i Hells Gate Airtram, som är en linbana som tar dig bortom Fraser Canyon. Efter en dag av många goda naturupplevelser anländer du sent på dagen till Kamloops, där du övernattar.

Distans: ca 430 km (via River Canyon)

Dag 5: Jasper National Park

Från Kamloops går resan mot Jasper, längs Yellow Highway. Längs vägen kör du bland annat förbi Mount Robson. Med sina imponerande 4000 meters höjd är detta det högsta berget i de kanadensiska Klippiga bergen. I Klippiga bergen är inte bara berg som imponerar. Även sjöarna är en historia i sig och denna dag kan du till exempel njuta av de vackra färgerna på sjöarna Pyramid och Maligne. Eller varför inte ta en tur med kanot på sjöarna?
Denna natt du stannar i Jasper.

Distans: ca 440 km

Dag 6: Banff National Park

På dagens körschema ligger en av turens vackraste sträckor: Icefield Parkway. Icefield Parkway förbinder nationalparkerna Jasper och Banff och sträckan räknas som den vackraste vägsträckan i Klippiga bergen. Därför är det en god idé att avsätta gott om tid för dagens etapp och njuta av den storslagna naturen. Stanna gärna vid Athabasca Falls och Athabasca Glacier och ta en tur med en specialbyggd buss. Glöm inte att stanna vid de smaragdfärgade sjöarna i Lake Louise och Moraine Lake längs vägen. Här finns det möjlighet att paddla kanot.
Övernattning sker i Canmore, strax söder om Banff.

Distans: ca 290 km

Dag 7: Calgary

Dagens etapp är en av de kortare, så ta dig tid att utforska Banff innan du beger dig mot Calgary. Börja gärna dagen med en tidig promenad ner till stadens golfbana där rådjuren ofta samlas i den tidiga gryningen. Calgary var värd för vinter-OS 1988 och staden är nu ett av Kanadas mest snabbast växande städer. I den västra delen av staden hittar du tidigare OS-området Winsport´s Canada Olympic Park. Här kan du prova olika utomhusaktiviteter; mountainbike, zipline eller sommar-bob. Du kan också utforska centrala Calgary, där du hittar intressant arkitektur, ett rikt kulturliv och bra restauranger. Du bor på hotell i Calgary.

Distans: ca 130 km

Dag 8: Kalispell

Du lämnar storstaden bakom dig och beger dig ut i den vilda kanadensiska vildmarken. Du kör söderut från Calgary och mot den vackra Waterton Lakes National Park. Nationalparken gränsar till Glaicier National Park i Montana på den amerikanska sidan av gränsen. Dagens etapp erbjuder gott om bergslandskap och spektakulära vyer, så ha kameran redo längs vägen!
Du övernattar i staden Kalispell i norra Montana.

Distans: ca 460 km

Dag 9: Yellowstone National Park

Idag väntar en av turens absoluta höjdpunkter; Yellowstone National Park. Nationalparken är USA:s äldsta och erbjuder storslagen natur och ett fantastiskt djurliv. Bisonoxen, som lever fritt i detta område, har nästan blivit en symbol för Yellowstone. Men vargar, björnar och älg lever också här. Yellowstone erbjuder orörda öppna landskap och mer än 1500 km vandringsleder som leder dig runt i det förtrollande landskapet. Ta gärna vägen förbi gejsern Old Faithful, som skickar kokande vatten 60 meter vertikalt i luften. Geysern är en imponerande syn och parkens populäraste attraktion.
Du övernattar på hotell i Yellowstone.

Distans: ca 600 km

Dag 10: Jackson Hole

Dagens resa från Yellowstone till staden Jackson Hole tar dig genom ännu en magnifik nationalpark: Grand Teton. Sträckan bjuder på en fantastisk utsikt över Grand Teton bergskedjan, en 65 km lång bergskedja av robusta och ofta snötäckta bergstoppar. Högsta bergstoppen är en imponerande syn med sina nästan 4200 meter. Du tillbringar natten på hotell i staden Jackson Hole, som ligger strax söder om Grand Teton National Park.

Distans: ca 200 km

Dag 11: Twin Falls

Du lämnar Grand Teton bakom dig och kör till Twin Falls i delstaten Idaho. Längs vägen passerar du Craters of the Moon National Monument, ett spektakulärt vulkaniskt landskapet. Platsen är en av de platser i USA där landskapet vittnar om vulkanisk aktivitet. Innan du är framme i Twin Falls, där du ska bo, kommer du att passera Shoshone Falls. Den stora vattenfall är en imponerande syn och du kommer snart att förstå varför det är känt som West Niagara Falls.

Distans: ca 430 km

Dag 12: Pendleton

Den första sträckan av dagens etapp går genom Boise National Forest mot staden Boise, som är huvudstad i Idaho. I slutet av dagen kommer ni fram till Pendleton, staden där du ska bo. Pendleton är känd för sin årliga rodeo, Pendleton Roundup Rodeo. Rodeon hålls årligen i september och då beräknas det komma upp mot 50.000 personer till staden.

Distans: ca 560 km

Dag 13: Yakima

Idag lämnar ni Idaho och kommer tillbaka till delstaten Washington där ni började er roadtrip. Men innan ni avslutar helt och hållet väntar ett spännande besök i staden Yakima. Yakima och det kringliggande området är mest känt för lantbruk vilket är mycket tydligt när ni kör genom Yakima Valley. Här sträcker sig fälten så långt ögat kan nå med äpple-, körsbär-, päron- och aprikosodlingar.

Distans: ca 230 km

Dag 14: Seattle

Från Yakima rekommenderas att ni kör via Mount Rainier National Park på er väg till Seattle. Åk tidigt så att ni får gott om tid att uppleva nationalparken. Mount Rainier National Park är uppkallad efter den snö- och isklädda vulkanen Mount Rainier. Vulkanen är fortfarande aktiv och ser mycket majestätisk ut där den reser sig 4400 meter över havet. Efter en innehållsrik dag i nationalparken är det åter dags att sätta sig bakom ratten och köra sista biten mot Seattle.

Distans: ca 270 km

Dag 15: Avresa från Seattle

Njut av resans sista timmar i Seattle och gör din sista shopping innan det bär av mot flygplatsen. Bilen lämnas och det är dags att åka hem till Skandinavien igen. För den som vill förlänga sin resa, går det bra. Rådgör med din säljare!

Dag 16: Ankomst Skandinavien

Du ankommer Skandinavien.

Se alla dagar

Prisexempel

16 dagar från 20.400 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png