0775-888 088 FÅ OFFERT
Japan: Se våra insidertips till unika upplevelser

Japan: Se våra insidertips till unika upplevelser

Dyk djupare in i den japanska kulturen med våra topp-5 av annorlunda upplevelser i Japan.

Japan lockar med dess enastående landskap, episka berättelser och rika kultur. På en resa till Japan kommer du naturligtvis att se landets många kända och otroliga sevärdheter, men varför inte lägga till några upplevelser utöver det vanliga i din resplan? Våra reseexperter har massor av fantastiska insiderupplevelser som kan göra din resa till Japan ännu mer autentisk och spännande. 

De sträcker sig från trumlektioner, till en lektion i vacker design med bladguld, till besök på de mycket speciella wasabiodlingarna. Här är vårt bästa utbud på upplevelser, där du dyker ett steg djupare in i den japanska kulturen.

Asian-women-in-traditional-japanese-kimonos-at-Fushimi-Inari-Shrine-in-Kyoto-Japan

Lär dig om Taiko-trumman

Taiko trumman är oupplösligt kopplad till japansk musik, och det bästa stället att lära sig mer om det traditionella slagverksinstrumentet är i Kyoto. Besök en Taiko Dojo, en replokal, där du inte bara kan se och höra de skickliga trummisarna spela, utan även få höra om hur trummorna är tillverkade. 

Du får även chansen att själv få spela taiko trummor under sakkunnig vägledning av en expert. Lyssna på musikens rytmiska mönster, och försök att återskapa dem själv. Du kommer så småningom att kunna spela ett musikstycke ackompanjerat av sång och det jubel som är typiskt för Taiko musik. 

Gå inte miste om ett besök på Nishiki Night Market efter denna musikaliska upplevelse. Här finner du massor av stånd som serverar väldoftande och läckra rätter som är specialiteter i Kyoto och den omgivande regionen.

Lär dig om den gamla Ikebana-konsten av en mästare

Du har kanske inte hört talas om Ikebana tidigare, men ändå har du förmodligen en uppfattning om vad det handlar om. Det är den traditionella japanska blomkonsten, och återigen är det Kyoto som är platsen för att uppleva detta, eftersom det är härifrån konstformen kommer ifrån. 

Japanska blomsterarrangemang skiljer sig från de du ser i Europa. Detta beror på att bindningen bygger på meditativa tankar, såväl som fyra viktiga grundläggande principer: balans, harmoni, rörelse och ett nytt förhållningssätt.  Under denna guidade tur kommer du att lära dig det heliga hantverket från en expert som kommer att demonstrera teknikerna innan det är din tur att skapa ett magnifikt blomsterarrangemang. 

Din dag med Ikebana avrundas med en traditionell japansk teceremoni med ett litet “prov” av din värd om bomsterarrangemanget. Om du inte kan få nog av zen-upplevelser i Kyoto, bör du även göra ett besök på Shunkoin-templet. Det är ett vackert buddhistiskt tempel med anor från 1500-talet och en av stadens största tempelkomplex.

Besök Japans pittoreska wasabi-odlingar 

Den är sprängfylld av smak och tårframkallande stark – wasabin är världskänd som det oumbärliga tillbehöret till sushi och sashimi tillsammans med sojasåsen. Om du är intresserad av att se var den intensiva och starka roten kommer ifrån, är Japans Nagano Perfecture, på den centrala delen av ön Honshū, den rätta platsen. 

Här är den perfekta utgångspunkten staden Matsumoto. Den historiska staden är inte endast en enastående destination i sig tack vare de omgivande dramatiska bergen och det storslagna slottet. Staden ligger även nära Japans stora områden med wasabiproduktion. Den bördiga jorden drar nytta av det söta vattnet från de närliggande japanska bergsområdena. Detta gör fälten till en förstklassig plats för odling av wasabi och flera andra spännande grödor. 

Gå på en rundtur på en av odlingarna, där du kommer att kunna se hur wasabi odlas och du kan provsmaka på några av de läckra wasabi-delikatesserna. Den bergiga regionen är även ett idealiskt område för äventyrslystna som har modet för krävande vandringar eller en utmanande alpin skidåkning. Om du är intresserad av skidåkning, är det här som du kan uppleva Japans berömda pudersnö som är bäst mellan december och februari. Nagano var för övrigt värd för vinter-OS 1998.

Möt ditt spirituella ”jag” vid den heliga Shitaya Jinja

Många besökare vill gärna uppleva den andliga sidan av Japan. Du kan finna harmoni i de vackra landskapen och även vid några av de mindre kända platserna runt Japan. Du kan även besöka en helgedom som Shitaya Jinja för en unik möjlighet att njuta av lugn och ro. 

Du finner denna rogivande pärla inklämd mellan Ueno och Asakusa som är två av Tokyos mest populära turistområden. Njut av en paus från den pulserande staden och gå in i tempelkomplexet på en privat rundvisning med en lokal guide. 

Helgedomen är tillägnad fruktbarheten och rikedomens gudinna, Inari, och här kommer du att bevittna en uråldrig ritual, ackompanjerad av klockor och klapp. Innan du går in, tvättar du dina händer i trädgårdsreservoaren där du även kan ta din tid att beundra helgedomens fina, traditionella arkitektur. 

Efter ritualen är det dags för meditation, bön och offer. Det kommer även att finnas tid till att fråga helgedomens präst om shintoreligionen och bli välsignad, innan du fortsätter din resa runt Japan. 

Japan: Se våra insidertips till unika upplevelser

Utforska de vackra trädgårdarna och designen av bladguldkonst i Kanazawa

Kanazawa ligger på den nordvästra kusten av ön Honshū, och här finner du en av Japans vackraste och mest kända trädgårdar. 

Den heter Kenrokuen och rymmer ett enastående system av slingrande stigar, gurglande fontäner (som är bland de äldsta i Japan), små vattenfall, gamla tehus och charmiga broar som går över de fridfulla kanalerna, och inte minst de stora stenlyktorna mitt i trädgården. Vid Kenrokuen finner du även en vacker liten skog som är fylld av körsbärsträd och tallar. 

En guidad tur runt Kanazawa ger dig inte bara möjligheten att njuta av de vackra trädgårdarnas oöverträffade perfektion. Du kommer även att introduceras till det historiska Nagamaki-distriktet, tidigare hem för stadens samurajkrigare. Efteråt kommer du att introduceras till ett av stadens mest kända hantverk: Konsten att dekorera med bladguld. 

Kanazawa är känd för de historiska artefakterna belagda med det ultratunna, glittrande bladen av det finaste guldet. Här har du möjlighet att skapa ditt alldeles egna mästerverk – det kan vara på en lackad tallrik eller på ätpinnar – som du dekorerar med bladguld och tar med hem som en fantastisk och unik souvenir från din resa i Japan.

Japan: Se våra insidertips till unika upplevelser
Kenrokuen-trädgård på vintern

Skäm bort dina smaklökar med ramen i Fukuoka

Om du vill besöka annat än storstäderna på din resa runt Japan, bör en resa till Fukuoka definitivt ha en plats på din resplan. I den gamla hamnstaden i södra Japan, kan du uppleva en spännande blandning av gamla tempel, höga skyskrapor, vackra slott och fridfulla trädgårdar. 

Fukuoka rymmer även en mycket distinkt kulturell scen, som sträcker sig från Mentai-rockmusiken som dök upp i slutet av 70-talet, till stadens många spännande muséer och färgglada festivaler. Här finner du även många ateljéer i den dyra änden som säljer de vackra sidenkimonos som är mer konstverk än traditionella klädesplagg. 

Japan: Se våra insidertips till unika upplevelser
Underbar ramen soppa with fläsk, ägg och bok choy.

Men höjdpunkten på varje resa till Fukuoka är maten. Staden har otaliga fantastiska nudelhus och yatai gatustånd, där du kan slurpa i dig läckra skålar med underbar ramen. Du kan även gå på en guidad mattur med en lokal expert, där du kommer att introduceras till några av de allra bästa matställena i Fukuoka, såsom de många yatai som öppnar varje kväll längs Nakafloden.

/MyPlanet Resor, 2021

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Nyhetsbrev

Registrera dig för nyhetsbrev. Du kan alltid återkalla din registrering.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

Beställ Här