USA - Hawaii - Maui - Tropical Beach.jpg

Hawaii & San Francisco In Style

Romantisk getaway där ikoniskt stadsliv i San Francisco kombineras med stränder, avkoppling och njutning på Hawaiis vackra Maui.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

11 dagar från 30.400 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

En resa som startar i västkustens pärla San Francisco med boende på bra hotell. Här kan du varva besök vid ikoniska sevärdheter som Golden Gate Bridge och Alcatraz, med utsökt mat och vin från de närliggande vinområdena Sonoma och Napa. Efter några dagar i denna storstadsmetropol väntar Hawaii och ön Mauis vackra stränder, spännande kultur och fantastiska snorkling bland fiskar och koraller. Här bor du precis vid stranden och spa, romantik och njutning står på schemat. Hawaii är en drömdestination som inte lämnar någon oberörd och passar perfekt som bröllopsresa eller kärlekssemester.

Resan kan förlängas eller göras i omvänd ordning eller skräddarsys helt enligt dina önskemål.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Höjdpunkter på resan

AdobeStock_94431259.jpeg
Klimatkompenserade resor

 Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till "Envira Amazonia REDD+" görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året! 

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd 

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet "Envira Amazonia REDD+" kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till. 

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här. 

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien. 

CO2 certificateCO2 certificate 2

Panoramaudsigt over de grønne bjerge og Hawaii kyst fra Lanikai Pillbox Trail, Maui, Hawaii, USA
Resor till Maui

Maui är den ö som flest turister besöker, och det är förståeligt då det finns lite från varje hawaiiansk ö samlat på Maui.

Ikoniska Maui

För den som söker en aktiv semester finns det flera alternativ utomhus. På Mt Haleakala finns vandrings- och cykelleder, samt en av Mauis vackraste utsikter. Det finns ett flertal kryssningar som seglar runt ön, passa på och upplev de kända solnedgångarna.

Stränderna runt Maui är verkligen inbjudande med sin finkorniga gyllenbruna sand. Maui är en av de bästa platserna i världen att göra valskådning på. På grund av öarnas läge, det grunda och klara vattnet samt att det inte finns några rovdjur, finns det stor chans att kunna se dem under vintertid. Surfing, windsurfing är som de andra öarna, en stor influens på Mauis mentalitet och 'feel-good-känsla'. Den kända vägen till Hana med vattenfallen, regnskogen, utsikten gör Maui till en destination man gärna åker tillbaka till.

Ho'okipa Beach Park

Här kan man se den bästa surfingen på Maui. På vintern är vågorna höga och surfarna många, under sommaren ser man mest vindsurfare. För att se bäst och få bäst bilder, åk inte ner till stranden, ställ bilen på parkeringen på höjden. Ho'okipa är inget för nybörjare, det är strömt, vassa klippor och vågorna slår hårt och nära stranden. För att se mest surfare kom på morgonen, på eftermiddagen tilltar vinden och vindsurfarna tar över. Gör ett stopp här på väg till Hana.

Mt. Haleakala

Haleakala = House of the sun

Detta är ett måste stopp för den som är på Maui. Här finner man Mauis högsta topp med de vackraste vyerna. Att sitta på toppen och se månlandskapet genom molnen är något alldeles speciellt. Det tar ungefär 4 - 5 timmar från Lahaina att köra till National Parken enkel väg. Ta god tid på dig och beräkna en heldag för denna utflykt. Det kostar USD5-10 per person för inträdet till nationalparken.

Det är en serpentinväg upp till toppen vilket kan var mycket jobbig. Drick mycket vatten, och gör flera stopp på vägen för frisk luft. Det finns flera fina utkiksplatser, vid 2134 meters höjd finns det ett vistors center med en butik och toaletter. Vid parkeringen finns det även picknickbord där man kan äta sin medhavda mat. På 2969 meters höjd finns Haleakala visitors center, passa på att gå upp till en av höjderna. Med den tunna luften kan det vara tungt att gå den korta biten. Ta med vatten, det är värt att ta sig upp.

Road to Hana

The Road to Hana är en välkänd väg som man måste göra väl på Maui. Rutten erbjuder flera sevärda stopp såsom den svarta lavastranden i Waianapanapa, ett flertal vattenfall samt en blomstrande regnskog. Vill du lära dig mer om Mauis växtlighet, besök The Garden of Eden och vandra i den tropiska regnskogen. Var uppmärksam! Står det bilar längs med vägen, stanna och se vad de tittar på. En "hemlig" ingång rätt in i en bambuskog är en fantastisk överraskning som man måste uppleva. Det är väldigt speciellt att höra hur de höga bamboo stråna rör sig i vinden. Gör ett stopp i Paia och köp med proviant, passa på att utforska den lilla hippiestaden, innan du ger dig iväg på Hana Highway. Ha med bra musik, tanka bilen och tag med picknick och njut av Mauis skiftande landskap.

Luftfoto af vestkysten af Oahu med Makaha Valley og Papaoneone strand. Hawaii, USA
Resor till Hawaii

Upplev Hawaii med huvudstaden Honolulu och öarna Oahu, Maui, Hawaii Island och Kauai.

Många upplevelser

Med fantastiska stränder, underbar snorkling och ett härligt tropiskt klimat lever resor till Hawaii upp till de flestas dröm om vad en semester ska innehålla. Resan till Hawaii bjuder på orörd natur, mäktiga vulkaner och en fascinerande traditionell kultur med djupa polynesiska rötter. Även under ytan är Hawaii rik på attraktioner - snorkla med rockor, åk på valsafari (vinterhalvåret) och utforska de färgstarka korallreven direkt från stranden.

Spännande sevärdheter på de olika öarna

Alla Hawaiis öar är fantastiska på sitt sätt och de har alla helt olika upplevelser att bjuda på. Upplev den berömda Waikiki Beach i Honolulu på ön Oahu. Här kan du samtidigt passa på att ta del av den amerikanska historien med ett besök vid Pearl Harbour samt titta på modiga surfare på North Shore. Ön Maui har många vackra sandstränder och en spektakulär kustväg till staden Hana. Se även vulkanerna i Haleakala National Park. Fler naturupplevelser väntar på den mindre besökta ön Kauai, där du kan vandra längs kusten Na Pali till hemliga stränder och den häftiga Waimea Canyon. Den ö som är mest allsidig är Hawaii Island där aktiva vulkaner reser sig längs med kusten. Det är på resor till Hawaii Island du kan uppleva lavaströmmar rinna ut i havet, dricka kaffe från lokala kaffeplantager och komma riktigt nära Hawaiis traditionella kultur.

Kryssa runt öarna

Ett sätt att se Hawaiis spännande öar på är att åka på en kryssning. Självklart kan du också kombinera den med andra upplevelser på fastlandet i exemelvis Kalifornien. Läs mer om MyPlanets reseförslag Highway 1 och kryssning Hawaii som gör just det. 

Golden Gate Bridge i San Francisco, USA
Resor till San Francisco

San Francisco charmar alla med sina branta backar, spännande kvarter och färgglada viktorianska byggnader.

Hisnande kullar

Det är lätt att ta sig runt till fots i San Francisco, men med alla backar kan det vara frestande att hoppa på en utav de vackra, gamla spårvagnarna som går genom stan. En utav dem går bland annat till kända Lombard Street, som slingrar sig ner för en brant backe mitt i stan. 

China Town och Fishermans Warf

För att få ett litet smakprov på kinesisk kultur ska du ta dig till San Franciscos China Town. Små, roliga butiker som ligger sida vid sida och erbjuder allt från naturmedicin till diverse märkeskopior. Fortsätter du norrut kommer du till Fishermans's Wharf, där du passande kan njuta av en god lunch på en utav de många fiskrestaurangerna. Du kan också titta på sjölejonen som ligger och latar sig i solskenet på Pier 39.

Golden Gate Bridge och Alcatraz

San Francisco bukten bjuder på två särskilt intressanta sevärdheter. En av dem är San Franciscos landmärke nummer ett: Golden Gate Bridge. Du kan gå över bron och få njuta av den vackra utsikten mot staden, eller så kan du hyra en cykel och ta dig hela vägen från San Francisco till det lilla mysiga samhället Sausalito på andra sidan bukten. 

Från Golden Gate Bridge kan du bland annat se bort mot fängelseön Alcatraz, där några av USA:s värsta brottslingar satt inlåsta från 1934 till 1963. Det är möjligt att besöka fängelset, som idag är ett museum. Här kan du få lära dig mer om hur vardagen kunde se ut i fängelset och höra historier om alla de kreativa flyktförsök som gjorts under åren.

Karta

Dag för dag

Romantisk getaway där ikoniskt stadsliv i San Francisco kombineras med stränder, avkoppling och njutning på Hawaiis vackra Maui.

Dag 1: Ankomst San Francisco

Från Sverige flyger du till San Francisco där du ankommer samma dag tack vare tidsskillnaden. Väl framme checkar du in på fantastiska Argonaut Hotel som blir ditt hem de kommande tre nätterna. The Argonaut är ett välkomnande boutiquehotell beläget bara ett stenkast från Fisherman’s Wharf, Ghirardelli Sqaure och Pier 39. Inrett i en kustinspirerad vintagestil i det historiska Haslett Warehouse från 1907, är detta hotell en perfekt plats att vila upp sig på efter händelserika dagar av sightseeing, vinproving och andra spännande upplevelser.

Dag 2-3 San Francisco

San Francisco är utan tvivel en utav USA:s charmigaste städer. Med sina branta kullar, strålande utsikt över Stillahavet och gedigna atmosfär upplevs staden som en av USA:s absolut trevligaste att besöka. San Francisco går bra att uppleva till fots, men vi rekommenderar självklart att du också gör en klassisk åktur med de historiska spårvagnarna. Att hyra cykel och ta sig runt i stan över Golden Gate Bridge är också ett fantastiskt sätt att se staden på. Besök också berömda fängelseön Alcatraz, snirkliga Lombard Street och sjölejonen i Fishermans Warf. Strax utanför San Francisco ligger också vinområdena Napa och Sanoma Valley med produktion av världsberömda viner. Hit tar du dig bäst och lättast på en guidad dagstur som ger dig chans att provsmaka de fantasiska vinerna och njuta av de vackra omgivningarna. Då många utflykter i San Francisco är väldigt populära, framförallt i högsäsong, rekommenderar vi att du förbokar det du helst vill se och göra. Din resesäljare hjälper dig gärna med tips och idéer.

Dag 4: Ankomst Maui, Hawaii

Dags att lämna ett par upplevelserika dagar i San Francisco bakom dig och fortsätta resan till Maui, en av de ikoniska Stillahavsöarna som utgör Hawaii. Med sina fantastiska stränder, snorkling i världsklass och ett utsökt tropiskt klimat är Hawaii och specifikt Maui mångas drömresmål. Här finns också orörd natur, mäktiga vulkaner och fascinerande polynesisk kultur. Du checkar in på härliga The Westin Ka'anapali Ocean Resort Villas där du ska spendera de kommande fem nätterna.

Dag 5-9 Maui/The Westin Ka'anapali Ocean Resort Villas

Den lokala slogan för Maui är "Maui no ka 'oi" vilket betyder "Maui är den bästa". Och vi kan inget annat än att hålla med. Med sina berömda stränder, jordnära livsstil och makalösa solnedgångar genomsyrar detta hela sinnebilden för ett tropiskt paradis. Upplev en färgstark undervattensvärld bland korallrev och fiskar, utforska öns vulkanlandskap och ta ett dopp i regnskogens naturliga swimmingpools bland vackra vattenfall. Ett bra sätt att uppleva öns spännande natur på, är att följa med på en guidad dagstur till Hana. Vill du hellre utforska naturen på egen hand kan du istället hyra bil. På The Westin Ka'anapali Ocean Resort Villas bor du i en exklusiv och modern villa precis vid Kahekili Beach. Här väntar gyllene sandstrand och mindre folk än på många av Mauis andra stränder. Förutom att sola och bada njuter du på resorten av stillhet och avkoppling på The Heavenly Spa, gourmetmat från välkomponerade menyer och vackra vyer över trädgårdar, pooler och vattenfall. Som upplagt för romantisk! Ön är också känd för att vara en perfekt plats för att se de migrerande knölvalarna när de närmar sig kusten under vintermånaderna. Är golf ett intresse kanske du vill upptäcka någon av alla Mauis storslagna golfbanor en utav dagarna. Oavsett om det är avkoppling eller minnesvärda aktiviteter du är ute efter kommer du i slutet av din vistelse förmodligen säga det samma som öns invånare - "Maui är den bästa"!

Dag 10: Avresa Maui, Hawaii

Det är dags att ta farväl av paradiset och återvända till Sverige igen. Med dig i bagaget har du garanterat många härliga upplevelser och minnen att berätta om och visa kort på för nära och kära.

Dag 11: Ankomst Sverige

Välkommen hem!

Se alla dagar

Prisexempel

11 dagar från 30.400 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
USA - Californien - San Francisco - Huse (2)

Hop-on Hop-off buss San Francisco

Utforska alla spännande sevärdheter i San Francisco med stadens Hop on Hop off bussar.

24 tim från 520 kr

USA - Californien - San Francisco - Golden Gate - 7.jpg

Sunset Cruise i San Francisco

Upplev San Francisco i solnedgången på en båttur under vackra Golden Gate Bridge.

4 tim från 810 kr

USA - californien - San francisco - golden gate - cykel 1.jpeg

På cykel över Golden Gate

Cykla över Golden Gate Bridge och upplev San Franciscos stora ikon på två hjul.

24 tim från 290 kr

USA - Californien - Napa Valley (2).jpg

Vintur till Napa och Sonoma Valley

Besök de berömda vingårdarna i Napa och Sonoma på denna dagstur från San Francisco.

1 dag från 1.090 kr

USA - Hawaii - Maui - Hana - Natur - Vandfald - 2.jpg

Dagstur till Hana

Upplev dramatisk kust, brusande vattenfall och trevliga små samhällen längs Mauis vilda östkust.

1 dag från 1.690 kr

USA - Californien - San Francisco - Huse (2)

Hop-on Hop-off buss San Francisco

Utforska alla spännande sevärdheter i San Francisco med stadens Hop on Hop off bussar.

24 tim från 520 kr

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
USA - californien - san francisco - Golden gate bridge 7 (2)

Hawaii & San Francisco

 • Kombinera stad med sol & bad
 • Alcatraz & Golden Gate Bridge
 • Njut av Hawaiis stränder & natur
   

11 dagar från 24.200 kr

kauai-hawaii

Hawaiis höjdpunkter

 • Upplev 3 av Hawaiis öar
 • Oahu, Hawaii Island & Maui
 • Vulkaner, stränder & natur
   

14 dagar från 29.500 kr

USA - hawaii - honolulu.jpeg

Stora Hawaiiresan

 • Hawaii - Stillahavets pärla
 • Tropiska stränder & klimat
 • Oahu, Hawaii Island, Kauai & Maui
   

18 dagar från 43.900 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png