0775-888 088 FÅ OFFERT
Antarktis och Patagoniens skönhet

Antarktis & Patagoniens skönhet

Upplev vackra Patagonien, fyllt av fantastiska naturupplevelser. Du besöker också unika Antarktis med vilda djur och vackra glaciärer.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

16 dagar från 97.290 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Denna resa tar dig in i det glittrande glaciärlandskapet i det avlägsna Patagonien. Börja med den hypnotiska skönheten i Torres del Paine National Park för att sedan låta den majestätiska Perito Moreno-glaciären ta andan ur dig. Du avslutar resan med söta pingviner vid världens ände och segling genom de fantastiska snötäckta landskapen i Antarktis.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Upplev vackra Patagonien, fyllt av fantastiska naturupplevelser. Du besöker också unika Antarktis med vilda djur och vackra glaciärer.

Dag 1: Avresa Sverige

Idag startar din resa till Sydamerika och Antarktis när du flyger från Sverige och landar i Chiles huvudstad Santiago de Chile.

Dag 2-3: Santiago de Chile

Du landar idag i Santiago, staden som exemplifierar det moderna Sydamerika. Staden har en utmärkt infrastruktur, politisk stabilitet och kännetecknas av en blandning av både ursprungligt och europeiskt inflytande.

Utflykter:

Stadsrundtur i Santiago:
Upplev Chiles livliga huvudstad och lär dig mer om landets turbulenta förflutna på denna privata guidade rundtur till Santiagos mest kända sevärdheter. Besök den historiska stadskärnan med San Francisco Church som är den äldsta byggnaden i landet och kvarteret Lastarria, känt för sin europeiska charm. På Plaza de la Constitución kan du lära dig mer om La Moneda Palace, presidentens bostad.

(Privat halvdagstur. Varaktighet: 4 timmar)

Dag 3-6: Puerto Natales

Den lilla chilenska hamnstaden är den perfekta basen för utflykter till den närliggande nationalparken Torres del Paine och för längre resor genom Patagonien.

Utflykter

Följande aktiviteter på Hotel Remota är inkluderade:
Remota ger sina gäster möjlighet att utforska hela Patagonien. I sin önskan att visa att Patagonien är mycket mer än bara Torres del Paine National Park, har hotellet utvecklat ett brett utbud av aktiviteter för att säkerställa att du får chans att uppleva alla naturens underverk i området. Upptäck fjordarna, Sierra Dorotea, Torres del Paine, Cordillera Prat, de många sjöarna och lagunerna, området runt Rotundo, El Milodon-grottan, den karga stäppen och mycket mer. Välj mellan 30 olika aktiviteter som vandring, ridning, cykling, fågelskådning, segling och flugfiske.

Dag 6-8: El Calafate

De senaste åren har El Calafate förändrats från en fattig by där tiden tycktes stå stilla, till en utvecklad och modern stad som nu besöks av både inhemska och utländska turister.

Utflykter

Perito Moreno inklusive glacirärvandring:
Du börjar i El Calafate tillsammans med en grupp och går sedan in i Los Glaciares National Park och dess mest kända landmärke: glaciären Perito Moreno! Innan du beger dig ut på en kort båttur över glaciärens turkosa vatten kan du beundra den i sin helhet på håll. Du kommer också få instruktioner om hur en glaciärvandring går till för att sedan spendera två timmar med guide på glaciären där du får chans att lära dig mer om isens fantastiska värld!

(Heldagstur i grupp ca 07:00-17:00, tiderna kommer att bekräftas på plats. Max 20 deltagare, ålder 10-65 år. Lunch inkluderad.

Dag 8-9: Ushuaia

Som den sydligaste staden i världen är Ushuaia den perfekta utgångspunkten för kryssningar till den legendariska kontinenten av is: Antarktis.

Dag 9-13: Antarktis

Antarktis är den sydligaste kontinenten på planeten, den har en hel mängd superlativ att erbjuda. Här hittar du både världens största sötvattenreservat och nästan hela jordens is.

Utflykter:

Segling till Antarktis:
Du går ombord på fartyget tidigt på eftermiddagen och kan därefter hälsa på dina medpassagerare och lära känna teamet och fartyget. Innan resan längs Beagle Channel till Sydamerikas sydligaste punkt tar sin början, kommer du att bjudas in till din första säkerhetsinformation. Du kan sedan fira början på din resa med en god välkomstmiddag.

Kap Horn och Diego Ramírez Islands:
Efter en nattsegling vaknar du med utsikt över det legendariska Kap Horn! Fartyget fortsätter söderut tills du når Diego Ramírez Islands, den sydligaste punkten av Sydamerika. Denna lilla grupp av öar - hem åt miljontals häckande havsfåglar - är en av de minst utforskade platserna på vår planet. Fortsätt din resa till Antarktis och korsa det berömda Drakesundet, uppkallad efter Francis Drake, där Atlanten möter Stilla havet.

Kryssning längs Drakesundet:
Bli hänförd av det spektakulära havslandskapet när du korsar Drakesundet - uppkallat efter den berömda brittiska utforskaren Sir Francis Drake. Delta i intressanta föreläsningar och presentationer av passionerade polarforskare för att lära dig mer om Antarktis fascinerande historia, flora och fauna. Tillsammans med erfarna reseguider får du på din resa till Antarktis möjlighet att observera magnifika sjöfåglar som albatrosser och petreller samt olika valarter. Som komplement till alla upplevelser bjuds du på utsökta måltider i fartygets restaurang samt kan njuta av svala drycker i baren.

Den antarktiska halvön:
När du korsar den antarktiska konvergensen (en zon där varmare och mer salthaltiga ytströmmar på väg söderut från tropikerna, möter kallare och mindre salthaltiga vatten på väg norrut) kommer du att märka hur miljön förändras markant. Utforska halvöns 1300 km kuststräcka och öar som sträcker sig från den antarktiska kontinenten mot Sydamerika. Förbered dig mentalt för att bli förvånad när du når den vita kontinenten. Antarktis opolerade skönhet kommer att visa sig för dig när du åker genom de isiga vikarna och de majestätiska fjordarna. En mindre motorbåt tar dig från fartyget så att du kan stiga iland på denna unika plats. Antarktishalvön har det mildaste klimatet på kontinenten och sommaren är säsongen av oändligt dagsljus och smältande snö - ett faktum som många marina däggdjur och fåglar tenderar att dra nytta av. Håll utkik efter hakremspingviner, Adeliepingviner och åsnepingviner, liksom wedellsälar, havsbjörnar, leopardsälar, valar, albatrosser och andra sjöfåglar. En slående men oumbärlig art för den lokala faunan är antarktisk krill: ett litet kräftdjur som är en viktig matkälla för fisk, valar (blåvalar, knölvalar och gråvalar m.fl), sälar, pingviner och bläckfisk. Beroende på väderförhållanden kan du besöka Paradise Harbour, Marguerite Bay, Danco Island, Neko Harbour, Port Lockroy och andra platser av historiskt och vetenskapligt intresse.

Returflyg via Drakesundet
Vid ankomst till King George Island, gå av vid Fildes Bay. En två kilometer lång promenad tar dig genom den chilenska Frei Station och den ryska Bellingshausen Station till ditt plan. Efter ett varmt farväl till Antarktis går du ombord på en charterflyg tillbaka till Punta Arenas. Njut av den fantastiska utsikten över havet och isen på din 2,5 timmes långa flygning över Drakesundet.

Extra natt i Punta Arenas
Din kombinerade flygning och kryssning till Antarktis når sitt slut efter frukost. Du börjar resan till Punta Arenas flygplats för ditt flyg vidare.

Dag 13-14: Punta Arenas

Punta Arenas har varit ett mottagningsläger för immigranter från europeiska länder under lång tid, så låt dig inspireras av den kulturella mixen i den södra änden av Chile.

Dag 14-15: Santiago de Chile

I dag kommer du tillbaka till Santiago och har en övernattning på flygplatsen innan det är dags för hemresa. Njut av en god middag och samla alla intryck du fått med dig under de senaste dagarnas spännande upplevelser.

Dag 15-16: Avresa Santiago de Chile

Idag går resan hem till Sverige igen, men innan dess har du tid på flygplatsen för den sista shoppingen av souvenirer och presenter till nära och kära där hemma.

Dag 16: Ankomst Sverige

Idag landar du på svensk mark igen efter en oförglömlig resa som som du bär med dig för resten av livet!

Prisexempel

16 dagar från 97.290 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

Ord. säsong: fr. 97.290 kr vid 2 vuxna
Tillägg i högsäsong: ca 5.000 - 7.000 kr per person *
* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast.

Priset inkluderar
 • Flyg Sverige - Santiago de Chile t/r
 • 1 natt i 'Standard Room' på Hotel Plaza San Francisco inkl. frukost
 • 3 nätter i 'Standard Room' på Puerto Natales, Remota inkl. helpension
 • 2 nätter i 'Standard Room' på Alt Calafate inkl. frukost
 • 1 natt i 'Standard Channel View' på Los Cauquenes inkl.frukost
 • 4 nätter i 'Cabin Room' på Ocean Nova i inkl. helpension
 • 1 natt i 'Superior Room' på Cabo de Hornos inkl. frukost
 • 1 natt i 'Executive Room' på Holiday Inn Airport inkl. frukost
 • Utflykter och aktiviteter enligt dag för dag program 
 • Transport och flyg enligt dag för dag program
 • 24 timmars Concierge Service 
 • Full klimatkompensation
Tillägg
 • Inträden och måltider som inte beskrivs i resplanen
 • Dricks
 • Visumavgift och turistskatter
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring

 

Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Antarktis och Patagoniens skönhet

Antarktis & Patagoniens skönhet

 • Historia & kultur
 • Unika naturupplevelser
 • Glaciärer på Antarktis

16 dagar från 97.290 kr per person