0775-888 088 FÅ OFFERT
Sri Lankas vilda djur, regnskog & historiska tempel

Sri Lankas vilda djur, regnskog & historiska tempel

Ge dig ut på en fascinerande resa till Sri Lankas regnskog och nationalparker med sina vilda djur. Upplev pittoreska teplantager och dyk in i landets rika kultur och historia.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

17 dagar från 44.010 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Sri Lankas vilda djur, regnskog & historiska tempel

Sri Lankas vilda djur, regnskog & historiska tempel. På denna spännande resa till Sri Lanka kan du se fram emot orörda och pittoreska landskap, en fascinerande värld av djur och inte minst landets rika kulturarv. Utforska Sinharaja Rainforest, doftande teplantager i Hatton, de vackra och hisnande templen Kandy och Sigiriya och åk på safari på jakt efter Sri Lankas djurliv i Minneriya National Park. Se fram emot en fantastisk blandning av landets oförglömliga flora och fauna i kombination med dess fascinerande kultur och historiska sevärdheter. På Sri Lanka väntar en värld full av upplevelser.

Färgstarka Colombo

Colombo är den livliga huvudstaden i Sri Lanka och staden är en härlig blandning av öst möter väster. Mysiga små gamla butiker möter moderna köpcentra och överallt finns en livlig atmosfär av liv. Staden har något för alla och var ursprungligen en strategisk hamn på den antika kryddvägen, därför erbjuder staden fortfarande idag ett fascinerande virvar av koloniala influenser, från brittiska till portugisiska och holländska kolonialmakter.

Anuradhapura

Hjärtat av Sri Lankas antika civilisation, staden Anuradhapura, som också var landets huvudstad i århundraden. Under civilisationens guldålder byggde de singalesiska kungarna den magnifika staden Anurdhapura. De byggde också för att hedra den buddhistiska kulturen i form av tempel och kloster i Dambulla, Kurunegala och Yapahuwa. Här övernattar du på den unika eko-resorten Forest Garden Rock, som sträcker sig över 50 hektar i Andarawewa Forest Reserve, känd för sina vilda elefanter.

Sigiriya – lejonklippan

En annan av Sri Lankas många historiska höjdpunkter, den 5000 år gamla Sigiriya. Denna imponerande klippfästning, vars namn betyder ”lejonklippa”, är förmodligen en av resans höjdpunkter. Den nästan 200 meter höga jättemonoliten tornar sig över omgivningen och tillsammans med själva fästningen och den vackra vattenträdgården bildar detta Sigiriya-komplexet. Historien säger att under femte århundradet lämnade kung Kassapa I Anuradhapura för att bygga ett palats och en stad i Sigiriya. Den byggdes efter den mytiska Kuveras rikedomsgud Kuvera. Du besöker klippfästningen Sigiriya, som kan ses långt på grund av dess unika form. Du ser också klippmålningarna och freskerna från de mytiska dansande jungfrurna, kallade ”Sigiri Apsaras”, samt tidens graffiti på den imponerande ”Mirror Wall”, som ursprungligen var så polerad att kungen kunde se sin spegelbild när han gick förbi den.

Kandy

I den centrala delen av ön besöker du den antika kungliga staden Kandy, som grundades på 1300-talet och var den sista oberoende staden och huvudstaden i det singalesiska riket.
Med sina gamla koloniala byggnader och den idylliska och fridfulla sjön är Kandy en av de vackraste städerna i Sri Lanka. Kandys mest kända evenemang är ’Esala Perahera’ eller ’tandfestival’. Denna imponerande parad är en av de mest kända i Asien och hålls varje år i juli eller augusti. De två nätterna i staden tillbringas på det historiska Mountbatten Bungalow Hotel, som fortfarande i dag bär märket av den generösa och graciösa atmosfären som var karakteristisk för den viktorianska eran. Som namnet antyder var platsen Lord Mountbattens hem på Sri Lanka, och det finns en mycket speciell tidlös charm och historisk nostalgi över platsen.

Hatton

Staden är vackert omgiven av gröna teplantager så långt ögat kan se. Och te kommer också att vara centrum för din upplevelse i staden, där du också får en inblick i livet i de omgivande teplantagerna. I Hatton bor du i det lilla och mysiga The Dickoya av Jetwing, vars historia går tillbaka till kolonialtiden. Beläget på den vackra Dickoya teplantagen, har platsen bara 4 rum, vilket hjälper till att skapa en mycket privat atmosfär.

Udawalawe National Park

Från de frodiga te-plantagerna i Hatton fortsätter resan nu till Udawalawe National Park, som har några av de största viltreserverna i Sri Lanka. Parken är känd för sina stora besättningar av elefanter, vild buffel och sambar rådjur och kan också lätt konkurrera med några av de största nationalparkerna i Afrika. Parken är också hem för sjakaler och desmerdjur samt massor av krokodiler och läppbjörnar.

Yala national Park

Parken är den näst största i Sri Lanka och täcker ett område på över 1000 km2. Parkens landskap varierar från tät djungel till öppna slätter till klippor och sjöar. Yala National Park är hem för en mängd djurliv inklusive elefanter, vildsvin, buffel, björnar, rådjur, leoparder och krokodiler. Dessutom har parken ett rikt fågelliv både i form av lokala fågelarter och flyttfåglar. De två nätterna i Yala tillbringas på den läckra Cinnamon Wild Yala, som ligger i natursköna omgivningar nära parken.

 

Som med alla våra resor kan du också skräddarsy den här resan efter dina behov. Kontakta oss för att få ett skräddarsytt erbjudande – helt gratis och utan förpliktelse.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Ge dig ut på en fascinerande resa till Sri Lankas regnskog och nationalparker med sina vilda djur. Upplev pittoreska teplantager och dyk in i landets rika kultur och historia.

Dag 1: Avresa från Sverige till Sri Lanka

idag börjar din resa till Sri Lanka

Dag 2-3: Colombo

Vid ankomsten till Colombo möts du av vår lokala representant som ordnar transporten till ditt hotell, det 5-stjärniga Shangri-La Colombo, som ligger precis ner till stadens strand.
Colombo är den livliga huvudstaden i Sri Lanka och staden är en härlig blandning av öst möter väster. Mysiga små gamla butiker möter moderna köpcentra och överallt finns en livlig atmosfär av liv. Staden har något för alla och var ursprungligen en strategisk hamn på den antika kryddvägen, därför erbjuder staden fortfarande idag ett fascinerande virvar av koloniala influenser, från brittiska till portugisiska och holländska kolonialmakter.

Utflykter:
Färgglada Colombo med privat guide
Tillsammans med din privata guide är det dags att uppleva livliga, färgglada och fascinerande Colombo. Dagens tur inkluderar besök i stadens många historiska sevärdheter, inklusive stadens tempel, moskéer och rådhuset, men du kommer också att passera Pettah-distriktet, som är centrum för Colombos exotiska labyrint av basarer och marknader. Man kan tillbringa dagar här utan att nå alla gator och stånd. Pettah är "MARKNADEN" i Sri Lanka. I detta härligt livliga, trånga, kaotiska virvar av etniciteter hittar du i stort sett allt som ditt hjärta önskar. Kryddor, elektronik, skor, solglasögon, grönsaker, te, det finns inga gränser för vad butikerna här erbjuder från sina stånd. Det kan vara en intensiv upplevelse att gå runt på marknaden, men samtidigt också en upplevelse som du aldrig kommer att glömma. Till skillnad från den hektiska marknaden besöker du också stadens fashionabla bostadsområde, Cinnamon Gardens, som är uppkallad efter kanelplantagen som en gång stod här. Dagen slutar vid de gamla parlamentsbyggnaderna och stadens strandpromenad, Galle Face Green, som sträcker sig ca. en kilometer längs Indiska oceanen.

Dag 3-5: Anuradhapura

Idag går resan norrut till hjärtat av Sri Lankas antika civilisation till staden Anuradhapura, som också var landets huvudstad i århundraden. Under civilisationens guldålder byggde de singalesiska kungarna den magnifika staden Anurdhapura. De byggde också för att hedra den buddhistiska kulturen i form av tempel och kloster i Dambulla, Kurunegala och Yapahuwa. Här övernattar du på den unika eko-resorten Forest Garden Rock, som sträcker sig över 50 hektar i Andarawewa Forest Reserve, känd för sina vilda elefanter.

Utflykter:
Anuradhapura - på upptäckt i den hemliga staden
Anuradhapura, med på UNESCO: s världsarvslista - är en helig stad med över 1000 år av spännande historia. En gång i tiden var denna plats till och med huvudstaden i Sri Lanka. När du utforskar denna hemliga stad framträder en fascinerande bild av Sri Lankas antika civilisation. Eftersom staden är en viktig destination för buddhistisk pilgrimsfärd finns några av de största dagaborna i landet här. Du besöker det heliga trädet Bo (Bodhi), som sägs ha vuxit från ett skott av trädet under vilket Buddha fann upplysning för 2500 år sedan. Trädet anses också vara det äldsta trädet i historien. Se jätteklockformade stupor byggda av små soltorkade tegelstenar samt tempel, skulpturer, palats och gamla dricksvattenreservoarer. Du kommer också att besöka Isurumuniya Vihara-templet där du kan beundra de imponerande stensniderierna av kärleksfulla par, elefanter och kungafamiljen. Du ser också Image House, där en vilande Buddha är huggen in i berget. Som naturälskare kommer du särskilt att älska denna plats. Området är fyllt med fantastiskt vackra sjöar, gröna risfält och dramatiska klippor.

Safari i Wilpattu National Park
Wilpattu National Park är en av de äldsta naturreservaten i Sri Lanka. Området täcker ett område på ca. 1300 km2 på öns nordvästra kust. I en jeep tar du dig ut i reservatet med dess många vackra sjöar och fascinerande ekosystem. Området är särskilt känt för att ha den största koncentrationen av leoparder, men är också hem för en mängd andra stora djur som vattenbuffel, rådjur, läppbjörnar och asiatiska elefanter. Reservatet är också ett riktigt paradis för fågelälskare och du kan ha turen att se flera ovanliga arter. Dessutom bor flera olika fjärilsarter, drakar och träskkrokodiler i reservatet.

Dag 5-7: Sigiriya

Från Anuradhapura fortsätter resan till en annan av Sri Lankas många historiska höjdpunkter, den 5000 år gamla Sigiriya. Denna imponerande klippfästning, vars namn betyder "lejonklippa", är förmodligen en av resans höjdpunkter. Den nästan 200 meter höga jättemonoliten tornar sig över omgivningen och tillsammans med själva fästningen och den vackra vattenträdgården bildar detta Sigiriya-komplexet.
Tillbringa 2 nätter på egen hand i Sigiriya på det eleganta och läckra Water Garden Sigiriya Hotel, som har ett vackert läge med utsikt över den mäktiga Sigiriya Rock.

Utflykter:
Dambulla: grottor och stentempel
De fascinerande Dambulla-stentemplen utgör det största och bäst bevarade komplexet i sitt slag på Sri Lanka. Templen går tillbaka till det första århundradet e.Kr. och används som ett buddhisttempel. Fem grottor under en massiv klippkant har omvandlats till helgedomar och innehåller bilder av Buddhas, Bodhisattvas och andra gudar. Denna viktiga buddhistiska pilgrimsfärd i Sri Lanka är också förståeligt på UNESCO: s världsarvslista.

Sigiriyas höjdpunkter
Sigiriya kallas på engelska, Lion Rock och är ett utspring från klippan ovanpå en 180 meter hög granitsten. Historien säger att under femte århundradet lämnade kung Kassapa I Anuradhapura för att bygga ett palats och en stad i Sigiriya. Den byggdes efter den mytiska Kuveras rikedomsgud Kuvera. Du besöker klippfästningen Sigiriya, som kan ses långt på grund av dess unika form. Du ser också klippmålningarna och freskerna från de mytiska dansande jungfrurna, kallade "Sigiri Apsaras", samt tidens graffiti på den imponerande "Mirror Wall", som ursprungligen var så polerad att kungen kunde se sin spegelbild när han gick förbi den.

Safari i Minneriya National Park
Nationalparken Minneriya på 90 km2 utgör ramen för en 4-timmars jeepsafari. Parken är varje naturälskares paradis och är särskilt känd för sin stora koncentration av elefanter. Med lite tur tar safarin dig förbi en av de stora flockarna på upp till 100 elefanter. Men området är också hem för andra vilda djur, inklusive asiatiska rådjur, leoparder, björnar, makaker och langurer. Området erbjuder också ett helt fantastiskt fågelliv och du bör särskilt vara på utkik efter de färgglada gröna papegojorna från Sri Lanka.

Dag 7-9: Kandy

Idag fortsätter din resa söderut till den centrala delen av ön och den antika kungliga staden Kandy, som grundades på 1300-talet och var den sista oberoende staden och huvudstaden i det singalesiska riket.
Med sina gamla koloniala byggnader och den idylliska och fridfulla sjön är Kandy en av de vackraste städerna i Sri Lanka. Kandys mest kända evenemang är 'Esala Perahera' eller 'tandfestival'. Denna imponerande parad är en av de mest kända i Asien och hålls varje år i juli eller augusti.
De två nätterna i staden tillbringas på det historiska Mountbatten Bungalow Hotel, som fortfarande i dag bär märket av den generösa och graciösa atmosfären som var karakteristisk för den viktorianska eran. Som namnet antyder var platsen Lord Mountbattens hem på Sri Lanka, och det finns en mycket speciell tidlös charm och historisk nostalgi över platsen.

Utflykter:
Candys höjdpunkter
Den tidigare kungliga huvudstaden Kandy är nu en av de viktigaste städerna i Sri Lanka. Kandy ligger cirka 500 meter över havet direkt vid en sjö och har ett pittoreskt läge i dalen. Under din vistelse här är du omgiven av imponerande berg och teplantager som ger området en underbar aromatisk doft. Du besöker ”Tandens tempel”, Dalda Maligawa, med sitt gyllene tak. Här hittar man också den heligaste reliken från buddhismen; en tand som tillhörde Buddha. Dagen erbjuder också en lugn promenad runt Kandy Lake, ett skyddat naturreservat, innan du fortsätter till det historiska Ceylon Tea Museum. Dagen avslutas med en traditionell dansföreställning som ger en verklig och autentisk inblick i dansarnas rötter.

Utforska Knuckles Mountains
Dagens utflykt går till den imponerande Knuckel-bergskedjan, som är uppkallad efter de trädkantade bergstopparna som förvirrande liknar knogarna på en knuten näve. I bergen finns en mängd ovanliga växtarter och även amfibier och reptiler, och från toppen av bergen finns en imponerande utsikt över området.

Dag 9-11: Hatton

Från Kandy går resan till den charmiga lilla staden Hatton. Staden är vackert omgiven av gröna teplantager så långt ögat kan se. Och te kommer också att vara centrum för din upplevelse i staden, där du också får en inblick i livet i de omgivande teplantagerna. I Hatton bor du i det lilla och mysiga The Dickoya av Jetwing, vars historia går tillbaka till kolonialtiden. Beläget på den vackra Dickoya teplantagen, har platsen bara 4 rum, vilket hjälper till att skapa en mycket privat atmosfär.

Utflykter:
Te-plockare för en dag
Idag väntar en helt unik upplevelse när du, klädd i en traditionell teplockningsuniform, åker ut till de frodiga teplantagerna. När du har lärt dig hur du plockar teblad, kommer du också att se hur teblad bearbetas på fabriken. Därefter kan du utforska området på en guidad tur eller på egen hand innan du väntar på en teprovning med det världsberömda Ceylon-teet.

Te-gårdar för en dag
I sällskap med en erfaren guide går du från en tebungalow till nästa, samtidigt som du berättar nyckfulla anekdoter från kolonitiden, där de brittiska tebönderna bodde i området och där hela deras livsstil var centrerad kring teproduktion. Längs vägen kan du njuta av en picknicklunch vid en liten bäck eller i en av teens trädgårdar. Sedan väntar den fascinerande brittiska arkitekturen som har hjälpt till att forma området från tebungalowerna till tefabrikerna, gatorna och järnvägen. Dagen avslutas med provningar av det berömda Ceylon-teet.

Dag 11-12: Udawalawe National Park

Från de frodiga te-plantagerna i Hatton fortsätter resan nu till Udawalawe National Park, som har några av de största viltreserverna i Sri Lanka. Parken är känd för sina stora besättningar av elefanter, vild buffel och sambar rådjur och kan också lätt konkurrera med några av de största nationalparkerna i Afrika.
Parken är också hem för sjakaler och desmerdjur samt massor av krokodiler och läppbjörnar. Dessutom finns det inte mindre än 30 olika typer av ormar och en mängd fågelarter. Med lite tur kan du också få en glimt av en av områdets molnleoparder. Ditt hem för natten här är Grand Udawalawe Safari Resort, som ligger bara 5 minuter från Udawalawe och därför den perfekta utgångspunkten för att uppleva parken på morgonsafari.

Utflykter:
Jeepsafari i Udawalawe National Park
I sällskap med din erfarna ranger åker du på en safari i parken på jakt efter de många vilda djur som bor där. Det kommer att finnas goda chanser att uppleva elefanter, bufflar och med lite tur också de blyga leoparderna och den srilankiska läppbjörnen. Parkens apor är också särskilt nyfikna bland trädtopparna och om du är en fågelälskare, se upp för några av de 210 olika fågelarter som finns i Udawalawe.

Dag 12-14: Yala National Park

Idag väntar fler djurupplevelser när kursen är på väg till den berömda Yala National Park på den sydöstra delen av ön. Parken är den näst största i Sri Lanka och täcker ett område på över 1000 km2. Parkens landskap varierar från tät djungel till öppna slätter till klippor och sjöar. Yala National Park är hem för en mängd djurliv inklusive elefanter, vildsvin, buffel, björnar, rådjur, leoparder och krokodiler. Dessutom har parken ett rikt fågelliv både i form av lokala fågelarter och flyttfåglar. De två nätterna i Yala tillbringas på den läckra Cinnamon Wild Yala, som ligger i natursköna omgivningar nära parken.

Utflykter:
Jeepsafari i Yala National Park
Både tidigt på morgonen och sent på eftermiddagen tas en jeepsafari i Yala National Park, och här väntar ett oförglömligt äventyr. I parken finns cirka 44 olika typer av däggdjur inklusive elefanter och rådjur. För de som är intresserade av fåglar har parken inte mindre än 125 fågelarter och dessutom ett stort antal reptiler och andra djur som lever i och runt lagunerna. Med lite tur upptäcker du den hotade Sri Lankas leoparden, som bara finns här på ön. Oavsett vilka djur du stöter på kommer safarierna utan tvekan att erbjuda minnesvärda upplevelser.

Dag 14-15: Sinharaja Rainforest

Från Yala National Park går resan nu västerut till Sinharaja Rainforest. Sinharaja, med på UNESCO:s världsarvslista och är världsberömd för sin stora biologiska mångfald. Ditt hotell för natten är Boulder Garden Hotel, som erbjuder den ultimata regnskogsupplevelsen med sitt läge mellan stora stenblock djupt inne i regnskogen. Hotellet har bara 10 rum som är förbundna med stentrappa mellan klipporna och hjälper till att ge en nästan medeltida atmosfär mitt i regnskogen.

Utflykter:
Upptäck Sinharaja regnskog.
Tillsammans med din erfarna guide väntar en vandring genom Sinharaja Rainforest, Sri Lankas enda återstående regnskog. Från ditt hotell åker du med jeepen till ingången till regnskogen och härifrån fortsätter du till fots, vilket också ger en fantastisk möjlighet att uppleva regnskogens rika djur- och växtliv. Leta efter några av områdets inte mindre än 65 olika typer av fjärilar och 40 olika typer av däggdjur. Lägg till de många olika fågelarterna såväl som amfibier och reptiler, och här har du ett riktigt paradis för naturälskare.

Dag 15: Negombo

Det är dags att säga adjö till Sinharaja och Sri Lanka. Idag sätter du kursen mot kuststaden Negombo, där du körs till flygplatsen och din hemresa kan börja.

Dag 16: Ankomst till Sverige

I dag landar du i Sverige igen.

Fotogalleri

Prisexempel

17 dagar från 44.010 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 44.010 kr vid 2 vuxna
Tillägg i högsäsong: ca 2.000 - 8.000 kr per person *
* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast.

Priset inkluderar
 • Flygresa från Sverige till Sri Lanka tur/retur
 • Flygskatter
 • 1 övernattning på Shangri-La Colombo (Deluxe Ocean View) inkl. frukost
 • 2 övernattningar på Forest Rock Garden (Forest Rock Deluxe) inkl. halvpension (frukost & middag)
 • 2 övernattningar på Water Garden Sigiriya (Deluxe villa) inkl. halvpension (frukost och middag)
 • 2 övernattningar på Mountbatten Bungalow (Mountbatten Bungalow Room) inkl. frukost
 • 2 övernattningar på Dickoya by Jetwing (Mandira Deluxe Room) inkl. frukost
 • 1 övernattning på Grand Udawalawe Safari Resort (Deluxe Room) inkl. frukost
 • 2 övernattningar på Cinnamon Wild (Cinnamon Wild - Jungle Chalet) inkl. frukost
 • 1 övernattning på Boulder Garden Hotel (Boulder Garden Suite) inkl. frukost
 • Utflykter och aktiviteter enligt dag för dag program
 • Transporter enligt dag för dag program
 • 24 timmars Concierge Service 
 • Full klimatkompensation
Tillägg
 • Inträden och måltider som inte beskrivs i resplanen
 • Dricks
 • Visumavgift och turistskatter
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Sri Lanka: Höjdpunkter med Uga Escapes

Sri Lankas höjdpunkter med Uga Escapes

 • Charmiga boutiquehotell
 • Djur & natur
 • Kultur & strand

13 dagar från 35.100 kr per person

Sri Lankas vilda djur, regnskog & historiska tempel

Sri Lankas vilda djur, regnskog & historiska tempel

 • Safari i Sri Lankas nationalparker
 • Kungliga byn Kandy och dess tempel
 • Bli te-plockare för en dag i Hatton

17 dagar från 44.010 kr per person

Sri Lankas höjdpunkter

Sri Lankas höjdpunkter

 • Teplantager och vandring
 • Safaris och elefanter
 • Buddhistisk kultur  

17 dagar från 44.910 kr per person