Sri Lankas højdepunkter og badeferie på Maldiverne

Sri Lankas höjdpunkter och Maldiverna

Upplev fantastiska och natursköna Sri Lanka och landets unika kultur innan resan avslutas med en strandsemester på vackra Maldiverna.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

13 dagar från 33.000 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Upptäck två av de vackraste destinationerna i Indiska oceanen. På Sri Lanka kan du dyka ner i landets antika historia när du besöker platser som Kandy med dess Buddha-tempel och de fascinerande klippmålningarna i Sigiriya som är cirka 5000 år gamla. Utforska den livliga huvudstaden i Colombo med dess spännande lokala och koloniala influenser. Flyg sedan vidare till Maldiverna, där din lyxiga semester väntar. Avsluta din resa på silkeslena vita sandstränder, delta i alla typer av aktiviteter från snorkling med valhajar och manta rays, jetskiing eller picknick på stranden med den du älskar mest!

Vill du förlänga din tid på Sri Lanka eller Maldiverna och uppleva mer av dessa öar? Som med alla våra resor kan du också skräddarsy den här resan efter dina behov. Kontakta oss för att få ett skräddarsytt erbjudande - helt gratis och utan förpliktelse.

 

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Resan dag för dag

Upplev fantastiska och natursköna Sri Lanka och landets unika kultur innan resan avslutas med en strandsemester på de vackra sandstränderna på Maldiverna.

Dag 1: Avresa till Sri Lanka

Idag startar din resa till Sri Lanka och Maldiverna

Dag 2-3: Negombo

Vid ankomsten till Negombo hälsas du välkommen av den lokala representanten som kommer att köra dig till ditt hotell, där din första natt på Sri Lanka kommer att tillbringas - mysiga Goldi Sands Hotel, som ligger precis ner vid Negombo Beachs gyllene sandstrand.
Staden Negombo är en populär badort på Sri Lankas västkust, som ligger vid mynningen av Negombo-lagunen. Med sina breda, fina sandstränder flankerade av palmer och en plats intill det lugna havet, är staden perfekt för avkoppling, strandsemester och vattensporter. Den traditionella fiskebyn med sin lilla hamn erbjuder också äkta gourmetupplevelser med färsk fisk och skaldjur.


Utflykter:
Privat rundtur i Negombo
Upplev Negombo, som på det finaste sättet ger en bild av Sri Lankas livliga stadsliv och rika kulturarv. Njut av havsbrisen när du promenerar i sällskap med din lokala guide längs de fantastiska stränderna i det holländska fortet från 1600-talet, som nu inrymmer ett fängelse. Resan fortsätter förbi Negombo-lagunen till den livliga fiskmarknaden, där dagens första fångst av krabbor, hummer och räkor är på auktion. Härifrån går turen längs den historiska Hamilton-kanalen, byggd av tidigare holländska kolonimästare för att underlätta handel och transport i staden, innan man väntar på mer av stadens arkitektoniska arv med ett besök i St. Mary's Church, som bär tydliga tecken på öns portugisiska historia.

Dag 3-5: Sigiriya

Från Negombo går resan mot den historiska staden Sigiriya, där en resa tillbaka i tiden väntar. Sigiraya är med på UNESCO: s världsarvslista och dess historia går tillbaka 5000 år till den gamla stenåldern. Övernatta på Sigiriya på det vackert belägna och fridfulla Sigiriana Resort omgivet av gröna risfält och fruktträdgårdar.

Utflykter:
Sigiriya: Utflykt till det avlägsna förflutna
Sigiriya kallas på engelska: Lion Rock och springer från klippan ovanpå en 180 meter hög granitsten och dominerar den täta omgivande djungeln. Historien säger att under femte århundradet lämnade kung Kassapa I Anuradhapura för att bygga ett palats och en stad i Sigiriya. Du besöker klippfästningen Sigiriya, som kan ses långt på grund av dess unika form. Du kommer också att se klippmålningarna och freskerna från de mytiska dansande jungfrurna, kallade "Sigiri Apsaras" samt tidens graffiti på den imponerande "Mirror Wall", som ursprungligen var så smidigt polerad att kungen kunde se sin reflektion när han passerade den.

Utflykter:
Dambulla: grottor och stentempel
De fascinerande Dambulla-stenstenen utgör det största och bäst bevarade komplexet i sitt slag på Sri Lanka. De går tillbaka till det första århundradet e.Kr. och blev ett buddhisttempel när grottorna omvandlades till hem för de lokala munkarna. Fem grottor under en massiv stenhöjd fungerar som helgedomar och innehåller bilder av Buddhas, Bodhisattvas och andra gudar. Denna viktiga buddhistiska pilgrimsfärd i Sri Lanka är också förståeligt på UNESCO: s världsarvslista.

Dag 5-7: Kandy

Idag fortsätter din resa söderut till den centrala delen av ön och den antika kungliga staden Kandy, som grundades på 1300-talet och var den sista oberoende staden och huvudstaden i det singalesiska riket.
Med sina koloniala byggnader och den idylliska och fridfulla sjön är Kandy en av de vackraste städerna på Sri Lanka. Kandys mest kända evenemang, 'Esala Perahera' eller 'tandfestival', är en imponerande parad och en av de mest kända i Asien, som hålls varje år i juli eller augusti. De två nätterna i staden tillbringas på Hotel Suisse, en kolonial byggnad med anor från 1700-talet som ligger tvärs över Kandysjön och bara en kort bilresa från Kungliga slottet och Tandens tempel.

Utflykter:
Candys höjdpunkter
Den tidigare kungliga huvudstaden Kandy är nu en av de viktigaste städerna i Sri Lanka. Kandy ligger cirka 500 meter över havet direkt vid en sjö och har ett utmärkt läge i dalen. Under ditt besök omges du av imponerande berg och teplantager som ger området en underbar aromatisk doft. Du besöker ”Tandens tempel”, Dalda Maligawa, med sitt gyllene tak. Här hittar man också den heligaste reliken från buddhismen; en tand som tillhörde Buddha. Dagen erbjuder också en lugn promenad runt Kandy Lake, som är ett skyddat naturreservat och fiske är förbjudet här. Det kommer också att finnas tid för ett besök på det historiska Ceylon Tea Museum, innan dagen avslutas med en traditionell dansföreställning som ger en direkt och autentisk inblick i dansarnas rötter.

Halvdagstur till templen i Kandy
Dagens upplevelser erbjuder en rik blandning av antikens underverk. Besök århundraden gamla berömda tempel och arkitektoniska underverk på denna spännande rundtur i Kandy. Rundturen startar först med de tre hinduistiska buddhisttemplen, Embekka Devalaya, Lankatilaka Vihara och Gadaladeniya från 1300-talet, som är bland de mest kända sevärdheterna i staden. Sedan går resan tillbaka genom den vackra Peradeniya Botaniska trädgården, som är särskilt känd för sina orkidéer. Resan avslutas med ett besök i en lokal batikfabrik, där du kommer att se både fascinerande traditionella och moderna motiv och färger samt få en inblick i hela processen att arbeta med batiktryck.

Halvdag besök i Pinnawala Elephant Orphanage
Tillbringa en halv dag på barnhemmet för elefanter i Pinnawela, som ligger ca. 1,5 timme med bil från Kandy. Här lever världens största flock av dessa känsliga jättar i fred och tolerans och två gånger om dagen flyttar de ner till floden för att bada. Pinnawela leds av djurlivsavdelningen i Sri Lanka och ansvarar för att både uppmuntra elefanterna att reproducera och även återinföra skadade elefanter tillbaka till naturen när de har återhämtat sig. De små elefanterna, vars föräldrar har dödats i olyckor eller av tjuvjägare, springer fritt runt området. Lär dig hur de lokala mahouttsna tränar, flaskmatar och badar dem. Kom ihåg, detta är ingen djurpark, detta är ett center för att ta hand om skadade elefanter och helt avgörande för djurens överlevnad.

Dag 7-8: Colombo

Sri Lankas livliga huvudstad har något för alla, och idag går resan hit. Colombo var ursprungligen en strategisk hamn på den antika kryddvägen, och staden erbjuder fascinerande virvar av koloniala influenser, allt från brittiska till portugisiska och holländska kolonialmakter. Tillbringa en natt i staden på trendiga Ozo Colombo, som ligger precis vid den populära Marine Drive och erbjuder fantastisk utsikt över Indiska oceanen.

Utflykter:
Höjdpunkter i Colombo
Upplev den kosmopolitiska huvudstaden på denna lugna promenad genom staden längs dess skuggiga boulevarder och ikoniska landmärken. Utforska fortet med sin distinkta koloniala arkitektur innan du beger dig ner till de livliga lokala marknaderna i Pettah. Om gatorna är trånga är din bil alltid redo att hantera transporten mellan de olika attraktionerna. Du kan promenera längs Sea Street eller stanna vid hinduiska tempel och muslimska moskéer som står sida vid sida i området. Det är också möjligt att besöka stadens landmärken; rådhuset och de gamla parlamentsbyggnaderna nära Lipton Circle och Independent Square. När du väl har sett dessa byggnader har du garanterat en större inblick i Sri Lankas fascinerande historia. Om tiden tillåter passerar du också stadens rika stadsdelar runt Cinnamon Gardens, annars fortsätter du direkt mot stränderna längs vattnet vid Galle Face Green.

Dag 8-12: Maldiverna

Det är dags att vinka adjö till Sri Lanka och fortsätta mot de pittoreska och vackra sandstränderna på Maldiverna. Du kommer att hämtas på hotellet och köras till flygplatsen, därifrån flyger du direkt till Malé. Härifrån åker du speedboat till ditt hem de närmaste 4 nätterna, charmiga Fihalhohi Island Resort, som ligger på sin egen lilla ö bara 45 minuter med båt söder om Malé.

Boende på Fihalhohi Island Resort
Välkommen till paradiset. På Fihalhohi Island Resort väntar kristallklart vatten, kritvita sandstränder och palmer i vinden. Anläggningen har 150 modernt inredda rum uppdelade i olika kategorier. Du kan till och med uppgradera till en villa över vattnet där du praktiskt taget kan rulla direkt ur sängen och ner i det kristallklara och inbjudande Indiska oceanen. Alla rum har en privat terrass där du kan koppla av med svala förfriskningar och helt enkelt njuta av de vackra omgivningarna. Om dagarna på stranden blir långa, erbjuder resorten också en mängd aktiviteter, och du kan välja mellan allt från solnedgångskryssningar till snorkling med valhajar och manta rays.
Efter en dag i solen kan du njuta av en drink i solnedgången i en av öns många barer, följt av en utsökt middag på Palm Grove Restaurant, som anses vara en av de bättre restaurangerna på Maldiverna.

Dag 13: Ankomst till Sverige

Efter en händelserik resa och med ditt bagage fullt av minnen landar du i Sverige igen.

Se alla dagar

Prisexempel

13 dagar från 33.000 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png