USA - Massachusetts - Boston - Beacon Hill - 2.jpg

Östra USA med bil

Upplev storstäderna Boston, Washington och New York samt naturupplevelser vid Niagarafallen och i New England.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

13 dagar från 24.800 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Denna resa tar er från Boston i norr till Washington i söder. Däremellan upplever ni de spektakulära Niagarafallen och otroliga Amish-County. Ni avslutar med ett par dagar i storstädernas stad New York City. Ni har egen hyrbil hela vägen och bestämmer själva tempot. Hotell är bokat på förhand, så det enda ni ska göra är att njuta av resan och alla sevärdheter ni passerar på vägen. Välkommen till östra sidan av USA.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Höjdpunkter på resan

rejser til new york brooklyn bridge usa nat lys rejse
Resor till New York

Besök denna metropol och stad som aldrig sover, och få upplevelser för livet!

The Big Apple

The Big Apple, som New York också kallas, är en äkta amerikansk storstad med allt vad det innebär av olika kontraster. Här möter du kulturer från alla världens hörn, ser charmiga historiska byggnader sida vid sida om moderna skyskrapor av glas och stål, och ser på samma gång både extremt välstånd och stor fattigdom.

New York – staden som aldrig sover

Ordspråket talar sanning: New York sover aldrig! Du kommer med andra ord inte att få tråkigt på ditt besök här. Åk båt ut till Frihetsgudinnan, njut av utsikten från toppen av Empire State Building, shoppa och besök ett par av alla berömda museer som finns här. Det är också en upplevelse i sig att bara ta sig tid att njuta av den speciella atmosfären som finns här. Besök stadsdelarna Chinatown, Little Italy och Harlem, som alla bidrar till New Yorks väldigt speciella karaktär.  

Bo centralt på Manhattan

Vi rekommenderar att du bor på ett centralt beläget hotell på Manhattan, så att du har nära till allt New York har att erbjuda. Du sparar på så vis också tid på att transportera dig till och från sevärdheterna. 

Kombinera med en kryssning

Vad sägs om att efter att ha varit kulturell och shoppat loss i storstaden, luta sig tillbaka i en solstol på en kryssning runt Karibiens öar? Läs mer om vårt reseförslag där du får kombinera New York med 7 nätters sol, bad och upplevelser på spännande Haiti, Jamaica och Cozumel i Mexico.

Panoramaudsigt over Det Hvide Hus i Washington D.C., USA
Resor till Washington D.C.

Maktens absoluta centrum kryddat med fantastiska museer är vad du hittar i USA:s huvudstad Washington D.C.

Washingtons monument och ikoniska byggnader

Washington D.C. bjuder på amerikansk historia i mängder samt ett pärlband av vackra regeringsbyggnader. I Washington D.C hittar du några utav USA:s s mest ikoniska byggnader, så som Vita huset och Capitol, där kongressen håller till. Capitol tornar upp sig i änden av den stora parken National Mall, som är särskilt vacker på våren när de många körsbärsträden blommar här. I området kring The Mall ligger flera imponerande monument som är uppförda till minne av framgångsrika amerikanska presidenter. Se bland annat det vackra, vita Washington Monument och Lincoln Monument.

Charmerande Georgetown

Besök den mysiga stadsdelen Georgetown, där du hittar ett stort urval av butiker, restauranger och kaféer. Stilla det värsta shoppingsuget, njut av den mysiga stämningen och ät en god middag på någon utav de många restaurangerna. 

Smithsonian Institutions museer

Vi rekommenderar ett besök på ett eller flera av The Smithsonian Institutions museer. Med allt som allt 19 olika museer om allt från indianer till astronomi, kan du utan problem spendera flera dagar på stadens museer. Det finns något för allas smak och inträdet är till och med gratis!

Rejser til New England
Resor till New England

Fantastiska naturupplevelser, små kustsamhällen och karga klippor väntar dig på din resa till New England.

Natur och maritim charm i New England

New England i USA:s nordöstra hörn består av staterna Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island och Vermont. Tillsammans bjuder de på fantastiska naturupplevelser, små kustsamhällen och karga klippor. Beger du dig norröver längs den karga kusten, står fyrarna på ensligt belägna klippor, och fiskebåtarna lägger till med dagens fångst i små mysiga kuststäder. Gör exempelvis ett stopp i den välbevarade staden Newport, eller njut av New Englands bästa strand vid Cape Cod.  

Upplev höstfärgerna i New England

Inåt landet väntar idylliska småstäder och skogbeklädda berg på att bli utforskade. Inte minst på hösten när trädens gula, bruna och röda blad får skogarna att likna ett blossande hav av lågor. 

Boston Skyline og Panorama fra Custom House, East Boston, Massachusetts, USA
Resor till Boston

Europeisk stämning och charm väntar dig i en utav USA:s trevligaste städer, Boston!

Storstadsupplevelser i Boston

Strosa genom Bostons gamla kvarter Beacon Hill där små fina tegelhus flankerar de stenlagda gatorna. Boston bjuder också på shopping i världsklass, intressanta museer och en modern skyline som imponerar när mörkret lägger sig.

Valsafari utanför Boston

På sommarhalvåret kan du, bara en timmes seglats ut från Boston, uppleva havets jättar riktigt nära inpå. Efter att båten lagt ut kan du njuta av Bostons skyline från vattnet, innan siktet istället ställs in på att få syn på knölvalar och sillvalar.

Karta

Dag för dag

Upplev storstäderna Boston, Washington och New York samt naturupplevelser vid Niagarafallen och i New England.

Dag 1: Ankomst Boston, Massachusetts

Ni landar i Boston på eftermiddagen och tar er på egen hand in till ert hotell. Framme på hotellet finns möjlighet att vila ut för att sedan ta en promenad i närområdet. Kanske äta en bit mat i den trevliga och europeisk inspirerade stadsdelen Beacon Hill på kvällen.

Dag 2: Heldag Boston, Massachusetts

Framför er har ni en hel dag i historiska Boston och staden har mycket att bjuda på. Ni kan få en fin inblick i stadens historia genom at gå promenaden "Walk the Freedom Trail" som går genom staden och tar er förbi de viktigaste sevärdheterna. Det är 16 stopp under vägen och tar er 250 år tillbaka genom amerikansk historia.

Dag 3: Williamstown, Lake George Area, Massachusetts

Ni hämtar ut er hyrbil tidigt på morgonen och lämnar Boston bakom er. Ni kör genom New England som delstaterna i detta område kallas mot Lake Georg Area. Naturen här är vacker och reser ni under hösten möts ni av ett färgsprakande landskap. Ni övernattar i Williamstown nära Green Mountains. Utöver sitt vackra landskap har Green Mountains också ett mycket rikt och varierat djurliv och med lite tur kan ni uppleva både bävrar, älgar, hjortar samt svartbjörnar mellan träden. Green Mountains är väl värt ett besök året om, men det är framförallt de berömda höstfärgerna som lockar besökare året om.

Distans: ca 220 km

Dag 4: Niagarafallen, Ontario, Kanada

Även denna dag går i naturens tecken när ni rullar västerut genom frodiga landskap mot den Kanadensiska gränsen. På vägen kan ni eventuellt stanna vid Corning Museum of Glass som är världens första glasmuseum.

Niagarafallen kan upplevas både från den amerikanska och den kanadensiska sidan men upplevs med fördel från Kanada. Ni passerar gränsen och kommer ganska snart till ert hotell nära det berömda hästsko fallet. Använd eftermiddagen till att promenera runt i området och njut av utsikten till fallet från alla utkiksplatser. Luften är konstant fylld med vattenånga och ni märker tydligt av vattenfallets krafter när det bullrar förbi.

Distans: ca 340 km

Dag 5: Heldag vid Niagarafallen

Ni har hela dagen på er att utforska Niagarafallen. Ni kan uppleva naturfenomenet på flera utkiksplattformer varifrån ni får den helt klassiska vy av vattenfallen. Den absolut bästa utsikten över vattenfallen fås på den Kanadensiska sida av vattenfallet varifrån det är fri utsyn till det 750 meter breda och 52 meta höga Hästskofallet.
Andra spännande möjligheter är bland annat att följa med på en tur bakom fallen, flyga helikopter över fallen samt åka båt helt nära fallen. Detta bokas med fördel hemifrån.

Dag 6: Gettysburg, Pennsylvania

Ni kör över gränskontrollen tillbaka till USA och kör därefter söderut. Framför er väntar en speciell kulturell upplevelse när ni möter Amish-folket som är en av de mest unika minoritetsgrupper i USA. Amish-folket är en protestantisk kristen subgrupp i det amerikanska samhället som valt att leva som man gjorde för 200 år sedan. Det innebär att de frånsäger sig alla moderna hjälpmedel så som datorer, bilar och mobiltelefoner. I stället värnar de starkt om deras tolkning av den kristna tron samt de mycket traditionella familjemönstren. Kvinnan står för allt i hemmet medan mannen jobbar ute på åkrarna med häst och vagn. Amish-folket har dock inte vänt det moderna samhället ryggen helt och hållet utan är stolta över deras val och berättar gärna om deras livsstil till besökare.

Distans: ca 500 km

Dag 7: Heldag i Gettysburg

I Gettysburg utkämpades ett av de mest betydande slagen i amerikanska inbördeskriget. Det är lite utav en vemodig upplevelse att gå på de gamla slagfälten som kostade tusentals soldaters liv. Gettysburg erbjuder en lång rad guidade utflykter i historiens och krigets tecken.

Dag 8: Washington, District of Columbia

Tidigt på morgonen kör ni vidare söderut till Washington DC. Det är inte särskilt långt att köra så ni får det mesta av dagen till att utforska USAs maktborg. Bland höjdpunkterna är naturligtvis de kända regeringsbyggnaderna The Capitol och Vita Huset. Det är också i Washington DC som ni hittar den imponerande byggnaden från 1935 för högsta rätten samt Lincolnstatyn och den vackert restaurerade tågstationen Union Station. Washington är maktens centrum i USA och här härskar en ganska speciell stämning bland de ikoniska byggnaderna.

Distans: 130 km

Dag 9: Heldag i Washington

Starta till exempel dagen I färgstarka Chinatown där kinesisk medicin säljs sida om sida med rykande färsk nudelsoppa och grillade änder. Helt andra upplevelser väntar på det spännande Smithson museerna. De prestigefyllda museerna grundlades efter att James Smithson 1826 efterlämnade en astronomisk förmögenhet för att etablera en plats för utveckling och vetenskap. Resultatet nästan 200 år senare är imponerande. Utställningar innehåller allt från afrikansk konst till rymdfartsvetenskap samt naturligtvis mycket amerikansk historia.

Er hyrbil återlämnas i Washington.

Dag 10: New York

På morgonen lämnar ni Washington med tåg från Union Station med en enkelbiljett till New York. Tågresan tar cirka fyra timmar och ni kommer fram i god tid för att hinna av att njuta av New York, städernas stad under eftermiddagen. Ni bor på ett hotell centralt på Manhattan.

Distans: ca 4 timmars tågresa

Dag 11: Heldag i New York

Ni har hela dagen framför er i new York och staden har något för alla och möjligheterna är många. Känn av suset mellan skyskraporna på Manhattan, upplev det yttersta i konstvärlden på Museum of Modern Art, följ doften av pengar på Wall Street där det alltid vimlar av affärsfolk och reflektera över händelserna 11 september vid Ground Zero. Är ni i New York en söndag rekommenderar vi att ni följer med på en stadsrundvandring och gospel tur i Harlem. Läs mer om vårt utbud i New York längre ned på sidan.

Dag 12: Avresa New York

Det är dags att packa ihop och tacka för denna gång. Flyget mot Sverige avgår under eftermiddagen eller kvällen. Vill ni förlänga er vistelse ett par dagar i New York är det inga problem. Rådgör med din resesäljare.

Dag 13: Ankomst Sverige

Ni anländer till Sverige efter en härlig resa i USA. Vi hoppas att ni har många fina minnen med er hem!

Se alla dagar

Prisexempel

13 dagar från 24.800 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
USA - Massachusetts - Boston.jpg

Boston hop-on hop-off buss

Utforska historiska Boston på ett flexibelt och prisvärt sätt med stadens Hop-on Hop-off bussar. 

24 tim från 410 kr

Canada - Ontario - Niagara Falls - Regnjakker

Båtutflykt till Niagarafallen

Med Hornblower Niagara Cruise kommer ni hissnande nära det mäktiga hästskofallet.

15 min från 260 kr

USA - Washington D.C. - hop on hop off

Hop-on hop-off buss Washington D.C.

Med Washington D.C.'s hop-on hop-off bussar får du överblick över sevärdheterna i USA:s huvudstad.

24 tim från 560 kr

USA - District of Columbia - Washington D.C - Abraham Lincoln.jpg

Guidad cykeltur i Washington D.C.

Upplev USA:s huvudstad på en tre timmar lång guidad cykeltur till stadens största sevärdheter.

3 tim från 410 kr

USA - New York City - Harlem - Gospel - 1.jpg

Harlem Gospel Tour

Guidad rundtur i stadsdelen Harlem som fulländas med en medryckande gospelkonsert i en lokal kyrka.

4 tim från 650 kr

usa - new york city- central park - biking.jpeg

Guidad cykeltur i Central Park

Upplev stämningen i Central Park i New York på denna guidade cykeltur med lokal guide.

2 tim från 500 kr

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
USA - Amtrek Vacations - togrejser - tog og smukke landskaber

Tåg i USA - Kust till kust

 • Korsa USA med tåg
 • Avslappning på tåget
 • God tid på egen hand
   

13 dagar från 34.000 kr

Weekendresa New York

Weekendresa till New York

 • Weekend i New York
 • Komplett med aktiviteter
 • Shopping, restauranger & nöje
   

6 dagar från 15.900 kr

Miami-sunset

Florida och New York

 • Sightseeing i New York
 • Njut av sol & strand i Miami
 • Perfekt kombination
   

10 dagar från 11.800 kr

USA new england vermont church AdobeStock_128258362 2500 px

New Englands höjdpunkter

 • Bila genom New England
 • Starta & sluta i Boston
 • Vackra  naturupplevelser
   

13 dagar från 17.700 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png