mexico.jpeg

New York och Mexiko kombo

Kombinera shopping och nöje i storstädernas storstad New York med Yucatán-halvöns vita stränder, turkosa vatten, spännande kultur och härliga stämning.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

13 dagar från 19.300 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Vad kan man mer önska än att på en och samma resa få uppleva storstadspuls och ikoniska sevärdheter samt njuta av avkoppling på paradisstränder till härliga salsatoner? Denna resa startar med fyra nätter i New York där du får gott om tid att besöka både Empire State Building, Frihetsgudinnan och alla berömda museer. För att inte tala om att shoppa och njuta av god mat på fantastiska restauranger. När storstaden har gett sitt, sätter du dig på ett flyg mot varmare breddgrader. När du landat i Cancun väntar en transfer till Playa del Carmen och underbara Hotel RIU Yucatán där du ska spendera de kommande sju nätterna. Hotellet ligger precis vid den vita stranden där du kan sola och bada i det turkosa vattnet. Förutom all inclusive med riktigt bra mat och dryck erbjuder resorten en mängd olika aktiviteter och underhållning som utan tvekan kommer att förgylla dina dagar. Mexiko och Yucatán-halvön är också känd för sina Maya-ruiner och du kan på en dagstur besöka både den i Tulum och världsarvet Chichén Itzá med sin berömda pyramidliknande byggnad. Här finns också bra dykning och möjlighet att snorkla i undervattensgrottor, sk. cenotes som ligger i närheten. Då resorten ligger på gångavstånd från Playa del Carmen kan du utan problem även ta del av det lokala utelivet och shoppingen. Självklart går det bra att också bara koppla av och njuta av sol, värme och den härliga mexikanska stämningen! 

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Vi klimatkompenserar din resa

AdobeStock_94431259.jpeg
Klimatkompenserade resor

 Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till "Envira Amazonia REDD+" görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året! 

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd 

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet "Envira Amazonia REDD+" kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till. 

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här. 

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien. 

CO2 certificateCO2 certificate 2

rejser til new york brooklyn bridge usa nat lys rejse
Resor till New York

Besök denna metropol och stad som aldrig sover, och få upplevelser för livet!

The Big Apple

The Big Apple, som New York också kallas, är en äkta amerikansk storstad med allt vad det innebär av olika kontraster. Här möter du kulturer från alla världens hörn, ser charmiga historiska byggnader sida vid sida om moderna skyskrapor av glas och stål, och ser på samma gång både extremt välstånd och stor fattigdom.

New York – staden som aldrig sover

Ordspråket talar sanning: New York sover aldrig! Du kommer med andra ord inte att få tråkigt på ditt besök här. Åk båt ut till Frihetsgudinnan, njut av utsikten från toppen av Empire State Building, shoppa och besök ett par av alla berömda museer som finns här. Det är också en upplevelse i sig att bara ta sig tid att njuta av den speciella atmosfären som finns här. Besök stadsdelarna Chinatown, Little Italy och Harlem, som alla bidrar till New Yorks väldigt speciella karaktär.  

Bo centralt på Manhattan

Vi rekommenderar att du bor på ett centralt beläget hotell på Manhattan, så att du har nära till allt New York har att erbjuda. Du sparar på så vis också tid på att transportera dig till och från sevärdheterna. 

Kombinera med en kryssning

Vad sägs om att efter att ha varit kulturell och shoppat loss i storstaden, luta sig tillbaka i en solstol på en kryssning runt Karibiens öar? Läs mer om vårt reseförslag där du får kombinera New York med 7 nätters sol, bad och upplevelser på spännande Haiti, Jamaica och Cozumel i Mexico.

Karta

Dag för dag

Kombinera shopping och nöje i storstädernas storstad New York med Yucatán-halvöns vita stränder, turkosa vatten, spännande kultur och härliga stämning.

Dag 1: Ankomst till New York

I dag reser du från Sverige till New York, och på grund av tidsskillnaden är du framme samma dag. Njut av att vara på plats i The Big Apple och använd eftermiddagen och kvällen till att strosa längs avenyerna och ta in alla nya intryck. De karakteristiska gula taxibilarna, de berömda byggnaderna och myllret av folk. Njut av en god middag på någon utav de många fantastiska restaurangerna som erbjuder mat från världens alla hörn.

Dag 2-4: New York

Några fantastiska dagar i New York ligger framför dig! Njut av utsikten över staden från toppen av Empire State Building, ta en båttur ut till Frihetsgudinnan eller Ellis Island dit de första immigranterna steg i land. Vi rekommenderar att ta en helikoptertur över staden vilket är en riktigt häftig upplevelse. Även att ta sig runt med ett hop-on hop off busspass är ett perfekt sätt att få både transport och guidning. Tycker du om shopping har du kommit till himmelriket... New York bågnar av shoppingcenter, kända designbutiker och även outlets. Ta del av kultur på fantastiska museer som The Met eller Guggenheim samt se en show på Broadway. Klassiska amerikanska diners finns givetvis fortfarande i New York sida vid sida med prisbelönta gourmetrestauranger. New York har något för alla och dagarna kommer att bli fyllda med upplevelser av olika slag!

Dag 5: New York - Cancun - Playa del Carmen

Gör din sista shopping i New York innan flyget lyfter mot solen och värmen i Mexiko. Du landar i Cancun där en transfer väntar på att få ta dig neråt längs kusten till det något mindre Playa del Carmen. Efter ca 45 min är du framme och kan checka in på härliga Hotel RIU Yucatán där du ska bo de kommande sju nätterna. Då du har all inclusive ingår mat och dryck, så njut av en god middag i någon utav restaurangerna. Ta en drink till solnedgången och känn att du har landat i paradiset! Kanske hinner du till och med ett kvällsdopp innan dagen når sitt slut.

Dag 6-11: Playa del Carmen

Kommande veckan vaknar du upp till sol, värme, vit strand och turkost vatten. Vad mer kan man önska? Hotel RIU Yucatán ligger vid stranden och du har gratis solstolar där du kan koppla av och sola och bada under dagarna. Föredrar du pool finns det tre olika att välja mellan, såväl som en barnpool och barnklubb. Det finns också en mängd olika aktiviteter antingen på hotellet eller i närheten då hotellet är en del av ett större hotellkomplex. Exempel på aktiviteter är windsurfing, golf, bordtennis, snorkling eller kayaking. Självklart finns det underhållning på kvällen som passar både stor och liten. Hotellet ligger ca tre kilometer ifrån Playa del Carmens centrum så det går bra att åka in om man vill testa på nattlivet där en kväll.

Playa del Carmen är känd för att ha en utav världens vackraste stränder, men skulle du bli trött på att sola och bada finns det flera dagsturer du kan åka på. Vi rekommenderar särskilt en tur till någon utav maya-ruinerna Tulum eller Chichén Itza eller snorkling i de fantastiska undervattensgrottorna, sk. cenotes. Prata med din säljare om du vill få tips och ideér.

Dag 12: Avresa från Playa del Carmen/Cancun

Njut av de sista timmarna i värmen och av allt härligt som finns på hotellet, innan transfern går mot Cancun och vidare flyg till Sverige igen. Kanske vill du shoppa souvenirer till nära och kära där hemma eller ta ett sista dopp i det glittrande havet? Eller så vill du bara sitta med en kopp kaffe och blicka ut över havet för att summera allt fantastiskt du har upplevt under resan.

Dag 13: Ankomst till Sverige

Idag landar du i Sverige igen efter en semester fylld av fantastiska upplevelser i New York och Mexiko!

Se alla dagar

Prisexempel

13 dagar från 19.300 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
USA - New York - The Ride

The Ride i New York

En helt unik busstur runt New York där dansare, sångare och musiker förgyller de myllrande gatorna.

2 tim från 690 kr

USA - New York City - Harlem - Gospel - 1.jpg

Harlem Gospel Tour

Guidad rundtur i stadsdelen Harlem som fulländas med en medryckande gospelkonsert i en lokal kyrka.

4 tim från 650 kr

USA - New York City - Times Square - 9.jpg

Hop-on Hop-off buss NY

Upplev det bästa av New York med stadens Hop on Hop off bussar med över 50 hållplatser.
 

48 tim från 690 kr

usa - new york city- central park - biking.jpeg

Guidad cykeltur i Central Park

Upplev stämningen i Central Park i New York på denna guidade cykeltur med lokal guide.

2 tim från 500 kr

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
USA - Massachusetts - Boston - Beacon Hill - 2.jpg

Östra USA med bil

 • Boston, Washington & New York
 • Makalösa Niagarafallen
 • Historia & kultur
   

13 dagar från 24.800 kr

USA - Amtrek Vacations - togrejser - tog og smukke landskaber

Tåg i USA - Kust till kust

 • Korsa USA med tåg
 • Avslappning på tåget
 • God tid på egen hand
   

13 dagar från 34.000 kr

Weekendresa New York

Weekendresa till New York

 • Weekend i New York
 • Komplett med aktiviteter
 • Shopping, restauranger & nöje
   

6 dagar från 15.900 kr

RCCL-oasis_aerial064-jpg

Kryssning Karibien via New York och Miami

 • Kultur och shopping i New York
 • Strand och art-deco i Miami
 • Sol och bad i Karibien
   

14 dagar från 25.300 kr

Miami-sunset

Florida och New York

 • Sightseeing i New York
 • Njut av sol & strand i Miami
 • Perfekt kombination
   

10 dagar från 11.800 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png