Ekspedition til Svalbard - Det arktiske dyrelivs hjerte

Expedition till Svalbard - hjärtat av det arktiska djurlivet

På en resa till Svalbard kan du uppleva fantastisk orörd natur, se valar, valrossar, svalbardsrenar, tusentals sjöfåglar och såklart kungarna i detta rike: isbjörnarna.

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

12 dagar från 59.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Utforska hjärtat av det arktiska djurlivet på denna Svalbard-expedition tillsammans med vår partner Quark Expeditions som är världsledande inom polarresor.

På denna 12-dagars resa spenderar du huvudsakligen din tid på de västra, norra och södra spetsarna på den största ön i Svalbards skärgård. Detta ger dig goda möjligheter att uppleva det djurliv som finns i denna spektakulära, men ogästvänliga region. Se valar, valrossar, svalbardsrenar och tusentals sjöfåglar. Och kanske det de flesta ser allra mest fram emot, en möjlighet att se kungarna av riket: isbjörnarna. Ser fram emot ett möte med isbjörnar, kungarna i detta rike. Promenera runt på tundran, förundras över färgen på den arktiska öknen och lär dig mer om hur detta komplexa ekosystem fungerar genom spännande föreläsningar ombord på fartyget.

 

Dag för dag

På en resa till Svalbard kan du uppleva fantastisk orörd natur, se valar, valrossar, svalbardsrenar, tusentals sjöfåglar och såklart kungarna i detta rike: isbjörnarna.

Dag 1: Ankomst Oslo

Din resa till Arktis börjar i Oslo, Norges livliga huvudstad. Om du anländer tidigt på dagen erbjuder de många museerna, restaurangerna och parkerna massor av underhållning innan du åker till flygplatshotellet för en god natts sömn.

Transfer från flygplatsen till ditt hotell.

Dag 2-12: Polarcirklen

Polcirkeln är en av de mest avlägsna och minst utforskade resmålen på jordklotet. På denna nordliga och avlägsna plats väntar hisnande upplevelser på dig. Regionen täcker cirka 4% av jordens yta och det vimlar av glaciärer, isberg och vita snötäckta öar.

Aktiviteter:
Expedition till Svalbard - Hjärtat av det arktiska djurlivet.

Dag 2: Ombordstigning i Longyearbyen, Svalbard.
På morgonen åker du tillsammans med gruppen till flygplatsen där ett privat charterflyg till Longyearbyen, den största bosättningen på Svalbard, väntar. Där har du lite tid att se dig omkring innan du går ombord på fartyget och beger dig ut till havet. Njut av utsikten över de råa, isiga bergen på ön som majestätiskt sticker upp ur det iskalla vattnet.

Dag 3-11: Utforska Svalbard.
Utforska västra Svalbard med sina fantastiska fjordar och avlägsna öar i norr. Från polaröknar till stora glaciärer är det naturliga landskapet lika fascinerande som djurlivet. Din kryssning runt denna magiska ö är en upptäcktsresa i orörd vildmark. Varje expedition erbjuder nya möjligheter och utmaningar. Det finns ingen fast rutt eftersom varje resa är föremål för förändrade väder - och isförhållanden. Möjliga utgångspunkter är glaciären 14th July, Smeerenburg, Phippsøya, Alkefjellet och Hinlopen sund. Rutten bestäms utifrån att ge de bästa tänkbara förutsättningarna för att utforska den fauna, historia och geologi som finns på Svalbard.

Djur - och naturfotografer får också valuta för pengarna. Det arktiska ekosystemet på och runt Svalbard är väl skyddat och nästan helt obebott. Således erbjuder denna avlägsna skärgård idealiska förhållanden för att observera isbjörnar med polaröknar och berg i bakgrunden. De branta basaltklipporna Alkefjellet är hem för tusentals tjockbenade lemurer och valrossarnas berömda ilandstigning är ett ögonblick som du sent kommer att glömma. Ofta blir det totalt tumult när dessa jättevarelser i Arktis kämpar för att få de bästa platserna längs vattnet uppe på land. För att verkligen uppleva området från vattnet, rekommenderar vi att ta chansen att se det från en kajak.

Svalbard har massor av underbar flora och fauna. Tundran är ofta överraskande färgstark på sommaren och färgglada blomtäcken lyser oväntat starkt i solljuset. Varje dag bjuder på något nytt, vare sig det är en samling isberg, en övergiven bosättning eller en isbjörn på jakt.

Dag 12: Avstigning i Longyearbyen och flyg tillbaka till Oslo.
Det är dags att säga adjö, och äventyret slutar där det började, i den historiska bosättningen Longyearbyen. Därifrån körs du till flygplatsen för att ta det chartrade flyget tillbaka till Oslo och sedan ditt flyg vidare hem till Sverige.


Inkluderat:
Gemensam transfer från ditt hotell till Oslos flygplats
Flyg från Oslo till Longyearbyen
Gemensam transfer från Longyearbyen flygplats till Longyearbyen Pier
Gemensam transfer från ditt hotell till Oslo flygplats
Flyg från Oslo till Longyearbyen
Gemensam transfer från Longyearbyen flygplats till Longyearbyen Pier

Dag 12: Ankomst Sverige

Du landar i Sverige igen efter en unik resa fylld med oförglömliga minnen!

Se alla dagar

Prisexempel

12 dagar från 59.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png