rejse til kenya

Safari och strandliv i Kenya

Ge dig ut på ett spännande äventyr i hjärtat av Östafrika. Utforska de ikoniska landskapen i Masai Mara och Samburu på spännande safaris och avrunda resan vid kusten, där Indiska oceanens kritvita stränder väntar.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

14 dagar från 52.000 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Denna 14-dagars resa till Kenya erbjuder spänning, aktivitet och avkoppling.

Upplevelserna börjar i staden Nairobi, följt av spännande safaris och friluftsliv på vackra camps i några av Afrikas bästa och mest skyddade naturreservat. Efter en vecka fylld av massor av aktiviteter och djurupplevelser i bushen väntar en avkopplande vecka i paradisiska omgivningar vid Indiska oceanens kust.

Dag för dag

Utforska de ikoniska landskapen i Masai Mara och Samburu på spännande safaris och avrunda resan vid kusten, där Indiska oceanens kritvita stränder väntar.

Dag 1: Avresa Sverige

Idag reser du mot Nairobi och Kenya.

Dag 2-3: Nairobi

Din resa börjar i den storstaden Nairobi, där du har en övernattning. Nairobi är huvudstad i Kenya och är Afrikas fjärde största stad. Den grundades redan 1899 och var leveransstation för den ugandiska järnvägen. Du har dagen på egen hand för att utforska staden, som erbjuder allt från färgglada marknader där tiden nästan har stått stilla, till kulturpärlor som Karen Blixens museum och Nationalmuseet. Nairobi är rik på historisk stamkultur, vilket också återspeglas i de många konst - och kulturmuseerna som ses runt om i staden. Det autentiska afrikanska köket lockar med rätter för alla smaker och kvällstid myllrar det av liv på de många restaurangerna och matmarknaderna.

Privat transfer från Nairobi flygplats till ditt hotell.

Dag 3-6: Samburu

I Samburu har du tre nätter. Samburu National Park är en imponerande plats med en unik naturlig skönhet. Landskapet består av dammiga röda slätter, frodiga flodstränder, trädbevuxen savann och jätteklippformationer, och ligger precis i utkanten av det stora ökenområdet i Northern Frontier District.

Inkluderade utflykter:

Elephant Bedroom Camp: Safaris.

Upplev den imponerande utsikten över floden Ewaso Ngiro, kantad av palmer och som brusar genom det fascinerande landskapet i nationalparken. Med Koitogor - och Olokwebergen i bakgrunden är kulissen för en spännande och oförglömlig safariupplevelse komplett. Det varierande landskapet ramar vackert in landskapet där stora flockar med olika vilda djur strövar omkring. Den allra bästa tiden att upptäcka de många djuren är antingen tidigt på morgonen, när djuren är särskilt aktiva, eller på eftermiddagen när solens sista strålar omsluter horisonten i alla möjliga gyllene nyanser.

Privat transfer från ditt hotell till Nairobi Airport
Flyg från Nairobi till Samburu (1-2 tim)
Transfer från Samburu flygplats till ditt boende

Dag 6-9: Masai Mara

3 nätter väntar på dig i det mest klassiska av Afrika. Masai Mara är en enorm savann av gyllene gräs med vackra akaciaträd som majestätiskt bryter horisonten här och där. Detta imponerande område är hem åt ett stort antal av Afrikas många djurarter. Du kommer att ha chans att se bland annat geparder, leoparder, lejon, elefanter, giraffer, hyener, nilkrokodiler och flodhästar.

Inkluderade utflykter:

Tipilikwani: Safaris.

Upplev det fantastiska landskapet och det exotiska djurlivet i Masai Mara på de bästa av safaris. Genom guidens berättelser får du bakgrund och kunskap om både landskapet och de vilda djuren. Den allra bästa tiden att upptäcka de många djuren är antingen tidigt på morgonen när djuren är särskilt aktiva, eller på eftermiddagen när solen står lågt på himlen och det har blivit lite svalare.

Transfer från ditt boende till Samburu flygplats
Flyg från Samburu till Masai Mara (1-2 tim)
Transfer från Masai Mara flygplats till ditt boende

Dag 9-13: Kenyan Coast

Efter spännande dagar med safari och massor av aktivitet är det dags att bege sig mot Kenyas kritvita stränder. Kenyan Cost ligger vackert utmed Indiska oceanen och bjuder på paradisiska stränder och azurblå hav. Palmer vajar i vinden och korallreven lockar med vackra färger och former. Du har hela 4 nätter i dessa underbara omgivningar.

Förslag på upplevelser på egen hand:

Det finns mycket att uppleva och göra om du inte vill tillbringa alla dagar med ren avkoppling i solen och bada i det vackra tempererade havet. Åk exempelvis på en tur där du utforskar det vackra området som heter The South Coast. Välj mellan vackra små öar, unika stränder eller kanske en av de många vattensporterna som erbjuds. Utforska Mombasa Island och upplev landets historia genom de tydliga resterna från kolonitiden. I den gamla staden hittar du en av de unika platserna på UNESCO: s världsarvslista, fästningen Fort Jesus, som byggdes på 1500-talet. Ta en promenad in på de gamla arabiska gatorna och till marknadsplatserna där du kan uppleva det lokala livet på nära håll eller förbi de gigantiska skulpterade elefanttänderna på Moi Avenue. Haller Park, ett skyddat djurreservat där djuren strövar fritt är också värt ett besök. Du kan också utforska alla vattenaktiviteter som finns här. Varför inte testa djuphavsfiske efter Black Marlin, snorkling eller dykning vid de vackra korallreven, delfin - och valturer eller kanske en avkopplande skaldjurskryssning i solnedgången. Möjligheterna är många.

(Observera att dagarna är på egen hand och på egen bekostnad)

Transfer från ditt boende till Masai Mara flygplats
Flyg från Masai Mara till Kenyan Coast (2 tim)
Privat transfer från Kenyan Coast flygplats till hotell

Dag 13: Nairobi och flygresa hem

Tillbaka i Nairobi har du dagen på egen hand för att utforska stadens kultur, historia eller matmarknader

Privat transfer från ditt hotell till Kenyan Coast Airport
Flyg från Kenyan Coast till Nairobi inrikesflygplats (1 tim)
Transfer till Nairobi International Airport

Dag 14: Ankomst Sverige

Du landar i Sverige igen full av upplevelser och härliga minnen från resan till Kenya.

Se alla dagar

Prisexempel

14 dagar från 52.000 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
Kenya langt fra alfarvej

Kenyas gömda pärlor

  • Storstaden Nairobi
  • Unik safari i Masai Mara & Ol Pejeta
  • Privat transport och unika upplevelser

13 dagar från 52.000 kr

Eksklusiv safari i kenya og paradis på seychellerne

Exklusiv safari i Kenya och ö-paradis på Seychellerna

  • Safari i världsklass
  • Besök Nairobi
  • Sol och bad på Seychellerna 

17 dagar från 158.000 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png