Oman 4.png

Resor till Oman

Vi skräddarsyr din resa till Oman helt utformad efter dina önskemål och budget. Kontakta oss så hjälper vi dig med drömresan!

Spännande Oman

Din Oman-resa kommer att bli lika dramatisk som varje stad, huvudsakligen byggda i vitt och beige, toppade med turkosa tak och kupoler. Du kan förvänta dig att möta souker fulla av liv med härliga traditionella utsmyckningar, smak av grillad mishkak och biryanis, köttgrytor och delikata flatbröd, som avslutas med söta halwas fylla med dadlar och nötter.

Inbäddat mellan Hajarbergen och Indiska oceanen, skryter den eleganta huvudstaden Muscat med landmärken i marmor. Stanna vid stadens livliga Mutrah Souk med stånd som visar allt från kryddor och rökelse till bestick. Traditionella kaffehus serverar doftande koppar bryggda på saffran och kardemumma. Historiaälskare kommer att bli bortskämda med massor av befästa slott att utforska. Oavsett om du besöker forten i Nizwa och Nakhl eller det vackra Al Hazm Fort i Rustaq, får du en fantastisk historisk upplevelse.

Vacker kustlinje

Omans kustlinje präglas av dussintals öar med orörda stränder och vackra korallrev som vimlar av marint liv. Upptäck när gröna sköldpaddor kläcks längs stranden i Ras Al Jinz och besök ett traditionellt dhow-byggande båtvarv i Sur. Visste du att sjömannen Sindbad var hemma på Oman-kusten? Eller att Oman gav Östafrika sin swahilitunga?

Salalah, Omans näst största stad, står i skuggan av Dhofarbergen. Safari-utflykter från staden till de omgivande högländerna och Rub Al Khali-öknen är ganska populära. Njut av vilda gazeller, stenar, enstaka arabisk leopard och vilda falkar.

Oavsett om du vill vandra i naturen, besöka ett spektakulärt slukhål eller tillbringa en dag i en beduinby, ser vi till att du hittar din drömsemester i Oman. .

Reseförslag

Välj destination och hitta exempel på resrutter du kan göra. Samtliga reseförslag är endast exempel och kan skräddarsys helt enligt dina önskemål gällande destinationer, antal dagar och upplevelser.
Det bästa av Oman

Oman på en roadtrip

  • Forntida fästningar
  • Öken och sanddyner
  • Arabiska basarer

 

9 dagar från 20.300 kr

Resa till Oman - Oman för nybörjare

Oman för nybörjare

  • Historiska fort och moskéer
  • Övernattning i öken
  • Djur och natur

7 dagar från 21.450 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png