0775-888 088 FÅ OFFERT
Resa till Oman - Oman för nybörjare

Oman för nybörjare

En unik resa där du får upptäcka höjdpunkterna i Oman på en spännande semester planerad av våra experter. Historiska fort och moskéer, övernattningar i öknen blandas med fantastiska naturupplevelser.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur en resa till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

7 dagar från 22.300 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Oman för nybörjare

Oman för nybörjare. På den här korta men intensiva resan kommer du att uppleva Omans fulla mångfald. Ge dig iväg från Muscat mot Nizwa och upptäck natursköna och historiska sevärdheter på väg genom Hajarbergen. I Bahia kan du besöka ett av UNESCO: s världsarv, fästningen från 1200-talet. Fortsätt genom det vackra landskapet i Wadi Al-Muaydin till Jebel Shams, landets högsta topp. På Saiq-platån, ta en paus i skuggan av persikoträd och granatäpple-träd innan du utforskar de traditionella bosättningarna i Wadi Bani Habib. Din resa tar dig förbi öken- och bergslandskap till Musandam, där du besöker beduinbyn Sayh och den akacia-täckta nationalparken Al Khalidiya på en privat guidad utflykt.

Muscat

Muscat ligger vackert omringat av bergen på ena sidan och havet på den andra. Muscat är en historisk gammal hamn och betyder ’säker ankring’. Här kan du besöka fort från 1600-talet som t.ex Al Jalali och Mirani. Besök vackra fortet i Nakhal liggandes högt uppe på berget, ta en titt i museets spännande utställningar med historiska vapen och njut av panoramutsikten över palmtäckta slätter och bergslandskap.

Sur och Ras Al Jinz

Sur, huvudstaden i södra Ash-Sharqiyah-provinsen, ligger vid kusten av Omanbukten. Denna forntida hamnstad är pittoresk mot bakgrunden av det azurblå havet och de majestätiska Hajarbergen.

Wahiba Sands

Rimal Al Wahiba (även kallad Wahiba Sands) är en öken av stora, till synes oändliga sanddyner i Janub al-Sharqiyya-regionen i östra Oman. Åk på spännande ökensafari genom de magnifika sanddynerna som rör sig i vinden och åk med fyrhjulsdrivet terrängfordon, gå på guidade vandringar eller ta en häftig kameltur vid solnedgången. Wadi Bani Khalid ligger på den nordöstra spetsen av Oman och är känt för sina frodiga palmlundar och turkosblå vattenhål som aldrig torkar ut. Omgiven av stora kalkstenar vandrar du längs idylliska bergsvägar till Wadi.

 

En resa till Oman kommer fylla dina sinnen med vackra miljöner och spännande aktiviteter. Kontakta en av våra experter idag för en skräddarydd resa till Oman.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

En resa där du får upptäcka höjdpunkterna i Oman på en unik semester planerad av våra experter.

Dag 1: Avresa till Oman

Ankomst till Oman och Muscat-flygplatsen.

Dag 1-3: Muscat (2 nätter)

Efter ankomst till Muscat flygplats hämtar du din hyrbil.

Muscat ligger vackert omringat av bergen på ena sidan och havet på den andra. Muscat är en historisk gammal hamn och betyder 'säker ankring'. Här kan du besöka fort från 1600-talet som t.ex Al Jalali och Mirani. Inkluderat under dina dagar i Muscat är en skräddarsydd heldagstur som tar dig till norra delarna av Oman och Batinah regionen. Besök vackra fortet i Nakhal liggandes högt uppe på berget, ta en titt i museets spännande utställningar med historiska vapen och njut av panoramutsikten över palmtäckta slätter och bergslandskap. Nästa stopp är de varma källorna i Ain Al Thowara. Koppla av i de varma källorna eller på den vackra flodbädden. Efter ett avkopplande stopp i Ain Al Thowara besöker du de gamla historiska husen i Wadi Bani Awf och får möjlighet att uppleva Snake Canyon som slingrar sig bland höga bergsidor. Slutligen tar du dig upp till den pittoreska bergsbyn Balad Sayt, undangömd mitt i Al Hajar-bergen. Här kan du njuta av en pittoresk picnic med idyllisk utsikt. Heldags privat utflykt.

Höjdpunkter: Operahuset, Sultan Qaboos Grand Mosque & Muttrah Souk

Dag 3-4: Sur och Ras Al Jinz (1 natt)

Utcheckning från hotellet i Muscat.

Kör längs Omans vackra kust från Muscat till Sur och stanna vid den vackra lilla fiskebyn Tiwi. Byn ligger i en gammal dal (även kallad "wadi") och rymmer traditionella hus som har stått vid Arabiska havet i århundraden. De imponerande portalerna till en gammal stenfästning leder in i dalen. Landskapet här kännetecknas av bergskällor som ger det nödvändiga vattnet till de vackra fruktträdgårdarna, plantagerna och smaragdgröna åkrarna. Gå vägen upp till Wadi Shab och njut av en traditionell lunch på en lokal restaurang. Fortsätt sedan till det spektakulära Bimah-sinkhålet, en kalkstenskrater full av saltvatten från Arabiska havet. Återvänd till kustvägen och fortsätt till Sur.

Sur, huvudstaden i södra Ash-Sharqiyah-provinsen, ligger vid kusten av Omanbukten. Denna forntida hamnstad är pittoresk mot bakgrunden av det azurblå havet och de majestätiska Hajarbergen.

Höjdpunkter: Stränder, vacker natur & gröna havssköldpaddor.

Dag 4-5: Wahiba Sands (1 natt)

Utcheckning från hotellet i Sur. Dags att köra från Sur till Wahiba Sands (ca 5 timmar).

Rimal Al Wahiba (även kallad Wahiba Sands) är en öken av stora, till synes oändliga sanddyner i Janub al-Sharqiyya-regionen i östra Oman. Ta på spännande ökensafari genom de magnifika sanddynerna som rör sig i vinden och åk med fyrhjulsdrivet terrängfordon, gå på guidade vandringar eller ta en häftig kameltur vid solnedgången.

Utforska skönheten i Wadi Bani Khalid och det omgivande bergslandskapet i din egen takt. Börja din natursköna resa över bergsvägarna i Rimal Al Wahiba. Wadi Bani Khalid ligger på den nordöstra spetsen av Oman och är känt för sina frodiga palmlundar och turkosblå vattenhål som aldrig torkar ut. Omgiven av stora kalkstenar vandrar du längs idylliska bergsvägar till Wadi. Unna dig en paus i skuggan av dadelpalmerna som svänger försiktigt i vinden och ta ett uppfriskande dopp i det blå vattnet.

Dag 5-6: Muscat (1 natt)

Utcheckning från ditt boende och dags att börja resan tillbaka mot Muscat.

På egen hand i Muscat.
Utforska de många attraktionerna i Muscat i din egen takt. Besök Sultan Qaboos Grand Mosque och förundras över de vackra detaljerna och sammanslagningen av olika arkitektoniska stilar. Fortsätt till Operahuset, som byggdes av samma arkitekter som Sultanens palats. Beundra det imponerande marmorarbetet eller planera i förväg för att delta i en föreställning. Den pittoreska gamla stan tar dig tillbaka till metropolens förflutna. Promenera genom smala gator, utforska de gamla fästningarna från 1500-talet och njut av panoramautsikten över Omanbukten och stadens hustak. Besök Nationalmuseet för en fördjupad titt på områdets historiska arv. Fortsätt sedan till Mutrah Souk, som är en av de äldsta arabiska marknaderna i världen.

Dag 6: Avresa Muscat

Dags för hemresa. Återlämning av hyrbil på flygplatsen.

Dag 7: Hemkomst

Välkommen hem till Skandinavien igen.

Fotogalleri

Prisexempel

7 dagar från 22.300 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr.  22.300 kr när 2 personer reser tillsammans*


*Våra priser är vägledande priser baserade på mellansäsong och kan därför variera beroende på vilken säsong du reser under och tillgången på flyg, hotell och upplevelser. Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast. Prata med din resekonsult för mer information. 

Priset inkluderar
 • Flyg Sverige - Muscat t/r 
 • Flygskatter
 • Bilhyra 
 • 2 nätter på Mysk Al Mouj by Shaza i 'deluxe room' inkl. frukost
 • Privat guidad heldagstur från Muscat
 • 1 natt på Turtle Beach Resort i 'Hamoor room' inkl frukost 
 • 1 natt på Desert Nights Camp inkl. frukost
 • 1 natt i Muscat på Mysk Al Mouj by Shaza i 'deluxe room' inkl frukost
 • Concierge Service, support 24/7
 • Full klimatkompensation
Tillägg
 • Inträden och måltider om inte nämnt i dag för dag programmet
 • Dricks
 • Turistskatt
 • Avgift för visum 
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Det bästa av Oman

Oman på en roadtrip

 • Forntida fästningar
 • Öken och sanddyner
 • Arabiska basarer

 

9 dagar från 21.011 kr per person

Resa till Oman - Oman för nybörjare

Oman för nybörjare

 • Historiska fort och moskéer
 • Övernattning i öken
 • Djur och natur

7 dagar från 22.300 kr per person