0775-888 088 FÅ OFFERT
Det bästa av Oman

Oman på en roadtrip

Upplev utsikten från Saiq platån, forntida fästningar och fantastiska landskap som du inte hittar någon annanstans på denna roadtrip genom Oman! 

9 dagar från 21.011 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

På denna korta men intensiva roadtrip på egen hand i hyrbil får du chans att på nära håll uppleva Omans fantastiska mångfald. Åk från Muscat mot Nizwa och upptäck natursköna och historiska sevärdheter på din väg genom Hajarbergen. Medan du är i Bahia, besök en fästning från 1200-talet som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Fortsätt genom det karga landskapet Wadi Al-Muaydin till Jebel Shams, landets högsta punkt. På Saiq platån kan du ta en paus i skuggan under persiko – och granatäppleträd innan du utforskar de traditionella lerstenshusen Wadi Bani Habib. Din rutt tar dig förbi öken – och bergslandskap till Musandam, där du besöker beduinbyn Sayh och den akacia-täckta naturparken Al Khalidiya på en privat guidad utflykt. Tillbaka i Muscat har du ytterligare en möjlighet att promenera genom gränderna i den gamla hamnstaden Muttrah och fördjupa dig i en värld full av exotiska varor och berusande dofter på marknaderna.

Skräddarsy denna roadtrip till Oman efter dina önskemål. Våra experter finns här för att ge dig råd och ett kostnadsfritt reseförslag!

 

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Upplev utsikten från Saiq platån, forntida fästningar och fantastiska landskap som du inte hittar någon annanstans på denna roadtrip genom Oman! 

Dag 1: Avresa Sverige.

Idag börjar din resa till Oman när du går på flyget från Sverige och flyger österut.

Dag 1-2: Muscat

Du landar samma dag som avresa i Muscat och hämtar upp din hyrbil och kör till ditt hotell. Muscat är en gammal hamnstad omgiven av majestätiska berg på ena sidan och havet på den andra. Namnet Muscat betyder grovt översatt "säker förankring" - vilket är mycket lämpligt. Portugisiska fästningar som Al Jalali och Mirani från 1500-talet tronar på klipporna ovanför den livliga hamnen.

Dag 2-3: Nizwa

Idag kör du ca 1, 5 timme till Nizwa, den tidigare huvudstaden i Oman. Staden vittnar fortfarande om sitt förflutna som ett stort handelscentrum. För att försvara stadens position på den viktiga handelsvägen byggdes Fort Nizwa med sitt imponerande torn på 1600-talet.

Utforska sevärdheterna på vägen från Muscat till Nizwa:
På vägen från Muscat till Nizwa kommer du att upptäcka en skattkista full av natursköna och historiska sevärdheter! Staden är känd för sina termiska källor inbäddade mellan frodiga fruktträdgårdar och höga palmer. Utforska Fort von Nachls magnifika pre-islamiska arkitektur och besök museet där. Besök fascinerande utställningar från regionen, inklusive om historiska vapen. Kör sedan genom Wadi Bani Awf, som tar dig genom några av de djupaste ravinerna i regionen. I slutet av Wadi Bani Awf väntar den pittoreska byn Bilad Sayt på dig. Inbäddat mellan de höga topparna i Hajarbergen, erbjuder denna bergsby dig imponerande utsikt över den tuffa landsbygden i hela området. När du går ner på södra sidan av Hajarbergen når du den 400 år gamla staden Al Hamra. Gå förbi traditionella hus med tak av palmer till den lokala souken (basaren). Där kan du upptäcka exotiska varor och prova halva (variant av sötsaker) med dadlar och nötter innan du återvänder till Nizwa.

(Heldagsaktivitet på egen hand. Transport, entréavgifter och måltider ingår inte.)

Utflykter

Utforska Bahla, Jabrin och Wadi al-Muaydin på egen hand:
Utforska de många sevärdheterna runt Nizwa i den imponerande regionen Ad-Dachiliyya. Åk från ditt hotell i Nizwa till Bahla, känd för sin fästning från 1200-talet, en av de äldsta i landet, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Förbi ruinerna av yttermuren kommer du till ett medeltida komplex med höga fästningsmurar, massiva stenbyggnader och stugor av terrakotta. Titta på keramik som representerar Bahla med sina distinkta, räfflade terrakottamönster. Fortsätt sedan till Jabreen, en historisk stad som är känd för sin fästning från 1600-talet. Du kan beundra utsmyckade tak, fönstergaller och intressanta detaljer, till exempel ett separat rum som användes för att lagra dadlar. Din resa fortsätter genom det ojämna landskapet i Wadi al-Muaydin. I denna imponerande ravin hittar du branta klippväggar och förfriskande bäckar med kallt sötvatten som kommer från en underjordisk källa. Slutligen belönas du med utsikt över de massiva kalkstensklipporna borta i horisonten.

(Heldagsaktivitet på egen hand. Transport, entréavgifter och måltider ingår inte.)

Dag 3-4: Jebel Shams och Al Hamra

Jebel Shams ligger norr om staden Al Hamra och är Omans högsta punkt på 3000 meter. Nära berget erbjuder Jebel Akhdar en fantastisk utsikt över Wadi Ghul, även känd som "Omans Grand Canyon" och Al Nakhr-ravinen. Du kör hit från Nizwa på ca 2 timmar.

Utflykter

Utforska underverken på Saiq Plateau på egen hand:
Njut av Jebel Shams spektakulära läge och strosa runt på egen hand. Gå från svindlande höjder ner till den frodiga Saiq-platån. Även om det ligger 2000 meter över havet är detta en av de mest bördiga regionerna i Oman. Gå runt mellan persiko - och granatäppleträd och låt dig förtrollas av doften av de blommande Damaskusrosorna på försommaren. Via Jebel al-Achdar når du Wadi Bani Habib, känd för sina grönskande fruktträdgårdar och historiska bosättningar som består av tegelhus. I slutet av dagen anländer du till oasen Birkat Al Mauz. Där kan du se platsens blomstrande förflutna, vilket möjliggjordes av det traditionella bevattningssystemet aflaj. Besök ruinerna av den gamla fästningen och ta en promenad längs idylliska porlande kanaler som förser palmlundar och bananplantager med färskvatten och ger dig en uppfattning om varför namnet på platsen kan översättas till "Banana Pool".

(Heldagsaktivitet på egen hand. Transport, entréavgifter och måltider ingår inte.)

Dag 4-5: Wahiba Sands

Idag väntar en lite längre körning på fem timmar då du kör till Wahiba Sands, en öken med stora, till synes ändlösa sanddyner i Janub al-Sharqiyya-regionen i östra Oman. Åk på en spännande öknesafari genom de böljande sanddynerna som rör sig i vinden och skapa oförglömliga minnen i ett fyrhjulsdrivet terrängfordon, på guidade vandringar eller på en rofylld kameltur vid solnedgången.

Utflykter

Utforska Wadi Bani Khalid:
Utforska skönheten i Wadi Bani Khalid och det omgivande bergiga landskapet i din egen takt. Börja din natursköna biltur över bergsvägarna i Rimal Al Wahiba. Wadi Bani Khalid ligger på den nordöstra spetsen av Oman och är känd för sina frodiga palmlundar av turkosa vattenhål som aldrig torkar ut. Omgiven av stora kalkstensklippor vandrar du längs idylliska bergsspår till wadi. Unna dig ett friskt luft i skuggan av dadelpalmerna som svänger i vinden och sedan fräscha upp dig i det blå vattnet. Låt blicken vandra in i de massiva, bruna bergshöjderna när du flyter i det kalla vattnet. En kort promenad uppför klipporna leder dig till de övre bassängerna, som är mindre och ännu mer avskilda. Efter ett svalande dopp, smutta på en handfull saftiga dadlar.

(Heldagsaktivitet. Transport, entréavgifter och måltider ingår inte. Bär lätta kläder och bekväma skor och ta med lämpliga badkläder.)

Dag 5-6: Sur & Ras Al Jinz

Sur, huvudstaden i södra Ash-Sharqiyah-distriktet, ligger vid kusten av Omanbukten ca 5 timmars körning från Wahiba Sands. Denna forntida hamnstad är pittoresk med sitt läge mellan det azurblå havet och de majestätiska Hajarbergen.

Utflykter

Utforska Oman Coast Road på egen hand (från Sur till Muscat):
Följ den natursköna kustvägen från Sur till Muscat och ta en paus i den lilla fiskebyn Tiwi för att upptäcka det vackra landskapet och kulturskatterna. Byn med sina traditionella hus är belägen i en dal vid Arabiska havet där den legat i århundraden. Du kommer in i dalen genom öppningen till en gammal stenfästning. Landskapet kännetecknas av fjällkällor, frodiga fruktträdgårdar och smaragdgröna fält med kristallklara dammar. Strosa upptill Wadi Shab och ät en traditionell lunch på en lokal restaurang. Kör sedan upp till Hawiyyat Nadschm, en kalkstenkrater fylld med saltvatten. Efter denna lilla paus i oasen, fortsätt på kustvägen mot Muscat.

(Aktivitet på egen hand. Fysisk ansträngning: lätt. Bär bekväma skor.)

Dag 6-8: Muscat

Idag väntar en körsträcka på ca 3 tim tillbaka till Muscat. Här har du denna gång två nätter för att kunna utforska stadens spännande sevärdheter innan det är dags att avrunda ditt Oman äventyr och flyga hemåt.

Utflykter

Citytur genom Muscat på egen hand:
Utforska de många attraktionerna i staden Muscat i din egen takt. Besök Sultan Qaboos stora moské och njut av de vackra detaljerna och fusionen av olika arkitektoniska stilar. Turen fortsätter till Operahuset, som byggdes av samma arkitekter som de som användes för Sultanens palats. Titta på det imponerande marmorarbetet eller planera för att se en föreställning. Den pittoreska gamla stan tar dig tillbaka till metropolens förflutna. Promenera genom stadens smala gator, utforska de gamla fästningarna från 1500-talet och njut av panoramautsikten över Omanbukten och dess hustak. Besök Nationalmuseet för en djupgående inblick i områdets historia. Fortsätt sedan till Mutrah Souk, en av de äldsta arabiska marknaderna i världen. Fördjupa dig i en färgstark värld fylld med berusande dofter och exotiska varor medan du letar efter intressanta souvenirer. Stilla din hunger med läckra arabiska specialiteter från någon av de otaliga matstånden innan du avrundar turen.

(Halvdagstur på egen hand. Transport och guidning ingår inte. Fysisk ansträngning: lätt. Var medveten om att du kanske måste gå långt. Kom ihåg att ta på bekväma skor, solglasögon och hatt samt ha kameran med.)

Dag 9: Ankomst Sverige

Idag landar du i Sverige igen efter många exotiska minnen från din roadtrip i Oman.

Fotogalleri

Prisexempel

9 dagar från 21.011 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

Ord. säsong: fr. 21.011 kr vid 2 vuxna
Tillägg i högsäsong: ca 2.000 - 5.000 kr per person *
* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast.

Priset inkluderar
 • Flyg Sverige-Muscat t/r
 • Hyrbil 4WD Toyota LC Prado or similar, Muscat Airport t/r
 • 1 natt i 'Deluxe Room Community View' på Mysk Al Mouj av Shaza inkl. frukost
 • 1 natt i 'Standard Room' på Golden Tulip Nizwa inkl. frukost
 • 1 natt i 'Bungalow' på Sama Heights Resort inkl. halvpension
 • 1 natt i 'Standard Chalet' på Sama Al Wasil Camp inkl. halvpension 
 • 1 natt i 'Hamoor Room' på Turtle Beach Resort inkl. frukost
 • 2 nätter i 'Deluxe Room Community View' på Mysk Al Mouj av Shaza inkl. frukost
 • Utflykter och aktiviteter enligt dag för dag program
 • Transporter enligt dag för dag program
 • 24 timmars Concierge Service 
 • Full klimatkompensation

 

Tillägg
 • Inträden och måltider som inte beskrivs i resplanen
 • Dricks
 • Visumavgift och turistskatter
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Det bästa av Oman

Oman på en roadtrip

 • Forntida fästningar
 • Öken och sanddyner
 • Arabiska basarer

 

9 dagar från 21.011 kr per person

Resa till Oman - Oman för nybörjare

Oman för nybörjare

 • Historiska fort och moskéer
 • Övernattning i öken
 • Djur och natur

7 dagar från 22.300 kr per person