Cooköarna 5 favoriter

Cooköarna - 5 favoriter

Läs om 5 pärlor du inte får missa när du besöker paradiset Cooköarna. Här finns tips om allt från olika öar till marknader och snorkling. 

Rarotonga

Rarotonga är huvudön och den största av Cooköarna med omkring 11 000 invånare. Största staden heter Avarua och är belägen på den norra sidan av ön. På Rarotonga finns flest boendealternativ och här utgår även flest aktiviteter och utflykter. Vandring är exempelvis perfekt här då ön stoltserar med de majestätiska bergen Te Manga. Dessa vulkaniska toppar visar sig oftast som en grön vägg mot den klarblå himlen, med undantag från dagar då topparna är omgivna av tunn dimma.

bild på huvudön rarotonga från luften

One Foot Island / Aitutaki

Denna högt rankade strandpärla är ett måste vid ett besök på Cooköarna, där kristallklart och turkost vatten möter kritvit sandstrand. Den är belägen på ön Aitutaki och dit tar man sig enklast med flyg från Rarotonga, som tar ungefär 45 minuter. Värt att nämna är att på One Foot Island kan man få en fotstämpel i passet från ett charmigt litet postkontor. Stranden är även väldigt populär för bröllopsceremonier.

bild över One foot island cooköarna

Nationalrätten Ika Mata

Denna rätt är en fiskssallad och består av färsk tonfisk som marinerats i kokosmjölk, lime och chili. Deras tropiska smaker kommer från kombinationen av de lokalodlade råvarorna och fångsterna från havets. Prova gärna andra delikatesser som Rukau (ångkokade taroblad) och Mitiore (fermenterad kokos med lök och skaldjur).

cooköarnas nationalrätt ika mata

Snorkling och dykning

Innanför öarnas skyddande laguner frodas färgglada tropiska fiskar som blå sjöstjärnor, papegojfiskar, gula fjärilsfiskar och muränor. Vill man se lite större marina djur kan man ta sig till utkanterna av reven där havssköldpaddor, örnrockor och revhajar lever. Mellan juli och oktober kan man dessutom få se knölvalar som under sin resa till Antarktis passerar förbi Cooköarna.

två personer snorklar vid rev på cooköarna

Te Punanga Nui Market

På lördagar kan man besöka denna marknad på den största ön Rarotonga. Här hittar man allt från kläder, pärlor, konsthantverk och lokala delikatesser. Man kan se hur hantverkare och konstnärer arbeta med sina kreationer i form av trä-och snäckskalssnideri, handsydda täcken och saronger. Det finns även gott om matförsäljning och underhållning. Ett tips är att gå hit tidigt då det är en mycket populär marknad.

Te Punanga  Nui Market

 

MyPlanet Resor 2020

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png