USA - Louisiana - New Orleans - Huse - Temarejser.jpg

Jazz, natur och plantager i Sydstaterna

Åk på en kör-själv tur genom staten Louisiana där du bjuds på god mat från det lokala köket, livemusik, äkta sydstatscharm och inte minst vackra gamla plantagebyggnader.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

10 dagar från 19.000 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

På denna resa får du uppleva det bästa Louisiana har att erbjuda. Resan startar och slutar i livliga New Orleans som i hög grad är präglat av sin rika historia och musikkultur. Här upplever du stadens populära sevärdheter och färgglada gator till tonerna av den swingande jazzmusiken. Från New Orleans går resan med hyrbil till en rad historiska plantager i Louisiana där du får en inblick i hur den överdådiga överklassen i 1800-talets Lousiana levde. Du får naturligtvis också veta mer om slaveriet och det hårda arbetet på fälten. Det ger en förståelse för de historiska rötter som ligger till grund för Sydstaternas unika kultur. Utmed vägen finns också möjlighet att få smaka på det lokala cajunköket och utforska vackra sumpområden där träden växer upp ur vattnet och alligatorer lurar under ytan.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Karta

Dag för dag

Åk på en kör-själv tur genom staten Louisiana där du bjuds på god mat från det lokala köket, livemusik, äkta sydstatscharm och inte minst vackra gamla plantagebyggnader.

Dag 1: Ankomst til New Orleans

Vid ankomsten till New Orleans står hyrbilen klar, och inom kort glider du genom staden som lokalt är känd som ”The Big Easy”. New Orleans är tydligt präglad av 250 års fransk, spansk och amerikansk kultur, vilket du särskilt upplever i den franska stadsdelen French Quarter. Här kan du både se färgglada byggnader smyckade med smidesjärnsdekorationer och lyssna på live jazzmusik på de många små barscenerna. Du kan också ta en promenad genom de trevliga parkerna Jackson Square eller City Park, där du i lugn och ro kan njuta av de vackra omgivningarna och få ett första intryck av staden.

Dag 2: New Orleans

Du har hela dagen till att utforska New Orleans. Hoppa på en av stadens spårvagnar som kör mellan en rad olika spännande sevärdheter. Bland annat historiska Jackson Square, en utav många historiska kyrkogårdar som finns här. Självklart är ett besök i det berömda French Quarter ett måste, där jazztoner från de många barerna och caféerna fyller luften. Du kan också ta vägen förbi Lake Pontchartrain Courseway, som är världens längsta bro över vatten. Avsluta eventuellt dagen med en tur på en hjulgångare som tar dig nerför Mississippifloden medan du avnjuter en traditionell kreolsk måltid till tonerna av den kända jazzmusiken.

Dag 3: New Orleans – Baton Rouge (Nottoway Plantation)

Resan fortsätter mot Baton Rouge där du hittar inte mindre än åtta majestätiska, historiska plantager. Du kommer bland annat till Nottoway Plantation som är en utav de största och mest kända plantagerna i hela södra USA. Här visar sig plantagetidens överklassliv från sin mest överdådiga sida, och då du även övernattar här får du en alldeles speciell känsla och inblick i hur livet kunde se ut här förr. Under dagen kan du äta en god lunch på Main Street Market, som bjuder på goda restauranger och en mängd olika butiker. Du kan också besöka utomhusmuseet Rural Life Museum, där du får en bra inblick i hur man tidigare levde och arbetade på områdets plantager. Kvällen kan med fördel spenderas inne i stan, där det från och till hålls utomhuskonserter i stadens park.

Distans: ca 130 km

Dag 4: Baton Rouge – Natchez

Idag fortsätter resan från Baton Rouge till Natchez, som är den äldsta bosättningen i Mississippi. Gör ett stopp på vägen i den historiska staden St. Francisville, som bjuder på små, fina butiker, historiska byggnader, vackra kyrkor och mysiga parker. Inte långt utanför Natchez hittar du flera plantager som är väl värda ett besök.

Distans: ca 190 km

Dag 5: Natchez – Vicksburg

Idag kan du utforska Natchez som är en charmig stad belägen precis vid floden. De första som kom hit var indianerna och senare franska upptäcksresande. Idag är platsen ett populärt resmål för pilgrimsresande som kommer för att uppleva de gamla husen som har blivit vackert restaurerade. Du fortsätter sedan resan mot Vicksburg som grundades 1811 och ursprungligen var en livlig hamnstad vid floden. Staden har en rik och intressant historia, som du som besökare kan ta del av och lära dig om på stadens många museer. Dessutom erbjuder Vicksburg ett brett utbud av kaféer och restauranger där du kan smaka på det lokala köket.

Distans: ca 120 km

Dag 6: Vicksburg – Natchitoches

Besök eventuellt Vicksburg National Military Park innan du fortsätter din resa. Parken hyllar belägringen och försvaret av Vicksburg år 1863. Du får möjlighet att lära dig mer om områdets historiska betydelse samt se de inte mindre än 1.300 monument och 17.000 gravplatser som finns här. Från Vicksburg åker du vidare till den lilla mysiga staden Natchitoches som har en tydlig sydstatsprägel. Se till att unna dig en a en av stadens lokala delikatesser innan dagens slut, nämligen Natchitoches köttpaj.

Distans: ca 280 km

Dag 7: Natchitoches – Lafayette

Från Natchitoches åker du söderut mot Lafayette, beläget i hjärtat av området som kallas Cajun Country. Lafayette kännetecknas av sitt franska arv, och dess invånare är kända för sin Joie de Vivre - eller livsglädje. Den återspeglas i såväl deras musik och dans som i den kryddiga maten. Här finns det möjlighet att boka in sig på en guidad promenad genom staden (ingår ej). Du får då lära dig mer om alla vackra, historiska byggnader och kyrkor som finns här.

Distans: ca 230 km

Dag 8: Lafayette – New Orleans

På vägen mellan Lafayette och New Orleans finns flera intressanta stopp du kan göra. Exempelvis kan du stanna vid New Iberia och Avery Island, där den så kända Tabasco-såsen kommer ifrån. Du kan också besöka Jungle Garden som har massor av tropiska växter, eller kanske Morgan City, känd som "The shrimp Capital of the World". Eller så lockar en båttur i de djupaste träsken vid Houma, där du hittar alligatorer och andra spännande djur. Efter en händelserikt resa genom Louisiana kommer du tillbaka till New Orleans igen.

Distans: ca 250 km

Dag 9: Avresa New Orleans

Det har blivit dags att säga adjö till USA för den här gången. Du lämnar bilen på flygplatsen och påbörjar din resa hem till Sverige igen.

Dag 10: Ankomst Sverige

Du landar i Sverige igen efter en härlig resa full av upplevelser i vackra Louisiana.

Se alla dagar

Prisexempel

10 dagar från 19.000 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png