pool-beach-at-the-don-cesar-hotel

Kryssning Karibien och St. Petes för par

En exklusiv resa för dig som vill ha sol, bad och upplevelser med en extra touch av bekvämlighet och modern lyx. Passar utmärkt som bröllopsresa!

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

15 dagar från 33.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Denna resa kombinerar en avkopplande men ändå upplevelserik kryssning runt Karibiens färgstarka öar med några härliga dagar på The Don CeSar i vackra St. Pete Beach. Du flyger in till Orlando och hämtar en hyrbil som under följande fyra dagar ger dig frihet att utforska sevärdheter och shoppingcentra medan du bor i populära St. Pete Beach. Du bor på 4-stjärniga resorten Don CeSar som ligger precis vid stranden och erbjuder faciliteter som passar dig som gillar avkoppling och det lilla extra. Här kan du ta härliga promenader på den långa, vita stranden, sola och bada i poolen eller steambasta och få behandlingar i hotellets lyxiga spa.   

Du kör sedan ner till Fort Lauderdale, lämnar hyrbilen och påbörjar en sju nätter lång kryssning i exotiska Karibien. Du åker med fartyget Apex eller liknande som ingår i Celebrity Cruises flotta. En kryssning med Celebrity erbjuder en kryssningsupplevelse mer passande för par än familjer, och där modern lyx är ledord. Du bor i en utsides hytt med balkong där du kan sitta och njuta av vackra solnedgångar och gryningar med nya okända vyer. Du har flera restauranger av olika kök att välja mellan, teater, bio och livemusik som underhållning och det läggs stor vikt vid mat, dryck och god service. All mat ingår som på de flesta kryssningar, men i denna resa ingår även dryckespaket med all dryck till ett värde av ca 400 kr per person och dag. Perfekt som bröllopsresa eller romantisk get away med någon du tycker riktigt mycket om. 

* Denna exempelresa är baserad på ett utav flera möjliga kryssningsalternativ. Både fartyg och rutter kan variera stort beroende på avresedatum. Därför är nedan dag-för-dag program samt prisindikation endast ett utav många förslag på kryssning i Karibien. Önskar du åka med ett specifikt fartyg eller rutt, fråga oss gärna så tar vi reda på vilken kryssning som finns tillgänglig på just ditt önskade datum.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Vi klimatkompenserar din resa

AdobeStock_94431259.jpeg
Klimatkompenserade resor

 Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till "Envira Amazonia REDD+" görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året! 

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd 

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet "Envira Amazonia REDD+" kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till. 

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här. 

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien. 

CO2 certificateCO2 certificate 2

Karta

Dag för dag

En exklusiv resa för dig som vill ha sol, bad och upplevelser med en extra touch av bekvämlighet och modern lyx. Passar utmärkt som bröllopsresa!

Dag 1: Ankomst Orlando

Från Sverige flyger du till Orlando i Florida, dit du anländer samma dag tack vare tidsskillnaden. Väl framme hämtar du din hyrbil och kör de två timmarna mot kusten och St. Pete Beach. Du checkar in på 4-stjärniga resorten The Don CeSar där du ska bo de kommande fyra nätterna.

Dag 2-4: St. Pete Beach

Du har nu några härliga dagar framför dig i St Pete Beach på Floridas västkust. Här väntar promenader på den långa, vita sandstranden, bad i vågorna och sköna timmar i solstolen på antingen stranden eller vid hotellets pool. Det finns också en mängd bra restauranger att testa både vid lunch och middagstid, samt otaliga aktiviteter både i vattnet och på land. Hotellet du bor på heter Don CeSar och är en välkänd resort precis vid stranden. Här har du fantastisk service och alla bekvämligheter du kan tänka dig så som spa med bahandlingar, fitness center och utmärkta restauranger. Varva avkoppling med att se dig om bland närliggande sevärheter och shoppingcentra med hyrbilen du har till ditt förfogande under hela din vistelse.

Dag 5: St. Pete Beach/Kryssning östra Karibien

Idag checkar du ut från Don CeSar och lämnar västkusten för Fort Lauderdale på Floridas östkust. Det är en resa på strax under fyra timmar och du kör via det kända våtmarksområdet Everglades. Startar du tidigt på dagen kan du hinna med en 30 min lång airboat-tur genom träsket och se alligatorer lura under vattenytan bland vassen. Väl framme i Fort Lauderdale lämnar du bilen på kryssningsterminalen och går ombord på fartyget Celebrity Equinox som ska vara ditt hem de kommande sju nätterna.. Kl. 15.30 lämnar du hamnen och kan njuta av en god drink innan middagen serveras.

Dag 6: Till havs

Denna dag spender du helt och hållet till havs vilket ger dig chansen att njuta av alla faciliteter och aktiviteter detta fantasiska kryssningsfartyg har att erbjuda. Några av de saker som finns ombord och som ingår på en kryssning med Celebrity Cruises är följande:

Underhållning i teatern
Bio
Livemusik och nattklub
Bibliotek, kurser och undervisning
Pool och bubbelpool
Gym och löpbana
Matlagningskurs och vinprovning

Dag 7: San Juan, Puerto Rico

Dags för kryssningens första stopp som är San Juan, Puerto Rico dit du kommer kl.15.30 på eftermiddagen. Puerto Rico är en utav de största öarna i östra Karibien och den gamla delen av San Juan med sina 500 år har en rik historia och flera platser som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Du kan också få lära dig hur Bacardi framställs och självklart provsmaka en god rom-drink. Här finns också utmärkta konstmuseum och restauranger. Utanför stan hittar du vacker natur med gröklädda berg, grottor och vita sandstränder. Korallrev och färgglada fiskar väntar ifall du väljer att göra en snorklingtur här. Kl. 23.00 lämnar fartyget hamnen igen efter en händelserik eftermiddag och kväll.

Dag 8: Charlotte Amalie, St. Thomas

Den idylliska ön St. Thomas är kryssningens nästa stopp och du ankommer idag kl. 08.00 på morgonen. St. Thomas är känd för sina fina stränder och kristallklara vatten, men denna karibiska ö har också blivit känd för sin taxfree-shopping. Köp tullfria smycken och fynda allt från alkoholhaltiga drycker till importerat porslin och kristall. Fartyget avgår från hamnen kl. 17.00 på eftermiddagen.

Dag 9: Punta Cana, Dominikanska Republiken

Kl. 07.00 på morgonen ankommer du idag Punta Cana i Dominikanska Republiken. Här finns otaliga vackra stränder som bjuder in till sol, bad och avkoppling. Härifrån går också båtturer med djuphavsfiske eller spännande helikopterturer över ön och dess vackra kuster. Du kan också ta dig till huvudstaden Santo Domingo för att få ett smakprov på den dominikanska kulturen. Kl. 17.00 lämnar fartyget hamnen och du kan förbereda dig på en trevlig kväll med god mat och dryck ombord.

Dag 10-11: Till havs

Idag har du ännu en dag till havs där du antingen kan ta del av alla aktiviteter som finns ombord, eller också bara luta dig tillbaka och njuta av sol, värme och härlig karibisk havsbris.

Dag 12: Fort Lauderdale - Miami

Kryssningen är till ända och du ankommer Fort Lauderdale redan kl. 07.00 på morgonen. Vilken utcheckningstid det blir beror sedan på vilket våningsplan du bor på. Oavsett får du en tidig start för att ta dig de ca fyra milen ner till Miami och börja utforska allt denna spännande stad har att erbjuda. Du har två nätter på ett bra hotell i soliga Miami bland palmer, legendariska stränder med färgglada badvaktstorn samt Art Deco-arkitektur. Här möts det amerikanska, latinska och karibiska i en härlig blandning både i maten och musiken. Och gillar du shopping har du kommit till paradiset i Miami.

Dag 13: Miami

För många är Miami lika med sol, palmer och Floridas legendariska stränder, vilka pryds av badvaktstorn i starka färger. Små butiker med designkläder, smycken och böcker fyller sidogatorna till South Beach och den charmerande stadsdelen Coral Gables. Miami är en bra utgångspunkt för utflykter runt om i denna del av Florida, och med en heldag till ditt förfogande har du stora valmöjligheter. i våtmarksområdet Everglades National Park kan du åka airboat och se alligatorer och vill du hellre simma med delfiner eller snorkla bland färgsprakande koraller är det en utflykt till Key Largo som gäller. En tur över broarna till välkända Key West med besök i Hemingways hus är också en fantasisk utflykt.

Dag 14: Avresa från Miami

Beroende på när ditt flyg avgår mot Sverige har du eventuellt förmiddagen eller ännu mer av dagen åt att suga ut det sisa ur din resa och av Miami. Kanske blir det sol och bad på Miami Beach eller en sista shoppingrunda för att köpa med sig souvenirer och presenter hem till de nära och kära innan du beger dig ut till flygplatsen och påbörjar din hemresa.

Dag 15: Ankomst Sverige

Du landar i Sverige igen efter en resa fylld med avkoppling på härliga boenden och en kryssning till några av Karibiens mest spännande och vackra platser. Välkommen hem!

Se alla dagar

Prisexempel

15 dagar från 33.900 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
USA - Florida - Everglades - Alligator - 4.jpg

Dagsutflykt till Everglades

Utforska våtområdet Everglades National Park på en svävare och se de fascinerande alligatorerna.

1 dag från 470 kr

USA - Florida - Miami Beach - 2_1

Hop-on Hop-off buss Miami

Upplev det bästa av Miami på en Hop on Hop off buss som stannar vid stadens alla sevärdheter.

48 tim från 450 kr

USA - Florida - Miami.jpg

Stadsrundtur & båtutflykt Miami

Utforska spännande och multkulturella Miami med lokal guide samt upplev staden på en båttur.

5 tim från 570 kr

USA - Florida - Everglades - Alligator - 2_0

Go Miami Card

Hoppa över kön med ett Go Miami Card och få entré till mer än 40 sevärdheter i Miami.

1 biljett från 580 kr

USA - Florida - Florida Keys

Dagstur till Key West

Upplev den karibiska stämningen i mytomspunna Key West på en utflykt från Miami.

1 dag från 710 kr

USA - Florida - Airboat ride - Foto Visit Florida

Everglades Safari Park

Utforska spännade Everglades National Park med en entrébiljett till parken inkl.air boat tur.
 

3 tim från 230 kr

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
hyra hus i florida 2

Hyra hus i Florida

 • Hus med egen pool
 • Perfekt för familjer
 • Hus över hela Florida
   

7 dagar från 8.700 kr

rsz_usa_-_florida_-_fort_myers

Familjesemester i Fort Myers

 • En av USAs bästa stränder
 • Tid för avslappning
 • Många utflyktsalternativr
   

9 dagar från 11.500 kr

Miami-sunset

Familjesemester i Miami

 • Upplev legendariska Miami Beach
 • Sol och bad Miami Beach
 • Shoppingmöjligheter i världsklass

9 dagar från 10.800 kr

USA - Florida - Miami Beach - Lifeguard - 1.jpg

Floridas höjdpunkter

 • Sol & bad i Fort Myers
 • Rundresa med bil
 • Orlando, Key West, Miami
   

11 dagar från 11.900 kr

usa-florida-fort lauderdale

Kryssning Karibien och Florida

 • Nöjesparker i Orlando
 • Kryssa i Karibien
 • Shopping i Miami
   

14 dagar från 23.700 kr

florida i poolvilla

Florida i poolvilla

 • Njut av lugnet i eget hus
 • Dagsutflykter med hyrbil
 • Bra prisläge & flexibel reslängd
   

9 dagar från 10.600 kr

North American Vacation Homes - USA - Florida - Fort Myers - udefra 2

Poolvilla vid Fort Myers and Sanibel

 • Egen villa med pool
 • Fantastiska stränder
 • Massor av aktiviteter
   

9 dagar från 12.500 kr

USA - Florida - Orlando - rutchebane.jpeg

Familjesemester i Orlando

 • Fantastiska nöjesparker
 • Gott om tid att uppleva Orlando
 • Perfekt familjesemester
   

9 dagar från 10.800 kr

RCCL-oasis_aerial064-jpg

Kryssning Karibien via New York och Miami

 • Kultur och shopping i New York
 • Strand och art-deco i Miami
 • Sol och bad i Karibien
   

14 dagar från 25.300 kr

beach_playa_del_carmen_589750286_0

Florida och Mexiko kombo

 • Nöjesparker i Florida 
 • Shopping och art-deco i Miami
 • Mexikos turkosa vatten 
   

14 dagar från 17.800 kr

Miami-sunset

Florida och New York

 • Sightseeing i New York
 • Njut av sol & strand i Miami
 • Perfekt kombination
   

10 dagar från 11.800 kr

florida-Fort-Lauderdale.jpg

Familjesemester i Fort Lauderdale

 • Fina vita sandstränder
 • Tid för avslappning
 • Många utflyktsalternativ
   

9 dagar från 13.100 kr

usa-florida-boern4

Florida runt med bil

 • Två veckor med egen bil
 • Härlig familjesemester
 • Sol & bad samt upplevelser
   

17 dagar från 15.300 kr

USA - Louisiana - New Orleans - French Quarter - 1

New Orleans till Miami med bil

 • Bila från Södern till Florida
 • Natur, sol & bad
 • Bil från New Orleans till Miami
   

12 dagar från 19.100 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png