texas - longhorn - 2500x1300px

Tåg i USA – Texas

Upplev en mer okänd sida av USA på denna tågresa genom Texas.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

9 dagar från 21.700 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Från staden Dallas går resan till historiska San Antonio som är hemstad för det legendariska fortet Alamo samt det trevliga kvarteret River Walk. Härifrån fortsätter resan genom skiftande landskap till Houston där du märker suset av rymdfartsexpeditioner. Houstons rymdcenter är ett absolut måste på resan, men utöver det har staden mycket annat att bjuda på.

Resan mellan de olika städerna går med tåg under dagtimmarna. I både Dallas, San Antonio och Houston är det inkluderat antingen ett busspass till stadens sightseeingbussar eller entréer till stadens sevärdheter. Tågen är komfortabelt inredda med stora panoramafönster, restaurangvagn och olika typer av vagnkategorier.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Vi klimatkompenserar din resa

AdobeStock_94431259.jpeg
Klimatkompenserade resor

 Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till "Envira Amazonia REDD+" görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året! 

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd 

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet "Envira Amazonia REDD+" kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till. 

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här. 

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien. 

CO2 certificateCO2 certificate 2

Karta

Dag för dag

Upplev en mer okänd sida av USA på denna tågresa genom Texas.

Dag 1: Ankomst Dallas, Texas

Från Sverige flyger du till Dallas och landar samma dag tack vare tidsskillnaden. Hotellet du ska bo på ligger centralt och efter incheckning rekommenderas en utflykt i närområdet. Men i resans pris har vi inkluderar ett Dallas CityPASS som ger entré till en rad av stadens sevärdheter. Skapa er en bra överblick av staden redan första dagen.

Dag 2: Heldag i Dallas

Hela dagen är till förfogande för att fortsätta att utforska Dallas och med ditt CityPASS har du alla aktiviteter lättillgängligt. Besök till exempel Natur- och vetenskapsmuseet Parot, njut av utsikten från The Reunion Tower Geo-Deck, besök Dallas Zoo eller någon av de andra många sevärdheter som är inkluderade i kortet. Kom även ihåg att Texas med rätta berömd för sina stora köttbitar som kan avnjutas på någon av stadens restauranger.

Dag 3: Med tåg från Dallas till San Antonio

Njut av morgonen i lugn och ro innan det är dags att hoppa på tåget till San Antonio. Strax efter avgång har du lagt Dallas bakom dig och rullar nu igenom Texas öppna vidder passerar förbi utanför de stora panoramafönstren. Det är något speciellt att resa med tåg. Tågets rytm, den avslappnande stämningen och tiden att småprata med sina medpassagerare. Luta er tillbaka och njut av resan söderut mot San Antonio.

Dag 4: Heldag i San Antonio

Med sina 1,5 miljoner invånare räknas San Antonio som en äkta amerikansk storstad. Men är väldigt gemytlig och trevlig trots sin storlek, inte minst centrum. Staden bjuder på många historiska sevärdheter, bra museum, goda restauranger som tydligt är inspirerade av det mexikanska köket. Under dagens guidade stadsrundtur får du en fin introduktion till staden och dess historia. Bland höjdpunkterna är klostret Alamo som senare blev till ett fort. Alamo skrev på allvar in sig i den amerikanska historian och folksjälen då några få hundra amerikanare försvarade fortet mot tusentals av mexikanare 1836. Från fortet är det inte långt till stadens andra sevärdhet som är det trevliga området The River Walk där restauranger och caféer ligger sida om sida om små historiska hus längs med floden. Väl här upplever du området på en flodbåt som är ett måste. Turen fortsätter därefter till missionen San Jose samt den historiska saloonen Buckhorn. Fler rövarhistorier från de gamla cowboydagarna väntar på Texas Ranger Museum.

Dag 5: Heldag i San Antonio

Dagen är fri till att utforska San Antonio på egen hand. Det är lätt att komma runt i stan med den inkluderade Hop on Hop off biljett till stadens sightseeingbussar som knyter ihop stadens alla sevärdheter. Besök till exempel stadens katedral eller någon av de andra historiska missionerna. Du kan åka upp i toppen av Tower of the Americas i Hemisfair Park eller njuta av stämningen i det gamla King William District. Kom också ihåg att besöka Market Square där specialbutiker med roliga artiklar trängs sida om sida med varandra. På kvällen rekommenderas återigen ett besök till The River Walk som bjuder på en alldeles speciell stämning med ljuset från lyktorna i mörkret.

Dag 6: Med tåg från San Antonio till Houston

Det är tidig morgon när tåget från San Antonio till Houston sätts i rullning. Framför väntar en cirka fem timmar lång tågresa genom Texas gyllene landskap och öppna prärier mot Houston. Du ankommer till Houston vid sen lunchtid. Houston är kanske mest känt från film och TV som kommandocentral för NASAs stora rymdexpeditioner och alla med minsta lilla rymdintresse kommer älska stadens Space Center. Här kan du fördjupa dig i tidigare rymdexpeditioner och smygtitta på framtidens rymdfart. På Space Center kan du till och med äta lunch med en astronaut.

Dag 7: Heldag i Houston

Rymdcentret är som tidigare beskrivet verkligen värt ett besök, men Houston har mer att bjuda på och med ett CityPASS får du entré till flera av Houstons sevärdheter. Upplev havsdjur på stadens akvarium eller utforska Houston Museum of Natural Science. Du kan även besöka stadens zoo, beundra konstsamlingen på Houston Museum of Art samt njuta av den folkliga stämningen på Kemah Boardwalk. Hur du lägger upp dagen är helt upp till dig.

Dag 8: Avresa från Houston

Nu har tiden kommit för att lämna USA och flyga hemåt igen. Är ni intresserade av att förlänga med ett par dagar i New York eller någon annan av USAs storstäder är det möjligt. Rådgör med din säljare!

Dag 9: Ankomst Sverige

Välkommen hem!

Se alla dagar

Prisexempel

9 dagar från 21.700 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
Panoramic Pennybacker Bridge over Colorado flod og kalksten klippe i Austin, rejser til Sydstaterne, USA

Texas med bil

 • Upplev USA:s vilda västern
 • Musik, kultur och rymdcenter
 • Historia längs Mission Trail

14 dagar från 24.900 kr

USA - Illinois - Chicago - Downtown River_0.jpg

Tåg i USA - I musikens spår

 • Musik & historia
 • Chicago till New Orleans
 • Mycket tid på egen hand
   

10 dagar från 25.000 kr

USA - Louisiana - New Orleans - trumpet.jpg

Blues Highway

 • Från Chicago till New Orleans
 • Kör på legendariska Route 66
 • Musik och kultur i sydstaterna
   

16 dagar från 32.400 kr

Med bil genom sydstaterna

Med bil genom Sydstaterna

 • Spännade resa i Södern
 • Musik, kultur & historia
 • Bil & boende bokat
   

16 dagar från 38.300 kr

USA - Louisiana - New Orleans - Huse - Temarejser.jpg

Jazz, natur och plantager i Sydstaterna

 • God mat och musik i New Orleans
 • Besök flera vackra plantager 
 • Historiska platser och museum
   

10 dagar från 19.000 kr

USA - Louisiana - New Orleans - French Quarter - 1

New Orleans till Miami med bil

 • Bila från Södern till Florida
 • Natur, sol & bad
 • Bil från New Orleans till Miami
   

12 dagar från 22.900 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png