USA - Illinois - Chicago - Downtown River_0.jpg

Tåg i USA - I musikens spår

Upplev Sydstaternas speciella stämning och musik på denna tågresa från Chicago till Memphis och New Orleans.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

10 dagar från 25.000 kr

Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

En tågresa genom sydstaterna bjuder på fantastisk musik, rik kultur med djupa afrikanska rötter och några av USAs mest stämningsfulla historiska städer. Utforska kulturlivet i miljonstaden Chicago, vicka på höfterna till tonerna av Elvis Presley i Memphis och njut av den franska stämningen i New Orleans där tonerna till jazz förgyller kvällarna. Lika stämningsfullt är det att gå till sjöss på en äkta hjulångare och uppleva New Orleans rika historia uppe på däck.

Transporterna från plats till plats är med tåg och det är både guidade upplevelser och tid på egen hand i programmet. Under resans gång är det sju nätter på hotell och en natt på tåget. Tågen är komfortabelt inredda med stora panoramafönster, restaurangvagn och olika typer av hyttkategorier.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Höjdpunkter på resan

AdobeStock_94431259.jpeg
Klimatkompenserade resor

 Långflygningar utomlands är utan tvekan den största koldioxidboven när det gäller semesterresor. Men lokala transporter på plats måste också läggas till den totala förbrukningen. Som exempel uppgår den genomsnittliga CO2-förbrukningen per resenär på våra USA-resor till 4 ton. En resenär till Australien däremot har ett genomsnitt på så mycket som 7 ton. Vi arbetar med ett genomsnitt på resor till samtliga våra resmål USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Sydafrika, och snittet ligger då på 5 ton CO2 per person. Som jämförelse bidrar en svensk i genomsnitt med utsläpp på 11 ton CO2 under ett helt år (South Pole, 2018). Med andra ord utgör långa utlandsresor en stor del av många svenskars totala koldioxidutsläpp.

På MyPlanet vill vi inte sluta att hjälpa människor ut i världen för att upptäcka nya platser och kulturer. Men vi kan se till att dessa resors CO2-utsläpp kompenseras i form av bidrag till projekt som på olika sätt bidrar positivt till miljön. Det kan exempelvis vara genom att skydda skogsområden och plantera träd som omvandlar CO2 till syre. När vi köper kompensation på uppdrag av alla våra kunder samt oss själva kan vi få den till ett lägre pris än om du skulle köpa ersättningen själv.

Så reser du ansvarsfullt

När du reser med MyPlanet klimatkompenserar du alltså för CO2-förbrukningen på resan genom att bidra till projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas. Alla pengar går oavkortat till projektet och MyPlanet tjänar naturligtvis inte något på detta. 70-80% av beloppet går direkt till projektet och resterande 20-30% till administration och registreringskostnader för certifiering. Utbetalning till "Envira Amazonia REDD+" görs vid tid för din avresa.

Vi har beräknat att den genomsnittliga CO2-förbrukningen inkl. RFI* på resor till våra fem destinationer är 5 ton CO2 per person (se exempel längre ner på sidan). Tillsammans med MyPlanet Danmark kommer våra kunders och vår egen kompensation att bevara en yta av regnskogen motsvarande 3.865 fotbollsplaner om året! 

*Radiative Forcing Index = extra utsläpp som görs vid flygningar på hög höjd 

Vi stödjer bevarandet av regnskogen i Amazonas

Det finns många bra CO2-projekt, men effekten ökar helt enkelt genom att vi väljer att fokusera på ett projekt. När du reser med MyPlanet kompenserar du därför för dina CO2-utsläpp i samband med resan genom att stödja projektet "Envira Amazonia REDD+" i Amazonas i Brasilien. Detta görs genom South Pole (www.southpole.com), en organisation som genomför en mängd olika hållbarhetsprojekt världen över.

Projektet Envira Amazonia REDD+

Projektet äger rum i den brasilianska delstaten Acre, som ligger i Amazonas. Ett område som sedan 80-talet varit hårt drabbat av både skövling och andra miljöförstörande aktiviteter.

De 200.000 hektar mark som projektet idag bedrivs på köptes 2009 av experter på skogsförvaltning och projektet "Envira Amazonia REDD+" kunde etableras. 39,300 hektar regnskog i området som tidigare skövlats och omvandlats till betesmarker kunde nu istället bevaras och användas för att ta upp koldioxid och bidra till minskad växthuseffekt.

Även social hållbarhet i fokus

Lokala samhällen i området är viktiga komponenter i projektet, då de utöver att bevara och återplantera regnskogen, också bedriver kombinerade sociala – och miljöfokuserade program för invånarna. Detta gör att projektet inte bara bidrar till bättre miljö utan även social hållbarhet. Bland annat anordnas utbildningar av olika slag samt att lokalbefolkningen ges möjlighet att starta egna verksamheter grundande på hållbarhet och där biologisk mångfalden bevaras.

Att bevara regnskogen gör också automatiskt att skogens ekosystem med luft och vattenfiltrering skyddas, näringskedjan regleras och ett naturligt översvämningsskydd skapas. Skogen har också ett stort spirituellt och kulturellt värde för människorna som lever här vilket ytterligare bidrar till den sociala hållbarheten.

Projektet arbetar alltså med alla delar av hållbarhet, men framförallt så bidrar det till en minskning av CO2-utsläppen på 1.259.646 ton per år. Det är MyPlanet mycket stolta över att vara med och bidra till. 

Vill du veta mer om projektet kan du läsa det här. 

Klimatcertifikat från South Pole

Vi har så här långt tillsammans med våra kunder klimatkompenserat för 15.483 ton koldioxid, vilket bidragit stort till South Pole:s hållbarhetsprojekt i Amazonas i Brasilien. 

CO2 certificateCO2 certificate 2

Rejser til New Orleans, USA
Resor till New Orleans

New Orleans bjuder på en härlig blandning av olika kulturer, jazzmusik och kreolska måltider.

French Quarter och jazzmusik

New Orleans är en tvättäkta sydstatsstad med den helt unika atmosfär som kännetecknar Sydstaterna i USA. Genom stadens gator gnisslar spårvagnar, vilket är ett trevligt sätt att ta sig runt och upptäcka The Big Easy på, som New Orleans också kallas. Överallt i staden märker du av den franska, spanska och amerikanska kulturen som tillsammans gör New Orleans så unikt. Särskilt den franska stadsdelen French Quarter lockar många både tillresta och ur lokalbefolkningen. Här hittar du de kända färgglada byggnaderna med vackra smideskonstruktioner utanpå, och från gatornas barer och restauranger strömmar jazzmusiken ut i den ljumma subtropiska kvällen.

Hjulångare på Mississippi

Vill du komma bort från stadens myller och människor, är parkerna Jackson Square eller City Park de rätta ställena att söka sig till. En annan möjlighet är att göra en tur med en hjulångare på Mississippifloden, medan du serveras en traditionell kreolsk måltid till tonerna av jazzmusik. 

Luftfoto Panorama-centrum i Chicago, USA
Resor till Chicago

Res till metropolen Chicago och du bjuds på en imponerande skyline, små mysiga caféer och ett spännande kulturliv.

Bortglömd stad

Chicago är en något bortglömd stad i USA, vilket är synd. I Chicago hittar du mycket utav det som flera av de mer kända städerna erbjuder. Här finns en imponerande skyline, små mysiga caféer och inte minst ett spännande kulturliv.

Chicagos spännande arkitektur

Det 103 våningar höga Sears Tower var en gång i tiden världens högsta skyskrapa. Det är det inte längre, men Sears Tower är fortfarande det bästa stället för en storslagen utsikt över staden och Lake Michigan. Är du intresserad av arkitektur känner du säkert till Frank Lloyd Wright. Han var en av de mest inflytelserika arkitekterna under 1920-talets första hälft, och i Chicago kan du uppleva hans vackra hus och ateljé på nära håll.

Storstadscharm och nattliv

För dem med intresse för olika kulturer och mat från hela världen, är Chicago ett sant Mekka. En rundtur i Chinatown och Little Italy är ett måste. Här ligger spännande restauranger sida vid sida med små butiker som säljer allt från ätpinnar till kinesisk medicin. Kvällarna bjuder på trevliga restaurangbesök med god mat, och kanske lite jazz eller blues live på något utav de många caféerna eller barerna.

Karta

Dag för dag

Upplev Sydstaternas speciella stämning och musik på denna tågresa från Chicago till Memphis och New Orleans.

Dag 1: Ankomst Chicago, Illinois

Från Sverige flyger du till Chicago och landar samma dag tack vare tidsskillnaden. Hotellet du ska bo på ligger centralt och efter incheckning rekommenderas en utflykt i närområdet. Men i resans pris har vi inkluderar en Hop on Hop off biljett till stadens sightseeingbussar. Skapa er en bra överblick av staden redan första dagen.

Dag 2: Heldag i Chicago

Du har hela dagen att utforska Chicago med Hop on Hop off bussarna. Upplev stämningen vid nöjesområdet Navy Park, utforska Millenium Park eller damma av kreditkortet längs med Magnificent Mile. MyPlanet rekommenderar en tur upp till Skydeck på 103 våningen i skyskrapan Willis Tower där golvet är av glas. Åter på fast mark kan du beundra konstsamlingen på Art Institute of Chicago eller kika förbi The Field Museum där du kan studera allt från grekiska gravskatter till det största skelett av en Tyrannosaurus Rex som någonsin hittats. Dagen avslutas med en god middag på en av stadens populära restauranger.

Dag 3: Chicago till Memphis

Du har det mesta av dagen i Chicago innan det är dags att hoppa på tåget till Memphis. Det är något alldeles speciellt att resa med tåg. Tågets rytm, den avslappnande stämningen och tiden att småprata med sina medpassagerare. Luta er tillbaka och njut av resan söderut mot Memphis.

Dag 4: Memphis, Tennessee

Det är tidig morgon när tåget rullar in i Memphis. Hotellet ligger nära stationen och ni checkar in när ni kommer. Ni har hela dagen på egen hand i Memphis. Memphis är känt för att vara Bluesmusikens hemstad, men givetvis är det fler musikgenrer representerade här. Både längs den berömda gatan Beale Street och den populära musikstudion Sun Studios, där de stora stjärnorna som Elvis, Johnny Cash och Jerry Lee Lewis spelade in sina första hits. Musikälskare bör också kika förbi Memphis Music Hall of Fame och Rock ´n´ Soul Museum. Dock är det inte allt som handlar om musik i Memphis. National Civil Rights Museum ligger vid Loraine Motel är borgarrättskämpen Martin Luther King blev skjuten 1968.

Dag 5: Heldag i Memphis

Tillsammans med en lokal guide utforskar du Memphis spännande historia. Du kommer från centrum till Mississippifloden till Bale Street, Sun Studios och det unika Peabody Hotel där de berömda änderna lever i hotellets fontän. Dagens höjdpunkt är nog Elvis Presleys hem Graceland där ni får uppleva en mer privat sida av legendens liv. Givetvis besöks även gravplatsen för både Elvis och hans föräldrar.

Dag 6: Memphis till New Orleans

Morgontåget från Memphis för dig djupare in i sydstaterna till staden New Orleans. New Orleans anses vara jazzmusikens födelseort. Här känner du tydligt av den spännande blandningen av fransk, spansk och afrikansk kultur, som ger sydstaterna sin speciella karaktär. Den rika historien kan även upplevas i stadens restaurangutbud som är känt för att servera rätter som gumbo, jambalaya och cajunfiskrätten Crawfish Etouffee. Men framförallt är det musiken som satt New Orleans på kartan och denna upplevs som allra bäst i den franska stadsdelen French Quarter där jazzmusik strömmar ut från de färgglada byggnaderna. Tåget ankommer till New Orleans sent på eftermiddagen och ni åker direkt till ert hotell.

Dag 7: Heldag i New Orleans, Louisiana

Starta dagen med äkta New Orleans manér med en överdådig jazz-brunch på den berömda restaurangen Court of Two Sisters. Därefter väntar en spännande guidad stadsrundtur som tar dig till New Orleans största sevärdheter. Givetvis är det berömda French Quarter och det historiska Jackson Square med på turen. Det samma gäller för de historiska kyrkogårdarna, Lake Pontchartrain Courseway som är världens längsta bro över vatten. Under turens gång hör ni om voodoo-ritualer, berömda musiker och blodtörstiga pirater.

Är det inte möjligt att få bord på Court of Two Sisters byts brunchen ut med middag på en av stadens populära restauranger.

Dag 8: Heldag i New Orleans

Spännande och annorlunda upplevelser väntar när du idag kliver ombord på en hjulångare på Mississippifloden. Från hjulångarens däck kan du se French Quarter från en ny vinkel och medan båten kryssar runt i New Orleans hamn berättar kaptenen om båten, floden och de platser båten passerar. Målet för turen är Chalmette där det stora slaget i kriget mellan USA och Storbritannien gick av stapeln 8 januari 1815. Slaget var så viktigt för USA att just detta datum var nationaldag i många år. Idag är slagfältet med dess spridda byggnader och kanoner väl bevarade i Jean Lafiette National Historic Park. Det är avsatt tid för att besöka parken och fördjupa sig mer i slaget innan hjulångare åter går mot New Orleans.

Dag 9: Avresa New Orleans

Njut av en sista förmiddag i New Orleans innan det är dags att checka in på flyget hem.

Dag 10: Ankomst Sverige

Välkommen hem!

Se alla dagar

Prisexempel

10 dagar från 25.000 kr

Pris per person vid 2 vuxna

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.
Rejser til New Orleans, USA

Jazz cruise i New Orleans

Upplev Sydstaterna på det bästa sättet ombord på en hjulångare i New Orleans. 

2 tim från 460 kr

USA - Louisiana - New Orleans - Oak Alley Plantation (Custom).jpeg

Guidad rundtur på Oak Alley Plantation

På detta besök till Oak Alley Plantation får du inblick i livet i Louisiana under 1800-talet. 

5 tim från 640 kr

Rejser til New Orleans, USA

Jazz cruise i New Orleans

Upplev Sydstaterna på det bästa sättet ombord på en hjulångare i New Orleans. 

2 tim från 460 kr

USA - Louisiana - New Orleans - Oak Alley Plantation (Custom).jpeg

Guidad rundtur på Oak Alley Plantation

På detta besök till Oak Alley Plantation får du inblick i livet i Louisiana under 1800-talet. 

5 tim från 640 kr

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.
texas - longhorn - 2500x1300px

Tåg i USA – Texas

 • Historiska San Antonio
 • Rymdverksamhet i Houston
 • Modern cowboykultur
   

9 dagar från 21.700 kr

Panoramic Pennybacker Bridge over Colorado flod og kalksten klippe i Austin, rejser til Sydstaterne, USA

Texas med bil

 • Upplev USA:s vilda västern
 • Musik, kultur och rymdcenter
 • Historia längs Mission Trail

14 dagar från 24.900 kr

USA - Louisiana - New Orleans - trumpet.jpg

Blues Highway

 • Från Chicago till New Orleans
 • Kör på legendariska Route 66
 • Musik och kultur i sydstaterna
   

16 dagar från 32.400 kr

Med bil genom sydstaterna

Med bil genom Sydstaterna

 • Spännade resa i Södern
 • Musik, kultur & historia
 • Bil & boende bokat
   

16 dagar från 38.300 kr

USA - Louisiana - New Orleans - Huse - Temarejser.jpg

Jazz, natur och plantager i Sydstaterna

 • God mat och musik i New Orleans
 • Besök flera vackra plantager 
 • Historiska platser och museum
   

10 dagar från 19.000 kr

USA - Louisiana - New Orleans - French Quarter - 1

New Orleans till Miami med bil

 • Bila från Södern till Florida
 • Natur, sol & bad
 • Bil från New Orleans till Miami
   

12 dagar från 22.900 kr

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png