USA - nevada - las vegas (3).jpg

Västra USA med bil

Genom pulserande storstäder, storslagna ökenområden och vackra nationalparker tar denna resa er från Los Angeles till San Francisco.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

16 dagar från 19.800 kr

Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Storslagna ökenområden, monumentala Grand Canyon och brusande vattenfall. Små ökenstäder, neonupplysta Las Vegas och pulserande storstäder som Los Angeles och San Francisco. Västra USA har det hela och på denna resa upplever du det allra bästa sättet vilket är med egen bil. Den generella resan är lagd och hotellen är bokade vilket gör att ni har fullt fokus på att njuta av resan.

Reseförslaget tar er genom västra delarna av USA och för er från den ena storslagna nationalparken till nästa. Under resan utforskar ni nationalparkerna Yosemite, Death Valley, Zion, Bryce , Grand Canyon och Monument Valley. Alla nationalparker imponerar på sitt vis med vacker och unik natur. Ni får även möjlighet att uppleva storstäderna Los Angeles, Las Vegas och San Francisco.

Reseförslaget startar i Los Angeles och avslutas i San Francisco. Det går givetvis bra att köra hela resan i omvänd ordning och starta i San Francisco. Önskar ni att förlänga resan ytterligare och fullända cirkeln via Highway 1 mellan Los Angeles och San Francisco är det givetvis möjligt. Prata med din säljare. 

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Karta

Dag för dag

Genom pulserande storstäder, storslagna ökenområden och vackra nationalparker tar denna resa er från Los Angeles till San Francisco.

Dag 1: Ankomst Los Angeles, Kalifornien

När ni landar i Los Angeles hämtar ni er hyrbil på flygplatsen innan ni kör in till ert hotell. Troligtvis hinner det bli sen eftermiddag innan ni har kommit till hotellet, så använd resten av dagen till att vila ut efter resan, ät en bit mat och bekanta er med närområdet.

Dag 2: Heldag i Los Angeles

Ni har hela dagen framför till spännande äventyr i filmstjärnornas stad. Möjligheterna är många. Till exempel kan ni ta bilen förbi de lyxiga bostadsområdena eller njut av gatulivet och det underbara klimatet vid Los Angeles stränder. Helt andra upplevelser väntar i Disneylands magiska universum eller ta en närmare titt bakom kulisserna i Universal Studios. För mer inspiration till aktiviteter och upplevelser i Los Angeles se längre ned på sidan under utflyktsförslag.

Dag 3: Laughlin, Nevada

I dag börjar er roadtrip på allvar när ni lägger storstaden Los Angeles bakom er och sätter kursen mot Mojaveöknen. Los Angeles är enorm stad men ganska så snart börjar det tunna ut mellan husen och öknens enorma vidder tar gradvis över. Kontrasterna mellan hektiska Los Angeles och öknen är storslagna. Så luta er tillbaka och njut av körturen på de långa raka landsvägarna som skär genom Mojaveöknens steniga och gyllene landskap. Dagens mål är gambling-oasen Laughlin där ni ska övernatta.

Distans: ca 450 km

Dag 4: Grand Canyon National Park, Arizona

Redan idag väntar en av resans stora höjdpunkter som är Grand Canyon. Men innan ni når så långt har ni möjlighet att köra en bit längs med den legendariska Route 66 vid staden Seligman. Framme vid Grand Canyon njuter ni av utsikten till Coloradofloden som genom tusentals år har skapat ett storslaget landskap i röda och orangea nyanser. Vandra en tur längs med ravinens kant och njut av den spektakulära utsikten. Vid Grand Canyon kan ni också boka flertalet spännande aktiviteter. Vad sägs som en helikoptertur över naturfenomenet eller rafting på Coloradofloden.

Distans: ca 320 km

Dag 5: Kayenta/Monument Valley, Utah

Det är helt klart värt att sätta väckarklockan tidigt när ni är i Grand Canyon. Soluppgången är fantastisk och bör inte missas. När solen gått upp kan ni njuta av en frukost innan det är dags att sätta sig bakom ratten igen. Ni kör genom Navajo-indianernas reservat och genom den så kallade Painted Desert. Öknen har fått sitt namn på grund av de många naturliga färgnyanserna som finns i landskapet. Längre fram väntar ikoniska Monument Valley där höga sandstensformationer reser sig från den kruttorra öknen. Sedan westernfilmen Diligencen med John Wayne blev filmad här har Monument Valley varit ikon för vilda västern och har otaliga filmer och reklamfilmer spelats in här. Efter en fullspäckad dag i Monument Valley kör ni tillbaka en bit på samma väg som ni kom till staden Kayenta i Arizona där ni ska övernatta.

Distans: ca 280 km

Dag 6: Page/Lake Powell, Arizona

Resan går från Monument Valley till Lake Powell genom ännu ett indianreservat. Området bebos fortfarande av urinvånarna och ni kommer troligtvis att se indianerna stå längs vägen och sälja deras varor. Dagens mål är den lilla staden Page som ligger på gränsen till Utah. Här bryts det torra ökenlandskapet av med den stora Glen Canyon dammen som dämmer upp Colorado floden och skapar reservoaren Lake Powell. Lake Powell är USAs näst största konstgjorda sjö och en båttur på det azurblå vattnet omringat av den röda öknen är ett bra sätt att uppleva det på. En annan möjlighet kan vara att köra över Glen Canyon bron till dammen som har ett riktigt fint informationscenter. Bron över dämningen är 475 meter lång och går 213 meter över Coloradofloden, vilket i sig är en häftig upplevelse.

Distans: ca 160 km

Dag 7: Bryce Canyon National Park, Utah

Idag kommer ni till ännu ett av västra USAs naturfenomen som är Bryce Canyon National Park. På vägen dit passerar ni staden Kanab som även är känd som ”Lilla Hollywood” på grund av alla westernfilmer som spelats in i området. Nationalparken har många vackra utkikspunkter och bjuder på flertalet vandringsleder. Det bästa sättet att komma runt till nationalparkens alla delar och till vandringslederna är med den gratisbuss som kontinuerligt går genom parken.

Distans: ca 250 km

Dag 8: Las Vegas, Nevada

Från Bryce kör ni på små snirkliga vägar till Zion National Park. Framme i Zion rekommenderas att ni parkerar bilen och hoppar på en av områdets gratisbussar in i den dramatiska dalen som bjuder på både långa och korta vandringar. Fortsätt eventuellt helt in i botten av dalen där den smalnar av och skapar en dalgång på bara ett par meter känt som ”The Narrows”. Efter Zion flackar landskapet ut och ni fortsätter genom Nevadaöknens stora öppna vidder. När ljusen från Las Vegas dyker upp i horisonten vet ni att ni är tillbaka i civilisationen.

Distans: ca 400 km

Dag 9: Heldag i Las Vegas

Las Vegas har något för alla. Från extravaganta shower till färgsprakande kasinon. Från shopping i världsklass till några av landets bästa restauranger. Las Vegas sover aldrig och det händer alltid något under dygnets alla timmar. Det är speciellt livfullt på huvudgatan Las Vegas Boulevard som även är känd som ”the Strip”. Varje hotell längs denna gata har sitt eget tema som de visar upp på mycket fantasifulla sätt. Här finns sjörövare, romerska soldater, vulkaner och till och med en pyramid. Ni stöter även på miniutgåvor för Paris, New York och Venedig. Vi rekommenderar även att åka upp i toppen av Straosphere Hotel Tower som är den högsta byggnaden väster om Mississippi. Härifrån är det fantastisk utsikt över ljusinfernot och de omkringliggande ökenlandskapen.

Dag 10: Mammoth Lakes, Kalifornien

Från pulserande Las Vegas går resan vidare genom Death Valleys obarmhärtiga landskap. Tittar ni på en karta över Death Valley kommer ni se namn som Funeral Mountains, Cofflin Peak, Hell´s Gate, Starvation Canyon och Dead Man Pass. Alltsamman tydliga indiktioner på hur de tidigare pionjärerna upplevde detta torra men djupt fascinerande landskap. Trots de dystra namnen är Death Valley ett vackert landskap med sanddyner, klippor och ett överraskande rikt djur- och växtliv. Dagens körning avslutas i Mammoth Lakes där öknen avlöses med sjöar, grönklädda berg och frodiga dalar.

Distans. Ca 500 km

*Vintertid är vägen till Mammoth Lakes ibland stängd på grund av rådande snöförhållande. Under vintermånaderna är det därför övernattning i Fresno eller Visalia istället.

Dag 11: Yosemite National Park, Kalifornien

Framför er väntar en av de vackraste körturerna i USA när ni sätter kursen tvärs över Sierra Nevada bergen till Yosemite National Park. Över bergen snirklar sig vägen på smala bergspass förbi vackra sjöar och alpängar mot Yosemite dalens där de kända bergsformationerna El Capitan, Glacier Pointe och Half Dome tornar upp sig mot himlen. Gör eventuellt en paus någonstans i höglandet och utforska någon av de många vandringslederna. Ni kan också parkera bilen mitt i dalen och gå till Yosemite Fall som är ett 740 meter högt vattenfall. Vattenfallet är som mest imponerande under våren då det är mest vatten i floderna.

Distans: ca 160 km

Dag 12: Heldag i Yosemite National Park

Ni har hela dagen framför er att gå på upptäcktsfärd i nationalparken. Så det är gott om tid för att vandra och uppleva parken i lugn och ro. Utforska den barska naturen som bjuder på imponerande vattenfall, gigantiska Sequoia-träd, lodräta klippor och djupa dalar. Eller kör upp till höglandet där blomstrande högland ligger vackert mellan bergstopparna. Djurlivet i parken är också rikt och framförallt på björnar, prärievargar och hjortar.

Dag 13: San Francisco, Kalifornien

Njut av en sista morgon i nationalparken innan ni sätter kurs mot kusten och storstaden San Francisco. Efter ett par dagar fyllda med naturupplevelser så blir det en härlig kontrast med San Franciscos storstadsliv. Invånarna i San Francisco hyser en stor kärlek till sin stad och ni kommer ganska snart att förstå varför. Staden är utan tvivel en av USAs trevligaste och belägenheten på de branta kullarna med utsikt till Stilla Havet är enastående. Självklart gör ikoniska Golden Gate Bridge sitt för att bidra till stämningen. Väl framme inlogeras ni på ett centralt beläget hotell varifrån ni kan utforska stadens stora utbud.

Distans: ca 270 km

Dag 14: Heldag i San Francisco

Ni har hela dagen framför er att utforska San Francisco på egen hand. Staden kan fint uppleva till fots, men ni gör er själva en tjänst genom att hoppa på någon av de historiska spårvagnarna som rullar i stan. Framförallt linjen från Powell till Hyde som bjuder på en hissnande utsikt över staden och bukten. I San Francisco bör ni även förlägga ett besök till fängelset Alcatraz, som ger en levande bild av livet bakom ås och bom för några av de mest notoriska fångar under USAs historia. Under ert besök på Alcatraz får ni även höra om alla fantasifulla flyktförsök från fängelset. Lite mer uppmuntrande är San Franciscos exotiska China Town och historiska Fishermans Wharf. Möjligheterna är oändliga och läs gärna mer om aktiviteter i San Francisco längre ned på sidan.

Dag 15: Avresa från San Francisco

Det är dags att resa hem och återlämna er hyrbil på flygplatsen. Vill ni, kan ni förlänga resan ytterligare ett par dagar och återlämna bilen i Los Angeles. Rådgör med er säljare om vad som passar er.

Dag 16: Ankomst Sverige

Välkomna hem!

Se alla dagar

Prisexempel

16 dagar från 19.800 kr

Pris per person vid 2 vuxna och 2 barn

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Utflykter

Hitta spännande utflykter som du kan inspireras av eller boka in på din nästa resa.

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png