0775-888 088 FÅ OFFERT
Resa till Tanzania - Klassiker i norra Tanzania

Klassiker i norra Tanzania

Få några av de bästa naturupplevelserna tillgängliga på denna resa till norra Tanzania.Tusentals rosa flamingor i Lake Manyara National Park, safari vid foten av Ngorongoro Crater med sina 600 meter höga väggar och en helt fantastisk naturupplevelse i Serengeti, där antalet vilda djur är svindlande högt.
 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

8 dagar från 53.550 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Resa till Tanzania

De bästa naturupplevelserna väntar på dig på denna resa till norra Tanzania. Tusentals rosa flamingor, pelikaner och storkar i Lake Manyara National Park, som är en av de minsta men också vackraste nationalparkerna i Tanzania. En spännande safari i ett imponerande landskap längst ner i Ngorongoro-kratern med sina 600 meter höga väggar och en helt fantastisk safariupplevelse i Serengeti, där antalet vilda djur är imponerande och chansen att se ”The big 5” är stor . Letar du efter möjligheten att se stora kattdjur på safariresan, är det till Tanzania du skall åka.

Lake Manyara National Park

Lake Manyara är en av de minsta nationalparkerna i Tanzania med sina 325 km², men den är också en av de allra vackraste. En stor del av nationalparken (200 km²) utgörs av den stora sjön och vid strandkanten kan du se stora flockar av storkar och pelikaner samt otaliga rosa flamingor. Ngorongoro Crater är världens största inaktiva vulkaniska krater, den är cirka 20 km i diameter. Längst ner i kratern finns tillgång till vatten året runt, och därför flockar tusentals djur och fågelarter hit. Kraterväggarna tornar upp så mycket som 600 m hela vägen. Det är en imponerande syn.

Serengeti

Med otaliga rovdjur som lejon, geparder, leoparder och mer än två miljoner gnuer, en halv miljon Thomsons gaseller och en kvarts miljon zebror, har Serengeti nationalpark den största koncentrationen av vilda djur på vår planet. Utforska detta vackra och varierade område. Med sina 14 700 km² gräs- och busksavann, vackert utspridda akaciaträd, skulpturella kopjes och våtmarker i form av sjöar och finförgrenade floder, är detta en fantastisk och imponerande plats. Det finns stora möjligheter att se ”The Big 5” och många andra djur och fågelarter.

Kilimanjaro

Mount Kilimanjaro är Tanzanias krona. På 5 895 meter är det den högsta punkten i Afrika, det högsta fristående berget i världen och en av de största vulkanerna på jorden.

 

Kontakta en av våra experter för ett kostnadsfritt förslag på din nästa drömresa till Tanzania

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Sju dagar fyllda med äventyrliga upplevelser, där du kommer att se vilda djur och fåglar i en skala som du hittills bara har drömt om.

Dag 1: Avresa Sverige

Avresa från Sverige med ankomst till Tanzania sent på kvällen. Transfer från flygplatsen till Arusha och ditt hotell. (ca 1 timme)

Dag 2-4: Lake Manyara och Ngorongoro Crater

Lake Manyara är en av de minsta nationalparkerna i Tanzania med sina 325 km², men den är också en av de vackraste. Vid stranden av den 200 km² stora sjön, som utgör en stor del av nationalparken, kan du se stora flockar av storkar och pelikaner samt otaliga rosa flamingor. Ngorongoro Crater är världens största inaktiva vulkaniska krater, den är cirka 20 km i diameter. Längst ner i kratern finns tillgång till vatten året runt, och därför flockar tusentals djur och fågelarter hit. Kraterväggarna tornar upp så mycket som 600 m hela vägen. Det är en imponerande syn.

Utflykter

Safari i Manyara National Park:
Utforska det frodiga och vackra landskapet i Lake Manyara National Park, som är rikt på både flora och fauna. Eftersom en stor del av nationalparken är täckt av vatten finns det en mångfald av både djur och fåglar året runt. Prova om du kan upptäcka de sällsynta trädklättringslejon som sägs leva här. Upplev den imponerande synen av de afrikanska elefanterna, de vackra zebrorna, babianerna eller en majestätisk gepard på jakt efter byte. Andra av savannens många djur inkluderar bufflar, giraffer, gaseller och impalor. Vid sjöstranden lever de stora flodhästarna och krokodilerna tillsammans med flockar av storkar, pelikaner och de vackra rosa flamingorna. Den torra säsongen, som är från juli till oktober, är perfekt för att titta på däggdjur, och månaderna november till juni är perfekta för fågelskådning.

Safari i Ngorongoro Crater:
Ngorongo Crater är med på UNESCO: s världsarvslista och är en av de bästa safari-destinationerna i Afrika. Här har djur och fåglar tillgång till vatten året runt och det cirka 260 km² stora kraterområdet erbjuder både sjöar, regnskog och slätter. De bördiga betesmarkerna har skapat en av de högsta tätheten av rovdjur på den afrikanska kontinenten. Det finns därför en magnifik syn av flockar lejon, zebror, gnuer, hyener, noshörningar, elefanter och många fler i detta otroligt vackra och distinkta område omgivet av 600 m höga kraterväggar. Under safarin tar du en paus för att njuta av en välförtjänt lunch mitt i det magiska landskapet.
(Halvdagsutflykt inkl. Picknicklunch, det rekommenderas att ta med solskyddsmedel, solglasögon, solhatt och kikare)

Transport till Lake Manyara National Park och Ngorongoro National Park (3-4 timmar)

Dag 4-7: Centrala Serengeti

Med otaliga rovdjur som lejon, geparder, leoparder och mer än två miljoner gnuer, en halv miljon Thomsons gaseller och en kvarts miljon zebror, har Serengeti nationalpark den största koncentrationen av vilda djur på vår planet.

Utflykter & boende

Serengeti Wilderness Camp: Safaris
Utforska detta vackra och varierade område. Med sina 14 700 km² gräs- och busksavannah, utspridda akaciaträd, skulpturella kopjes och våtmarker i form av sjöar och finförgrenade floder är detta en fantastisk och imponerande plats. Det finns stora möjligheter att se "de stora 5" och många andra djur och fågelarter.

Transport till centrala Serengeti (4-5 timmar)

Dag 7: Kilimanjaro och avresa från Tanzania

Mount Kilimanjaro är kronan i Tanzania. På 5 895 meter är det den högsta punkten i Afrika, det högsta fristående berget i världen och en av de största vulkanerna på jorden. På eftermiddagen transport till flygplatsen för hemresa.

Dag 8: Ankomst Sverige

Välkommen hem till Sverige igen!

Fotogalleri

Prisexempel

8 dagar från 53.550 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 53.550 kr vid 2 vuxna

Tillägg i högsäsong: ca 5.000 kr per person *

* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast.

Priset inkluderar
 • Flygresa Sverige - Tanzania t/r
 • Flygskatter och avgifter
 • Flyg centrala Serengeti - Kilimanjaro
 • 1 övernattning i 'deluxe room' på The African Tulip, Arusha inkl. frukost
 • 2 övernattningar i 'standard room' på Farm House Valley Lodge, Ngorongoro Crater inkl. helpension
 • 3 övernattningar i 'Classic safari tent' på Serengeti Wilderness Camp, inkl. helpension
 • Alla utflykter enligt resplan
  - Manyara och Ngorongoro: Safari i Manyara National Park
  - Manyara och Ngorongoro: Safari i Ngorongoro Crater
  - Centrala Serengeti: Serengeti Wilderness Camp: Safaris
 • Högkvalitativ safari i ett bra fordon med engelsktalande guide. Skulle safarin bokas direkt via lodgen / lägret delas resan med andra gäster, dock högst 6 personer och en garanterad fönstersäte för alla.
 • Avgifter för nationalparker och djurreservat
 • Alla transfers enligt resplan
 • Välkomstpaket med alla viktiga dokument och information om arrangemangen.
 • 24 timmars Concierge Service
 • Full CO2 kompensation
Tillägg
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Zanzibar och safari i Tanzania

Safari i Tanzania och avslappning på Zanzibar

 • Privata safaris i Serengeti
 • Safari i Ngorongoro-kratern
 • Avslappning på Zanzibar

15 dagar från 67.500 kr per person

Resa till Tanzania - Klassiker i norra Tanzania

Klassiker i norra Tanzania

 • Safari på Serengeti
 • Lake Manyara & Ngorongoro Crater
 • Kilimanjaro

8 dagar från 53.550 kr per person