0775-888 088 FÅ OFFERT
Zanzibar och safari i Tanzania

Safari i Tanzania och avslappning på Zanzibar

På denna resa ser du både den mäktiga Ngorongoro-kratern, flockar av afrikanska djur i Serengeti samt får njuta av sol och bad på vackra Zanzibar!

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

15 dagar från 67.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Safari i Tanzania och avslappning på Zanzibar

Safari i Tanzania och Zanzibar. Denna resa är den perfekta kombinationen av natur, djur, kultur och strand. Din resa börjar i Arusha, Tanzanias safari-huvudstad där du har nära tillgång till flera nationalparker. Du åker sedan vidare till den enorma Ngorongoro-kratern där du får uppleva en hisnande mängd olika djur, och vid sjön Manyara kan du få en glimt av de berömda klättrande lejonen. Varje år är Serengeti platsen för en mycket speciell naturhändelse, nämligen den stora migrationen där enorma flockar av djur flyttar sig över savannen. Efter din vistelse i Serengeti kommer du att förtrollas av den legendariska kryddön Zanzibar – njut av den färgstarka och livliga Stone Town innan du skämmer bort dig själv med ren avkoppling på de palmkantade paradisstränderna.

Safari i Manyara National Park

Upplev trädklättrande lejon i Manyara – en förtrollande och extremt sällsynt syn! Manyara National Park, som ligger i norra Tanzania, sträcker sig över ett område på 330 kvadratkilometer. Utforska det varierade landskapet och beundra dess vilda djur. Möt afrikanska elefanter och zebror eller se en majestätisk gepard på jakt efter byte. Se giraffer, impalor, babianer, bufflar och apor. Flamingor, flodhästar och krokodiler rullar vid stranden av den 200 kvadratkilometer stora sjön.

Safari i Ngorongoro Crater Wildlife Reserve:

Ngorongoro-kratern kommer förtrolla dig med sin vilda skönhet, unika gräsbevuxna landskap och enorma biologiska mångfald. Kratern är nu ett världsarv på UNESCO:s lista och har den högsta densiteten av rovdjur i hela Afrika. Upplev imponerande syner av djuren, se flockar av zebror och gnuer och håll ett öga på lejon, hyenor och noshörningar.

Serengeti

Serengeti är utan tvekan den mest kända viltreservatet i världen, unik i sin naturliga skönhet och mångfald, berömd från Michael Grzimeks film: ”Serengeti får inte dö.” Följ med på fantastiska safaris och leta efter ”The Big 5” i otroliga Serengeti. Den bästa tiden att göra detta på är tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen när ljuset är mest intensivt och djurlivet är särskilt aktivt.

Sol & strand på Zanzibar

Avsluta resan med avkoppling, sol och bad vid kritvita stränder i fyra nätter! Du bor på härligaa Sunshine Hotel som ligger på den vackra Matemwe Beach. Denna strand är också den perfekta basen för snorkling och dykning på Mnemba Island – Zanzibars dykparadis. Hotellet har 16 eleganta och moderna rum som är designade på ett miljövänligt sätt. Hotellets inredning och dess vackra läge direkt på den vita sandstranden gör att gästerna kan koppla av och njuta av en välbehövlig paus från vardagen med sol och bad i det turkosblå havet.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

På denna resa ser du både den mäktiga Ngorongoro-kratern, flockar av afrikanska djur i Serengeti samt får njuta av sol och bad på vackra Zanzibar!

Dag 1: Avresa Sverige

Idag börjar äventyret när du flyger söderut mot Tanzania!

Dag 2: Ankomst Arusha, Tanzania

Första stoppet på resan är staden Arusha. Arusha är safarihuvudstad i Tanzania och är också en mycket bra utgångspunkt för att besöka de mest kända parkerna i norra Tanzania. Staden ger dig en underbar utsikt över Kilimanjaro! Arusha ligger i skuggan av Mount Meru på ca 1400 meter över havet. Det ger området ett väldigt trevligt klimat. Mount Meru med sina dramatiska 4556 höga toppar tronar ovanför staden och berget är ett bra alternativ för bergsklättrare som annars skulle vilja bestiga Kilimanjaro. Detta eftersom det är mindre trängsel och mindre risk för höjdsjuka.

Dag 3-5: Lake Manyara och Ngorongoro-kratern/Farm House Valley

Du anländer till Farm House Valley, en lodge som ligger endast 5 km från den majestätiska Ngorongoro-kratern. Lodgen är omgiven av gröna kullar och erbjuder underbar utsikt över det gröna och frodiga landskapet. De mysiga rummen med eget badrum är enkla men smakfullt inredda. Huvudbyggnaden har en stor matsal, en lounge och bar samt en pool och ett massagerum. Lodgen har också en egen köksträdgård som gör att gästerna får ta del av färska råvaror varje dag.

Utflykter

Safari i Manyara National Park:
Upplev trädklättrande lejon i Manyara - en förtrollande och extremt sällsynt syn! Manyara National Park, som ligger i norra Tanzania, sträcker sig över ett område på 330 kvadratkilometer. Utforska det varierade landskapet och beundra dess vilda djur. Möt afrikanska elefanter och zebror eller se en majestätisk gepard på jakt efter byte. Se giraffer, impalor, babianer, bufflar och apor. Flamingor, flodhästar och krokodiler rullar vid stranden av den 200 kvadratkilometer stora sjön. Torrsäsongen i juli och oktober är perfekt om du vill observera däggdjur medan fågelälskare kommer att få ut det mesta av resan under perioden november till juni.

Safari i Ngorongoro Crater Wildlife Reserve:
Ngorongoro-kratern kommer förtrolla dig med sin vilda skönhet, unika gräsbevuxna landskap och enorma biologiska mångfald. Kratern är nu ett världsarv på UNESCO:s lista och har den högsta densiteten av rovdjur i hela Afrika. Upplev imponerande syner av djuren, se flockar av zebror och gnuer och håll ett öga på lejon, hyenor och noshörningar. På din safari kan du få en fantastisk utsikt över stora flockar djur som ligger i skuggan av den gigantiska kratern. Njut av en överdådig picknick mitt i naturen innan du återvänder till din lodge.

(Privat halvdagstur. Start: morgon. Picknick ingår. Fysisk ansträngning: lätt. Ta med solkräm.)

Dag 5-8: Central Serengeti/Serengeti Wilderness Camp

Serengeti är utan tvekan den mest kända viltreservatet i världen, unik i sin naturliga skönhet och mångfald, berömd från Michael Grzimeks film: "Serengeti får inte dö." Du bor på Serengeti Wilderness Tented Camp, som består av åtta enkla men mysiga tält med eget badrum som antingen har dubbelsäng eller två enkelsängar. Lägret innehåller också en stor matplats med bar, ett mysigt vardagsrum med ett litet bibliotek och en romantisk lägereldsplats som ger gästerna en vild, autentisk upplevelse av den afrikanska vildmarken. Till skillnad från de flesta andra camps äter din guide måltider tillsammans med dig och står till ditt förfogande under hela din vistelse. Lägret drivs så miljövänligt som möjligt och avfallet kasseras i enlighet med parkens riktlinjer.

Utflykter

Serengeti Wilderness Camp: Safaris
Följ med på fantastiska safaris och leta efter "The Big 5" i otroliga Serengeti. Den bästa tiden att göra detta på är tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen när ljuset är mest intensivt och djurlivet är särskilt aktivt.

Dag 8-10: Stone Town, Zanzibar

Du anländer idag till den fascinerande ön Zanzibar som är full av spännande historia. Den gamla staden Stone Town är Zanzibars kulturella hjärta och består av slingrande gator och en rik historia!

Utflykter

Guidad rundtur i Stone Town:
Upplev den fascinerande gamla staden Stone Town på en tre timmars guidad tur. Promenera förbi vackra byggnader med imponerande arkitektur och njut av den varma brisen. Besök de mäktiga murarna i den antika 1600-talsfästningen vid hamnen och låt din guide presentera dig för den händelserika historien om Zanzibar. Det imponerande palatsmuseet, även kallat Beit el-Sahel, tar dig tillbaka till områdets kungliga tid och rekonstruerades från ruinerna av Sultan Seyyid Saids palats från 1800-talet. Fortsätt sedan din resa till katedralen och besök Forodhani Garden. Historiska gator, romantiska balkonger och invecklade snidade dörrar tar dig in i en annan värld. Stanna vid Zanzibars berömda marknader för att köpa kryddor, hantverk och souvenirer.

Dag 10-14: Zanzibar / Sunshine Hotel

Avsluta resan med avkoppling, sol och bad vid kritvita stränder i fyra nätter! Du bor på det fantastiska Sunshine Hotel som ligger på den vackra Matemwe Beach. Denna strand är också den perfekta basen för snorkling och dykning på Mnemba Island - Zanzibars dykparadis. Hotellet har 16 eleganta och moderna rum som är designade på ett miljövänligt vis. Hotellets inredning och dess vackra läge direkt på den vita sandstranden gör att gästerna kan koppla av och njuta av en välbehövlig paus från vardagen med sol och bad i det turkosblå havet. Observera att hotellet inte har luftkonditionering.

Utflykter

Zanzibars matlagningskurs:
Upplev Zanzibars kulinariska skatter och delta i en underhållande matlagningskurs inklusive middag tillsammans med lokalbefolkningen. Få mer än bara en titt på de hemliga swahili-ingredienserna när du lär dig att göra några klassiska rätter. Lär dig hur man gör ett perfekt tunnbröd (chapati), lagar kryddigt ris (pilau) eller en god swahili curry. Curryn kan tillagas med grönsaker, kyckling, fisk eller skaldjur. Du kan se fram emot mycket kul när du lagar mat utomhus eller grillar på stranden och sedan njuter av din hemlagade mat tillsammans med lokalbefolkningen.

(Halvdagsaktivitet eller längre. Längd ca 3-4 timmar. Gruppaktivitet och privat transport. Fysisk ansträngning: lätt.)

Dag 15: Ankomst Sverige

Idag landar du återigen på svensk mark både utvilad och fylld av upplevelser!

Fotogalleri

Prisexempel

15 dagar från 67.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

Ord. säsong: fr. 67.500 kr vid 2 vuxna
Tillägg i högsäsong: ca 2.000 - 5.000 kr per person *
* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast.

Priset inkluderar
 • Flyg Sverige-Tanzania t/r
 • 1 natt i 'Deluxe Room' på The African Tulip inkl. frukost
 • 2 nätter i 'Standard Room' på Farm House Valley inkl. helpension
 • 3 nätter i 'Classic Safari Tent' på Serengeti Wilderness Camp inkl. helpension
 • 2 nätter i 'Sulaima Suite' på Kisiwa House inkl. frukost
 • 4 nätter i 'Blue Breeze/Honeymoon Suite' på Sunshine Hotel inkl. halvpension
 • Utflykter och aktiviteter enligt dag för dag program
 • Transporter enligt dag för dag program
 • MyPlanet  Concierge Service
 • Full klimatkompensation

 

Tillägg
 • Inträden och måltider som inte beskrivs i resplanen
 • Dricks
 • Visumavgift och turistskatter
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Zanzibar och safari i Tanzania

Safari i Tanzania och avslappning på Zanzibar

 • Privata safaris i Serengeti
 • Safari i Ngorongoro-kratern
 • Avslappning på Zanzibar

15 dagar från 67.500 kr per person

Resa till Tanzania - Klassiker i norra Tanzania

Klassiker i norra Tanzania

 • Safari på Serengeti
 • Lake Manyara & Ngorongoro Crater
 • Kilimanjaro

8 dagar från 53.550 kr per person