0775-888 088 FÅ OFFERT
Gorillavandring i Rwanda

Gorillavandring i Rwanda

Följ i Dian Fosseys fotspår på denna resa som tar dig in i hjärtat av gorillornas territorium, Volcanoes National Park, där hälften av världens kvarvarande bergsgorillor lever. 


Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv.

7 dagar från 53.100 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Gorillavandring i Rwanda är en unik upplevelse

På denna unika och inte desto mindre fantastiska gorillavandring i Rwanda kan du följa i primatologen Dian Fosseys fotspår, när du söker upp de utrotningshotade bergsgorillorna djupt inne i regnskogen i deras naturliga livsmiljö. Fossey studerade de stolta primaterna i bergsskogarna i Karisoke Research Center, forskningscentret som hon etablerade i Volcanoes National Park 1967. Storfilmen ‘Gorillas in the Mist’ från 1983 skildrar Dian Fosseys liv, arbete och kamp mot tjuvjakt. Din professionella guide leder dig längs de dolda stigarna i Volcanoes National Park i sökandet efter en gorillafamilj i dess naturliga omgivning. Luftfuktigheten är hög och stigarna är leriga och ibland branta.

Fysiskt men fantastiskt

Därför är en gorillavandring en fysiskt ansträngande aktivitet, men det är definitivt värt alla strapatser när man till slut sitter nära gorillafamiljen, ständigt övervakad av den beskyddande silverryggen – flockens mäktiga hane och obestridda ledare. Han är stark, stolt och kan väga upp till 165 kg. Du kommer att ha gott om tid till att njuta av denna enastående och betagande naturupplevelse när de vilda gorillorna rör sig, samlar mat och vårdar varandra, medan de helt oemotståndliga gorillaungarna lekfullt tumlar runt skogsgolvet. Gorillornas mänskliga egenskaper är inte slumpmässiga. Forskning visar att 98 % av gorillornas gener är identiska med människors. Därför kan ingen annan vildlivsaktivitet i Afrika slå denna unika samvaro med några av de få bergsgorillorna i världen som fortfarande lever i deras naturliga livsmiljö.

Nyungwe Forest

Resan fortsätter vidare till Nyungwe i Rwandas sydvästra provins. Nyungwe Forest ligger intill gränsen till Burundi och anses vara den bäst bevarade skyddade bergsregnskogen i hela Centralafrika. Skogens högsta punkt ligger 3000 meter över havet. Här lever 13 olika primater, vilket är en fjärdedel av alla aparter i Afrika. I området kommer du därför att ge dig ut på schimpans – och apvandring, och din guide kommer dessutom att ta med dig ut i de frodiga skogsområdena och kärren för att få uppleva några av de 275 fågelarterna som lever här i Nyungwe Forest. 

Boka din gorillavandring i Rwanda med MyPlanet

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Följ i Dian Fosseys fotspår på denna resa som tar dig in hjärtat av gorillornas territorium, Volcanoes National Park, där hälften av världens kvarvarande bergsgorillor lever. 

Dag 1: Avresa Sverige

Idag reser du från Sverige till Rwandas huvudstad, Kigali.

Dag 1–2: Kigali

Vid ankomsten till Kigali blir du mött av vår lokala representant som ordnar transporten vidare till ditt hotell för de första tre nätterna, det vackra och romantiska Heaven Restaurant & Boutique Hotel. Det charmiga hotellet är centralt beläget i hjärtat av Kigali och erbjuder en enkel men mycket bekväm vistelse och gourmetupplevelser i dess prisbelönta restaurang. Du bor i ett stort, färgglatt och välutrustat rum med veranda och privat uteplats med utsikt över hotellets stora trädgård.

Ta ett dopp i den soluppvärmda saltvattenspoolen eller unna dig själv med läckra spabehandlingar eller en tur till bastun. Utforska därefter det utsökta köket, fyllt med lokala rwandiska och afrikanska smakupplevelser på den hyllade Heaven Restaurant. Detta gourmetmatställe är känt i Kigali för dess innovativa meny och färska råvaror från den tillhörande ekologiska köksträdgården och lokala gårdar. En romantisk middag kan avnjutas på utomhusterrassen med panoramautsikt över Kigali. Hotellet rymmer även ett konstgalleri som stöttar lokala konstnärer samt en Fair Trade butik.

Som huvudstad i Rwanda och med ett centralt geografiskt läge, är Kigali ett viktigt affärscentrum. Staden ligger på ett kuperad landskap bestående av fyra kullar, med den högsta punkten på 1645 meter över havet. Den kompakta stadskärnan rymmer en livlig, färgglad marknad och är fylld med stånd som säljer ett stort urval av lokala konsthantverk. Det muslimska kvarteret är även det värt ett besök, liksom de omgivande förorterna. 

Dag 2–4: Volcanoes National Park

Denna morgon blir du mött av vår representant som ordnar transport till Volcanoes National Park som är en cirka 3-4 timmars bilresa från Kigali. Här kommer du de kommande 3 dagarna (2 nätter) bo på Five Volcanoes Boutique Hotel som erbjuder en trevlig och avkopplande vistelse i Musanze. Hotellet ligger nära Volcanoes National Park på vägen till Kinigi. Ditt rum är utrustat med de flesta moderna bekvämligheter, inklusive wi-fi. Njut av ett uppfriskande dopp i den mysiga utomhuspoolen, dra dig tillbaka med en bok i en av trädgårdens hängmattor, ta en lugn promenad i trädgården eller unna dig en av de många aktiviteterna som lodgen har att erbjuda till exempel en guidad cykel- eller kanottur genom det spännande landskapet. 

 

Utflykt:

Gorillavandring
Inget annat möte med Afrikas vilda djur kan slå den unika upplevelsen att stå ansikte mot ansikte med en av de få kvarvarande bergsgorillorna. På en gorillavandring måste du vara i god fysiskt form för de fuktiga och leriga förhållandena på en vandring i regnskogen. För även utanför regnperioden är regnskogen en utmanande miljö. Luftfuktigheten är hög, marken är lerig med branta sluttningar och växtligheten är tätbevuxen. Det är definitivt värt ansträngningen att spendera tid med gorillorna i vildmarken men var beredd på att det är en ansträngande vandring. Din professionella guide och stigfinnare guidar dig längs skogens gömda stigar för att möta en gorillafamilj i dess naturliga omgivning. När flocken väl är funnen, gäller det att närma sig helt tyst och lugnt och därefter kan gorillorna betraktas på ett avstånd mellan 7 och 10 meter. Du tillbringar upp till en timme med gorillorna och ser de vuxna samla föda och vårda varandra medan ungarna tumlar runt och leker. Under hela tiden kommer du att vara under den mäktiga silverryggspatriarkens uppsyn, vars bruna ögon ständigt och beskyddande övervakar sin familj. Det är verkligen en betagande upplevelse när de vilda gorillorna rör sig och uttrycker sig på ett typiskt mänskligt sätt.

Dag 4–6: Nyungwe

Idag fortsätter resan vidare söderut. Du hämtas på hotellet och körs tillbaka till Kigali och flygplatsen, där flyget avgår mot Nyungwe. Flygresan tar en halvtimme. Vid ankomsten möts du av vår lokala representant som ordnar privat transport vidare till One&Only Nyungwe House, där du kommer att bo de sista två nätterna på resan. Denna lyxlodge ligger i utkanten av Nyungwe regnskogen i Rwandas västra provins, hem för mer än 13 olika aparter. Nyungwe house är beläget mitt i en teplantage, vilket skapar en underbar, lugn och avkopplande atmosfär. Ditt lyxiga rum är bland annat utrustat med en eldstad, badkar, tv och privat terrass med utsikt över regnskogen. Du kan även koppla av i den smakfullt inredda loungen eller i restaurangen som erbjuder privata rum för intima middagar. Lodgens spa har en uppvärmd utomhuspool, jacuzzi och gym. Schimpans - och apvandring är områdets höjdpunkter, men du kan även gå ut och titta på fåglar, utforska teplantagen, gå på en kulturvandring eller njuta av en promenad i natur- eller träskområdet. 

Utflykt:

One&Only Nyungwe House: Skogsvandring och utforskning av teplantagen
Nyungwe Forest är ett enormt område med stora träd, klätterväxter och orkidéer som bildar miljön för en hisnande mångfald av liv. Ta en promenad längs de markerade stigarna genom den täta vegetationen och upplev de olika arterna av apor som svänger sig från en trädtopp till en annan. Försök att fånga en fjäril eller titta på de otaliga fåglarna. En promenad på hängbroarna som är uppspända över de uråldriga träden, är en otrolig upplevelse i sig, liksom utsikten som följer med. Det är ren balsam för själen. Det finns flera teplantage i området runt Nyungwe House som bidrar till platsens förtrollande skönhet. Utforska dessa plantage med en guide som delar med sig av sin intressanta kunskap om platserna.

Dag 6: Kigali

Resan närmar sig sitt slut. Du blir hämtad på Nyungwe House och körd till flygplatsen, där du flyger tillbaka till Kigali. 

Dag 7: Ankomst Sverige

Efter en spännande resa i Rwanda anländer du tillbaka till Sverige.

Fotogalleri

Prisexempel

7 dagar från 53.100 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 53.100 kr vid 2 vuxna

Tillägg i högsäsong: ca 5.000 - 8.000 kr per person *

* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast.

Priset inkluderar
 • Flygresa från Sverige till Kigali (Rwanda) tur/retur
 • Flygplatsskatter & ev. avgifter
 • 1 övernattning på Heaven Restaurant & Boutique Hotel (Deluxe King Room) inkl. frukost
 • 2 övernattningar på Five Volcanoes Boutique Hotel (Standard Room) inkl. frukost
 • 2 övernattningar på One&Only Nyungwe House (Nyungwe Room) inkl. frukost
 • Vandringstillstånd för att se gorillorna. Ansök i mycket god tid, vi hjälper dig. (Vid ev avbokning återbetalas ej tillståndet)
 • Utflykter och aktiviteter som nämns i resplanen
 • Privat transport till destinationerna, samt till och från flygplatsen och till ditt hotell
 • MyPlanets Concierge service (tillgänglig 24 timmar om dygnet)
 • Full klimatkompensation
Tillägg
 • Ev. uppgradering till Business class
 • Entréer och ytterligare måltider, som inte nämns i resplanen
 • Personliga utgifter och drickspengar
 • Visum och turistskatter
 • Sjuk-och avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Eventuella uppgraderingar
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Medinor och kejserliga städer

Medinor och kejserliga städer

 • Casablancas historia
 • Beni Mellal & Fez
 • Medinor & kejserliga städer

8 dagar från 39.500 kr per person

Gorillavandring i Rwanda

Södra Marocko och pärlor längs kusten

 • Souker, tempel & kryddmarknader
 • Bergsbyar och kuststräckor
 • Fantastisk natur & kultur

9 dagar från 39.000 kr per person

Rwanda och Kenya: Gorillor och safari

Rwanda och Kenya: Gorillor och safari

 • Gorilla-trekking i Rwanda
 • Gå i Karen Blixens historiska fotspår
 • The Big Five safari i Kenya

12 dagar från 89.100 kr per person

Gorillavandring i Rwanda

Gorillavandring i Rwanda

 • Stå ansikte mot ansikte med bergsgorillor
 • Bo på en lyxig lodge mitt i en teplantage
 • Utforska Rwandas unika bergsregnskogar 

7 dagar från 53.100 kr per person

Roadtrip i norra namibia

Roadtrip i norra Namibia

 • ​​​​Safari i Etosha National Park
 • En tur med San-folket i Kalahari-öknen
 • Unik natur och kultur

16 dagar från 44.100 kr per person