0775-888 088 FÅ OFFERT
Mexiko: Yucatáns natur och ruiner

Mexiko: Yucatáns natur och ruiner

Från vackra Cancun till färgglada koloniala städer och forntida mayaruiner i Chichen Itza. Upplev allt detta på denna resa till Mexiko som avslutas på de orörda stränderna på Isla Mujeres.

 

Här visar vi dig ett exempel på hur ett reseförslag till detta område kan se ut. Antal dagar, innehåll och avresedatum för just din resa bestämmer du alltid själv. 

9 dagar från 44.100 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Mexiko: Yucatáns natur och ruiner

Mexiko: Yucatáns natur och ruiner, denna spännande resa i Mexiko kombinerar det bästa strandlivet vid Karibiska havet med färgglad kultur och spännande mayahistoria. Din resa startar med ett par dagar i ikoniska Cancun som är synonymt med klassisk strandsemester. Resan fortsätter vidare mot Mérida, ett kulturellt centrum, där de små gatorna och den spanska arkitekturen vittnar om kolonialhistorian. Chichen Itza är ett storslaget och välbevarat arkeologiskt område som har fått äran att utses som en av världens sju nya underverk. Resan i Mexiko avrundas på det mest avkopplande sättet med ett stycke tropiskt paradis, Isla Mujeres. Här finner du de vackraste, vita sandstränderna och det klaraste blå havsvattnet. 

Cancun

Cancun rymmer kilometerlånga vita sandstränder, men det är inte endast det soliga och avkopplande strandlivet som lockar besökare. Det finns massor av spännande aktiviteter såsom snorkling, ziplines och grottvandringar, och det är även en pittoresk stad som också rymmer mayaruiner och muséer. Du finner även mayakulturens spår i Mérida som är den bästa basen för att utforska ruinstaden Uxmal. Här finner du även naturfenomenet cenoter som är sötvattensfyllda slukhål. De är inte endast fascinerande att titta ner i, utan du kan även ta ett härligt och uppfriskande dopp i dess svalkande, kristallklara vatten.

Isla Mujeres

På Isla Mujeres finner du stranden som enligt många är Mexikos bästa, Playa Norte. Den vackra ön har dock mer att erbjuda förutom de vitaste sandstränderna och det klaraste blå vattnet. Du kan även uppleva spännande konst, en varierad kultur och en intressant historia här.  Undervattensmuséets samling av mer än 500 skulpturer i full storlek är helt enastående och även mayatemplet på klippan i Punta Sur är värt ett besök. På hela denna resa runt Mexiko kommer du att bo på fantastiska hotell, belägna intill de vackra stränderna, och exklusiva haciendas i de mest frodiga, gröna omgivningarna med massor av spår av mayakulturen och den spanska kolonialtiden. 

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka.

Ring 0775-888 088 så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

rån vackra Cancun till färgglada koloniala städer och forntida mayaruiner i Chichen Itza. Upplev allt detta på denna resa till Mexiko som avslutas på de orörda stränderna på Isla Mujeres.

Dag 1: Avresa Sverige

Idag reser du från Sverige till Cancun. Ankomst samma dag. Vid ankomsten till Cancun blir du mött av vår lokala representant som ordnar transporten vidare till ditt hotell för de första två nätterna, det moderna InterContinental Presidente Cancun Resort.

Dag 1-3: Cancun

Du bor på InterContinental Presidente Cancun Resort. Hotellet ligger precis intill den vita sandstranden och de vajande palmerna. Rummen är smakfullt inredda, rymliga med balkong där du kan luta dig tillbaka till ljudet av Karibiska havets vågor och andas in den tropiska atmosfären. Cancun ligger på Yucatán-halvön i staten Quintana Roo och är omgiven av kilometerlånga vita sandstränder som lockar med både aktiviteter och ren avkoppling. Cancun erbjuder inte endast sol och bad, utan det är en pittoresk stad som rymmer mayaruiner, muséer (där man befinner sig under vattnet) och utomhusaktiviteter såsom snorkling, ziplines och grottvandringar. Det kulinariska är också en stor och viktig del av upplevelserna i Cancun. Smaka på Yucatan-specialiteter som panuchos som är fyllda tortillas eller mexikanska klassiker som tacos och burritos. Färsk fisk och skaldjur är också ett måste när du är här. Sen finns även nattlivet som Cancun är så berömt för. Fester börjar när solen går ner och slutar inte förrän den är uppe igen. 

 

Utflykt:

Historia och äventyr i spektakulära Tulum
På denna tur kommer du att besöka staden Tulum i Quintana Roo som är en 2 timmars bilresa söder om Cancun. Platsen är känd för de välbevarade ruinerna av en mayafästning från 1200-talet. När du kommer dit, kan du cykla eller sitta bak på en traktor den sista sträckan fram till entrén. Inuti fortsätter du uppför trappan till toppen av den magnifika stenstrukturen El Castillo (slottet), som byggdes som ett vakttorn så att man kunde hålla ögonen på båtarna som passerade det närliggande korallrevet. Härifrån kan du njuta av den fantastiska utsikten över Karibiska havet. Hör om platsens historia och betydelse, bland annat som en stor hamnstad som var ett nav för handelsmän från hela Mexiko och Centralamerika. Försök att föreställa dig hur Tulum var under dess storhetstid när du besöker de andra stora byggnaderna som ”Temple of the Frescoes” och ”Temple of the Descending God”. Upplev och njut även av muralmålningarna, stenfigurerna med avbildade gudar, de mejslade dörrarna och alla andra detaljer i mayafolkets arkitektur. Följ stigen norr om Castillo som leder dig fram till den orörda vita sandstranden, där du antingen kan ta en dopp i det turkosblå havet eller ta en promenad längs kusten förbi hörn och små passager uthuggna i kalkstensklipporna. Kör sedan upp till närliggande Xel-Ha som är en naturlig vattenpark med ett överflöd av tropiskt undervattensliv med äventyrliga aktiviteter samt alternativ för mat och dryck. Här kan du bygga upp en sund och naturlig aptit när du paddlar för hand längs floden, hoppar från klipporna, snorklar, ziplinar eller tar ett uppfriskande dopp i ett naturligt vattenhål. Ladda sedan upp med en drink från baren, en överdådig mexikansk buffé, och koppla av i en av hängmattorna i trädgården medan du reflekterar över din händelserika dag och gör dig redo att bege dig tillbaka till ditt hotell

Heldagsutflykt. Turen inkluderar luftkonditionerad biltransport, entré till Tulums torg och ett all-inclusive besök på Xel-Ha som beskrivs på deras hemsida. Ta med badkläder, badskor, bekväma kläder, extra kläder och handduk. Denna tur inkluderar inga aktiviteter på Dolphinarium.

Dag 3–5: Mérida

Idag fortsätter resan vidare mot Mérida. Det är en 305 km bilresa som tar cirka tre och en halv timme. Du kommer att bo två nätter på Hacienda Santa Rosa som ligger sydväst om själva Mérida. Denna vackra privata egendom i kolonialstil är helt omgiven av tropisk djungel och med grottor och ruiner i närheten. Här finner du även den vackra botaniska trädgården som är påfåglarnas hem. Mérida är huvudstaden i Yucatán och är en spännande smältdegel av olika kulturer. De smala gatorna som står i kontrast mot de stora torgen, påminner dig om stadens koloniala förflutna. Reta dina smaklökar med Yucatáns autentiska, kulinariska läckerheter som du finner på de lokala marknaderna, se de utsökta konstverken på muséerna och upplev den levande kulturen på teatrarna. Mérida är även en idealisk utgångspunkt till att utforska de fascinerande sevärdheterna i närheten som till exempel den prekolombianska mayaruinstaden Uxmal eller cenoterna, de naturliga sötvattenshålen med kristallklart vatten. 

Utflykt: 

Njut av Santa Barbaras fantastiska cenoter
Här kommer du att tillbringa en avkopplande dag med att utforska det fantastiska Yucatán landskapet med dess utspridda koloniala haciendas och turkosblå cenoter. Efter en tidig frukost på ditt hotell kan du ge dig av för att utforska de exklusiva haciendorna på Santa Barbaras landsbygd. Hör om deras vardag där de producerar agavesirap som används som sötningsmedel, och den överallt närvarande tequilan från de härdiga agaveväxterna - det gröna guldet som det kallas för. Du kommer även att uppleva cenoterna, som finns utspridda över hela regionen från en charmig hästdragen spårvagn. Enligt lokalbefolkningens traditioner, tror man att cenoterna är mytologiska vägar till underjorden som är mayagudarnas fristad. De stillastående cenoterna är geologiska skredhål som har bildats på grund av erosion av kalkbergsgrunden genom tiderna, och som nu är öppna för det underliggande grundvattnet. Ta ett avkopplande dopp i det vackra, blå och kristallklara vattnet innan du slår dig ner för en utsökt mexikansk lunch på en lokal restaurang. Turen går tillbaka till ditt hotell efter lunch. 

Privat heldagsutflykt från morgon med transport. Lite fysiskt krävande. Lunch inkluderat. Tunna kläder och bekväma skor rekommenderas och glöm inte solhatt, solglasägon, solkräm och myggmedel. Ta även med badkläder och handduk till cenoterna. 

Dag 5–6: Chichen Itza

Idag fortsätter resan vidare från Mérida mot Chichen Itza med bil. Det är en resa på 125 km som tar ungefär 1 och en halvtimme. Här kommer du att bo en enkelnatt på Hacienda Chichen som är en “grön” boutique resort, byggd med hållbarhet i åtanke, och där allt från maten till spabehandlingarna är ekologiskt. Här bor du i härliga, bekväma rum som är smakfullt inredda med mayakonsthantverk, och med en stor terrass där du kan njuta av utsikten över den frodiga vegetationen. 

Utflykt:

Yucatán äventyr i Chichen Itza & Valladolid
Förbered dig för en fantastisk dag i de uråldriga mayaområdena och få en inblick i regionens koloniala historia på denna spännande tur till Chichen Itza och Valladolid. Du startar tidigt från Quintana Roo och målet är UNESCO världsarvsplatsen Chichen Itza. Den magnifika och välbevarade arkeologiska platsen var i sin tid en blomstrande maya-storstad som idag är utsedd till ett av världens sju nya underverk. Upplev den fina arkitekturen med din engelsktalande guide innan du gör ett stopp vid Hacienda Selva Maya. Bli uppfriskad av ett dopp i det svalkande vattnet i den privata cenoten på haciendan och njut av en läcker mexikansk lunch. Därefter går turen vidare till den lilla, avslappnande spanska kolonialstaden Valladolid. Här kan du promenera genom den vackra staden som är ett utsökt exempel på blandningen av det rika mayaarvet och Mexikos senare koloniala historia. Besök även det historiska torget med de vackra byggnaderna, parkerna och kyrkorna innan du återvänder till hotellet. 

Privat heldagsutflykt från morgon med transport. Måttligt fysiskt krävande. Lunch inkluderat. Tunna kläder och bekväma skor rekommenderas och glöm inte solhatt, solglasägon, solkräm och myggmedel. Ta även med badkläder, sandaler och handduk till cenoten.

Dag 6–8: Isla Mujeres

Resan startar tidigt från Chichen Itza till Cancun. Bilresan är ca 210 km lång och tar två och en halv timme, därefter åker du med privat transport till hamnområdet där färjan avgår mot Isla de Mujeres. Här på den vackra, paradisiska ön, kommer du att spendera två nätter på Zoëtry Villa Rolandi där det garanteras en avkopplande vistelse. De rymliga rummen har en fantastisk havsutsikt över det turkosblå Karibiska havet, som du kan njuta av från ditt privata terrassbadkar. Isla Mujeres är ett stycke tropiskt paradis, rikt av konst, kultur och historiskt arv. Playa Norte, som anses vara den bästa stranden i Mexiko, lockar med mjuka, vita sandstränder, vatten blått som himlen och vajande palmer, allt detta bjuder in dig att luta dig tillbaka och koppla av helt och hållet. Den pittoreska ön är också platsen där du finner det unika undervattensmuséet, där skulpturerna under vattenytan ger idealiska förutsättningar för korallernas tillväxt. Få en historisk saltvattensinjektion på det gamla mayatemplet som ligger på en rå klippa i Punta Sur, eller vid ruinerna av Hacienda Mundaca med solurträdgåden som är anlagd av en lokal pirat! Den närliggande Garrafon Natural Reef Park är perfekt för snorkling och kajakpaddling i det vackra karibiska havsvattnet eller för att känna ruset från ziplining över ön. Se till så att du inte missar ett stopp på Tortuga Granja som är ett skyddat område och häckningsplats för havssköldpaddor. Här kan du uppleva sköldpaddsungar, sjöhästar och djävulsrockor. 

En resa till den pittoreska fiskebyn blir fulländad när du besöker en av restaurangerna och smakar på den exotiska, nyfångade fisken och skaldjuren. De lokala specialiteterna här är hummer-ceviche och räk-chilaquiles.

Dag 8: Cancun

Resan i Mexiko närmar sig sitt slut och idag återvänder du till Cancun. Du blir hämtad på Zoëtry Villa Rolandi och har privat transport till flygplatsen. 

Dag 9: Ankomst Sverige

Efter en spännande och innehållsrik resa i Mexiko anländer du tillbaka till Sverige.

Fotogalleri

Prisexempel

9 dagar från 44.100 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr. 44.100 kr vid 2 vuxna
Tillägg i högsäsong: ca 4.000 - 8.000 kr per person *

* Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast.

Priset inkluderar
 • Flygresa från Sverige till Cancun tur/retur
 • Flygplatsskatter & ev. avgifter
 • 2 övernattningar på InterContinental Presidente Cancun Resort
 • 2 övernattningar på Hacienda Santa Rosa
 • 1 övernattning på Hacienda Chichen (Standard room)
 • 2 övernattningar Zoëtry Villa Rolandi (Junior Superior Room Ocean Front)
 • Utflykter och aktiviteter som nämns i resplanen
 • Transport till destinationerna, samt till och från flygplatsen och till ditt hotell
 • MyPlanets Concierge service (tillgänglig 24 timmar om dygnet)
 • Full klimatkompensation
Tillägg
 • Uppgradering till Business class
 • Inträden och måltider som inte beskrivs i resplanen
 • Dricks
 • Visumavgift och turistskatter
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Exklusiva skräddarsydda resor till 40+ resmål

Costa Rica: Vilda djur & avkoppling

 • Magiska djur- och naturupplevelser
 • Fantastiskt boende under resan
 • Mycket hög standard

17 dagar från 98.000 kr per person

Mexiko: kolonialstäder och stränder

Mexiko: kolonialstäder och stränder

 • Känn storstadens puls i Mexico City
 • Upplev de färgglada bergsstäderna
 • Njut av livet på Mexikos riviera

12 dagar från 67.500 kr per person

Mexiko: Yucatáns natur och ruiner

Mexiko: Yucatáns natur och ruiner

 • Njut av strandlivet i Cancun vid Karibiska havet
 • Upplev de imponerande Mayatemplen
 • Känn Mexikos färgglada mat & kultur

9 dagar från 44.100 kr per person

Klassiska Costa Rica

Klassiska Costa Rica

 • Upplev den imponerande Arenal-vulkanen
 • Vandra längs hängbroar i regnskogen
 • Regnskog och strand i Manuel Antonio

 

10 dagar från 48.500 kr per person

Äventyr och strand i Costa Rica

Äventyr och strand i Costa Rica

 • Vilda djur och vulkaner
 • Strandsemester
 • Äventyr, adrenalin och spännande aktiviteter

11 dagar från 67.500 kr per person